Veckans fråga!

Om din/dina katt/katter hade ett yrke, vad skulle de då vara?

Om vi utgår från några av katterna på katthemmet, så skulle Finnegan vara polis eftersom han tycker om att styra på katthemmet. Glassa skulle vara skådespelerska eftersom hon älskar att vara i centrum. Diva skulle vara politiker för hon tycker om att prata och hålla tal.

När vi tappar tron på mänskligheten

Vi katter tror för det mesta att människor är goda. Och ibland är vi lite för godtrogna. Som den här stackars katten. Vi vill varna för otäcka bilder!
Frågan vi ställer oss, vad är det som gör att en människa utför en sådan handling mot ett oskyldigt djur?

Kan man födas utan hjärta och empati?
Ett klös på rumpan och ett hårt straff skulle vi ville ge denna person/personer. *Morr* /Katterna på Katthemmet Kompis
 

Något riktigt sött

Bisse och Basse hann inte mer än att bo på katthemmet i några dagar innan de blev tingade. Det är vår kattflicka Lotta, som var först till kvarn. Själv älskar jag röd katter. Men här hemma lär det inte hamna någon katt, förrän den dagen vi köper hus. Det har Kalle lovat. Och till och med Maritha.
 
Bisse och Basse kommer att flytta då de är tolv veckor. Om några dagar ska jag berätta historien om deras liv innan de kom till oss. Och om deras mamma som länge kämpade för ett värdigt kattliv.


Bisse


Basse
Fiskskelett

Idag har har Kalle och jag roat oss i Karlskronas skärgård, men utan Maritha och Sonny. Vi har paddlat kajak och passade samtidigt på att sola och bada. När vi steg i land på en av öarna hittade vid en väldigt död fisk, eller rättare sagt skelettet av en. Jag skickade ett sms till Maritha och frågade om de var sugna på lite gammal torsk. Det var de. Och det finns torsk över. Vill din/dina katt/katter, eller kanske till och med Du, få lite gammal torsk hemskickad i brevlådan? Skicka ett mail till Maritha, så kommer den inom tre dagar. Frakten får ni stå för själva. Det är först till kvarn som gäller...
[email protected]


Beställningsvara - gammal fisk. ;)

Söta PenglaPengla och hennes unge Pralina hittade jag och min sambo övergivna i en ladugård. I torsdags var det två år sedan de kom till katthemmet. Pralina flyttade då hon var tolv veckor, men Pengla bor fortfarande kvar på katthemmet. Hon är blyg av sig och behöver någon kan ge henne mycket tid.
Vill du veta mer om Pengla? Kontakta Maritha, [email protected]

Tack!

Häromdagen lämnade en snäll person kattprylar, så som kattsand, kattlådor och selar på Coop Extra i Nybro. Allt skulle gå till oss katter. Vi vet inte vem denna generösa person är och kan därför inte tacka henne/honom mer än att skriva här på bloggen. Tusen tack! Det betyder jättemycket för oss! /Katterna på Katthemmet Kompis

Katthemmet Kompis i Östran

Häromdagen ringde en reporter från tidningen Östran till Maritha för att bland annat prata om kattens status. Intervjun kan ni läsa här. Ni måste bläddra ner på sidan för att hitta artikeln, som heter "Katterna som behöver ett nytt hem blir allt fler och hjälpresurserna räcker inte till."

När jag ändå var inne och kikade på Östrans hemsida hittade jag ett äldre reportage där rubriken löd "Ger katter en andra chans". Reportaget är från den 21 september 2007.

Stella har flyttatIdag flyttade charmtrollet Stella till Öland. Hon kommer att må som en prinsessa i sitt nya hem!

Önskelista

Nu när vi har hört att Maritha och Sonny ska få julklappar vill även vi katter passa på att skriva en önskelista till julen. Alla snälla och fina julklappar är välkomna. Mjau/Katterna på Katthemmet KompisDenna coola kattsoffa finnas att köpa från PWSS.

Active Image
Denna klösmöbel liknar vår vän Glassa som bor här på katthemmet. Den finns att köpa Zoovaruhuset i Krylbo.

