Nyårshälsning från Malva och Elsa

Vi vill önska er ett riktigt gott nytt år på katthemmet!

Hoppas att allt är bra hos er!
Här i Linköping är allt fint - Elsa är lika rolig, mysig och busig som vanligt och Malva har också blivit jättesocial (och superpratig)! Från att ha varit jätteskygg är hon nu alltid med oss i händelsernas centrum och vill bli klappad hela tiden - och hon kommer alltid springande när man ropar på henne. Malva har dessutom börjat apporterarsaker. Om man kastar i väg en papperstuss kommer hon alltid tillbaka med den och vill att man ska kasta den igen. :)
De leker med varandra hela tiden och sover också ofta tillsammans, så det var verkligen tur att de fick komma hit båda  två!

Hälsningar

Maria och Daniel (i Linköping)Gott Nytt År, kompisar!Och alla vi andra som hjälper till på/med katthemmet. ;)

Nyårskort från Mitzy, Gizmo och YoshiHär hittar ni deras hemsida.

Vi ser tillbaka på 2008

Det händer mycket på ett år. Och så även på ett katthem. Under 2008 har vi upplevt både roliga, härliga, knasiga, tråkiga och hemska saker. Vi sammanfattar året som har gått på Katthemmet Kompis här nedan.

Har vi glömt något? Rapportera gärna med en kommentar! /Tass

Årets "Jag-lär-av-Anna-Skipper":
Under året har Kopian gått på diet. Det är i alla fall vad Maritha säger. Han har klistrat sig fast fram teven och suktat efter Annas Skipper hälsosamma program. Allt för att gå ner några kilo till nyår. Kopian har förbränt kalorier genom att ha jagat ekorror och bråkat med grannkatterna. Och kilorna har rasat, eller?
Inte vad jag kan se. Maritha hävdar att han har gått ner i vikt. Och att det syns. Sonny däremot, menar att det är en bluff.
Vi får väl se vem som har rätt på nyårsafton 2008.

  
Det är gott att sova och ännu godare med pannkakor. Eller hur, Kopian? (Kopian är Maritha och Sonnys katt.)

Årets överlevare
Knatte och Tingeling hittades i en låda i skogen. Personen som hittade dem kontaktade oss och frågade och vi kunde ta hand om dem. När de kom var de magra och hungriga, men efter ett tag åt de upp sig och kom i god form. Knatte och Tingeling bor på varsitt håll och de trivs utmärkt med sina nya liv.

Cinnamon är också en riktig överlevare. Mot alla odds överlevde hon tillsammans med sina ungar, Bisse och Basse, ute i skogen. De levde på ekorror och fåglar. När de kom till oss var de bara skinn och ben. Bisse och Basse bor hos vår medarbetare Lotta. Cinnamon har också flyttat till ett eget hem.

       
                                                                                                      
Årets flytt
Maxime kom till katthemmet med sina ungar i juni 2007. Ungarna fick egna hem, men kvar på katthemmet bodde Maxime med äldsta sonen, eller pappan, till kullarna, Zeke. I november dök äntligen den rätta ägaren upp och idag bor de tillsammans. Och är väldigt lyckliga.  
De bodde här i 1,5 år innan de äntligen blev utvalda. Väntan har varit värd varenda dag. Vi tror alltid att den rätta ägare dyker upp. Någon gång. Ibland tar det bara lite tid.Årets pajas
Han tror själv att han är snyggast i världen. Och älskar att flirta med kattflickor. Han drömmer dessutom om ett liv i rampljuset. Det gör honom till årets pajas. Rufus vinner denna ärofyllda titel. Han har fått oss att skratta många gånger under året. 


Rufus

Årets fotomodell
Doris har figurerat som modell för Hittekatter ifokus "Sommarkattstävling" och hon pryder också vår blogg med sitt söta ansikte. Bra jobbat, Doris. 


Vackra Doris.

Årets färg
För att det inte ska bli något missförstånd vill vi poängtera att vi älskar alla färger på katter. Men i år har vi tagit emot otroligt många röda katter. Därför blir denna färg årets kattfärg. 


Röda Ruben. 

Årets mamma
I somras blev Lotta mamma till Cinnamons ungar, Bisse och Basse. Lotta har tagit uppdraget på fullaste allvar. Härligt Lotta! 


Lyckliga Lotta.

Årets skumtomte
Sonny
har många namn, åtminstone av oss katter. Vi tycker om att klura på små roliga och tokiga namn som vi kan kalla honom för. I år får han bli vår skumtomte. Hans klädsel är något utöver det vanliga.
Annars är det mesta sig likt vad gäller Sonny. Han spikar och hamrar där det behövs. Och munnen går i ett. Det är inte så mycket nytt som har hänt. Och det är väl tur, för vi gillar Sonny precis som han är.
Kör hårt, Sonny!


Årets skumtomte.

Årets tuffaste...
Det finns många ord som beskriver vår chef Maritha. Tuff, bestämd, pratglad, omtänksam, rolig och världens största djurvän. Det är några av de ord som hon har gjort sig förtjänt av under året. Och sist men inte minst, ytterligare några tassavtryck, vi älskar dig, Maritha!
/Katterna på Katthemmet Kompis

    


Bilder, tack!

Har Din katt bott på vårt katthem?

