Grace och Kelly ska flytta

Cecilia bestämde sig för Grace och Kelly. Och det var väntat. På tisdag flyttar de ut på landet. Och där kan de leva rövare hur mycket de vill. Marithas kommentar när hon fick veta att de skulle flytta:
"Nu blir det lugn och ro på bygget. Grace och Kelly är två kopior av Tyco och Taco!"

image478      image479


image480

Gör som vår vän Kattastrof

Kattastrof är en fin och söt kattvän till oss. Vi tror att hon är tillsammans med vår vän Naken. Kattastrofs matte är en smart kvinna! Hon har blivit medlem på Cint och svarar på undersökningar. Och för varje undersökning som hon svarar på får hon en peng, som hon låter gå till vårt katthem. Att bli medlem på Cint är gratis. Och väldigt givande. Bli medlem du också! :)

Maritha har blivit kattbiten

När jag ringde till Maritha vid lunch stod hon i en djuraffär. Innan jag hann fråga hur det var, utbrister hon: "Jag har suttit på vårdcentralen hela förmiddagen!"
Men vad gjorde Maritha på vårdcentralen en tisdagsförmiddag? När veterinären Kersti skulle vaccinera Jansson igår hjälpte Maritha henne att hålla honom. Vilket inte var populärt. I alla fall inte enligt Jansson. Han bet henne i handen. Vilket slutade i en olycka.

Idag är det synd om Maritha. Katterna känner djup sorg. Och även Jansson. Han har bett Sonny köpa en ask choklad på ÖB som plåster på såret.

image476
Maritha minuterna innan hon blev kattbiten.

Fernström på taket

Sonny är en händig man. På alla sätt och vis. När vi besökte katthemmet igår stod han på taket. Inte för hamra eller spika utan för att jaga katt. Men låt oss ta allt från början. Häromdagen lyckades Fleur smita ut från rastgården. Maritha lyckades fånga in henne tills slut. Igår hade hon smitit igen. Och Sonny kände att det var dags att undersöka var hålet fanns. För han förmodade att det fanns ett hål. Någonstans. Han hittade det i taket på rastgården. I taket!!
Sonny: Att vi inte har upptäckt det förrän nu!

Så här såg det ut när Sonny blev "Fernström på taket." Alltid roar det någon.

image474
Sonny undersöker var och hur Fleur har kunnat smita. Och han gjorde det riktigt bra. Guldstjärna till Sonny!

image475
När Sonny hade hittat hålet plockade han fram stegen, "klättrade upp" på den och spikade ihop det.

Dagen

Min vän Cecilia åkte till katthemmet för att titta på kattungen Joline. Men det klickade aldrig. Den där "wow-känslan" fanns inte. Kärleken gick istället till Grace och Kelly. Cecilia skulle bara ha dem. Men hennes karl ville sova på saken. Så imorgon ska de bestämma sig. Men jag lika gärna skriva att Grace och Kelly är tingade. För det kommer de att bli. Och jag kan lova att de får flytta till Cecilia med respektive. Det tror en glad Maritha också.Katthemmet Kompis live (Allting kan hända...)

Fleur

Alldeles nyss pratade jag med Maritha. Hon gick kvällsrundan i katthemmet. När jag ringde var hon i karantän. Plötsligt utbrister hon: "Det går en svart katt på taket!"
Jag: Men vad säger du?
Maritha: Fleur går på taket!
Jag: Men hur har hon kommit dit? Är det ett hål i rastgården?
Maritha: Jag måste ut och jaga. Vi hörs. Haj.

Antingen skojade Maritha eller så gick verkligen Fleur på taket! Men jag ställer samma fråga ännu en gång; hur fanken kommer en katt upp på ett hustak?
Sonny har lovat att ta reda på det.

Fortsättning följer.Mumlan - Mmm så vacker!

Mumlan     Mumlan
Titta vilken skönhet! Denna underbara tjej heter Mumlan och hon ser ut som en ängel. Hon är lite rädd av sig eftersom hon inte har haft så mycket kontakt med människor innan hon kom till katthemmet. Mumlan skulle passa alldeles utmärkt som stallkatt. Skicka ett mail till Maritha om du är intresserad av henne. [email protected]


I morgon bär det av till Kompis

Imorgon följer jag med min kompis, Cecilia, till katthemmet. Cecilia ska titta på kattungen Joline. Joline är verkligen jättesöt. Kameran får också följa med. Jag måste ta lite nya kort till bloggen. Om jag glömmer kameran kan Maritha bli lite besviken.
"Du tar väl med dig kameran så att du kan ta lite kort till bloggen?"