Marithas julklapp

Förra veckan köpte jag en julklapp till Maritha... och Sonny. Och igår köpte vi några till. Bara för att. Tyvärr kan jag inte ta något kort på sakerna, jag får vänta tills de är inslagna, men eftersom det inte går att få tag på julpapper nu, får jag vänta till hösten.

Julklapparna är i alla fall något som passar Maritha och Sonny alldeles utmärkt. Även om de inte vill erkänna det. ;)

På order av Maritha...

Jag har spenderat två dagar på Gekås. När Maritha fick veta att vi skulle dit sa hon "Se om de har muggar eller andra saker med katter på."
Detta var nog det enda jag hittade i kattväg, förutom kattmat och leksaker.Ullis är tingadSöta Ullis har blivit tingad. Hon flyttar till sin nya familj i slutet på augusti.
Ullis kommer att få vara utekatt. Hennes son Frodo flyttade från katthemmet för några månader sedan.

Veckans fråga

Veckans fråga!
Om du misstänker att en katt är hemlös, vad skulle du då göra?

Bakom varje framgångsrikt katthem...

... står en tupp. Och en höna.
När det är öppet hus på katthemmet och när vi medverkar på olika kattutställningar och marknader så säljer vi ägg. Pengarna vi får in går till katthemmet. På Katthemmet Kompis hjälper djuren varandra. Som tack för hjälpen har nu hönsen fått en ännu större hönsgård. Vad vore vårt katthem utan våra tuppar och alla höns?


Tuppnamn. Tönten, Gilbert, Brutus och Fabian är namnen på tupparna.


Hönssnack.


Dessa höns gör ingen nytta, men är söta ändå.

Underbara KattaSöta Katta är ett år gammal. Hon fångades in tillsammans med sina syskon och mamma förra året. Mamma Maxime hade då levt med sina ungar i en mycket farlig miljö. Katta är den enda av ungarna från kullen som inte har fått något hem. Hon är väldigt social och möter gärna alla besökare i dörren. Helst vill hon synas så mycket som möjligt. Vill du bli hennes nya matte eller husse? Kontakta då Maritha, [email protected]


Underbara Katta.

Ny länkvän - Örebro katthem

Äntligen har fler katthem börjat blogga! Vi hälsar Örebro katthem välkomna in i bloggvärlden. Vi hittade dem genom Hittekatter ifokus. Jättekul! Kika gärna in oss dem.


Fototävling på Hittekatter ifokus

Har du tagit en mysig, busig, vacker eller snygg bild på din katt i sommar? Delta då gärna i Hittekatter ifokus fototävling där temat är "sommarkatt". För att komma till sidan, klicka här. För att kunna delta måste du vara medlem, vilket du blir helt gratis.
Vi kan avslöja att den svartvita katten, som är modell för tävlingen, är en en av våra katter, nämligen lilla Doris.


Katthemmets coolasteRufus är helt klart katthemmets coolaste kille! Han är dessutom nyrakad och blir charmigare och charmigare för varje dag som går. Han ser ut som en kung när han sitter i den nybyggda rastgården.
Det magiska verktyget...

Här är hammaren bakom Katthemmet Kompis. Det var förmodligen denna Sonny använde sig utav när han en gång i tiden spikade upp katthemmet. Frågan är om den var lika rostig då som nu. Det är och förblir en gåta - tills den dagen Sonny avslöjar sanningen.


Tokiga TingelingIgår fick jag ett sms från Maritha. Tingeling hade fått fnatt och Sonny likaså. Här nafsar hon på Sonnys öra. Maritha roade sig med att fotografera galenskaperna.


Nyttiga matvanor?

När Kalle och jag besökte Maritha och Sonny för en vecka sen berättade Maritha att de har ändrat sina matvanor.

Maritha:
Vi äter nästan aldrig kakor eller glass längre. Det är bara när ni är här. Och när det kommer folk. Vi äter numera bara grönsaker och kött.
Jag: Men det är ju folk här jämt och ständigt.
Maritha: Ja, men det är när Lotta är här. Och Katarina.
Jag: Men de är ju här tre dagar i veckan.
Maritha: Jaja.
Jag: När jag pratar med dig i telefon tuggar du ofta på kakor.
Maritha: Nä, det har vi lagt av med.