Vi söker nu ännu fler bilder och berättelser på katter som tidigare har bott hos oss.
Mejla till mig så kommer jag att publicera dem.
[email protected]Tingelings hjärta klappar för en minigris

Maritha har fått ett MMS från Tingeling. För ett tag sedan besökte Tingeling fotografen. (Bild nedan.) Tingeling, och hennes bror Knatte, hittades i en låda i skogen, och överlevde tack vare att en person hittade dem. Båda trivs utmärkt i sina respektive hem.
Tingeling har blivit kompis med familjens minigris, Razmus. Ja, det är faktiskt sant. Vänner finner man ju inte bara i katter och människor. Grisar är precis lika bra och trofasta, har vi hört.


Tingeling hos fotografen. Tyvärr är bilden suddig eftersom den är tagen med en mobilkamera. Vi hoppas, såklart, att vi får ta del av fler bilder på Tingeling längre fram.


Tingeling som kattunge.

Akut! Kan någon hjälpa dessa katter?

En familj kontaktade oss och frågade om vi kunde ta hand om deras katter då de ska flytta i februari och inte har möjlighet att ta med sig dem. Eftersom vi har intagningsstopp kan vi inte ta in dessa katter. Däremot erbjöd vi dem att lägga ut dem här på bloggen, i hopp om att någon kan hjälpa dem.

Vi hjälper bara till att förmedla dessa katter. Vill Ni veta mer om Bella, Nemi och Kitty, kontakta Maritha på telefon 0706-07 13 90.


Bella

Goa Bella är tre år. Hon är kelig, van vid barn och andra katter. Tycker dock inte om hundar.


Nemi

Nemi är två år och kelig och gosig. Är blyg för barn och rädd för hundar. Är både ute- och innekatt.


Kitty

Kitty är född den 25/5-88. Tycker inte om hundar. Är van vid barn.


Naken tackar med en tass. Och Nude har gjort bort sig.

Naken, som vann vår tävling, Årets kattblogg 2008, skickade ett meddelande till oss och berättade om sina fina vinster. Så här skriver han.

"Var och hämtade mitt paket i går och jag blev väldigt glad för innehållet. Katten var jättefin men den fick jag inte leka med sa matte. Hon ställde den högt i en hylla så att jag inte skulle nå den. Nu håller jag på med en plan för hur jag ska få ner den därifrån.
Leksakerna var jättefina. Jag gillade speciellt den rosa musen. Både för att den var så fin och rosa men också för att den luktade så otroligt gott.
Nude den illbattingen bet sönder den gula leksaken det första han gjorde. Han blev väl avundsjuk eller nått. Nu kan jag inte leka med den längre eftersom han tuggat i sig mycket av dess innehåll. Hoppas att han får ont i magen så att han lär sig och hålla sig borta från mina saker.
Tack så mycket för allt fint jag fått.

Tass/ Naken"

Foto: Nakens matte eller husse. Eller Nude.Snoddas rapporterar

En hälsning från Snoddas.

När jag anlände till Linda, Fredrik och Tussen på fredags kvällen va det lite förrvirrande. Tussen morrade.. inte för att jag brydde mej men allt va nytt och luktade inte som vanligt. Linda och Fredrik gjorde allt för att jag skulle känna mej hemma, nya fina matskålar fyllda med kokt torsk stod o väntade på mej, precis som en ny mjuk vit filt som placerats i soffan, brevid Tussens fotölj.

Första natten va lite läskig, Tussen smög på mej men eftersom jag inte hörde det blev jag rädd och fräste när han hoppas fram. Jag råkade även välta ner en blomkruka men det gjorde inget sa husse och matte.
Sen somnade jag på min filt och sov gott till kl. 5.30 då va det dags för mat.

På lördag morgon va Tussen och jag ute i koppel en stund.. men det va inget för mej, jag trivs bäst med att sitta på den inglasade altanen och titta ut på Tussen som smyger på alla fåglarna som käkar talgbollar.
Sen kom husse och hämtade mej på altanen... det va dags att bli fin sa han. Först fixade de mina klor och sen blev jag duschad och schamponerad.. matte och husse va nog lika blöta som jag när vi va klara.. :) Men fin blev jag,alldeles mjuk och fluffig i pälsen. Sen fick jag tonfisk för jag va så duktig.

På kvällen va det julfest och jag låg i soffan hos gästerna och blev kliad på magen helatiden.

Idag har jag och Tussen busat ordentligt, Tussen har så mycket leksaker överallt som är riktigt roliga att bita i.
Matte och husse åkte och handlade och jag och Tussen va själva för första gången. Det gick bra, vi satte oss i fönstret och spanade efter dem och de kom hem efter en kort stund. Då hade de köpt en hel hög leksaker till mej så jag skulle ha några som är mina egna. Det va roligt.
Ikväll ska vi slå in julklappar och sen har matte lovat att jag ska få smaka julskinkan.


/Mjau Snoddas. Bilder kommer när matte lyckas ta ett där Tussen och jag ligger still så pass länge att vi hinner va med...

Veckans fråga - Vad har ni fått i julklapp?

Vad har ni fått i julklapp?

Vi fick leksaker, nykokt torsk och tonfisk. Inte dum alls.

Kärlek
Katterna på Katthemmet Kompis

Våra julklappar från Maritha och SonnyOch så var julafton över. Dessa paket fick vi av Maritha och Sonny. Vi gav dem ljuslyktor, öl, brickor och skålar.


Ett sött örngott. Maritha vet att jag är svag för röda katter.


