Jakten på den perfekta råttan...

image356
Kopian är sur. Alla traktens råttor verkar ha försvunnit...

Zekes önskelista

Zeke har börjat tänka på sommaren och på alla glada och trevliga människor som besöker Kompis.
Han har en del önskemål.

* Han längtar till öppet hus i maj. Zeke vill ta bort pannkakorna, ärtsoppan och korvarna, och istället erätta det med kokt torsk.
* Han vill ligga ute i solen och lata sig.
* Han vill jaga en stor och fet råtta.
* Han vill att Robinson ska sluta flirta med Maxime.
* Han vill ha sol och en massa tonfisk.

image355

Hur ska det gå för Babygirl?

Ja, hur ska det gå för Babygirl?

Snart är det dags...

...för tisdagsmötet. Finnegan sitter på lådan och bajsar. Pengla är sur, Sickan sover och Samantha vill leka. Hur ska tisdagsmötet sluta denna dag? Det återstår att se...
Men vi hoppas att Finnegan, som är ordförande, ska kunna hålla ställningarna även denna dag.  

Pengla
Pengla trivs bäst i den stora rastgården.

Så kan du hjälpa oss!

Det finns många sätt att stödja hemlösa katter på. Man kan till exempel skänka mat till våra fodertunnor, bli medlem på Cint och svara på undersökningar och för varje undersökning skänks en slant till vårt katthem. Man kan också bli kattfadder, sprida vår hemsida och blogg till alla ni känner,  skänka loppissaker och mycket mycket mer. Läs mer om hur du kan hjälpa oss här.

image354

Gosiga Samantha

Samantha är en liten svartvit tjej som både är kelig och mysig. Hon har bott på katthemmet ett bra tag nu. Hon tycker om att sitta i fönstret och titta på alla fåglar som sveper förbi. Vill du göra en god gärning genom att bli Samanthas matte eller husse? Kontakta då Maritha på Katthemmet Kompis. Vårt katthem finns i Nybro, Småland.

Samantha
Sötnosen Samantha drömmer om ett eget hem.

Äntligen Petronella!

Vissa katter stannar kortare perioder på katthemmet medan andra stannar där betydligt längre. Petronella är en sådan katt som har bott på katthemmet i flera år. Men idag blev hon äntligen utvald. Och i morgon flyttar hon till sin nya matte. Petronella kommer att vara innekatt och hon kommer att få gå ut och titta på fåglarna på den innätade balkongen. Lycka till Petronella!
image161

Det är gott med mat!

Denna fågel dök upp utanför ett fönster någonstans i Blekinge idag. :)
Jag kunde inte låta bli att ta kort på den. Tur att Kopian inte var med mig, för då hade han ätit upp både den stackars fågeln och den äckliga maten.

image353

Söndagskram

Idag är det stängt på Katthemmet Kompis. Vi vill då passa på att ge Maritha en söndagskram för veckan som har gått. Hon har gett oss massa kärlek varje dag. Som alltid. Kram till Maritha från oss katter.

Dags att gå till tandläkaren?

Min katt Blixten, som faktiskt kommer från Katthemmet Kompis, frågade mig igår om han behövde gå till tandläkaren. Jag sa att katthemmets veterinär Kersti fick uttala sig om saken. Vad tycker ni, behöver Blixten gå till tandläkaren? ;)

image352

Grattis Naken!

Idag fyller vår bloggkompis Naken 1 år! Grattis Naken. Torkad torsk och pannkakor kommer på posten! Mjau!

