Många besökare...

Till helgen kommer flera personer att besöka Katthemmet Kompis. Och de är självklart intresserade av skaffa katt. Det ska bli spännande att se vem/vilka de väljer. Många katter har fått nya ägare under de senaste veckor, vilket gör oss fantastiskt glada! Håll tummarna för oss i helgen!

image134
Vem skulle vilja bli Aylas nya ägare?

Nisse bus har flyttat!

image133

Nisse bus har idag flyttat till sitt nya hem! Och jag lovar,
han måste vara Sveriges busigaste katt! Han älskar att
stå i centrum och han bestämmer gärna. Söt är han
också, den lilla grabben.

Så kan du stödja Katthemmet Kompis!

Genom att bli medlem och svara på undersökningar på Cint kan du stödja vårt katthem. För varje undersökning får man en lite summa som sedan överförs till Katthemmet Kompis. Varje gång summan har uppnått 500 kr, betalas den ut till katthemmet. Katthemmet Kompis har redan fått 500 kr genom att folk har svarat på undersökningar! Här uppdateras emellanåt hur mycket de olika katthemmen har tjänat ihop. (Tänk på att bläddra längst bak, så kommer de senaste uppdateringarna.)  

Bli medlem på Cint här.

Mc Donaldskatterna Brix och Katta har fått ett hem!

Ni som har följt bloggen har säkert läst om Mc Donaldsfamiljen. Nu har två av ungarna fått ett eget hem. Brix och Katta har flyttat till samma familj. De har verkligen utvecklats sen de kom till Katthemmet Kompis. De var väldigt rädda och osäkra när de kom, men idag är ungarna riktiga kelgrisa!


image131
Briximage132
Katta

Bilder på Rufus och Frans

Rufus och Frans matte ska plugga i New York i ett år och hon hittar ingen som vill ta hand om dem under tiden. Båda katterna är trevliga och glada och de är vana vid att vara ute. De söker ett stödhem tillsammans under tiden som matte är i USA.image129
Rufus


image130
Frans

Tack Negativenancy!

Negativenancy är en smart tjej som har länkat till vår hemsida från sin blogg! Tusen tack, säger alla charmtroll på Katthemmet Kompis.


Rufus och Frans!

image128
Rufus och Frans matte ska plugga i New York i ett år och hon hittar ingen som vill ta hand om dem under tiden. Båda katterna är trevliga och glada och de är vana vid att vara ute. De söker ett hem tillsammans.

Till dig!

image125


Micke och Molle

Micke och Molle är två nya katter. Molle är en blandning mellan huskatt, siames och norsk skogskatt. Micke är en huskatt på1,5 år. De är riktiga skönheter på båda två! Bilder på dem kommer snart.image122


Rembrandt och Älva är nya kärleksparet!

Det finns även kärlekspar på Katthemmet Kompis. Det allra senaste paret är gamlingen Rembrandt och Älva. De bor nu tillsammans på Marithas kontor och de har fått en alldeles egen rastgård som de strosa omkring i. Kan ju tillägga att båda såklart är kastrerade, i fall någon skulle i frågasätta kärleksparet....


image126
Zeke gör framsteg!

Hipp hipp hurra! Häromdagen var Zeke framme och kelade med Maritha! Men Maritha fick så klart locka honom med godis, men att det var Zeke själv som sökte kontakt ser Maritha som ett mycket gott tecken. Zeke är en blyg kille som är född ute. Han tillför familjen "Mc Donalds". Måste ju tillägga att han är snygg som attans!

image119
Zeke tillsammans med sina halvsyskon.

Katthemmet Kompis på Emmaboda marknad

Den 8 september mellan kl 8.00-17.00 kommer Maritha att stå på Emmaboda marknad. Till försäljning finns diverse kattprylar och hembakat. Ni kommer även att finna information om katthemmet. Besök oss gärna, men glöm inte att ta med det glada kattleendet! Maritha ser fram emot att få träffa er!