Vår katt My avgudar Kalle. Och tvärtom. Därför fick han ett örngott med lilla My på.

'
Jag älskar ljus! Visst är detta fint?


Humor har de också, herr och fru Fernström.
Kalle höll med - citatet stämmer.

Våra katter Ängla, My och Blixten fick också julklappar. Paketet innehöll leksaker och favoritmaten.

God Jul & Gott Nytt År

Vi vill önska er alla en God Jul & Gott Nytt År!

Vi hoppas att er jul är mysig och att ni har fått många klappar!

Kärlek
/Katterna på Katthemmet Kompis


Veckans fråga - Hur ska ni fira jul?

Vi är väldigt nyfikna på hur våra kära läsare ska fira jul. Berätta gärna för oss!

Vi ska fira här på katthemmet. Det kommer att bjudas på både sill, skinka och ägg. Kanske slinker det ner en och en annan pepparkaka också. Sonny ska vara tomte. Och vi hoppas såklart på att vi får många fina julklappar.


 


En julklapp till den katt som förstörde en taxibil


Denna sele skulle den här katten haft den där augustidagen förra året. Eller en helt vanlig kattbur. Svårare än så hade det inte behövt vara. Ibland är ni människor alldeles för dumma för att komma på så lätta saker.

Med kärlek...
och klös.
/Katterna på Katthemmet Kompis

Bild: Guldfisken

Vi drömmer om...


Dessa söta och härliga bäddar från Anicare. Tänk att få sova i en sådan när regnet piskart mot rutan. Inte dumt alls!


En söt mus från Guldfisken. Detta är musen som aldrig ger upp. Envis som en åsna.


En perfekt julklapp till oss! Att Guldfisken har sitt näste i Kalmar gör det inte sämre.


Årets kulturpris?

Kring jul är det alltid så mysigt i och utanför katthemmet. Alla lampor på "gården" lyser upp hela Svalehult. Det är en härlig känsla. Detta år har Sonny dock fått det hela om bakfoten. Antingen gick han i sömnen när han satte upp ljusslingan eller så har han väldigt dålig smak. Jag vet inte.
Kalle och jag fick oss i alla fall ett gott skratt när vi anlände häromdagen.
Alltid roar det någon, som Maritha sa.


Årets kulturpris i Nybro?

Dagens outfit - kommande skomode?

Dagens arbetaroutfit består av:

* Träningsbyxor från gamla Kvantum.
* T-shirten har Maritha fått av en släkting.
* Tofflor med hål i. Något Sonny har gett Maritha i present. (Då de var hela.)
* Den svarta fleecejackan kommer från en bokklubb, som så många andra av hennes freecejackor.
Vårens skomode?


Ett riktigt konstverk.

Julhälsning från Klosterkatterna


Till er som vill skicka julkort...

till vår blogg. Ni är välkomna att mejla julkorten till [email protected]


Plötsligt blev allting så tyst...

Snoddas har flyttat till sina nya ägare Linda och Fredrik. Han har även blivit sambo med deras andra katt, Tussen.
Sedan några timmar tillbaka är det väldigt lugnt på katthemmet. Och tyst. Det senaste året har Snoddas roat de andra katterna och nya besökare. Alltid lika glad och framåt. Och inte rädd för något. Vår dammsugare har varit hans bästis.

Linda och Fredrik lär inte få några problem med städningen. Snoddas hjälper gärna till. Bara han får stå i centrum. Frågan är bara hur det ska gå om det uppstår rörproblem på katthemmet i framtiden. För ännu har ingen glödlampa klickat hos Sonny.
Julhälsning från Katta

Det måste vara ett släktdrag, det där med att skicka så fina julkort till oss. Idag fick vi ett härligt julkort från vår medarbetare Mia och hennes älskling Katta, som är dotter till Maxime, och syster till Milo.
Dessa julkort bevisar att det finns estetiska talanger på vårt katthem, vilket vi såklart är väldigt stolta över!


1000 besökare

Fler och fler hittar till vår blogg, vilket vi tycker är fantastiskt kul! Syftet med vår blogg är framför allt att öka kattens status, men också att rapportera hur livet kan se ut på ett katthem med både glada och mindre glada nyheter.
Vi försöker blanda allvar och humor. Allt för att det inte bara ska bli så dystert, som det faktiskt många gånger är i hittekattsvärlden.

Någon gång under dagen kommer vår mätare att passera "tusen-sträcket". Vilket innebär att 1000 personer har besökt vår blogg sedan Mimmi gjorde om vår bloggdesign den 4 december 2008. Inte illa!

Gör en hemlös och oönskad katts röst hörd genom att sprida vår blogg vidare! Kan det hjälpa en katt till ett nytt hem är mer än nöjda. Det går bra att använda vår header här nedan.En julhälsning från Milo och Fredman

Detta fina julkort kommer från Milo, som tidigare bodde hos oss. Han är son till Maxime, som flyttade för någon vecka sedan. Matte Camilla hälsar att allt fungerar bra och hon ser fram emot en jul tillsammans med prins Milo.


God Jul & Gott Nytt År önskar Milo, Fredman och matte Camilla.

PetDirekt/KattDirekt

PetDirekt/KattDirekt är en trevlig sida för alla kattälskare. Här kan du hitta nya kattkompisar, diskutera och titta på härliga bilder!

Lussekatter

Flera tidningar har anordnat tävlingar kring "årets lussekatt". Några av vinnarna i utvalda tidningar hittar ni här under.

