I morgon...

...kommer vi att utse årets (2007) clown, Emil i Lönneberga och årets överlevare. Och mycket mycket mer. Missa inte det!

Vi vill passa på att tacka för året som gått. Hoppas nästa år blir ett ännu bättre kattår och att fler får upp ögonen för hemlösa katter!

Sarita har fått en egen matte

Skåningen Sarita ska flytta. Jag är glad för Saritas skull, men samtidigt ska det bli lite sorgligt.
Jag såg en annons om henne på Blocket i februari. Hon hade sökt sig till en familj i Skåne. Familjens katter tyckte inte om Sarita, utan jagade i väg henne. Sarita kämpade med att stanna kvar hos familjen och fick till slut bo i ett slags uthus. Sarita var tillgiven redan då och familjen som tog hand om henne började fundera på om hon hade blivit utslängd. De ringde polisen och satte upp efterlysningar i affärer och på Blocket. Sarita tillhörde inte någon.
Jag kontaktade Maritha och frågade om hon kunde ta emot henne, vilket hon kunde göra.
Jag och min sambo mötte upp familjen i Kristianstad, sedan bar det av till Katthemmet Kompis. Det blev över 40 mils körande den dagen. Men vad gör man inte för hemlösa katter?

Sarita kommer att flytta till en kvinna på landet.

image316
Man blir rund och go´av att bo på Katthemmet Kompis!

Kattlådor

Spana in dessa roliga bajs - och kisslådor!

Den nya kärleken är populär

image315
Vår nya klösmöbel (och kärlek) är populär. Redan samma kväll hoppade Blixten upp i den lilla kojjan och la sig. Även ikväll ligger han i kojjan. Förmodligen väntar han på godis, för det mutade jag honom med igår... :)

Hur ska ni fira nyår?

Hur ska ni fira nyår, kompisar?
Vi ska fira med tonfisk och torrfoder. Raketer är ingen höjdare. De skrämmer bara skiten ur oss, precis som Marithas påslösa dammsugare. /Katterna på Katthemmet Kompis

Maritha som tomte

Maritha har varit tomte. I jul igen. Hon har imponerat så mycket på den här familjen att hon har fått komma tillbaka år efter år. Barnen förstår fortfarande inte att det är en kvinna bakom masken. Tur är väl det.

Själv har fru Fernström inte så stor koll på det här med sina egna julklappar. Enligt Sonny har hon slarvat bort flera av dem. Trots ett intensivt letande gick det inte att hitta dem. Men det är samma visa varje år. I alla fall om man ska tro Sonny. Så alla vänner till familjen Fernström; Om ni inte har fått någon julklapp av Maritha och Sonny beror det inte på att ni inte har varit snälla. Det beror helt enkelt på att Maritha har slarvat bort några julklappar. Eller är det Kopian som har varit i farten? :)

Beata och Eliza har flyttat

Idag har skönheterna Eliza och Beata flyttat. Nu är det bara Bianca kvar från Maximes kull. Men hon kommer snart också att få ett eget hem. Hon går nämligen inte att motstå. :)

Julklappen har anlänt!

Äntligen har vår efterlängtade julklapp kommit innanför dörren! Stor och mysig är den också, men det kommer nog att ta ett tag innan vi vänjer oss vid den. Titta gärna in på Becats där de säljer billiga klösmöbler. Sådana här stora klösmöbler brukar kosta runt 3000-4000 kronor annars.
Just nu är vi väldigt lyckliga! Vilken tur att vi har matte och husse! Nu kommer våra kattvänner på Katthemmet Kompis att bli avundsjuka! (Men vi hr lovat att skänka våra gamla klösmöbler till dem.) /Blixten, My och Ängla (som bloggar åt Katthemmet Kompis.)

image311
Från början var det många delar som skulle sättas ihop. Ängla provsitter ena "kojan". My håller sig i bakgrunden.

image312
Första delen klar.


image313
Det tar sig. Ängla håller koll så att husse gör rätt. Själv passar han på att testa sin möbel.

image314
Hipp hipp hurra, ställningen är klar! Ängla är först på plats - som vanligt. :)

Änglaplättar

Ängla är världens vackraste namn, om jag får säga min mening. Hittade ett smaskigt recept på självaste Änglaplättar. Detta hoppas vi serveras nästa gång vi besöker katthemmet. "Smaka" på det goda receptet här.

