Det är synd om Sonny

Det är sorg på katthemmet. Men inte värre än att det går över. Sonny har gått och blivit sjuk, stackaren. Men Maritha är noga med att poängtera att det faktiskt är synd om henne också. Inte för att hon är sjuk, utan för att hon har fått sköta katthemmet helt själv idag.
Ikväll kunde Maritha dock rapportera att han är på bättringsvägen. Det låter tryggt, måste jag säga. För han är en stor tillgång, den Sonny, både var det gäller arbetsförmåga och muntlig framställning. Det måste ha varit väldigt tyst i katthemmet idag. Så tyst att till och med fåglarnas kvitter kunde höras.
Myran har flyttat

Idag flyttade vackra Myran till ett eget hem. Och som hon har längtat! Lycka till, prinsessan!
Imorgon kommer det ännu fler och besöker oss. Toppen!
Rödluvan hälsar till katthemmet

Rödluvan (numera Dixie) kom till oss 2007. Hon var en kelgris från första början. En riktig myskatt. Nu har hennes matte och husse skickat kort på henne tillsammans med bästisen Agnes, som är en kanin.

   

Galen kattägare?

På youtube finns mängder med olika kattvideos. Söker man på "crazy cats" kommer bland annat denna video upp. Frågan är om det inte är ägaren som är galen i det här fallet?
Hur kan man låta sina katter gå på balkongräcket så högt upp?

I Sverige är det numera lag på att balkonger, som är högre än fem meter från marken, måste vara innätade om katten vistas ensam på balkongen. Märkligt att det inte gäller då katten är där med sin ägare. En olycka händer ju så lätt...

Delta i vår tävling så har du chans att vinna ett skyddsnät för din katt!
Telefonen går varm...

Oj, så många som ringt efter att ha sett annonsen om våra katter i Östran, Barometern och BLT. Telefonen har gått varm hela dagen. Under helgen kommer flera besökare. Vi hoppas att många katter får egna hem. Håll tummarna för oss!

Vi säljer inga katter utan att först ha träffat ägaren. Vi säljer heller inga kattungar som ensamkatter.

Fluffiga Fiffi har blivit modell

Fiffi har blivit kändis. Lokal sådan i alla fall. Idag har vi en annons ute i tidningen Östran. Imorgon och på lördag kommer den även i Barometern samt i Blekinge Läns Tidning. Och det är Fiffi som är vårt ansikte i annonsen.
Klart att hon är stolt, vår pälsboll!

Fiffi är sju månader och hon kom till oss i somras. Då var hon blyg, men hon har gjort framsteg varje vecka och blivit modigare och modigare.

Denna fina bild på Fiffi har vår medarbetare Lotta tagit.


ID-märkningskampanj av katter 2009!

 
Bild: Djurskyddet Kronoberg

Tävla om skyddsnät för din katt!

Netty skyddsnät är ett svenskt, komplett kattskyddsnät för balkonger och fönster! Sedan lagen som stiftades den 1 maj 2008 har alla kattägare längtat efter en produkt som Netty. Nu är den här! 
 
Tillsammans Netty skyddsnät anordnar vi en tävling där en lycklig kattvän har möjlighet att vinna ett nät i valfri storlek (Läs mer på deras hemsida ang storlek). Alla får vara med och tävla, och vinnaren lottas fram bland de med rätt svar!  
 
 
Fråga: Vilken av följande är den vanligaste kattskadan? 
 
A. Bilrelaterad skada

B. Bitskada

C. Fallskada  


Länka gärna till tävlingen. Bilderna får ni såklart använda!

Skicka ditt svar med namn och adress till [email protected] senast klockan 20.00 måndagen den 9 februari 2009.                                                            

Inga kostnader tillkommer.  

Med vänliga hälsningar, 
 
Katthemmet Kompis & Netty skyddsnät

    


En IT-supporter och en lokalvårdare

Maritha skulle kanske behöva en sekreterare eller varför inte en IT-supporter? Denna påhittiga katt skulle göra susen vid Marithas datorhörna.Och denna sötnos skulle få städa upp efter den. Perfekt! Får man göra avdrag för sådana här tjänster i deklartionen? ;)
 


En medarbetare till Snoddas rörligheter?