Athaman
blev årets lussekatt i Expressen.

Signe blev lussekatt i Sydöstran.

Snorre blev lussekatt i Eskilstuna-Kuriren.

Malanie blev lussekatt i Corren.

Sixten blev lussekatt i Säffle-tidningen.

Sputtnik blev lussekatt i Arbetarbladet.

En säker jul för våra djur

Så här i jultider finns det en hel del saker som vi människor måste tänka lite extra på, och då syftar jag såklart på våra kära djur. Julgransglitter och nötter kan vara livsfarliga. Läs den intressanta artikeln här.


Myskväll med Malin och MattiMalin och Matti tycker om att mysa. Och gärna med varandra. På vintern tycker de dessutom att det är extra skönt. Det är ett liv i lyx att bo på ett katthem i jämförelse med att bo hemlös i ett sommarstugeområde.

Marithas klänning - något för pridefestivalen?Tonje, vår medarbetare, är en rolig prick. När vi besökte hennes lya igår frågade vi om hon hade sett vår nya kategori, "dagens outfit", på bloggen. Det hade hon inte. Så hon surfade snabbt in på sidan för att bli uppdaterad kring det allra senaste. Tonje fann äldre outfits, sådana plagg som Maritha hade på sig i somras. När hon fick se klänningen här ovan, utbrast hon "Men Maritha, jag tycker att den är läcker! Den passar alldeles utmärkt att ha på sig på pridefestivalen! Jag menar, färgerna är ju helt rätt."


En lång arbetsdag för Snoddas

Det går bra för Snoddas nystartade företag, Snoddas rörligheter. Igår var det dags att undersöka kran nummer två i katthemmet. Snoddas hade hört att det gnisslade när kranen sattes på, så han var tvungen att göra en rutinundersökning.Först luktar Snoddas efter mögel.


Sedan kontrollerar han hur pass snabbt vattnet rinner...


Han luktar innan han smakar...


Ah, det smakar färskt. Och kallt. Kanske finns det spår av svamp i kranen?


Puh, det var jobbigt! Efter en lång dags arbetspass är Snoddas trött. Och hungrig, såklart. Dags att sova, kära vänner!

Myran har varit hos frissan

Mysiga och goa Myran tröttnade på sin tjocka päls, så hon beställde en tid hos frisören. Hon hade hört att det var inne med nakenkatter. Men eftersom det är jul ville frisören inte ta bort all päls, så hon fick behålla det runt huvudet. Hon  förklarade att det var modernt med hår i ansiktet i slutet på året. När besökte var klart var Myran som en helt ny katt. Robinson blev så till sig när han fick se hennes nya frisyr att han genast bad chefen att boka en tid till honom också. Den 13 januari sitter Robinson i frisörstolen.

  

Vår medarbetare Tonje med sina ormar...

Igår besökte Maritha, Kalle och jag vår medarbetare Tonje. Jag har aldrig träffat Tonje, så det var roligt att äntligen få göra det. Tonje har, förutom katt, två söta ormar. Snälla var de också. Så snälla att de varken bet Kalle eller mig. Maritha vågade inte klappa dem. Eller så hade Sonny lurat i henne att ormar kan vara farliga. Jag vet inte.


Tonje är sambo med ormar och katter.
Bildbesviset. Jag håller i en orm.

Idag bär det av till Kompis

I eftermiddag ska jag och min sambo besöka katthemmet. Vi ska överlämna julklapparna och ta nya kort. Sonny har inte sovit en blund i natt, han är väldigt nyfiken på vad som döljer sig bakom allt julklappspapper. Men Sonny får vänta. Det är ju faktiskt inte julafton förrän nästa vecka.

Nakens dagbok är Årets kattblogg 2008

Tävlingen är nu avslutad. Klicka på bilderna för att komma till respektive blogg.

1 pris:
Naken står som vinnare av Årets kattblogg 2008!
Naken fick sammanlagt arton tassavtryck.På delad andra plats:
Rädda Kattens blogg och Wikipedias blogg. Båda fick åtta tassavtryck var.


Rädda kattens blogg.


Wikkis blogg.


Grattis till er alla! 
Första priset består av kattleksaker, kattgodis och en glaskatt från Målerås glasbruk.

Vi tackar alla kattbloggar som har deltagit i tävlingen och alla som har röstat! Fler tävlingar kommer längre fram.

Bilder på vinnaren, Naken.

    

Ett typiskt dagboksinlägg från Naken:

"I kväll är det match mellan de gula och de röda. Naturligtvis ligger jag och kollar från första parkett. En gubbe kastade in bollen från sidan och de andra sprang efter och jagade den. Tycker att de är ganska dumma. Till och med jag är bättre på apport än vad de är. Dessutom har de ju händer som de kan plocka upp bollen med. Men dem envisas de med att inte använda. Hur dum får man vara? Hade jag haft händer, eller i alla fall ett par tummar så hade det inte varit nån match för mig att hämta den där bollen. Det är som jag alltid har sagt: människor är inte smarta alls..."
/Naken beskriver sin syn på en fotbollsmatch.

En intervju med vinnaren kommer inom kort.

Kärlek
/Katterna på Katthemmet Kompis


Kopians bantningsmetoderJag har tidigare berättat om Kopians bantningsmetoder. Själv kan jag inte se något resultat. Maritha däremot hävdar att han minsann har gått ner i vikt. Vid senaste besöket hos Maritha och Sonny åt Kopian middag. Med oss.
Pannkakor stod på menyn, och så även för Kopian.