/Katthemmet Kompis

Bilder på Robinson

Någon har skrivit och frågat när det kommer bilder på Robinson. Bilder kommer, jag lovar! Jag kommer att fotografera nästa gång jag åker till Katthemmet Kompis. I och med att jag har nio mil dit är jag där inte varje vecka. Men håll ut, bilder kommer!

Maximes fem underbara ungar!

Maxime kom till katthemmet i mitten på juni och för cirka tre veckor sedan födde hon fem små underbara ungar. I och med att Maxime har varit så rädd har Maritha inte kunnat plocka med henne. Att hon var dräktig upptäcktes i samma veva som hon egentligen skulle kastreras. När hon kom till katthemmet var hon i början av sin dräktighet. Hennes ungar har ännu inte fått några namn, men ni kanske kan komma med namnförslag till tre honor och två hanar?


image118
Maxime då hon precis hade kommit till katthemmet.

Många katter har fått nya hem

Det händer väldigt mycket på Katthemmet Kompis. Och allt på bara en vecka. För det första så har Missy, Spiro, Zorro, Stjärnis och Thelma flyttat.

Missy har flyttat till ett par och hon är redan drottning i lägenheten tillsammans med sin nya matte och husse.

Linslusen Zorro bor i ett hus tillsammans med en kattfröken. Kanske blir de ett kärlekspar med tiden? Självklart var det Zorro som tog den största platsen i huset. Vem annars?

Spiro bor tillsammans med en kattpojk och sin nya ägare och han stormtrivs i deras soffa.

Thelma har flyttat till ett äldre par uppåt landet. De blev stormförtjusta i Thelma. Och jag förstår dem.

Stjärnis har flyttat till Öland där han har blivit bästis med hunden i familjen.

Våfflan och Kelly är tingade, men de får inte flytta förrän de är tolv veckor.


image117
Lyckliga Spiro har fått ett eget hem!


Tillbaka från Paris!

Nu är jag och bloggen tillbaka efter en vecka i Paris! Allt har varit toppen förutom att hotellet var skabbigt och att jag MISSADE Julia Roberts! Men jag fick däremot nöja mig med att se Steve Martin, han som spelar i Rosa pantern-filmerna. Det blev inget shoppade heller, Paris är ju så himla dyrt. Men visst var det ändå skoj att kunna titta på alla dyra ringar, väskor och halsband. För att inte tala om en klocka som kostade nästan en miljon. Men nu ska vi inte prata om mig eller pengar. Nu ska vi prata om katt. Och om Katthemmet Kompis, såklart!


image115
Kalle och jag.

Bloggen tar semester!

I morgon bitti åker jag och min sambo till Paris. Bloggen kommer att vara i gång den 25 augusti igen. Men tills dess får ni gärna läsa gamla blogginlägg. Men glöm inte att besöka katthemmets hemsida! Jag önskar era alla en spännande och trevlig vecka! Det ska i alla fall jag ha. Tjoho så länge! /Jenny

Petronella

Petronella är en långhårig sköldpaddstjej som söker ett eget hem.


image114

Tittut Finnegan!

image113

Snyggingen Finnegan har koll på läget på Katthemmet Kompis!

I morgon flyttar Rödluvan

I morgon flyttar Rödluvan till sitt nya hem. Hennes nya ägare är redan förälskade i henne och vi är helt säkra på att hon kommer att få det jättebra!

image112
Rödluvan

Vi söker stödhem!

Är du intresserad av att bli stödhem åt Katthemmet Kompis? Bor du i närheten av Kalmar eller Nybro, så kontakta Maritha på telefon 0481-221 08 eller på 0706-07 13 90. Läs mer om Katthemmet Kompis här!

Ängeln Älva

Idag har Maritha varit hos veterinären med Älva. Jag har tidigare berättat om denna goa och tillgivna tjej. Hon hittades för någon vecka sedan alldeles mager och i väldigt dåligt skick. Dessutom har hon tumörer på magen. Maritha trodde först att Älva var ungeför två år. Men veterinären trodde att hon var runt tolv-tretton. Det går inte att rädda henne från tumörerna, hon kommer att få somna in den dagen då hon blir dålig. Än så länge är hon pigg och väldigt glad. Hon har dessutom hunnit äta upp sig, vilket är bra.