Denna katt är som gjord för att bli medarbetare i Snoddas rörligheter. Han verkar ha full koll på både vatten och rör. Om han inte uppfyller Snoddas krav kan han ska satsa på att utmana Therese Alshammar i nästa OS.


Södertälje katthem

Södertälje katthem startade våren 2002, och de jobbar, precis som vi. med hemlösa och oönskade katter. Ta gärna en titt på deras fina hemsida.
Söta Tussie är svår att motså.
Bild: Södertälje katthem


Lynx och Sigge

Maritha har fått en hälsning från Sigge och Lynx, numera Milla.

"Här ser Du en bild på Sigge och Milla, som vi var och hämtade hos Dig för snart ett år sedan. De börjar känna sig allt mer hemtama, även om de ännu är något skygga. De verkar trivas och som Du ser ligger de inne och myser tillsammans i en soffa."
/Anita och IngvarRuben och Fia har flyttat

Ikväll flyttade Ruben och Fia till sin nya ägare i Nybro. Vi är glada att de fick flytta tillsammans eftersom de är så goda vänner. När de kom till oss var de blyga, men tuffade till sig under tiden som de bodde här. Vi önskar dem lycka till i livet!


  

Från hemlösa till lyckliga

Bisse och Basse kom till oss i början av sommaren. Sedan födseln hade de bott med sin mamma Cinnamon ute, hemlösa och utsvultna. Men som tur var fick de komma till vårt katthem. Lotta, vår medarbetare, blev förälskad i dem direkt. Och när de var tolv veckor gamla fick de flytta hem till henne.

Lotta har skickat nya bilder på sötnosarna. Visst är det ljuvliga? Och visst är det underbart när man tittar på gamla bilder och inser hur bra de har det idag?

  
Då.

  
Nu.

Något för Kopian

Kopian, kan detta vara något för dig?


Ett klokt beslut

Sedan den 1 januari 2009 är det förbjudet med all handel av katt- och hundpäls inom EU. Ett mycket klokt beslut. Synd att de inte kom på det tidigare. Och synd att det inte blir förbjudet över hela världen. Men så långt har mänskligheten inte kommit. Ännu.

/Tass

Milos matte är en stjärna!

Milo och Fredmans matte, Camilla, är en riktig hjälte!  Under en tid har hon hjälpt flera hemlösa katter genom att hitta hem till dem. Hon är helt klart värd en guldstjärna!  Milo, som från början kommer från oss, flyttade till Camilla och Fredman i somras.

Vi måste ju passa på att tillägga att Fredman är en väldigt coolt namn. Något att ta efter.

Vi tipsar om Hittekatten

Hittekatten är en väldigt informativ sida om hittekatter. Den innehåller i stort allt man behöver veta om ämnet. Madeleine tar bland annat upp förvildade katter, något som i folkmun ofta kallas "vildkatter". I Sverige finns det inga vildkatter, det har det inte funnits, enligt Djurskyddet, sedan 3000 år tillbaka. De katter som saknar ett hem eller är födda i det fria, kallas förvildade katter.
Dagens middagDenna söta mus kom en av Marithas katter hem med idag. Den fick följa med ända in i köket där den snällt placerades på golvet. Sedan samlades hemmets alla katter kring den. Kopian såg den lilla musen som den perfekta middagen, Fläcken ville bara roa sig med den. När Sonny kom hem bar han ut den. Men då hade den redan blivit ihjälskrämd. Det måste vara ett helvete att vara mus i Svalehult.

Mia har blivit kändis

Vår medarbetare, Mia, har gått och blivit kändis. Utan att berätta det för oss!  Tur att vi har ögonen med oss. När vi bläddrade i Aftonbladets restidning, fick vi se en bild på Mia. Där, på sidan 33, stod det att hon hade vunnit resor för 15000 kr. Vi vill gratulera vår fantastiska Mia och önskar henne en trevlig resa! Vi är jätteglada för hennes skull!