Viktväktarna, GI- och Atkins metoden ser ut att vara långt borta. Eller hur, Kopian?Vem har varit snällast?Visst är mysigt med julklappar? Igår slog jag in herr och fru Fernströms klappar. Och Kopians. Kopian får det paket som väger allra mest. Undra vad det kan vara? ;)
I år har vi köpt en massa julklappar till dem. Kalle kunde inte låta bli, sa han.

Vi hoppas i alla fall att de blir nöjda. Frågan är bara vem av dem som har varit snällast i år. Katterna får avgöra det.
/Jenny

Glöm inte att rösta fram Årets kattblogg 2008

Ni har väl inte glömt att det fortfarande går att rösta på den blogg ni tycker ska bli Årets kattblogg 2008.
Skriv en kommentar till inlägget om vem Du tycker ska vinna. Här kan du rösta.

Röstningen pågår fram till den 15 december 2008.

Gör Ditt tassavtryck redan idag!

Luciatåg på katthemmet

Idag har vi lussat på katthemmet. Förberedandet började redan klockan fem i morse. Kaja, som var lucia, fick hjälp av My att kamma pälsen. Hon glänste som en stjärna när hon var klar!
Klockan sex klev Maritha och Sonny in genom dörren och då var det äntligen dags att dra i gång! Mona-Lisa bjöd på pepparkakor och glögg och Shy dirigerade luciatåget. Firandet gick över förväntan och när lussandet var över hade Robinson, Kaja och Ragge fått skröpliga stämband.

Sonny lovade att köpa halstabletter när han ändå skulle köra till ICA vid lunchtid.


Doris gör sig fin inför luciafirandet.


PRO-medlemmen Rembrandt satte en julkula på huvudet.Vårt fina luciatåg!

Vinnare är vi allihopa!

Mjau, vad glada och stolta vi är! Vi har nämligen vunnit ett aktiveringssett, en "matboll" och en lekhandske, hos Katten oxå. Tävlingen gick ut på att skriva ner sina bästa aktiveringsstips för oss katter.

Vårt tävlingsbidrag lät så här:

"Insekter av alla dess slag är trevliga och billiga aktiviteter. Att jaga dessa små svarta kryp är ibland det roligaste som finns. Vi har sagt till vår chef här på katthemmet att hon ska föda upp flugor. Tyvärr är det lite dåligt med dem på vintern. Då får vi leka med varandra och alla leksaker som finns i katthemmet. Vad det gäller insekter är flugor våra favoriter, för det första så retar de upp oss med sina läten. Vi blir tokiga! Då ger vi igen med en tass! Tussarna ryker när vi jagar dem, men vi får ju motion! Det är alldeles utmärkt. Allra roligast är när vi ser flugorna i fönstret, då vet vi att segern är klar. Då kan de ju bara inte smita. Och vet ni vad, det är faktiskt ganska gott att äta dem också. Ungefär som effterrätt."

Dessa fina leksaker vann vi.
Veckans fråga - Julklappar

Köper ni julklappar till era djur? Om ja, vad ska ni ge dem?


Kan man söka patent för bajslådor?

Jag höll på att få en chock när jag klev in i karantän förra veckan. I taket satt nämligen två bajslådor! Bajslådor. I. Taket. Hallå. Vad är det som händer?

Maritha förklarade att det hade regnat in för ett tag sedan och att Sonny då spikade upp dessa lådor för att förhindra att det kom på golvet. Smart idé. Nu är taket lagat, men lådorna står fortfarande kvar. Maritha skyller på Sonny. Och Sonny sin tur försvarar sig med att han tycker att det är trivsamt. Och annorlunda.

Undra om man kan söka patent för bajslådor i taket? Kan man tjäna pengar på det?
Någon som vet?


Sonny har en stark känsla för inredning.

Nytt! Min sambo Kalle sprang förbi datorn alldeles nyss och jag visade honom detta kort. Han utbrister "Skiter katterna i taket då?"

Catlounge

Catlounge är en trevlig och väldigt söt sida som handlar om katter. Rolig är den också. Under kategorin "catfun" kan man genom att skriva sitt och kattens namn, ta reda på hur bra man passar ihop. Det finns även ett horoskop för katter. Och memory. Kul sida med andra ord! Klicka på bilden för att komma till till Catlounge


Dagens outfit - ny kategori

Dagens outfit är en ny kategori här på bloggen. Mode är ju ett hett ämne i bloggvärlden, har vi hört. Därför kommer vi i fortsättningen att lägga upp olika outfits som medarbetarna har på sig när de arbetar i katthemmet. Tyvärr har jag inte möjlighet att vara på katthemmet så ofta eftersom resan dit är lång. Men de gånger jag är där kommer kameran att fokusera på katter. Och kläder.

Det hade varit roligt om våra medarbetare Lotta och Katarina också ville visa upp sina arbetsoutfits. ;)

Vi hoppas att vår nya kategori även lockar modeintresserade hit. Här hittar ni tidigare oufits.