Tänk om det är så att Älva har tillhört någon? Tänk om hon blev utkastad när hennes knölar på magen upptäcktes? Usch, jag vågar knappt tänka tanken.

image111
En dag kommer Älva att bli en ängel. På riktigt.

Tiffany har fått ett eget hem!

Världens vackraste Tiffany har nu fått ett eget hem.

Jag minns så väl den där dagen då jag träffade Tiffany för första gången. Jag och min sambo skulle hälsa på Maritha och alla katterna på Katthemmet Kompis. Tiffany hade nyligen fått tre små kattflickor och med sin varma blick hälsade hon oss välkomna. Det var då jag förstod att Tiffany var en katt jag sent skulle glömma. Hennes ögon sa mer än tusen ord och de talade direkt till mitt hjärta. Tiffany kom till Katthemmet Kompis våren 2006 och var då i väldigt dåligt skick. Hennes kropp var mager och sårig och mycket av hennes päls hade ramlat av. Dessutom var hon höggravid och strax efter ankomsten födde hon tre små ungar. Kattungarna fick namnen Gerbera, Sally och Nosen. Med tiden kom hon också att bli extramamma till kattungarna Kämpe och Pralina. Kämpe och hans syskon hittades halvdöda i en plastkasse. Tyvärr hade hans syskon inte samma ork att kämpa vidare, för de dog sorgligt nog strax därefter. Pralinas mamma var alldeles för ung för att kunna ta hand om sin unge, så Tiffany fick bli hennes stora och trygga stöd. Tiffany måste ha varit världens stoltaste kattmamma när hon fick visa upp sina underverk för oss. Hon strålade och spann av glädje och det var precis som att hon sa "Titta på mig, jag överlevde, trots allt!" För hon måste ha haft ett tufft liv, Tiffany. Enligt veterinären har någon sparkat henne så hårt att båda hennes hörntänder har slagits ut. Men trots all ondska hon har gått igenom är hon ändå en riktig kelkatt, för hon älskar att bli klappad och ompysslad, och jag skulle vilja hålla om henne varje minut. Jag har träffat många katter i mitt liv, men det är väldigt sällan som jag har fastnat för någon som Tiffany.

Alldeles snart flyttar hon till sitt nya hem, "min" Tiffany. Jag önskar henne all lycka i världen. För det är hon värd, världens underbaraste Tiffany.image110
Tiffany

Busiga Nisse

image109


Nisse
blev upphittad förra året i september av en familj som satte upp lappar och hörde sig för om någon saknade sin katt. Då ingen saknade honom blev han omhändertagen av familjen.

Nisse är omkring elva månader gammal när vi skriver detta i början av april. Han blev både kastrerad och vaccinerad i december -06.

Han behöver få ett hem på landet eftersom han har så mycket energi och behöver få utlopp för den genom att springa omkring och busa. Helst ska bör det nya hemmet inte ha för små barn i hushållet, helst omkring 10 år eller äldre.

Nisse är mycket social och kelig men behöver få vara ensamkatt i det nya hushållet och få all uppmärksamhet och kel själv. Eftersom han är så social behöver han också mycket sällskap och bör inte vara för mycket ensam i sitt nya hem. Nisse är också en katt som gärna går med när man är ute och promenerar. Han hoppar gärna upp i knät och kommer när man ropar hans namn.
/Katthemmet Kompis


Änglar - visst finns dom!

Genom mitt arbete som redaktör på en tidning, som görs av tjejer och killar med olika funktionshinder, har jag mött både okända och kända människor. Nu är det inte de stora artisterna eller idrottsstjärnorna som jag beundrar mest. För de som jag verkligen beundrar är de som kämpar för att andra människor och djur ska få det bra. Människor som ser hela människa och hela djuret. Människor som arbetar för att de svaga ska få en röst i vårt samhälle. Men mest av allt beundrar jag de fantastiska reportrarna på tidningen som kämpar för att få en röst i samhället.