Ny header

Nu har vår blogg fått ett nytt utseende. Och visst är de söta, katterna på bilden? :)
Vi vill hälsa till vår idol Naken som är en devon rex. Han älskar vår blogg, och vi älskar hans. Kram till Naken. /Katterna på Katthemmet Kompis

Tuffare katter

I går var det som vanligt möte på Katthemmet Kompis. När klockan slog tolv satt alla katterna i teverummet och väntade på att Finnegan skulle öppna mötet. Finnegan, som känner sig mer säker in sin roll, började mötet med att fråga hur hans kattvänner mår.
Robinson svarade att han kände sig lugnare i och med att Tyko och Taco hade flyttat.
Alla de andra katterna "applåderade" högt. De höll med Robinson fullständigt. Tyko och Taco var som clowner när de bodde på katthemmet och de andra katterna vågade inte ta för sig. Men nu ska det bli ändring på det.
Finnegan: Jag tycker att vi ska bli tuffare, kompisar! Vi ska inte vara några mesar!
Pengla: Men nu när Tyko och Taco har flyttat kan vi passa på att öva varje gång det kommer en ny kotte och hälsar på.
Shy: Bra Pengla. Det har jag velat säga så länge!
Finnegan: Bra, då jobbar vi på att inte vara mesar något mer.
Isse: Vad är en mes?
Madonna: Det är en fågel.
Isse: Så du menar, Finnegan, att vi är gäng mesar?
Finnegan: I princip ja. Om man bortser från fågelinfluensan.
Garbo: Är det därför som Kersti kommer hit och vaccinerar oss?
Finnegan: Jo, jag tror att hon vaccinerar oss mot fågelinfluensan. Jag har hört att den ska vara farlig.

Mötet avslutades med att samtliga katter bestämde sig för att inte vara mesar. Alla fick skriva under med en röd bläckpenna att de på heder och samvete skulle lova att hålla sitt löfte.

För visst är det mycket coolare att vara katt? ;)

image346
Gäsp. Det är inte alltid så roligt att gå på möte...

image347
Det är ju mycket roligare att titta på teve...
Nu blir det lugn och ro på bygget!

Nej, vi ska inte stänga ner Katthemmet Kompis. Men busfröna Tyko och Taco har fått hem. De flyttar i morgon. Nu kommer det med andra ord att bli lugnt på bygget. De kommer inte längre att vara några apor som klättrar på Marithas axlar varje dag. Haha. Tyko och Taco kommer att bli utekatter, vilket passar dem perfekt. :)

Dessutom har Elsa och Malva flyttat till Linköping idag. Det har varit en lyckad dag på Katthemmet Kompis!

image345
Lycka till Malva!

Snyggingen Nasse

Visst är Nasse riktigt snygg?

Han är en gul hankatt, ca 2-3 år gammal och söker nytt hem då sonen i familjen är allergisk.

Han räddades från avlivning genom att han kunde flytta till ett stödhem. Nasse är både vaccinerad, kastrerad och id-märkt. Nasse är mycket social, lekfull och van vid att vara ute. /Källa Katthemmet Kompis hemsida

PS. Jag har hört att han är en riktig tjejtjusare också...

Nasse
Snygg, rund och go.


Sonny får bakläxa

Marithas karl Sonny får bakläxa. Det blev ingen städning av katthemmet som Madonna beordrade honom. Sonny har istället roat sig med att laga taket. Eller ja, det var i alla fall vad han sa till Maritha.
Han är tydligen trött ikväll. För när han hade ätit middag la han sig på soffan. Men det var ingen torkad torsk som serverades. Sonny fick istället nöja sig med pannkakorna som blev över från öppet hus i höstas. ;)

image336
Det är inte lätt att jobba hårt. Eller hur, Sonny?

Vad heter era katter?

Många läser vår blogg. Så nu undrar jag; vad heter era katter? Är det huskatter eller raskatter?
Själv har jag tre huskatter My, Ängla och Blixten heter de. Blixten kommer från Katthemmet Kompis. Maritha "döpte" honom till Hugo när han kom till Kompis, men jag fick, av någon märklig anledning, för mig att han skulle heta Blixten. Latare och bekvämare katt får man leta efter.

image334
Blixten. Som sagt, latare katt får man leta efter...

Visste du att...