Och Mia, om det blir en plats över, någonstans i väskan, så säg till. Vi vill gärna se världen. Sonny säger pass, någon måste ju sköta huset.Fotot är taget med egen kamera ur Aftonbladets RESA.

Elin gör oss generadeElin har förstått det där med allvar och humor. Det förstår vi när vi läser hennes blogg. För idag har hon skrivit en hyllning till vår blogg. Det är ungefär lika stort som när kronprinsessan Victoria fyller år. Snälla ord värmer lika mycket som nykokt torsk. Det gillar vi. Tack Elin!

Vi avslöjar Kopians vikt...

 

Idag har Marithas katt Kopian varit hos SatuSkogsbykliniken. Han hade fått en tid för att kontrollera en knöl på halsen. Kopian hade tur för det visade sig att det bara var en fettknöl, en så kallad åldersknöl, som Maritha kallade den. När de ändå var hos veterinären passade Maritha på att ställa Kopian på vågen. Vad tror ni att den visade?
Maritha hävdar fortfarande att han har gått ner i vikt. Och att det syns. Jag ser det inte. Kanske är det mina linser som spökar, kanske har jag fått ännu sämre syn. För felet måste ju ligga i mina ögon. I alla fall om jag ska tro Maritha.

Men efter dagens resultat behöver jag inte oroa mig. Vågen stannade nämligen på 8,2 kilo. Så jag kan inte ha sett fel. Kopian är fortfarande överviktig. Sonny har dock lovat att ta tag i problemet, varje lördag ska de springa ett par hundra meter fram och tillbaka på grusvägen. Det ska göra susen, menar Sonny.

På vägen hem från Satu var Kopian strålande glad. Han sjöng så högt att Maritha var tvungen att skruva upp volymen på radion. Medan Kopian sjöng på ABBA-låtar lyssnade Maritha på Sven-Ingvars. Dagen kunde ju inte sluta bättre.

Det lät ungefär så här när Kopian sjöng.


Upphittade katter i Blekinge

Polisen i Blekinge har en jättebra sida med upphittade katter. Britt-Marie och Malin, som arbetar med det, har dessutom varit väldigt hjälpsamma de gånger jag har ringt dem. Är det fler län som har en sådan sida? Tipsa oss gärna.
Klicka på bilden för att komma till polisen i Blekinge.Skriv på du också!

Curry får inte bo kvar hos sin matte på äldreboendet eftersom en personal med allergi har anställts. Märkligt att katten ska få flytta från sitt hem. Och kränkande mot matte. Vi tycker detta är fel.

Tycker du som oss? Skriv på namnlistan här! OBS! Tänk på att du måste läsa din e-post när du har skrivit under. I ett mail kommer du att få godkänna din underskrift.

Tack för ditt tassavtryck!


Klicka på bilden för att komma till artikeln.

Snoddas lever som en prins

Snoddas, som flyttade i december, har intagit sitt nya hem med storm. Han har dessutom blivit bästis med familjens andra katt, Tussen. I februari ska de börja arbeta med Snoddas rörligheter på allvar. Vi hoppas att matte Linda rapporterar hur det går för pojkarna.

"Här kommer lite bilder på Snoddas som flyttade hem till mej, Fredrik och Tussen fredag den 19/12-08
Det går jättebra och kissarna har börjat komma riktigt bra överrens, de busar för fullt!
Vi är såååå glada att vi gick till djuraffären i Nybro den 29/11 annars hade vi aldrig träffat Snoddas...han är helt underbar och verkar trivas jättebra hos oss."

    :
Lika som bär.


Snoddas myser i sitt nya hem.

Svante och Mini - Så ser de ut idag!För några månader sedan flyttade Svante och Mini tillsammans. Vi har fått ett jättecharmigt kort på dem. Visst är de söta? Det ser så mysigt ut när de gosar med varandra. Sånt här gör oss glada!

Svar på era frågor

Hur många katter finns det på katthemmet?
Vi har 37 katter och vi får ha som max 40 katter.