Storstädning på katthemmet

När man driver ett katthem måste man städa mer eller mindre varje dag. Idag har Maritha skurat och vridit och vänt på varenda dammtuss. Det tog henne 3,5 timme innan hon blev klar. I och med att katterna har flera rastgårdar blir det genast mer grus och jord, särskilt när det är blött ute.
När katthemmet städas används virkon, ett jättebra biologiskt nedbrytbart desinfektionsmedel. Det är väldigt bra mot virus, mykoplasma, bakterier, svamp och sporer.


Medan Maritha städade katthemmet passade Doris på att gotta sig på
en av klösmöblerna. Hon laddar inför kvällens avsnitt av Bonde söker fru.Maritha tar en paus i rastgården.


Purre spanar på älgar

Vi fick ett mail från vår medarbetare, Katarina.
Hon delar med sig av sina erfarenheter kring djurpratare.

"Min syster Maggan o hennes familj hämtade i påskas en katt från katthemmet som döptes till Purre.
Idag är han ca 1,5 år. Familjen bor med skog runt huset så Purre brukar smyga omkring där. För ett tag sedan så tog Maggan kontakt med en person som pratar med djur angående en häst som hennes dotter har. Hon bad honom prata med sina katter oxå, Purre har en kompis som heter Ozzi. Katterna berättade att de hade det bra och att de gillade att alltid ha maten serverad när de än kom hem och in genom kattluckan.
Och nu poängen...
Purre talade om att när han var i skogen så hörde han motorsågar ibland o såg älgar!
Nån som vet nån katt som smyger på älgar?
Man får reda på mycket genom dem som kan prata med djur."

Dagens outfitNär Kalle och jag besökte katthemmet förra veckan hade Maritha på sig följande outfit.

* Byxor från ÖB.
* Fleecejacka från en bokklubb.
* Skor från Netto.
* Strumpor från Lindex.

Vi kan inte garantera att dessa plagg finns kvar på respektive ställe. Så vallfärda inte till ÖB, Netto eller Lindex. Ni kan säkert hitta liknande plagg på andra ställen.

Jag vill dock poängtera att denna outfit bär Maritha endast i katthemmet, inte "privat". När hon besöker katterna i karantän har hon en annan klädsel och andra skor. Men jag tycker självklart den är värd att visa upp!


Skor från Netto.

Vem har klippt Mattis öron?

Malin och Matti stod på kö länge innan det fanns plats på katthemmet. Nu har de bott hos oss ganska länge och har under tiden blivit mer sociala. Maritha kan klappa Matti, men Malin är fortfarande försiktig av sig.
De kommer från ett sommarstugeområde. Mattis öron är skadade, som ni kan se på bilden. Enligt veterinären har något klippt honom i öronen. Hur kan man göra något sådant? undrar vi.
Det är ju inte så konstigt att syskonparet är rädda för människor.

När jag besökte katthemmet sist tog jag en jättefin bild på gulliga Malin.

Är Du intresserad av Malin och/eller Matti?
Kontakta Maritha på telefonnummer, 0706-07 13 90.


Vem kan ha klippt mina öron?


Visst är jag en riktig sötnos?

Stöd vårt katthem

Att bli medlem hos Cint är ett smart, enkelt och gratis sätt att ge ett bidrag till vårt katthem.

Genom att bli medlem på CINT och svara på olika undersökningar kan du stödja vårt katthem. För varje undersökning får man en liten summa och du väljer själv vart du vill att pengarna ska gå. Här kan du alltså skriva Katthemmet Kompis som mottagare.


Cint skriver själva på sin hemsida att de är ett företag som vill låta oss vanliga människor utbyta erfarenheter av olika produkter och tjänster i syfte att undvika att vi gör felaktiga inköp eller val av tjänster.

Vill du läsa mer om hur det går till att stödja oss genom CINT, hur man blir medlem hos dem och vad ett medlemskap innebär föreslår vi ett besök på deras webbplats.

Katthemmet Kompis tackar er alla som stödjer oss i vår verksamhet att hjälpa katter till ett bättre liv.


En tidig julklapp

Förra veckan beställde jag en ny klösmöbel till mina egna katter. Det är den lilla möbeln med tassar på, som är till höger på bilden. Vi har haft två sådana innan och de de har varit väldigt populära, men har också fått mycket stryk.
Den lilla ställningen kommer från Ellos och kostade 319,50 kr på rea.

Tyvärr missade jag att ta kort på hela lekhörnan. Den stora fick inte plats...
/Jenny


Blixten, som kommer från Katthemmet Kompis, undersöker den nya klösmöbeln.

Ragge ersätter Zeke

Här är vårt nya luciatåg! Vi får hoppas att dessa katter nu får chansen att vara med. :)
De kommer att lussa på följande ställen:

* Målerås glasbruk, Sonny arbetsplats.
* På två hemliga äldreboenden i Nybro.
* Hemma hos vår medarbetare Lotta.
* Och sist men inte minst, på katthemmet.


"Hur ska ni göra med luciatåget?"

Emma, som läser vår blogg, var orolig hur det skulle gå med vårt luciatåg.

"Vad roligt att Zeke äntligen fick ett hem, han har väll varit akut ett tag? Men nu blir ju Lucia-tåget utan stjärngosse, hur ska detta gå?" /Emma

Emma, efter ett lång möte på eftermiddagen har vi, efter många om och men, beslutat oss för att utse en ny stjärngosse. Ragge kommer att ta över Zeke plats. Vi hoppas du är nöjd med svaret. Annars får vi göra en omröstning. Igen.

/Vacker tass, katterna på Katthemmet KompisRagge - den nya stjärngossen.