  • Rembrandt är den äldsta katten på Katthemmet Kompis?
  • Finnegan brukar sitta med benen i kors?
  • Rufus avskyr veterinären?
  • Sickan och Doris är syskon och att de har bott på katthemmet i 3,5 år?
  • Pengla hittades övergiven i en ladugård tillsammans med sin unge Pralina?
  • Maxime och Zeke, som från början var skygga, nu går att klappa? De avslöjar att Maritha är favoritkelaren.
  • Tyko och Taco tror att de är kungar på katthemmet? :)

Tyko
Tyko


Tisdagsmöte

Varje tisdag klockan 12.00 har katterna på Katthemmet Kompis möte. För då tittar Maritha ändå på Hem till gården och äter glass. Idag var det livliga diskussioner på mötet. Finnegan, som också är ny ordförande, var nervös inför sin nya roll. Han satt med benen i kors hela tiden. Petronella, som är lite fin i kanten, tyckte att Maritha skulle ha coolare kläder på sig när hon besöker dem i katthemmet. Blåa overaller var inte alls populärt hos Petronella. Sky höll inte alls med, för hon tycker att Marithas overall är riktigt snygg!

Sickan kom med förslaget att de skulle överraska Sonny till helgen. Alla de andra katterna höll med. Men det tog lång stund innan de kom på vad överraskningen skulle innehålla.
Fleur: Vi kan bjuda honom på torkad torsk.
Madonna: Nej, jag tycker snarare att han kan få städa hos oss.
Fleur: Men när han har städat kan vi bjuda honom på torkad torsk.

Så till helgen kommer Sonny att få städa hela katthemmet. Och när städningen är klar serverad torkad torsk.

Tyko och Taco önskade sig en dvd-spelare. De vill gärna se på Kitty Show. Enligt vad de har hört på Hittekatter ifokus ska den vara jättebra.

Protokollet lämnas till Maritha under kvällen.

Kattfajt

Kattfajt eller bara kattbus? Hrm, jag tror på det sista. Isse och Picasso var bästa kompisar. Under Picassos tid på Katthemmet Kompis brukade de busa tillsammans. De andra katterna blev nästan lite avundsjuka när de såg hur kul de hade ihop. Numera försöker Isse hitta en ny lekkamrat. Finnegan skyller på att han är för gammal. Och Pengla säger att hon inte vill umgås med barnsliga karlar. Vi får väl se vem Isse ska leka med i fortsättningen...


image333
Isse och Picasso vet hur man gör livet roligt!

500 kronor till Kompis

Tack alla snälla och kloka människor som svarar på undersökningar genom Cint. Igår fick vi 500 kr insatta på vårt kattkonto. Har du inte anmält dig så gör det redan idag. Gratis är det också.

Bytt namn

Maritha var strålande glad när hon kom på namnen Hope och Faith till Älvas ungar. Nu visar det sig att de har blivit omdöpta. Dock inte utav Maritha utan av sina nya ägare. Nu heter de Babe och Honey. Maritha verkar ta det hela med ro. För faktum är att hon gillar de nya namnen.
Honey och Babe lever loppan i sitt nya hem. De leker med de stora katterna och de har ockuperat sängen. Det är nämligen sådana saker katterna får lära sig på Katthemmet Kompis innan de flyttar till egna hem.

Äntligen blev det Sigge och Lynx tur

Lynx är mamma till Sigge. De har bott på katthemmet i flera år. Lynx är 4 år och Sigge är 3 år. Maritha har inte velat splittra dem eftersom de har trivts så bra i varandras sällskap. Nu har de äntligen fått ett hem tillsammans. Så just nu firar de båda för fullt!

image331
Sigge

image332
Lynx

Bonus och Siri

Jag har legat nerpackad i halsfluss i en vecka nu. Därför har jag inte orkat skriva så mycket på bloggen. Nu börjar det dock ordna till sig. Maritha har meddelat att Siri och Bonus har flyttat. Men inte till samma familj. Jag hoppas det går bra för dem i sina nya hem.

När Kopian äter pannkakor

image329
Maritha säger att våra katter är kräsna. Och jag kan väl hålla med om det. Men samtidigt är alla katter inte lika matglada som Kopian. När vi besökte katthemmet senast satt han vid bordet och åt pannkakor med oss. Maritha säger att Kopian äter det mesta. Resultatet syns på hans mage...

image330
Åhh, så gott! Lika bra att äta upp sig inför vintern, säger Kopian.