Kattkonferens

Som sagt, Maritha roar sig väldigt ofta med att skicka MMS. Denna gång på katternas konferens. Vad katterna pratar om får vi inte veta. Kanske har det något att göra med Marithas födelsedag som äger rum i maj? :)

image473
Den svarta katten kan vara Shy, Sky eller Memphis. Jag ser ingen skillnad. Katten i mitten är Pengla. Den svartvita, bredvid Pengla kan vara Milo, Doris, Sickan eller Finnegan. Jag säger som Maritha sa när hon hade köpt sin nya mobil telefon "Jag rer inte ut att!"

Veckans fråga

Är det viktigt att vaccinera sin katt? Är din/dina katt/katter vaccinerade? Motivera gärna ditt svar!


Maritha och kön

Häromdagen bad Maritha mig att lägga ut bilder på Malin och "Matilda". Självklart blev det så. Trevliga namn på söta katter. Så långt var allt okej. När jag läste på katthemmets hemsida idag såg jag att Matilda hade bytt namn till Matti.
Jag: Men hur kommer det sig att Matilda har bytt namn?
Maritha: Därför att hon ÄR en hane.
Jag: Såg du fel?
Maritha: Jag kunde inte se. Det gjorde däremot veterinären Satu.
Jag: Haha, vilket scoop!

malin
Malin


Matti
Matti.

Kopian solar

Maritha har fått en stor passion i livet, nämligen att skicka MMS. Nu för tiden dimper det ner bilder ganska ofta. Den här trevliga bilden skickade hon på Kopian idag. Kopian är en snäll, matglad och tjock katt som älskar livet. Men allra mest gillar han att lata sig i solen. Att arbeta är verkligen inte Kopians grej.
"Hej! Kopian solar. Här har du till bloggen. Maritha:"

image472
Det är gott med mat och sol...


Katternas trädgårdsmästare

Katterna har fått en egen trädgårsmästare. I alla fall om vi får tro Maritha. Hon heter Jenny och är "husets dotter", som Maritha så fint kallar det. Hon krattar, spikar och äter. Och hon verkar älska sitt jobb! Kan tänka mig det, med all den goda maten Sonny gör. Så här ser hon ut.

image471

En hälsning till Lotta

Maritha har berättat att Lotta, vår duktiga tjej som hjälper till i katthemmet på tisdagar och torsdagar, brukar läsa bloggen innan hon åker till katthemmet. Allt för att hon ska kunna hålla sig uppdaterad kring alla tokigheter som händer på och utanför katthemmet. :) Vi skulle gärna se att Lotta att gör ett tassavtryck i vår "kommentarlåda" här på bloggen. Det hade vi uppskattat. Så Lotta, vacker tass!

Maritha och tekniken

Maritha för några månader sedan:
"Jag har köpt en ny mobil."
Jag: Har du?
Maritha: Ja, men det är en massa finesser på den. Jag reder inte ut att!
Jag: Men kan inte Sonny hjälpa dig?
Maritha: Nej, Sonny kan inte sånt.
Jag: Annars får vi hjälpa dig någon dag. (Vi har 8,5 mil till katthemmet.) När du sedan har lärt dig att ta kort med mobilen kan du skicka MMS.
Maritha: Va?
Jag: Ja, du kan ta kort med kameran som finns i mobilen och sedan kan du skicka bilderna till dina vänner.
Maritha: Äh, det bryr jag mig inte om. Jag kommer ändå inte att använda det.

Fem månader senare plingar det till i min mobil. Ett MMS från Maritha!
Maritha har lärt sig att ta kort med mobilen och att skicka MMS. Bra jobbat, Maritha! Sånt gillar vi!

image470
Maritha har fotograferat kattungen Joline. Tyvärr var det lite mörkt när bilden togs, men hon får helt klart godkänt! :)

Jag smälter!

Titta på den här underbara och söta kattungen. Visst är det svårt att inte bli kär?
Hon/han är katthemmets senaste stjärnskott! Jag vet inte om Maritha har ett namn till henne/honom, annars hade ni fått komma med förslag. :)

image469

Naken rapporterar - vi är med i Aftonbladet!