Pysseltips från Anna-Karin

Vi fick alldeles nyss ett mail av en tjej som heter Anna-Karin. Hon delar med sig av sina bästa julpysseltips!

Här kommer ett litet tips till alla kattägare som inte kan plocka in en gran i vardagsrummet p.g.a. just våra små vänner. :)
Jag har gjort ett litet substitut som man kan ha på köksbordet e.d. och som är precis lika fint och juligt som en gran (och barrar mindre!). Vad som behövs är:
 
En större kruka (röd om det ska bli juligt).
Granris (plocka där de har fällt lite träd)
Äpplen (svenska röda!)
 
 Eventuellt ett par fina stora kottar, guldspray som man kan förgylla ett par av äpplena med och julgransglitter.
 
God Jul!

/Anna-Karin

Vi vill dock klargöra att julgransglitter kan vara livsfarligt för katter. Det kan bidra till allvarliga skador för mage och tarmar!
Läs mer här! /Jenny
Kastrering och ID-märkning

Idag har Fiffi, Fia och Ruben kastrerats och ID-märkts hos Satu Skogsbykliniken. Jag har inte hört något av Maritha idag, men det brukar alltid gå bra. Dessa tre charmtroll är de enda kattungarna som bor kvar på katthemmet. Saga, Turbo och Puh, bor i ett stödhem.

Fiffi.

Ett ögonblick vi alltid kommer att minnas

Det är en stor dag på katthemmet idag. Zeke och Maxime har flyttat till samma hem. Läs historien om Maxime och Zeke - två överlevare.

Maxime gick omkring i området kring McDonalds i Vedeby, utanför Karlskrona i 1,5 år, om inte mer, innan hon fick hjälp att komma till oss på Katthemmet Kompis.

Hon är ungefär 3,5 år gammal och förr förra året fick hon en kull som hon stolt visade upp bland den täta trafiken i Vedebyområdet. Ungarna försvann dock och ingen verkar veta vart de tog vägen.


Maxime var stark nog att klara både förra sommaren, hösten och den kalla vintern som passerade. Det är egentligen ett under att hon lever i och med att hon strök omkring vid en mycket hårt trafikerad väg.

Av en slump fick Jenny tips om att Maxime befann sig alldeles i närheten av området där hon hade setts under hela vintern.


När Maxime kom till katthemmet var hon redan dräktig igen vilket vi upptäckte vid ett veterinärbesök då vi tänkt kastrera henne. Maxime var ganska skygg när hon kom hit och därför har inte dräktigheten kunnat upptäckas tidigare.

Maxime är världens goaste kattflicka. Hon älskar att sitta i knät där hon kan kela och gosa. Hon har varit innekatt hos oss här på katthemmet och verkar trivas bra med det.


Vi tror att Zeke kan vara pappa till Maximes ungar eller att han är en av hennes äldre ungar...

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Så här såg det ut när jag och några vänner fångade in Maxime, Zeke, Katta, Milo, Ayla och Brix. Ett under att vi lyckades! Nu har hela familjen fått nya hem. Det är helt fantastiskt! Vi är så glada. Allting går även om det tar lite längre tid ibland. Så även när det gäller katter.


image436
Maxime.

image437
Katta letar efter sin mamma.

image438
Nästan hela familjen är samlad...

image439
En smal Zeke.

image440
En hungrig Zeke.


Veckans fråga - Djurpratare

Är det någon av våra läsare som har varit i kontakt med en djurpratare?
Vad har ni för erfarenheter kring det? Tipsa om gärna om djurpratare.


Snoddas har funnit en medarbetare till sitt företag

Idag på morgonen blev Snoddas tingad. Han flyttar till nya matte och husse den 19 december. De nya ägarana berättade att de har en kattkompis till Snoddas där hemma, som mer än gärna ville börja arbeta i hans företag, Snoddas rörligheter. Snoddas blev strålande glad över nyheten. Det nya företaget kommer från och med den 19 december att heta Snoddas och Tussens rörligheter.
Vad det gäller Snoddas singelliv, så hoppas han att nya matte, Linda, blir hans rörmokarfru. Hoppas kan man ju alltid, eller hur, Snoddas?


Vårt luciatågZeke, Kaja
och Robinson är med i årets luciatåg som varje år äger rum på katthemmet. Förra året var Finnegan tomte, något han gärna hade velat vara i år igen. Men denna gång föll lotten på Robinson, något som stör Finnegan. Han menar att de katter som har bott längst skall ha förtur. Men så fungerar det inte.
Just nu är de i full gång med att öva in alla jullåtar som de ska sjunga på luciadagen. Zeke verkar dock har fått problem med stämbanden och har inte kunnat öva fullt ut de senaste dagarna. Kaja hälsar dock att han är på bättringsvägen.


Snoddas rörligheter

Snoddas, som förra veckan räddade katthemmet från att bada i vatten, har redan börjat med sitt nystartade företag, Snoddas rörligheter. Missade du Snoddas hjälteinsats kan du läsa mer om det här.

Snoddas kom till oss genom en myndighet tillsammans med sin kompis Bamse. Bamse har flyttat till ett eget hem och nu börjar Snoddas tröttna på att vara "arbetslös". Och att vara singel. I går smygstartade han med sitt företag. Den första  uppgiften gick ut på att kontrollera kranen och rören i köket. Att vara rörmokare innebär också, i alla fall för Snoddas del, att smaka på vattnet. Och att leka med det.