Håll koll på Maritha!

Nu har jag lagt in en räknare så att vi kan hålla koll på hur många dagar det är kvar tills Maritha fyller år!
Dags att börja tänka på födelsedagspaket redan nu? :)

Ljuvliga Tiffany

image328

ÅRETS CHARMTROLL: Tiffany
2007 års charmtroll är Tiffany. Tiffany är en sådan katt som alla älskar. Hon är en kelgris av högsta slag. Och vacker som en ängel. Tiffany flyttade från Kompis för några månader sen.


Hope och Faith flyttar på torsdag!

På torsdag flyttar Hope och Faith. Maritha säger att det ska bli sorgligt. Sonny säger att de kommer att få lugn och ro i huset.  Lycka till Hope och Faith, säger jag!

Tummen upp för Maritha!

Maritha har lärt sig mer om datorer. Det var i alla fall vad hon sa till mig när vi pratades vid alldeles nyss.

Maritha: Du kan skriva på bloggen att jag har tagit egna kort med digitalkameran och att jag sedan la in dem på datorn och mejlade i väg dem.
Jag: Vad bra! Det gör att du blir mindre beroende av andra.
Maritha: Ja, för nu kan jag ta kort på katterna och skicka i väg dem direkt.
Jag tänker: Detta måste vara årets (2007) prestation! Grattis Maritha!

Året som gått på Katthemmet Kompis

Under 2007 har Katthemmet Kompis omplacerat ungefär 90 katter. Vi har fått ett trettiotal julkort och många nya vänner under året. Under 2007 har vi fått in över 30 000 kr som oavkortat går till katternas vård och omsorg medan de bor hos oss på katthemmet.

Alla katter har en egen personlighet, och tur är väl det. Hos oss bor och har det bott en salig blanding av olika individer. Vi har därför listat några av dem som under året har utmärkt sig på ett eller annat sätt.
Ja, Maritha. Kopian är med bland kandidaterna. (Det gick inte att undvika honom.)

Katthemmet Kompis utser årets:

CLOWN: Zorro
Zorro är årets clown. Han slog sina kompisar på katthemmet med stora marginaler. Zorro är den katt som har sett till att synas allra mest på katthemmet under året. Han har sprungit efter våra besökare i hopp om att någon skulle få upp ögonen för honom. Han har pratat med allt och alla, suttit på Marithas axlar och levt loppan 24 timmar om dygnet. Zorro bor idag hos en egen familj där han stormtrivs.

image317

ÅRETS SKÅNING: Sarita
Sarita är årets skåning. Sarita blev upphittad av en familj i Skåne och kom till Katthemmet Kompis i februari. Hon var den sista katten som flyttade från katthemmet 2007.

image318
Sarita

ÅRETS EMIL I LÖNNEBERGA: Nisse
Jag ska erkänna att jag var rädd för Nisse bus ett tag. Anledningen till det beror på att han rev och klöste mig när jag skulle bära in honom till katthemmet tidigare i år.
Nisse hittade på många hyss under sin tid på katthemmet. Han retades med de andra katterna och levde rövare så fort han fick chansen. Nisse bor idag hos en egen familj där han är kung.

image325
Nisse bus

ÅRETS PIPPI LÅNGSTRUMP: Minette
Katthemmets coolaste katt i alla kategorier är utan tvekan Minette. Maritha säger att hon aldrig har haft en liknande katt innan. Det går inte att undvika Minette och hon undviker ingen. Hon är inte rädd för någonting. Hon äter dessutom allt. Under sin tid här har hon uppfunnit saker och lösningar som varken Maritha eller Sonny någonsin har förstått sig på. Det är svårt att inte tycka om Minette. Minette söker fortfarande ett hem.