Astrid bloggar

Jag har hittat ännu en katt som bloggar, Astrid heter hon. Katter måste helt klart vara det smartaste djuret som finns!

Vår nya möbel!

Våra egna katter har fått pengar i julklapp. För dem ska de köpa den här coola klösmöbeln! Vi ska hämta den på torsdag. Jag vågar knappt ana hur glada de kommer att bli!
Våra gamla (och trasiga) klösmöbler ska katterna på Katthemmet Kompis få. Sonny är en händig man som kan fixa det mesta, har jag hört! :)Klösmöbeln kommer från Becats.


Tack Kompis!

Dessa fina handdukar fick vi av Maritha och Sonny i julklapp. Vi fick även en kattkortlek. Ängla visar stolt upp våra paket. Tack kompisar! Själv kan han inte vänta tills den nya klösmöblen kommer på torsdag!

image310
Tack kompisar!

God Jul & Gott Nytt År önskar Katthemmet Kompis

image309
God Jul & Gott Nytt År alla kattvänner önskar Katthemmet Kompis!

God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År önskar Ängla, My, Blixten, Kalle och Jenny. (Vi som bloggar.)

image306

image307

image308

Se upp alla kattägare i Lyckeby!

Vilka hemska människor det finns som ens kan få för sig tanken att göra något sådant här!
Det var i det här området som vår älskade Maxime gick omkring i två år (hemlös). Vilken farlig miljö hon levde i innan hon kom till Kompis! Stackars Pussi. Våra tankar går till henne.


Tomten kom till Kompis...

I veckan har tomten besökt katthemmet. Men utan att lämna ett endaste paket. (Dålig stil!) Däremot tog han med sig Picasso och Trixie och placerade dem i egna hem. Trixie och Picasso är strålande glada för julklappen!

image304
Solstrålen Picasso.

image305
Mystjejen Trixie.

En dag kvar...

Nu är det bara en dag kvar till julafton! Vi undrar vad vi ska få i julklapp... Maritha tassar omkring i katthemmet och är väldigt hemlighetsfull. Vi hoppas att Sonny serverar oss gröt i morgon på morgonen. Men tyvärr har Maritha sagt att vi inte ska dricka mjölk, inte heller får vi äta något med mjölkprodukter i. :(
Kanske får vi ett nytt klösträd. Eller godis. Eller julskinka. Vem vet? /Katterna på Katthemmet Kompis


Tristan och Isolde

Tristan och Isolde är syskon och de är båda långhåriga. De kommer från början från Öland. De är lite blyga av sig, men det är inga problem för dem att ligga i knät och kela.
/Katthemmet Kompis

image302
Tristan sover.

image303
Isolde tycker om att få kel. Här gosar Maritha med henne.

Sonny och julkort

image301
Det skickas för lite julkort till Sonny (Marithas karl). I alla fall enligt Sonny själv. Igår beklagade han sig över att katterna får fler julkort än han. Och när det väl kommer julkort till Sonny, så står Marithas namn alltid först. Detta kan Sonny inte förstå. Det finns dock undantag, och det är när julkorten kommer från hans släktingar. Då står hans namn först.
Sonny måste helt enkelt inse att det är katterna och Maritha som är populärast. Nästa år har Sonny lovat att skicka julkort - tills sig själv. Allt för att hans namn ska stå först på kortet. Vi får väl se vem som får mest julkort nästa år. Sonny eller katterna?


Dagen

Idag har vi, jag och min sambo, varit på katthemmet hela dagen. Vi har ätit pannkakor, städat katthemmet, matat Kopian och fotograferat. I morgon kommer nya bilder att läggas upp här. Just nu är jag för trött i huvudet för att orka tänka...
God natt!

I morgon smäller det...

I morgon kommer vi att åka till Kompis för att överlämna våra julklappar. Och för att äta pannkakor (plättor är något helt annat...). Vi kommer också att ta lite nya kort. Känner att det var länge sen det kom ut något nytt här på bloggen.

Farliga julsaker

Läs om farliga julsaker för våra djur här.

Nytt utseende!

Vår blogg har fått ett nytt utseende! Katterna på bilderna är (från vänster) Doris, Milo & Brix och sist men inte minst Pralina. Pralina och Brix har fått egna hem.

Tack för julkortet!