Men det finns en person till som platsar på min "idollista". Låt mig få berätta:

Katter har ingen röst i vårt samhälle. Därför måste vi föra deras talan. Jag har alltid trott på änglar och jag är helt övertygad om att de finns, åtminstone om man har besökt Katthemmet Kompis. För där bor en ängel. Och jag lovar, hon är alldeles levande. Jag pratar förstås om Maritha Fernström som driver katthemmet. Maritha har sett alldeles för många misshandlade, sjuka och vanvårdade katter under sitt liv. Medan många blundar för den ensamma och övergivna katten på gatan, som varken har ett hem eller mat för dagen, är Maritha den som viger sitt liv åt dessa oönskade katter. Det har kommit katter till katthemmet som har varit så sjuka att Maritha har bott i katthemmet 24 timmar om dygnet. Allt för att dessa katter ska kunna överleva. Och de har alla överlevt.
Maritha jobbar med katthemmet helt ideelt. Hon får inte en krona betalt för allt sitt arbete. Hon gör sitt jobb med hjärtat, och med själen. Och det märks. Har du besökt Katthemmet Kompis, så vet du. Jag behöver inte säga mera.

Maritha är helt klart djurens ängel. Och jag svär på att det finns hundratals katter i vårt land som tackar Maritha för att hon har räddat deras liv. Maritha är ett livs levande bevis på att änglar finns! Och hon har ett hjärta av guld.image108
 


Hur Katthemmet Kompis startade

Allt började med att en tjej kom till oss med fyra kattungar. De var bara fem veckor gamla. Kattmamman hade försvunnit. Kattfamiljen hade bott hos två äldre bröder på landet dessförinnan. Vi tog själva hand om två av ungarna och deras namn blev "Vera" och "Valdemar". De båda andra ungarna hittade vi ett gemensamt hem till. Detta var alltså början på Katthemmet Kompis som öppnade i juni 2003. Då samarbetade vi med Kattkommando Syd men arbetar nu i egen regi. 

Hur namnet Kompis kom till...

Namnet "Kompis" kom till därför att vi har en hittekatt som flyttade in till oss för ca 10 år sedan. Han döptes till Kompis eftersom han kelar med alla ben, alla hörn, ja allt som sticker ut. Han kelar med allt! Kompis har aldrig någonsin bråkat med någon annan katt eller människa och han sover i min armhåla om nätterna. Han är verkligen en riktig kompis...snäll, go, buffig och kelig.
Källa: Katthemmet Kompis

Vill du bli Spiros nya ägare?

Spiro är en lugn och trevlig kille på ca 1,5 år som söker eget hem.

Spiro är väldigt sällskaplig av sig och tycker också om sällskap när han äter. Han är mycket gosig och kelig.

En liten charmig egenhet han är är att han lägger sina framtassar i torrfoderskålen när han äter. Det ser ut som om han håller i maten så att den inte ska gå ifrån honom... kanske beror det på att han förut gått mycket hungrig och svultit.
/Katthemmet Kompis


image106
Spiro

image107


Förslag på kattnamn?

Det kommer ofta in katter utan namn till Katthemmet Kompis. De allra flesta är kattungarna. Ni som läser vår blogg, har ni några bra namnförslag till ev nyinkomna katter utan namn? Kom gärna med förslag!

image105
Gerbera


Pyret och Ester är redan tingade

Pyret och Ester hann bara bo på katthemmet ett par dagar innan de fick nya hem. Det är två charmtroll som kommer att lämna katthemmet. Personligen blev jag förälskad i dessa små damer på en gång. Jag älskar nämligen röda katter! Nu är det dock inte till mig de ska flytta, utan till två andra kattälskare.

image103
Pyret

image104
Ester

Rödluvan är tingad

Rödluvan är nu tingad. Hon är en stolt tjej som älskar att ligga i knät och gosa. Hon har dessutom världens vackraste ögon. En riktig prinsessa är hon, minsann. Rödluvan är mamma till ungarna Ole, Dole, Dolf, Kerstin och Berta. Alla hennes ungar har flyttat, utom Berta.

image102
Rödluvan

Siri söker ett eget hem

Ungkatten Siri är lite blyg beroende på att hennes mamma gömde sina ungar under deras första månader i livet. De sista månaderna har hon dock gjort stora framsteg och springer inte längre iväg när man kommer.

