Hittekatter i fokus frågar - vi svarar

Häromdagen fick vi en enkät från Hittekatter i fokus. Frågorna handlade om hur det fungerar på vårt katthem. Det tog över en timme att svara på alla frågor. Ni kan läsa våra svar på deras hemsida.
När Maritha fick mailet skickade hon det vidare till mig.
"Hej Jenny. Här är något för dej att svara på."  Maritha

Vad gör man inte för världens bästa Kompis! :)

Det händer mycket

Ibland händer det mycket på Katthemmet Kompis. Under min semester har flera katter flyttat. Pascal, Frodo och Katizi har flyttat. Georgia och Texas, som har bott i ett av våra stödhem, har också fått egna hem. Det är som vanligt full rulle på Katthemmet Kompis.

Katthjälp

En ny tjej har börjat hos oss. Hon heter Lotta och besöker oss cirka två gånger i veckan. Lotta hjälper oss med katterna, pysslar om dem, ger dem mat och mycket mer. Vi hoppas att Lotta ska trivas hos Kopian & co, och vi hälsar henne hjärtligt välkommen till coola Kompis.

Face har blivit en ängel

Matte Hannah berättar om sin stora kärlek, Face:
"Det var i början av augusti 2004 som jag för första gången träffade Face. Egentligen hade jag åkt ut till katthemmet för att hälsa på Thilda som bodde där då och som jag blivit förtjust i på hemsidan. Väl ute hos Maritha och Sonny lurade Maritha skickligt in mig i "lillstugan" och där satt hon. Lilla, charmiga Face som sedan under en timmes tid gjorde sitt bästa för att tugga i sig mina skosnören, min kamera och varför inte mina fingrar. Jag var såld och i september flyttade Face hem till mig och kattkompisen Frodo.

Åren har gått, familjen har utökats med fler katter. Periodvis har vi haft stödhemskatter och även marsvin, kaniner och råttor har delat hem med Face och de andra katterna.

Face har alltid tagit allting med ro. "Jaha ja, nu kom en ny kompis", har hon sett ut att tänka. Enda gångerna hon riktigt protesterat är då matte fått för sig att hon ska ha sele och koppel på sig för att gå ut. "UT, jag är innekatt", säger Face.

Favoritsysselsättningen här hemma har varit att öppna varenda skåpsdörr i lägenheten. Inte för att gå in utan bara för öppnandets skull. Att gosa har Face alltid älskat och hon är den enda katt jag vet där ingen veterinär kunnat lyssna på hjärtat för Face spinner bara man ser på henne.

För några veckor sedan började Face kräkas oerhört mycket. Veterinären kontaktades och då hon sedan magrade hastigt och magen svullnade blev hon inlagd på djursjukhuset. Njurvärdena var kraftigt försämrade men inget konstigt kunde ses på röntgen eller andra undersökningar.
Efter en knapp vecka var Face lite piggare och personalen hoppades att
hon skulle komma igång att äta om hon kom hem.
Lördag kväll den 15 mars hämtade vi hem Face men redan på måndag morgon
insåg vi att det här inte skulle gå. Face var apatisk och kräktes till och med upp det lilla vatten vi fick i
henne.

Akut in till djursjukhuset igen och med vetskapen om att de senare under dagen skulle öppna upp magen på Face åkte jag gråtande hem. I princip hade vi där och då redan sagt hej då till vår Prinsessa.

17.10 på kvällen, just som vi sitter i soffan och pratar med dottern om att det är ett gott tecken att de ännu inte ringt från djursjukhuset, då ringer telefonen. Face ligger nersövd och till nästan hundra procents säkerhet kan veterinären säga att det är den torra varianten av sjukdomen FIP hon har. Alla organ samt tarmarna är förstörda.

Vi valde att inte väcka vår älskling från narkosen utan klockan 17.20
den 17 mars 2008 somnade jordens vackraste Face in, knappt fyra år gammal.

Tack Maritha och Sonny för att vi fick köpa Face av er. Tack för allt stöd och hjälp vi haft under åren. Face har det bra nu men för oss som blev kvar är saknaden och förtvivlan gränslös."

image433   image434

image435

Hemma igen

Nu är vi hemma från Malaysia. Förutom en massa sol och bad, så har jag varit sjuk. Vi har fått betala för flygbiljetter som vi redan hade betalt på resebyrån. Så det har minst sagt hänt mycket. Borneo var jättevackert. Jag hann inte mer än och landa förrän jag såg hemlösa katter. De fanns överallt. Den första jag såg var när vi åkte taxin till första hotellet. En röd katt som satt vid vägkanten. På Langkawi såg vi en högdräktig katt. Skulle förmodligen ha vilken dag som helst. Mager och eländig var hon också. Hua. Men annars var resan bra. Det var dock väldigt tufft att vara ifrån pälsbollarna här hemma även fast vi visste att kattvakterna skötte sitt jobb. ;)

image429
Vår strand på Borneo.

image430
Borneo.

image431
En hemlös katt. Man ser det inte på bilden, men katten har ett siamesliknande ansikte. Söt, men väldigt mager.

image432
Vi besökte en krokodilfarm.

Malaysia nästa!

Det kommer bli tyst i bloggen under en liten tid framöver. Jag och min sambo ska resa på semester till Malaysia. Vi ska besöka Borneo, Langkawi och Kuala Lumpur. Vi reser i morgon och är tillbaka den 25 mars. Det ska bli riktigt skoj! Tiden har gått snabbt för det var nästan ett år sedan vi bokade resan. ;)
Men Maritha har varnat mig.
Jag: Ska jag ta med mig någon hemlös kisse hem? Jag har hört att det finns många där.
Maritha: Naj, ta inte hit dom! De kan ha rabies!

Lugn Maritha, bara lugn. Inga katter följer med oss hem. Vi importerar en apa istället. Vi har hört att Sonny alltid har önskat sig en...

Nu drar vi till Malaysia för att prata med apor, sola, bada och shoppa. Och vi önskar herr och fru Fernström lycka till i Svalehult, deras eget paradis. :)


Lycka till kompisar!

Denna veckan har det hänt väldigt mycket på Katthemmet Kompis. Musse och Molly har flyttat. De flyttade innan jag ens hann lägga ut dem på bloggen. :) Napoleon flyttar nästa vecka och Trassel i morgon. Vi är så glada för deras skull och självklart önskar vi dem lycka till i framtiden.

image428
Musse har fått ett eget hem.


Månadens katter

Maxime och Zeke är månadens katter. Maxime är mamma till Zeke och de kommer från Blekinge. När de kom till katthemmet var de skygga. Idag är de, efter mycket kärlek, två kelgrisar som tycker om att buffa, och då särskilt på Maritha. Om Maritha i sin tur har mutat dem är dock oklart...

image426
Maritha och Maxime.

image427
Zeke.

Nya möbler inför Melodifestivalen

Shy och Sky är trötta på möblerna i katthemmet. Så nu önskar de sig en ny ställning. Visserligen har de redan en sådan här, men av den äldre modellen. De tycker att katthemmet ska följa de senaste inredningsrenderna. Tjejerna hoppas att klösmöblen från Ellos kommer bli inköpt till finalen av Melodifestivalen. För då är det fest!

I kväll är de oense vem de ska rösta på i Melodifestivalen. Maritha har nämligen sagt att de bara får lägga två röster. Annars blir det för dyrt. Läget är spänt på katthemmet.


Missy och Ayla

Vi har fått ännu en hälsning från Missy och Ayla som tidigare bodde på katthemmet. Söta som socker är de båda två.

image423

image425

RSS 2.0