Grattis Simson!

121 personer/katter deltog i vår tävling om att vinna en kattbädd. En fantastisk siffra som vi är oerhört stolta över! Nu har vi äntligen, genom lottning, fått en vinnare, nämligen Simson.
Grattis säger vi på katthemmet!

Vi tackar alla som har deltagit och vi hoppas att ni medverkar i fler tävlingar. I mars kommer ytterligare en. Håll utkik!


Det kom ett mail...Hej alla på katthemmet!

Skickar här en hälsning från Emil, hans husse Johan och matte Lisa på Öland.
Emil har bott hos oss i två månader nu och han blir modigare för var dag som går!
I början fick vi inte klappa honom, han sov under vår säng och sökte också tillflykt där så fort något läskigt hände (vilket var ganska ofta enligt honom). Numera har han hittat bättre sovplatser (t.ex. soffan framför braskaminen, kontorsstolen eller i vår säng) och vi kan klappa och kela med honom så han spinner allt oftare.
Han verkar trivas som fisken i vattnet här och vi trivs verkligen med hans sällskap!

Mvh //Emil, Johan & Lisa


Tre timmar kvar...

tills vår tävling avslutas. Vill du tävla om en lyxig kattbädd? Klicka här.

Silas är en omplaceringskatt

Silas bodde på katthemmet i drygt en vecka innan han fick ett nytt hem. Han är en omplaceringskatt. Vi kan ju tillägga att han är en riktig charmör. ;) Så här skriver hans nya ägare om honom:
Här kommer lite bilder på vår älskade katt Silas. Vi vill dock meddela att vi ska byta namn till Sillen med tanke på att Silas inte är någon bra förebild. Sillen håller på att börja upptäcka världen där ute. Han går runt och sover alltid hos någon av oss i familjen. Sillen är en stor glädjespridare i familjen. Tack för att du gör ett fantastiskt arbete och för att vi fick Sillen. Hoppas du blir belönad för din godhet från fler än katterna. Du är välkommen på en fika om du har vägarna förbi.
/Imme med familj.

Vem äger mig?Jag är en social flicka och jag hittades i Nybro för ungefär tre veckor sedan. Jag är långhårig och ID-märkt, men tyvärr kan veterinären inte utläsa siffrorna. Maritha har ringt till polisen, men inte heller där finns jag som saknad. Maritha har gått igenom annonser av försvunna katter i Barometern och Östran, men ingen verkar sakna mig.
Nu bor jag i alla fall på Katthemmet Kompis.

Kanske har jag blivit dumpad?

Vet du någon om mina ägare kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90.

Olga har flyttat till sin syster

Idag har Olga flyttat till sin syster Siri. Det var länge sen som Siri flyttade från oss, men nu hade familjen bestämt sig för att även köpa Olga. Vilket glädjebesked!

Olga, Siri och Isse är syskon och kommer från en ny utanför Nybro. De är 2,5 år gamla. Isse fick ett hem, men trivdes inte så bra, så han fick flytta tillbaka till katthemmet. Han söker fortfarande ett hem.


  

Snoddas trivs i sitt nya hemSnoddas kom till oss tillsammans med Bamse och Idun för att deras ägare hade blivit allergisk. Alla tre har fått egna hem. Snoddas matte Linda berättar:
Tänkte skicka en hälsning från Snoddas som stormtrivs hemma hos Tussen, mej och Fredrik! Han har blivit id märkt och det gick jättebra! Hans stora hobby just nu är att bära iväg med mattes glasögon och lägga dem under sängen... :)
Snoddas och Tussen äter sin frukost på diskbänken varje morgon som ni ser på en av bilderna. De andra två bilderna är från favvo platsen i badrummet.
 
Mvh,
 
//Linda, Fredrik, Snoddas, Tussen

Ni glömmer väl inte att lämna ett tassavtryck...

i vår tävling där ni kan vinna en mysig kattbädd! Gör ditt tassavtryck redan idag!