Visst är Siri gudomligt vacker?
/Katthemmet Kompis


image101
Siri söker ett kärleksfullt hem. Kanske vill du bli hennes nya
husse eller matte?


Kattungen Berta är expert på strumpor!

Rödluvans unge, Berta, är expert på strumpor. Eller för att förklara det enklare, hon är tokig i Marithas strumpor och bär runt dem i huset, och hon hittar dem överallt. Kattungar må var både intelligenta - och tokiga! Berta är för närvarande tingad och vi hoppas att hon snart kan flytta till sitt nya hem.

image99

image100

Rekord!

Igår hade vi rekord vad det gäller antalet läsare på bloggen. Över 60 personer läste vår blogg igår och även i dag är siffran hög. Detta tycker vi självklart är jätteroligt! Vi hoppas att fler och fler ska upptäcka vårt katthem och få upp ögonen för att kattens status måste höjas!


image98

McDonaldsungarna

image93
Brix


McDonaldsungarna
Milo, Brix, Katta
och Ayla har nu växt till sig och de blir modigare för
varje dag som går. Men de söker ett eget kärleksfullt hem att komma till.

image94
Ayla


image95
Prins Milo


image96
Katta

Åska över Katthemmet Kompis

Idag har det åskat över Katthemmet Kompis. Katternas lekar stannade upp och alla sprang och gömde sig. Maritha beskriver själv dagens stora händelse så här: "Hela huset skakade..." Och ja, det säger väl allt. För en gång skull var det inte katterna som hördes mest på Katthemmet Kompis...

Vackra Älva

Älva kom till katthemmet alldeles nyligen. Hon är i dåligt skick, mager och dessutom har hon tumörer på magen. Hon ska snart till veterinären, men först ska hon få äta upp sig innan besöket. Detta för att hon lättare ska ska kunna orka med en eventuell operation. Vi vet inte om hennes liv går att rädda, kanske är hon tvungen att ta klivet till Nangijala. Älva är otroligt kelen och älskar uppmärksamhet. Hon måste ha tillhört någon eftersom hon är så tillgiven. Kanske är det någon som har slängt ut henne? Jag ryser vid bara tanken.

Denna gång fick jag vara med och välja namn. Valet föll för Älva. För hos en Älva finns det tro och hopp, och jag vill så innerligt hoppas och tro att hon ska överleva.
För inte kan väl älvor dö?


image90
Vackra Älva


image92


Nallefamiljen

Jag måste få presentera katthemmets senaste stjärnskott, nämligen nallefamiljen. Anledningen till att de kallas för nallefamiljen är för att syskongänget ser ut som ett gäng nallar. De är nu sju veckor gamla. Lotten är redan tingad.


image85
Kelly


image86
Våfflan


image87
Nalle

image88
Lisen


image89
Lotten (Är tingad)

Lotten är tingad

Sötnosen Lotten hann nästan inte mer än att komma till katthemmet förrän hon blev tingad. Men hon kommer inte att flytta förrän hon blir tolv veckor. Bilder på hennes syskon kommer under veckan. Och jag lovar, de är precis lika söta som sin syster!


image84
Söta Lotten.

Pratkvarnen Bertil!

Idag har vi besökt Katthemmet Kompis. Vi möttes av den pratglada birman Bertil. Och som han pratar! Han är helt underbar. Jag har tagit många nya kort och de kommer att uppdateras under veckan.

Sedan Maritha medverkade i Expressen (se tidigare inlägg) har telefonen gått varm. Många nya ärenden, men även från folk som vill köpa katt.

image83
Busiga Bertil vet hur man lever livet! Tjoho, vad kul man kan ha det!

Ole har flyttat

Kattungen Ole har nu flyttat. I morgon flyttar Isa och Polarn. Vi önskar dem lycka till i sina nya hem!


Zorro är månadens katt

Zorro söker nytt hem eftersom ägaren har blivit allergisk mot katt.