Vår vän Naken har koll. Stenkoll. Nu har han hittat oss på Aftonbladets hemsida. Enligt säkra källor kände han lukten på lång väg. I samband med att vi igår kommenterade att Naken var upprörd över att bandet Musashi hade fått mer uppmärksamhet än hans band, Riv & Klös, hamnade vi i Aftonbladet. Vi tackar för publiciteten. Och vi tackar Naken för upplysningen. Ni kan se att det står "Naken" och "Katthemmet Kompis" efter artikeln. Starkt jobbat, kompisar!

På tal om Glassa och klösmöbler

image467


Vi älskar denna underbara klösmöbel. Den påminner inte bara om lek och bus, utan också om Glassa som bor hos oss på katthemmet. Tyvärr är bilden för suddig och för dålig för att ni ska kunna se att de mönster som finns på möbeln faktiskt liknar Glassas teckning. Ikväll ska Glassa ta ett snack med Maritha. Om hon är riktigt snäll köper Sonny den till henne redan i morgon. Och det vore ju inte helt fel, eller hur?
(Klösmöbeln finns på Djurkompaniet.)

image468
Härliga Glassa påminner inte bara om vaniljsglass med chokladsås, enligt Maritha. Nu liknar hon dessutom en klösmöbel, eller tvärtom.


Naken är upprörd

Vår vän Naken är upprörd. Och vi förstår honom. Han har startat ett kattband som heter Riv & Klös. Det går riktigt bra för dem. Men när Naken läste Aftonbladet alldeles nyligen fick han se en artikel som påminner om hans band. Vi håller tassarna för att Riv & Klös blir lika stora som Musashi. Naken, vi skickar lite torsk som plåster på såret.

Veckans fråga!

Bör man kastrera sin/a huskatt/huskatter? Motivera gärna ditt svar!

Rasmus och Emil

Rasmus och Emil är två coola killar. När de kom till katthemmet var de lite rädda, men nu börjar de tuffa till sig. De tycker om att bli fotograferade och de busar mer än gärna. Är du nyfiken på någon av dessa killar, kontakta Maritha.
[email protected]

Emil
Emil.

Emil
Emil.

Rasmus
Rasmus.

Malin och Matilda

Malin och Matilda 
Malin och Matilda är två fina syskon som har stått på kö för att komma till katthemmet. De är blyga eftersom de har levt ute så länge, förmodligen hela livet. Vill du ta hand om Malin eller Matilda? Kontakta Maritha.
[email protected]

Vårstädning

Alla som åker förbi Svalehult och Katthemmet Kompis idag (och igår) kommer att få se herr och fru Fernström jobba. Det gör de i och för sig alltid, men i helgen städar de trädgården. Allt för att det ska bli så fint som möjligt till öppet hus. Jag kan avslöja att de ska bygga ytterligare en rastgård till katterna. Allt detta ska vara klart till den 18 maj. Välkomna till Katthemmet Kompis då!

Tack till alla er...

Tack till alla er som svarar på undersökningar genom Cint, och som har valt att låta pengarna gå till Katthemmet Kompis! För några dagar sedan fick vi 500 kronor utbetalt. Sammanlagt har vi fått 2000 kronor. Detta tack vare att folk svarar på undersökningar. Det tycker vi är helt fantastiskt!

Vill du också svara på undersökningar och låta pengarna gå till vårt katthem?
Att svara på undersökningar genom Cint är gratis och väldigt enkelt. Oftast tar det bara några minuter att fylla i, beroende på hur stor undersökningen är. Ju större den är, desto mer pengar utbetalas. Ni kan läsa mer om Cint på deras hemsida.


Fantastiska Mimmi!

Mimmi heter den duktiga och hjälpsamma tjej som har gjort vår fina och mysiga bloggdesign. Visst är hon duktig? Hon har suttit och jobbat med den hela kvällen för att vi skulle få den så här fin! Jag är jättenöjd.
Jag förstår inte hur hon har fått ihop alltinng! Hon är väldigt lätt att samarbeta med och Mimmi får helt klart veckans ros av oss. Nästa vecka sänder vi lite torkad torsk och tonfisk till henne som tack för hjälpen. Hrm... för vi har hört att hon har två söta katter där hemma... :)
Sådant gillar vi!
TACK Mimmi!