image320
Minette

ÅRETS ÖVERLEVARE: Maxime, Zeke, Brix, Milo, Katta, Ayla och Robinson.
Maxime, Zeke, Katta, Ayla, Milo
och Brix levde i en livsfarlig miljö innan de kom till Kompis. Maxime, som troligtvis är mamma till Zeke, hade strövat omkring i området i flera år, och det är ett under att de överlevde. De ungar som hon fick under 2006 är det ingen som vet vad som hände med dem. Katta, Ayla, Milo och Brix födde Maxime 2007 och de fick alla komma till Kompis i juni 2007.

image321
Maxime

Robinson: Robinson har haft ett tufft liv och vi vågar knappt tänka på vad han har gått igenom. Han är rädd och behöver mycket kärlek för att få förtroende för människor. Nu finns han på Katthemmet Kompis.

image322
Robinson

ÅRETS ÄNGEL: Älva och Kompis
Älva kom till katthemmet i somras. Hon var mager och ovårdad. Förmodligen har någon lämnat henne ensam ute och trott att hon skulle överleva. Maritha upptäckte ganska snabbt knölar under hennes mage, vilket veterinären sa var tumörer. Älva var väldigt pigg och verkade trivas med livet, därför beslöt Maritha sig för att låta henne leva. När Maritha skulle ge Älva mat en morgon upptäckte hon två små kattungar som låg under henne. Maritha fick en chock! Älva hade varit dräktig! Och i det tillståndet. Men Älva klarade av att ta hand om sina ungar, Hope och Faith, och på torsdag flyttar de till samma hem. Älva har dock blivit tröttare och om några dagar kommer en veterinär att få titta på henne.

image92
ÄlvaKompis: Kompis var Maritha och Sonnys älskade katt. Katthemmet Kompis har fått sitt namn efter honom. Kompis var nämligen världens bästa kompis. I december fick han somna in en efter lång tids sjukdom. Nu bor Kompis i Nangijala och han hälsar till alla att han mår bra och att han aldrig mer kommer att bli sjuk...  
Katten Kompis


ÅRETS ÖVERRASKNING: Petronella
Petronella har bott på Katthemmet i flera år, men det är först nu som hon har blivit en kelgris. Jättekul, tycker vi!

Petronella
Petronella

ÅRETS PENSIONÄR: Rembrandt
Gamligen Rembrandt har lovat att ansluta sig till PRO år 2008. Han är nämligen katthemmets äldsta katt. Go, rund och glad är han. En riktig gentleman.

image323
Rembrandt

ÅRETS MATVRAK: Kopian
Kopian tillhör inte katthemmet, han är Maritha och Sonnys egen katt. Men matglad är han. Jag har skrivit om hans mathistorier tidigare, men för er som inte har hört talas om Kopian tidigare, låter jag denna bild få tala sitt eget språk.

image324
När kommer maten? Kopian, vänta på din tur!

ÅRETS UTBROTT: Ängla (Min egen katt)
Min egen katt Ängla får står för årets utbrott. När Kersti skulle vaccinera och göra en hälsokontroll på honom bröt han i hop fullständigt! Kersti sa att hon aldrig hade träffat en surare katt tidigare. Jag vill tillägga att Ängla skäms fortfarande. Förlåt Kersti, förlåt!


image326
Ängla

ÅRETS IT-SUPPORTER: Vår webmaster Carola.
Carola är kvinnan bakom vår fina hemsida. Och det är Carola som rycker ut när Maritha pajjar sin dator. Nu verkar det dock som att Maritha har lyckats lära sig mer om datorer. Det är i alla fall vad hon säger. :)

ÅRETS HJÄLTE: Maritha Fernström
Sist men inte minst vill vi utse årets hjälte. Det är katterna på katthemmet som själva har röstat. Det fanns många att rösta på, men samtliga katter valde att lägga sin röst på Maritha. Sonny fick inte en enda röst. Men Sonny ska inte vara ledsen för det, Finnegan föreslog nämligen att Sonny skulle bli årets hammare. För det är faktiskt Sonny som har spikat upp hela katthemmet. Och det har inte Finnegan glömt. :)

image327
Maritha


RSS 2.0