Det här fina julkortet fick vi från Katthemmet Kompis idag! Blixten, som kommer från Kompis, blev överförtjust i det fina kortet! Tack alla våra vänner på Kompis!

image297


På tal om mat...

Älskar du också mat? Det gör Kopian också. Så nu har jag letat fram de perfekta recepten till Maritha och Sonnys matglada katt Kopian. Ät och njut, Kopian! Men låt matte stå för tillagningen!


Vänta på din tur, Kopian!

image296
Kopian är en av de coolaste katterna som bor i Småland. Och den som älskar mest mat. Men jag förstår honom. Med så god mat som serveras hos familjen Fernström kan man inte bli annat. Det är lika bra att vara först till kvarn, säger Kopian. Och så även på detta kort. (Då han väntar på att gästerna ska mata honom under öppet hus.) Smart Kopian! Smart.
Nu laddar Kopian för julskinkan. Maritha har sagt att den är extra stor i år. Tur är väl det. =)

Picasso

image295
Picasso ser ut som en riktig prins och det är svårt att inte bli kär i honom. =)
Även Picasso söker ett eget hem. Titta gärna in på vår hemsida.
Eller kontakta Maritha om du vill veta mer om Picasso.
[email protected]

Finnegan

Finnegan är en av mina favoriter på katthemmet. Mysig, charmig och annorlunda. Sådant älskar jag.
Finnegan söker ett eget kärleksfullt hem. Vill du ge honom en chans? Mejla Maritha på [email protected]

image294
Idolen.

Hope och Faith

Maritha är lite ledsen. Men egentligen borde hon vara glad. För idag blev Hope och Faith tingade. De flyttar lagom till nyår. När de har flyttat till sin nya ägare kan Maritha få lite lugn och ro i huset. Hädanefter får katterna i katthemmet stå för underhållningen med att klättra på Maritha. Och bita henne i fötterna. Och det är väl inte helt fel, det heller?

Framsteg

Lill och Kaja gör framsteg. De har blivit keliga och är inte alls lika rädda längre. My är fortfarande lite försiktig. Maritha säger att det får ta sin tid. Och hon är säker på att lilla My blir en modig tjej så småningom.

Kaja och Lill
Kaja och Lill.

My
Lilla My.
(My är katthemmets prinsessa.)

Vi älskar julklappar!

Och särskilt Madonna och Finnegan. Dags att shoppa!

Julstrumpa Katt
Julstrumpan kommer från Fashion for dogs! Cool butik!

Julklappstips!

Detta önskar våra katter sig! (Och även Kopian.)
Lekställning från Fashion for dogs.

Katt-lektunnel
Lektunnel från Fashion for dogs.


Dags för lite naket...

Jag vill tipsa om Nakens blogg. En supersnygg katt som har lärt sig att blogga. Alldeles själv. =)

Härliga pälsbollar

Lynx
Lynx

Chester
Chester (Akut katt!)

Mamma Madonna
Madonna

Är du intresserad av någon av dessa katter ska du kontakta Maritha.
[email protected]

Lussekatt - i efterskott

Glömde att lägga in en lussekattsbild igår. Här är en bild på min egna katt, Ängla. Han blev Hittekatter ifokus lussekatt 2006. Men han kunde lika gärna ha vunnit i år igen. =)


image121

Vi utser...

I mellandagarna kommer vi att utse följande:
Årets...
clown
skåning
matvrak
Emil i Lönneberga
Pippi Långstrump
överlevare
ängel
överraskning
pensionär

Och många många fler! Kanske kan du redan nu lista ut vilka katter som tillhör vilken kategori...


 


Zingo och Zorro

Zingo och Zorro har idag blivit tingade. Zorro flyttade till sitt nya hem idag och Zingo flyttar på fredag. Zorro är förmodligen redan kung i sitt nya hem, och det kommer inte dröja länge innan han lever pajas. Clown som han är. =)

Zingo
Zingo

Zorro
Zorro

Vi ses i Nangijala, Kompis.

image291
Kompis
kom som hittekatt till Maritha och Sonny för elva år sedan. Från allra första dagen var han en riktig vän, en riktig kompis. Och han var älskad av alla i familjen. Han måste ha levt ett tufft liv, vår älskade Kompis. När han dök upp vid deras lägenhet i Nybro en dag för elva år sedan, var han mager och i dåligt skick. Och han skrek på hjälp.
Från allra första stund växte en kärlek till honom. Och den var stark. Och den skulle vara för evigt. Det var vad Maritha sa till honom den dagen. Och han trodde på henne. Maritha höll sitt ord.
Kompis var en kelig, charmig och vänlig katt, som aldrig skulle göra någon annan illa. Det var därför vi valde att döpa katthemmet efter honom.