Zorro är en pratsjuk och kelig kattpojk på ca ett år. Han är innekatt och full av bus, han kan även apportera, lite som en hund. Hans tidigare ägare har varit mycket mån om Zorro och hoppas nu att han kan få ett nytt bra hem där man tar väl hand om honom. Eftersom Zorro både är orädd och energisk tror vi att han skulle trivas bra ute på landet.
Källa; Katthemmet Kompis

Om jag skulle beskriva Zorro med tre ord, skulle det låta så här: Pajas, nyfiken och underbar! Han borde bli popstjärna eller något. Han älskar uppmärksamhet och hade nog mer än gärna sett sig själv i rampljuset...
/Katthemmet Kompis

image81
Zorro

image82


I morgon...

...åker jag och min sambo till katthemmet för att träffa alla katter igen. Och Maritha och Sonny, såklart. Nya bilder kommer förhoppningsvis i morgon. Så....håll ut!!

Katthemmet Kompis i Expressen

Idag finns en artikel i Expressen om katters status i samhället. Här finns bilder. Intervju med Maritha, såklart.

Tänk efter innan du skaffar katt...

Klok insändare i Sydöstran...som annars är väldigt dåliga med sina annonser, de godkänner annonser där folk skänker bort sina kattungar då de bara är sju veckor! Fruktansvärt!


"Bara" en katt...

Tänk att det finns så hjärtlösa människor. Men vilken tur att det finns änglar. Också. Läs insändaren här.

Lisa (fd Nosen) tycker om hundar!

Tiffanys dotter Nosen, numera Lisa, tycker om hundar. Hennes kompis, en Berner Sennen, tycker om att nosa på Lisa. Men bara när det passar Lisa. Med andra ord, det är lilla Lisa som bestämmer mot den stora hunden. Lisa bor idag i Kalmar och är cirka ett år gammal.


image80
Pralina och Nosen. (Lisa)

Mia hjälper till på katthemmet

Mia har börjat hjälpa Maritha på katthemmet med allifrån städning, vård och gos med alla katterna. Vi hoppas att Mia ska trivas hos oss och vill passa på hälsa henne välkommen!


Birman Bertil tycker om barn

Birman Bertil tycker om barn. Det kunde Maritha erfara då hon var barnvakt under ett par dagar. Bertil hälsade glatt på barnen och verkade trivas i deras sällskap. Bertil skulle passa väldigt bra i en barnfamilj. Hur är han är med mindre barn (under sju år) vet vi inte, eftersom dessa barnen var i sjuårsåldern.


image79
Bertil

Fem kattungar

Fem små vackra kattungar har kommit till katthemmet. De är cirka 7-8 veckor gamla. En har färgerna svart, vitt och grått i sig. En är svartvit och det finns även en unge som är rödvit med lite cremefärg. Det finns också en som är brun och svart och så finns det en cremefärgad med vitt. Bilder kommer snart. Ungarna kom till katthemmet som först igår och de behöver nu lugn och ro.

Två röda kattflickor söker hem

Två röda kattungar har kommit till katthemmet. Och Maritha säger att de är hur underbara som helst. Denna gång fick jag vara med och välja ett namn till åtminstone en av dem. Pyret och Ester heter dessa vackra damer. Pyret var mitt förslag och Ester valde Martiha. Bilder på kattungarna kommer så fort som möjligt.
Kan ju tillägga att jag är galet kär i alla röda katter.... Kanske dags för ett besök på katthemmet snart? Hrm.

Många katter är nu tingade

Idag flyttar charmtrollet Disa till sitt nya hem. Vi önskar henne och hennes blivande ägare lycka till! Kawa, Smulan och Uno är även tingade, men det dröjer innan de får flytta. Våra katter får inte flytta förrän de blir tolv veckor gamla.

 
image78
Vackra Disa.

Nu är vi tillbaka igen!

Efter några dagars strul med bredbandet här hemma, är vi nu tillbaka igen! Åskan slog ner i modemet, men nu är det äntligen ordnat igen!

RSS 2.0