Nattugglan Maritha

Maritha: Skriv på bloggen att jag satt på taket klockan 01.00 för några nätter sen.
Jag: Va?
Maritha: Ja, jag jagade Milo.
Jag: Men, Maritha. Mitt i natten?
Maritha: Ja, han rymde och jag jagade honom på taket!
Jag: Ska jag verkligen skriva det? Jag menar, vad ska folk tro?
Maritha: Det bjuder jag på.


Jag kan tillägga att Maritha fick tag i Milo efter ett antal försök och efter X antal timmar. Det är skönt att Maritha kan bjuda på sig själv. Men hur fanken kommer en katt upp på ett hustak?

image457
Milo tar det hela med ro.

På fågeljakt med Tyco och Taco...

"Hej allihopa!
Vi ville bara tala om att vi blivit riktiga "jägare"....på 3 dagar har vi fångat 3 näbbmöss och 1 fågel och lagt på våran altan,vi är sååå stolta över oss själva.....matte är dock inte lika stolt....haha.
Ha de gott.
Katt kramar Tyco & Taco"image456

Öppet hus på Katthemmet Kompis

Maritha börjar bli lite trött på mig. Anledningen till det beror på att jag har "tjatat" om "Öppet hus" som katthemmet har i maj och september varje år. Jag nämnde det för första gången i december. Sedan har det bara fortsatt. Datumet var bestämt sedan länge. Och jag fick min vilja igenom.


image454

Våren har äntligen kommit även om vägen dit har varit lite stapplig och nu är det dags för oss att ha Öppet Hus på Katthemmet Kompis. Närmare bestämt den 18 maj.

Ni får chansen att se hur våra katter på katthemmet bor och kanske hittar ni katten som passar just er..

Datum: 18 maj 2008
Tid: 11.00 - 17.00

Nu kan du köpa T-shirt hos Katthemmet Kompis Förutom rundvandring på katthemmet kommer det att bli försäljning av hembakt, glaskatter, andra kattsaker och prylar. Vi säljer även våra T-shirt med vår egen Kompis som tryck. Vi har storlekar från S-XXL.

Vi kommer även att ha loppis och tipspromenader och du kommer även att få möjlighet att ta en fika tillsammans med katterna och andra besökare. Blir det regn finns tält för att slippa bli blöta...och naturligtvis kommer vår egen katt Kopian att hålla er sällskap under fikat..med hopp att smaka en godbit kanske...
/Text Carola, katthemmets webmaster.

image455
Mums! Passa på att köpa hembakade kakor!


Dagens olycka

En olycka händer så lätt. Och så även för Maritha Fernström. Idag, efter att hon hade lämnat kattflickorna hos veterinären, besökte hon Maxi i Kalmar. När vi träffade henne några timmar senare var hon "upprörd".
"Min jacka är sönder! Är det inte typiskt?"
Jag: Hur lyckades du med det?

"Jag fastnade med den i kundvagnen och halva jackan slets sönder!"

image453
När olyckan var framme tröstade Maritha sig med bakelse. Och glass.

Applåder för duktiga Satu och Maria!

Idag följde jag med Maritha till "hennes" veterinär Satu som finns på Öland. Hon var verkligen kalastrevlig. Jag rekommenderar er att gå till dem. De finns i Skogsby på Öland. Maritha hade med sig tre charmiga kattflickor. De skulle alla kastreras. Allihop var jätteduktiga.
Maritha avslöjade att Satu är veterinär till aporna på Ölands djurpark. (Och för de andra djuren också, såklart!)
Men ingen av aporna besöker veterinärstationen, enligt Maritha.
"Nä, Satu får ta sig dit. Och så väntar de på henne där. Hur skulle det se ut med en massa apor i väntrummet?"

image452
Satu undersöker en av Marithas charmtroll.


Veckans fråga!

Bör man kastrera sin/a huskatt/huskatter? Motivera gärna ditt svar!

Kastrering

I morgon bär det av till "vår" trevliga veterinär Satu som arbetar på Öland. Några av katthemmets honor ska kastreras. Jag ska följa med Maritha dit. Maritha pratar jämt om Satu, hur duktig och trevlig hon är. Så då måste jag se henne med egna ögon. :) Vem vet, kanske dyker det upp ett glatt kort på en duktig Satu i morgon?