Här kommer dock bildbevisen på att Maritha och Sonny fortfarande äter kakor. Kalle kan bevisa att Sonny köpte fem liter glass förra vecka. Bara för att.Det är gott med chokladbollar. Fråga Maritha Fernström.


Mmm... Maritha njuter i sommarvärmen.


En hel skål med kakor. Själv åt jag inte en enda kaka. Tack vare min tandläkarräkning.

Maritha är krigsskadad - igen
Det har hänt igen. Maritha är krigsskadad. Så här skrev hon i sitt sms:
"Hej, här kommer en bild på min högerhand. Det var Caprice, såkallad Skräcken. Hon bet mig för hon fick inte bita Fläcken för mig. Jag fick Caprice ilska. /Maritha"

Kommentar:
Det låter kanske farligt att besöka vårt katthem. Men det är det inte. De flesta av oss katter är faktiskt båda snälla och pålitliga. Men det är klart, när Maritha lägger sig i våra hyss är det väl inte så konstigt att det blir klös i oss. Och i Marithas hand. /Katterna på Katthemmet Kompis  

Katthemmet Kompis i Radio Blekinge

Idag har jag sommarpratat i Radio Blekinge. Först pratar jag om mitt arbete som chefredaktör för en tidning. Efter Nick Borgens låt "We are all the winners", kan ni höra mitt samtal om hemlösa katter och Katthemmet Kompis.

Det är gott med sega råttor!Annies sega råttor gör succé. Även hos Marithas katter. Filippa hade jobbat hårt under dagen och fick till slut sin belöning, en seg råtta. Hon blev som tokig. Och väldigt glad, såklart.
Veckans fråga!

På vårt katthem älskar vi alla färger på katter, vita, svarta, röda, cremefärgade. Ja, listan kan göras lång.

Har Ni någon favoritfärg på katter? Berätta gärna för oss!


Ellen diggar vårt katthem!

Vår bloggvän Ellen, med sina söta sphynxar är en stor beundrare av vårt katthem och blogg. Nu har hon blivit förälskad i Katta. Läs mer på hennes blogg här.

Lisa är månadens katt

Lisa tillhör "bondkatterna" där vi tog hand om ett större gäng katter och nu har Lisa bott på katthemmet i ett par månader.

Hon är en festlig katt, brukar kolla in mig. Lisa är kelig och spinner bara man lägger handen på henne. Hon är verkligen en riktig go kattjej.

Lisa är social, busig och gillar att vara i centrum. Hon behöver ett hem där hon får vara ensamkatt. Lisa blir ett år i augusti -08.
Text: Carola, Katthemmet Kompis

Kontakta Maritha om Du vill veta mer om Lisa.Lisa
Mysiga Lisa.

Beata kikar in på bloggen


Beata, som hon då hette, är Maximes unge.

När Gaya bodde på katthemmet hette hon Beata. Hennes matte berättar:

Den 27 december så hämtade vi Gaya ifrån er, då hette hon Beata och var omkring 6 månader. Ibörjan så var hon lite rädd men kom snabbt fram och var otroligt tillgiven vilket tyvärr inte höll så länge! Hon blev direkt pappas katt.. går till pappa såfort det är gos som gäller, och han tar mer än gärna emot henne med öppna armar. Gaya är otroligt mammig istället.. så fort något ej stämmer, så ställer hon sig nedanför mig och jamar. Om jag ignorerar henne så klöser hon på närmaste föremål vilket fungerar klockrent. Vi har precis flyttat från en etta på 42kvm till ett stort hus på 100kvm. Detta hus ligger på en stor gård där det även bor två andra familjer. 2 hundar och 8 katter går omkring runt oss hela tiden. Gaya får enbart gå ut i sele vilket fungerar klockrent, och hon körde bort alla katter i början även fast det är deras område, så nog fan är det krut i henne, men snabbt så blev hon vän med alla, och det är massa nos och gos när dem ses. För snabbt en månad sedan så skaffade vi en till katt (4årig herre från oskarshamns Katthem), dem är bästa vänner och river halvt huset om kvällarna i deras lek. Jag är superdålig på att berätta saker.. men Gaya har är något av det finaste som kunnat hända oss, hon ger en sån otrolig kärlek och ständigt skratt. Alltid ska hon vara med och är nyfiken som bara den. Tack för att ni givit oss en sådan skatt :)

Med vänliga hälsningar
Mikkan, Alex, Gaya och Odin.