Så här såg det ut på Snoddas första arbetsdag som rörmokare.
PS Vi kan avslöja att singellivet kanske är förbi för Snoddas. Mer om det lite senare...Tass Mimmi för vår fina bloggdesign!

Vi kände att vi ville förnya oss. Men tyvärr fick resten av gänget ett klös i baken av Stitch och Mona-Lisa i samband med det. Stitch ville att bloggen skulle vara svart, precis som han själv, medan Mona-Lisa ville ha en röd blogg med gula prickar. Alla de andra katterna ville ha en blogg med blått och vitt. Majoriteten vann. Och så här blev resultatet.

Vi vill tacka vår fantastiska designer, Mimmi, som har slitit i flera veckor med mail från Jenny om riktlinjerna för bloggen. I kväll blev konstverket äntligen klart. Och vi är väldigt nöjda. Mimmis designer är som goda mjukglassar. Man vill bara ha mer. Och så är de ju så läskande att titta på.

Mimmi, du är välkommen till vårt katthem när du vill! Sonny bjuder på torsk med ekologisk potatis. Vill du hellre ha pannkakor, meddelar du Maritha. Tass ännu en gång! Och puss på nosen från oss alla.

Vad tycker ni om vår nya design?

/Katterna på Katthemmet KompisKlicka på bilden för att komma till Mimmis blogg.

Kopian har fått en dubbelgångare

Idag har jag och mina kompisar, Cecilia och Kajsa, varit på Skogsbykliniken på Öland för att Cecilias katter, Wilma och Saga, skulle kastreras. Dessa två skönheter kommer från början från Katthemmet Kompis. Cecilia blev kär direkt när hon fick se dem. Och jag förstår henne, de är verkligen underbara.
Alla katthemmets katter kastreras hos Satu, som är veterinär på Skogsbykliniken. Maritha säger ofta att Satu och Maria är helt fantastiska. Och billiga. Därför rekommenderade hon Skogsbykliniken till oss.

När vi klev in genom dörren i morse höll jag på att sätta salivet i fel strupe. Mitt framför mig, på soffan, satt Kopians dubbelgångare, Igor. "Jisses, vilken stor katt", utbröt jag till mina vänner. "Han slår ju faktiskt Kopian på både höjd, tyngd och bredd!"
Igor är klinikens hustomte. Söt som socker och stor som ett hus. Men ack sååå underbar! Han hälsar på alla som kommer innanför dörren. Att reta de katter som kommer dit är dagens stora nöje. Det måste vara härligt att vara katt.
/JennyIgor håller ställningarna.


Runda och goa Kopian.


Så här fint är det i väntrummet på Skogsbykliniken. På bilden pratar Igor med besökarna.

Rösta fram Årets kattblogg 2008

Vår jury, som består av Pengla, Mumlan och Sickan, är oense inför tävlingen kring Årets kattblogg. De tycker att det är helt omöjligt att utse en blogg som ska bli Årets kattblogg. Nu har de dessutom blivit ovänner. De kommer inte att kunna enas.

För att de ska bli vänner igen måste vi be er läsare att rösta fram Årets kattblogg 2008.

Skriv en kommentar till inlägget nedan vilken blogg du röstar på. Skriv gärna en motivering till varför du vill att just den bloggen ska vinna. Den blogg som får flest röster vinner. Vinnaren av Årets kattblogg 2008 vinner en glaskatt från Målerås glasbruk samt kattleksaker.
Sprid gärna tävlingen vidare genom att länka till oss. Det går inte att nominera fler kattbloggar.

Röstningen pågår fram till den 15 december klockan 20.00.

/Tass, katterna på Katthemmet Kompis


Akuthemsbloggen

Wikki

S*Miss Emmis sibiriska katter

Rädda Kattens blogg


Sixten

Akuthemmet

Simba & Leo

Sol & Måne

Tre katter

Katten oxå!

Rippes

Ronnebys hittekatter

Ligans blogg

Nakens dagbok

Ailurofil

Sphynxnoja

Örebro katthems blogg

Gurkan och Maja

Stockholms katthems blogg

Kompis i morgon

I morgon bär det av till Kompis. Kalle och jag har inte varit där på evigheter, känns det som. Det ska bli trevligt och underhållande. Men ibland krävs det ett smörigt sms för att vi ska få komma på besök.

Jag: "Vi bjuder in oss till familjen Fernström i morgon. På menyn önskar vi pannkakor med komjölk att dricka. Efterrätt är inte nödvändigt. Är vi bjudna?"

Maritha: "Ja, kom ni. Men kom inte för sent. Ligg inte och sov bort dagen!"

I morgon anländer vi till Katthemmet Kompis klockan 05.00. Då ska vi hälla en spann vatten på Sonny och dra Maritha lite försiktigt i örat. Då vaknar de garanterat. Risken är förstås att vi missar pannkakorna.

Vill ni också ha pannkakor? Maten står serverad klockan 16.00 i Svalehult. OBS! Anmälan krävs.

Tips!


Bild: Ellos

Denna fina klösmöbel kostar i vanliga fall 799 kronor. Men just nu är det rea och man får den för bara 319 kronor. Finns att köpa på Ellos. Jag beställde en sådan till mina katter igår. Med frakt gick det bara till 360 kronor. Riktigt billigt.
Fynda du också!

/Jenny

RSS 2.0