/Kärlek
katterna på Katthemmet Kompis

Keso hittades vid en förskolaKeso hittades vid en förskola där han blev matad av en vänlig själ. Han hade befunnit sig i området en längre tid. När det blev ledigt på katthemmet fick han en plats. Keso blev dock inte långvarig, han stannade bara ett par veckor innan han fick ett eget hem. Häromdagen fick vi en fin hälsning av honom och hans matte Katja. Matte berättade att Keso stormtrivs i sitt nya hem och att han beter sig som en kung! Dessa härluga bilder fick vi på kung Keso.

Familjen flyttade ifrån Caruso...

Caruso strök omkring vid en ridskola i ungefär ett år. Vad Maritha har fått höra ska Carusos förra ägare ha lämnat kvar honom när de flyttade. Caruso sökte sig då till ridskolan. Han var i ett bedrövligt skick när han kom till oss. Hans långa päls var full av tovor och smuts. Han var mager och utsvulten. Vi beställde en tid hos veterinären som rakade ner honom. Nu har han en söt tofs på huvudet och benen. ;) I samma veva som han besökte veterinären blev kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Enligt veterinären är Caruso cirka 1,5 år gammal.

Vill du veta mer om denna sociala och glada kille? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis. Tfn: 0706-07 13 90.

Maritha har tagit några kort på Caruso med sin mobil. Därav kvalitén.


Caruso innan rakningen.


Så här såg han ut när han precis hade kommit.

 
Veterinären Carola rakar Caruso.


Pälsen är full av tovor.
En nyrakad Caruso.


Maja var inlämnad för avlivning...

Maja är en sexårig kattdam som är väldigt kelig. Hon blev inlämnad för avlivning eftersom hon hade problem med att tvätta sig på grund av sin övervikt... Hon fick då komma till vårt katthem. Nu går hon på dietfoder för att komma i form till sommaren... ;) Vad vi har fått höra är Majas pappa en birma. Maja har nämligen klarblå ögon.
Maja bodde bara på katthemmet i några dagar innan hon blev tingad. På lördag flyttar hon till sin nya matte!


Maja


 


Candy hittades i ett dike

Candy och hennes syskon hittades i ett dike på Öland av en av våra medarbetare. Kattungarna var magra och utsvultna när de hittades. För några dagar sen flyttade Candy till Cassandra, som tidigare bodde på vårt katthem. Hon hann aldrig läggas ut på hemsidan innan hon blev tingad. Candys syskon har också fått egna hem.


Lady Di af Svalehult

En veterinärstation kontaktade Maritha och frågade om hon kunde ta hand om en hemlös katt som hade blivit inlämnad för avlivning. Lady Di hade under två månaders tid blivit matat av de som lämnade in henne. Men de tröttnade på att göra det. Lady Di var i väldigt dåligt skick när hon kom till veterinären. Hon bestod av bara skinn och ben. Och det var ett under att hon ens kunde stå på benen. Hon vägde endast 1,2 kilo och hon hade både utvecklings- och näringbrist och enligt veterinären kommer hon att bli en liten katt. Veterinären sa att hon var cirka nio månader.
Lady Di har nu repat sig, men det blev många turer till veterinären innan hon la på sig lite hull.

Maritha och Sonny har bestämt sig för att behålla henne. Hon gick dem rätt in i hjärtat. När hon fick följa med Maritha hem för första gången pratade hon konstant i bilen. Vi vågar inte tänka på vad hon kan ha varit med om.

Numera har Lady Di lärt sig att riva sönder Marithas tidningar. Och hon älskar att ligga på köksbordet och reta Sonny när han läser om GI-metoden.

Om det är någon som har frågor om namnvalet, så är det lika bra att jag berättar det med en gång. Det är Sonny som ligger bakom det. Allt annat vore väl konstigt.

Till alla våra vänner...


Om Katthemmet Kompis skulle ge ut en tidning...

skulle den kunna se ut så här.

Vad tror ni om den idén? ;)
Och vad tycker ni om omslaget med söta Doris på framsidan?