Beata/Gaya.


Mystjejen.


Gayas bästis, Odin.


Marithas outfitSå här snygg är Maritha när hon arbetar i katthemmet. När hon träffar katterna som bor i karantän har hon en annan klädsel. Dock inte lika snygg. Jag kan avslöja att klänningen är köpt på second handbutiken Ria. Det gäller att vara modeveten även på landet.

Våra rastgårdar

På vårt katthem finns flera rastgårdar. Den största, som är på 176 kvm, tillhör själva katthemmet. Vi har även en liten rastgård på framsidan, också den går till katthemmet.
Till karantän finns tre rastgårdar. Och ute i trädgården finns fyra fristående rastgårdar. Sonny ska bygga ytterligare en. Den kommer att vara klar nu i sommar.


Den stora rastgården. På sommaren klipper Maritha och Sonny inte gräset i rastgården, detta eftersom katterna ska kunna gömma sig i det.


Gången i den stora rastgården.

Sonnys dröm

Sonny: Jag skulle helt klart betala 300 kronor för att gå på en konsert med Sven-Ingvars! Jag har varit på en konsert med Kizz en gång i tiden. Men det var ingen torparrock! Det ska va torparrock. Det är redig musik. Hör du det, Kalle?

Så Sonny, nu kan du njuta av en konsert med Sven-Ingvars. Lyssna och njut! Och du, det kostar inte ett öre. Spara de 300 kronorna och ge dem till katterna istället... ;)

Maritha, för att lyssna på musiken måste du sätta på ljudet på datorn. :)Milo har fått en matte

Som jag skrev i inlägget här under, så har Milo blivit tingad. Nästa söndag flyttar han till Öland. Han kommer att trivas alldeles utmärkt där. Det är vi helt säkra på. ;)


Milo och Brix
Milo till vänster och Brix till höger.

Lördagen på Kompis


Lilla My. Sötast av dem alla, i alla fall i mina ögon.

Igår var Kalle och jag på katthemmet hela dagen. Jag tog en hel del kort. Jag kommer att lägga ut dem här på bloggen, men inte samtidigt.
Vi fick träffa kattungarna Tingeling och Knatte för första gången och jag lovar att de är lika söta och mysiga som på bilderna.
Katterna fick dessutom besök av tjej från Öland. Hon föll för Milo. Och jag förstår henne. Hon hämtar honom nästa söndag.
Kalle och Sonny arbetade med en ny rastgård till katterna. Och Maritha åt kakor och sopade katthemmet. Det var ungefär så dagen såg ut.


Karlarna arbetar i värmen.


Stella. En riktig stjärna.


Nyfikna Doris.

Honey och Babe

Honey och Babe, som tidigare bodde på katthemmet, har skickat en hälsning till oss. Jag har scannat in deras fina fotoalbum. 


Kompis imorgon!

Imorgon bär det av till landet och till Katthemmet Kompis. Jag ska försöka ta så många nya kort som möjligt. Vår "kattflicka" Lotta har också lovat att hjälpa till. (Fast i olika omgångar, Lotta kommer alltså inte imorgon.) Vi ska nämligen ta nya kort på alla katter som bor på katthemmet. De katter som bor i stödhem kommer också att uppdateras, men de korten tas av stödfamiljerna.  

När jag berättade för Maritha att vi skulle komma till katthemmet till helgen sa hon inte "vad trevligt!". Hennes första kommentar var "Vad ska ni ha för mat?"
Tack för den, liksom. ;)

Brix har blivit en PlutoBrix har hört av sig till oss, vilket vi tycker är väldigt trevligt. Jag var själv med och fångade in Brix och hans familj förra året. Läs mer om hans familj här.