För två år sedan blev Kompis njursjuk. Han har ätit specialfoder för att kunna leva ett så bra liv som möjligt, men häromdagen tog orken slut. Kompis ville inte mer. Han hade bestämt sig. Han skulle lämna vår jord för Nangijala. 
Maritha tog beslutet att låta honom somna in i hennes armar. Veterinären var snäll och kom till oss eftersom Kompis inte tyckte om att åka bil. Och i fredags tog han sitt sista andetag. Han fällde ut sina svartvita kattvingar och flög till Nangijala. Kompis hade drömt om Nangijala på nätterna, sett framför sig hur vackert och underbart det var där. Hur friska alla männsiskor och djur var. Och för att inte tala om maten, som alla älskade. Och som Kompis kunde äta utan att må illa. Ja, det var så han drömde om Nangijala, nätterna innan han skulle lämna oss.
Och det är så han lever idag. Han är frisk och stark och han lever som en prins.

Vi är mycket ledsna och saknaden är oändlig. Vi kan inte förstå att vår älskade Kompis är borta. Att han inte vaknar upp på vår jord något mer. Men trots alla tårar vet vi att genom Katthemmet Kompis kommer han alltid att leva vidare. För det sägs ju att själar aldrig dör.

Mamma och pappa älskar dig Kompis! Här och nu. Och för alltid.
Vi ses i Nangijala!
/Katterna på Katthemmet Kompis 


Minette är katthemmets julkatt!

Busfröet Minette har blivit utsedd till Katthemmet Kompis julkatt. Valet var inte svårt. Minette behöver komma till en familj som kan ägna mycket tid åt henne eftersom jämt och ständigt vill stå i centrum. Minette ser sig själv som katthemmets prinsessa. Och hon låter ingen ta hennes plats. Därför blev hon vår julkatt.

Nu har tomten lämnat säcken!

Tomten som besökte Gekås idag var stor och tjock. Och han trollade fram en massa julklappar till katterna på Katthemmet Kompis. Han sprang runt inne på Gekås i sex timmar! Allt för att Maritha hade sagt åt honom att katterna här har varit sååå snälla under året som gått. (Jepp, även Minette är inräknad...) Snopet för de katter som har flyttat under året. De lär inte få någon julklapp. Men känner jag Maritha rätt, så står det på avtalet som alla kattägare skriver på, att alla katter som får nya hem igenom Katthemmet Kompis, skall garanteras en julklapp av sin nya ägare. Oavsett om de har varit snälla eller ej. Men å andra sidan har jag hört att alla katter från Katthemmet Kompis är väluppfostrade. Och sådant gillar vår hustomte!

image290
God jul och gott nytt år Katthemmet Kompis!Gör ett tassavtryck!

Blixten som från början kommer från Katthemmet Kompis har skaffat sig en egen hemsida. Kika gärna in där och gör ett tassavtryck i gästboken! =)

Maritha skickar iväg oss till Ullared...

På order av Maritha har vi blivit tillsagda att åka till Ullared och handla juklappar till katterna. Nä, jag skojar bara. Vi åker dit alldeles frivilligt, men vi har påpekat för Maritha att hon borde skicka med lite pengar så att katterna kan få julklappar. Så imorgon ska vi till Ullared för att köpa julklappar till katter. Och vi ska gå upp tidigt, redan klockan 04.00. Vid den tiden har herr och fru Fernström redan hunnit arbeta en halv arbetsdag. För oss dödliga människor börjar natten klockan 04.00. Så det lär bli ett helvete i morgon. Men vad gör man inte för att katterna ska få sina julklappar?

image288

Mjau, vilken lyckad kattdag!

Det blev som jag ville. Tyko och Taco fick följa med Maritha till Djurkompaniet idag. De blev ompysslade riktigt ordentligt, för allt annat vore ju konstigt. Det är ju faktiskt Kattens dag idag. Många kom fram till Maritha och ville prata katt. Vi hoppas att det kommer många kattspekulanter till vårt katthem. För ju fler katter som får hem, desto fler katter kan vi rädda!

RSS 2.0