Lill har flyttat hemifrånHäromdagen flyttade Lill till en familj i Nybro. Lill hittades tillsammans med sina syskon Kaja och My, utanför en mack på Öland. När det blev ledigt på katthemmet fick de möjlighet att komma till oss. Lill är väldigt social och tycker mer än gärna om när man klappar och myser med henne.

PS Missa inte vår tävling där Du kan vinna en mysig kattbädd!

Vinn en kattbädd!


Grattis Linda Sohlström!

Efter lottning stod det klart att Linda Sohlström i Hässelby står som vinnare av Nettys skyddsnät. Grattis Linda!
Vi tackar alla som har deltagit i vår tävling och hoppas att ni tittar in hos oss fler gånger!

Tävlingsfrågan: Vilken av följande är den vanligaste kattskadan? 
Rätt svar är fallskada.

PS. Redan imorgon kommer en ny tävling upp på vår blogg. Missa inte det!Tack till Netty!

Sista chansen!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Charmiga Diezel

Diezel bodde bara några dagar på katthemmet innan han fick ett nytt hem i Linköping.

Här kommer en hälsning ifrån Diezel och hans husse och matte.
Han har nu hunnit att bli 8 månader och blivit en stilig kattkille. Skickar med ett foto.
Vi hoppas att allt är bra hos er på katthemmet.
Många hälsningar från oss.
Diezel, Mia och Mike.  
Furminator - Någon som har testat?

Jag har läst om Furminator på bland annat Swecats hemsida. Jag tycker att det verkar vara en utmärkt produkt. Den ska, enligt vad som står på sidan, minska antalet hårbollar. Om den fungerar i praktiken vet jag inte eftersom jag inte har testat. Är det någon av våra läsare som har erfarenhet av Furminator?


Bild lånad av Swecat.

Vi vill tacka Gunilla

Vi vill tacka Gunilla som månad efter månad säljer prylar på Tradera till förmån för vårt katthem. Hon gör ett jättejobb. Och vi kan avslöja att hon är en sann kattvän som har räddat många katter genom åren. Sådant gillar vi!
När jag frågade henne hur hon orkar och hinner med alla annonser och allt jobb med hemlösa katter svarade hon:

"Jenny, jag är ju pensionär. Allt jag har är ju tid!"

Så svarar en äkta kattmänniska! Tack Gunilla!


Bild lånad av Gunilla.

Fyra år har gått...

Vi har fått ett mail från Fleurs syster, Cassandra. Hennes matte Malin berättar:

Det var nu fyra år sedan vi hämtade våran lilla katt hos er. I början var hon mycket skygg och låg under våran säng, vi  försökte locka ut henne med lite skinka och det fungerade bra. Hon var mycket reserverad och vi fick bara klappa henne om hon hade fått lite mat eller en bit godis. Efter att tiden gick så började hon lita på oss mer och mer. Plötsligt en dag hoppade hon upp i mitt knä, men låg endast där en kort stund. Jag blev så lycklig då. Sen blev stunderna hon låg i knät längre och längre och jag fick börja borsta hennes päls, villket hon älskar idag. En gång blev hon väldigt sjuk bara kräktes och var jättedålig, vi åkte direkt med henne in till veterinären, där hon undersöktes och röntgades. Hon fick vara kvar över natten, det var den längsta natten i mitt liv. Dagen efter var hon piggare och jag åkte och hämtade henne. De visste inte vad det var, men sen har hon varit bra.
 
Idag är hon så kelig och har blivit en riktig knä katt, så fort man kommer hem springer hon och möter en i dörren och när man ligger i soffan så ska hon alltid vara i knät. Hon sover hos mig om natten. Hennes favorit leksak är en boll som hon fick med från katthemmet och den har hon fortfarande, när hon har lekt färdigt med den brukar hon lägga den i min säng. Jag tror att hon gör det för att visa sin uppskattning, då jag läst att de brukar fånga möss åt sina ägare. Hon är alltid i samma rum som oss om jag reser mig och går iväg så är hon alltid en meter bakom.