Matte Anita berättar om Brix, numera Pluto.

Vi tog över Brix för snart ett år sedan. Han heter numera Pluto och stormtrivs. Pluto är mest utomhus och bara inne när han är kelsjuk och sällskaplig.
Han har hittat en ny vän både på gott och på ont. Den nya vännen är en igelkott som han sover tillsammans med då han är ute.
Pluto lyckades därför få loppor. Med lite Frontline blev han som ny och även igelkotten fick en kur  så nu kan dom fortsätta att umgås
 
Pluto har även en hundkompis. En lite Jackrussel som heter Gizmo. Dom brukar leka tillsammans både ute och inne och det är mest Pluto som bestämmer. Vill han inte släppa förbi Gizmo i trappan, nä då gör han inte det.
Alla hyss har Brix/Pluto lärt sig på katthemmet... ;)


Herr igelkott är Brix/Plutos bästa vän.Diva har flyttat och Lilo och Flossa är tingade

Idag besökte Elin vårt katthem. Hon blev genast förälskade i Diva. Så hon fick följa med henne hem. Diva, som några timmar senare fick namnet Pyret, traskar redan omkring i lägenheten, som om hon hade bott där i hela sitt liv.
Ni kommer garanterat att få läsa mer om Diva här på bloggen.


Diva - numera Pyret.

Även Lilo och Flossa har fått hem. De har inte flyttat ännu, men båda är tingade och kommer att flytta till samma familj.


Flossa väntar på sin nya ägare som hämtar henne och Lilo i augusti.


Sötnosen Lilo.Veckans fråga

Vissa kattägare väljer att ha sin katt som utekatt, andra väljer att låta den vara innekatt.

Veckans fråga lyder:
Är det djurplågeri att låta en katt vara innekatt?


Simone hälsar till sina vänner på katthemmet!


Simone

Simones matte Linda berättar om sin skönhet:
När Simone flyttade in till oss var hon väldigt rädd av sig, vi fick ha kattlåda och matskål precis brevid hennes sovplats. Med tiden blev Simone tryggare och vi kunde flytta kattlådan längre och längre ifrån. Och så plötsligt en dag vågade hon sig ut i hallen och sen dess vågar hon röra sig överallt i lägenheten. Simone tycker om att sitta i fönstret och titta ut och prata. Det är även väldigt skönt att ligga på den stora matttan under finbordet när solen skiner in, då är det riktigt varmt och gott. Vår andra katt Mojje var inte jätte glad när Simone kom, det var många gånger hon sprang fram och klappade till henne på huvudet. Men idag funkar dom jätte bra ihop, det är ofta de ligger tillsammans och busar med varandra. De brukar smyga på varandra hela dagarna.
 
Simone är fortfarande väldigt rädd av sig, och springer oftast iväg när man kommer. Men när hon låter en komma fram till henne får man sitta och kela med henne hur mycket som helst och då njuter hon ordentligt!
 
Hon är dock inte rädd när man häller upp mat till dem, speciellt inte när det vankas tonfisk, då springer hon runt benen på en :)
 
Snart ska katterna får flytta med matte och husse och bo i hus med en stor trädgårddär det ska byggas en STOR utebur! Mycket roligare än en tråkig lägenhet!


Simone tillsammans med sin matte.Svart och vit katt. Simone myser med sin bästa vän Mojje.

Tack Annie!

Vi vill tacka duktiga Annie som har gjort så fina och söta sega råttor till oss. Råttorna har hon på egen hand fångat ute. Nej, vi skojar bara. Annie har virkat kattleksaker i form av av råttor. I dem finns kattmynta som katter älskar. Dessa finns att köpa hos oss på katthemmet. De kommer även att finnas till salu under öppet hus som äger rum i höst. Så håll utkik. Jag tror att de kostar 35 kr/st. I helgen ska jag hälsa på Maritha och Sonny och ska då passa på att fotografera dessa underverk. Tack Annie!

PS
Under kattutställningen i Kalmar sålde vi väldigt många sega råttor... Kul!

RSS 2.0