Svensson

Svensson, en av våra katter som har bott i stödhem, har flyttat. Svensson är en sann kelgris. Och vacker som en ängel. :) 

image451
Svensson.


Låt inte kattungen bli en sommarkatt!

image450
Layout: Jenna_Gun

Nasse

I går flyttade Nasse till ett eget hem. Nasse har inte bott på katthemmet utan i ett av våra stödhem. Vi önskar vackra Nasse lycka till i sin nya familj.

image449

Vi behöver ny bloggdesign...

Vi katter har tröttnat lite på bloggens utseende. Vi skulle vilja ha något nytt och coolt, men tyvärr har Maritha inte införskaffat någon dator till oss. Dessutom sägs det att Photoshop är dyrt. Så för vår del blir det svårt. Därför frågar vi våra kära läsare om någon vill hjälpa oss med en ny bloggdesign?

Hör av er i så fall! Vacker tass/Katterna på Katthemmet Kompis


Månadens katter - Grace och Kelly

Grace och Kelly är månadens katter. De fick komma tillbaka till katthemmet på grund av allergi i familjen. De är cirka elva månader gamla och de är två lugna och härliga katter. Kelly vill gärna vara utekatt medan Grace är lite blygare av sig och skulle passa bättre som innekatt. Vi har inget krav på att de ska flytta till samma familj.
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis om du är intresserad av Grace eller Kelly.

image446

image447  
image448

Grattis Isse!

Pratkvarnen Isse har fått ett eget hem! Och som han har väntat! Äntligen! Vi är väldigt glada för Isses skull. Han var i stort behov av att flytta. Tänk att rätt som det är, så dyker den rätta ägaren upp. :)

image445
Isse.


Doris och Violetta

Persertjejerna Doris och Violetta är två mysiga katter. Ett av våra stödhem räddade dem från avlivning. De är båda väldigt gosiga och tycker om att vara ute. Doris har blivit opererad i näsgångarna eftersom hon hade svårigheter med andningen. Nu andas hon utan problem igen. Både Doris och Violetta har blivit rakade eftersom deras pälsar var i dåligt skick när de kom till stödhemmet. Bilderna är tyvärr ett par månader gamla.
Skulle du vilja ta hand om Doris eller Violetta? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis.


image443


image444

Katta

Lite längre ner på sidan kan ni läsa om Mc Donalds familjen som tidigare var hemlösa. Så här ser Katta, en av ungarna, ut idag. Visst är hon riktigt tjusig? ;)
Kika in på Katthemmet Kompis hemsida så hittar du alla våra katter.


image442
Katta.

Veckans fråga

Har du matat hemlösa katter någon gång?

Berätta i så fall! :)

Söndagsflickan

Doris är våra mysiga och härliga söndagsflicka. Hon är lite blyg, men det går att klappa henne om man är försiktig. Doris fyller fyra år i sommar och det ska katthemmet fira med kokt torsk och tonfisk. I alla fall om Doris bror, Sickan, får bestämma.

image441

Vi ser tillbaka...

Det är ungefär ett år sedan Milo, Katta, Ayla och Brix föddes. Ni kan läsa mer om Maximes familj här. Jag har hittat några kort i samband med att vi fångade in familjen. Maxime var väldigt smal då och ungarna levde på kaninungar och möss. Jag är så glad att de fick komma till Katthemmet Kompis.


image436
Maxime.

image437
Katta letar efter sin mamma.

image438
Nästan hela familjen är samlad...

image439
En smal Zeke.

image440
En hungrig Zeke.

Foto: Karin


Rembrandt är singel - igen

Det är lite synd om vår pensionär Rembrandt. När Katizi flyttade blev han ännu en gång singel. För tillfället är Rembrandt lite sur på Maritha eftersom hon har "tagit" hans kattflickor ifrån honom. När Maritha inte ser snyftar han i smyg. Rembrandt söker nu efter en ny kattflicka som kan passa i hans lugna sällskap. Men helst av allt vill han ha en egen husse eller matte att gosa med.

Telefonen fungerar igen

Sedan några dagar tillbaka fungerar telefonen hos familjen Fernström. Så nu går det bra att ringa katthemmet om ni är intresserade av deras katter... Maila går också bra, såklart.

RSS 2.0