    

Missa inte vår tävling!

Ni har väl inte missat vår tävling där ni kan vinna skyddsnät för er katt?

Mercedes och Jansson om livet i Karlskrona

Mercedes och Jansson bodde länge på katthemmet innan den rätta ägaren kom. Nu har de bott hos matte och husse ett tag. Så här berättar matte Ann-Sofie:

Jag vill bara skicka en hälsning från Jansson och Inez f.d. Mercedes. De har det bra här i Karlskrona och det går inte en dag utan att de roar oss till tusen. De har kommit väl till rätta och har även börjat vänja sig vid andra människor när vi får besök av släkt och vänner. Jansson tuffar till sig för varje dag och var den som först lärde sig att goda saker kan "ramla" ner från köksbänken eller skärbrädan när vi står i köket. De börjar varje morgon med bus och ett rejält race vid tidig otta och avslutar dagen på samma sätt. Det har hänt mer än en gång att man vaknat av springande katter över magen. De är underbara.

  
Jansson (svart) och Mercedes myser tillsammans.

Imorgon flyttar Mumlan

Imorgon flyttar Mumlan. Hon har gjort stora framsteg sen hon kom till oss för ungefär ett år sedan. Nu kan Maritha ta upp henne i knät och gosa, det kunde hon inte för några månader sen.


Det är synd om Maritha

Idag var det dags för Maritha att bli sjuk. Det är alltså sorg på katthemmet även denna dag. Maritha skyller på Sonny. Sonny i sin tur hävdar att han har blivit smittad på jobbet. Idag har han fått sköta allt arbete på katthemmet medan Maritha har legat på soffan och tittat på Hem till gården. I förmiddags lunchade Sonny i karantän och han passade samtidigt på att läsa dagens Barometern för katterna.  

Vi hoppas att Maritha blir frisk snart, så att det blir fart på rutinerna igen. ;)Härliga bilder på Emil i nya hemmet

Emil flyttade till Öland för några veckor sedan. Nu visar det sig att hans matte Lisa, bloggar. Nyfikna som vi är kunde vi inte låta bli att kika in där. *Blink* Blink*. ;) Vi fann underbara bilder på Emil. Han har det verkligen toppen i sitt fina hem! Tänk vad lyxigt att ha en egen soffa. :)


Bild lånad från Lisas och Emils blogg.

Ett hemligt paket...

Idag hämtade jag ett stort paket på posten. Spännande! Paketet är till katterna på katthemmet. Men än så länge är innehållet hemligt. Vad det innehåller får ni veta nästa vecka!Spragge mår som en prins

Vi har fått ett mail från Spragges matte. (Numera heter han Hugin.) Spragge flyttade från vårt katthem förra året.
"Vill bara skicka en liten hälsning och visa att kissen mår alldeles utmärkt. Ett stort tack vill jag också passa på och säga för att jag fick möjlighet att få hem denna underbara varelse. Han är ett riktigt charmtroll med massor av energi och bus. Och blygheten som fanns första tiden är som bortblåst, idag är han herre på täppan hemma i lägenheten och hälsar gärna gästerna välkomna."

   

Robinson gör framsteg

Robinson har bott på katthemmet i snart två år. Han har haft det väldigt tufft i livet och vi förstår mycket väl varför han är blyg och försiktig av sig. Den senaste tiden har han börjat närma sig Maritha mer och mer. Nu kan hon klappa honom när han äter. Han lyfter gärna upp svansen och det känns som att han börjar få förtroende för människor igen. Härligt!


Dagens citat

Sippos hälsning till Sonny:
"Typiskt tvåbeningar. Så fort dom blir sjuka så blir dom helt trasiga och orkar knappt klia sig. Vi katter kämpar minsann vidare trots sjukdomar och onda tassar. fnys Fast jag kan väl skicka en en "krya på dig" jaming i alla fall. Tass så länge."

RSS 2.0