Vad tycker ni om att katter är så illa behandlade, dvs att de finns så mkt hemlösa katter och att folk inte verkar förstå att katter också har känslor?
Det är fruktansvärt och gör lika ont varje gång! Tyvärr har katter låg status i vårt samhälle, vilket såklart skapar problem. Det finns väldigt många myter om katter, att de till exempel klarar sig i det fria. Vi som arbetar på katthem ser dagligen att verkligheten är helt annan.

Vilka egenskaper är tydliga hos era katter?
Det är väldigt olika. Mycket beror på hur de hade det innan de kom till oss. Om de har varit födda ute tar det ofta lite längre tid att få dem sociala. De katter som har haft ett hem, men som av någon anledning inte har kunnat bor kvar, är ofta sociala. Bakgrunden spelar med andra ord stor roll. Men vi tycker att alla katter har lika mycket värde och har lika stor rätt att leva vare sig de är förvildade eller tama.

Hur är det att jobba på katthem?
Att jobba på ett katthem är både roligt, intressant, tufft och sorgligt. Det gör ont när vi ser att så många katter far illa och att många människor verkar tro att det bara är till att lämna sin katt på ett katthem när man har tröttnat på den. Eftersom vi bara få ta in ett visst antal katter är det omöjligt för oss att säga ja till alla.

Det är mycket arbete med ett katthem. Maritha, Lotta, Katarina och Sonny är de som arbetar i själva katthemmet och med katterna. Vi har underbara människor som hjälper oss vid olika aktiviteter. Alla gör ett fantastiskt jobb!
Carola, vår IT-supporter, sköter vår hemsida. Och jag, Jenny, skriver bloggen och ringer telefonsamtal och mailar. Alla har vi olika uppgifter.

Det roligaste med vårt arbete är när vi ser framsteg hos katterna. Det är en underbar känsla när vi efter ett tag märker att skygga katter börjar bli mer sociala. Det ger oss styrka och hopp! Och självklart när den rätta ägaren kliver in genom dörren.

Jag undrar om ni har egna rum på katthemmet eller om ni bor allihop tillsammans?
I katthemmet bor alla katterna tillsammans. Men de har flera sovdelar utspridda i katthemmet, sådana ställen där de kan gå undan när de vill vara i fred. Utöver det har vi två rastgårdar, en jättestor och en mindre.
I karantän får katterna bo då de precis har kommit till oss. Så fort vi får tid hos vetetrinären blir de vaccinerade, kastrerade och ID-märkta. Alla våra katter måste vara det.

Sen undrar jag hur många katter det kan bo på katthemmet som max?
Se tidigare svar.

Sedan undrar jag vilken katt som har bott på katthemmet längst?
Mona-Lisa och Garbo har bott hos oss i 5,5 år.

Finns det något kärlekspar bland katterna?
Ja, det finns det. Sickan och Salmiak går i gitfastankar. Petronella och Matti dejtar, och Garbo och Sky är mer än bara vänner...

Kommer det fler katter till ert katthem efter sommaren?

Ja, det gör det. Det är oftast då vi får in katter och då är det främst dräktiga katter och kattungar.

Finns det nån katt hos er som är lik mig? ;) (Det är Naken som frågar.)
Haha, Maritha skrattade när jag läste denna fråga för henne! Jadu, Naken, det finns ingen devon rex hos oss, men Ruben är ganska lik dig, om han rakar bort sin päls. ;) Annars är det mest de rakade katterna som är mest lik dig. Vi syftar på långhårskatter som veterinären rakar då deras pälsar blir för toviga under sommaren.

   
En kopia av Naken? Vad tror du om det, Veran?    
          

En Naken med päls?

Putte och Bamse lever lyckligt!

Ni har väl inte glömt Putte och Bamse som flyttade för några månader sedan? Innan jul fick Maritha denna trevliga hälsning av dem. Bamse kom till oss genom en myndighet. Puttes förra ägare hade ingen möjlighet att ta hand om hans eller syskon. Därför fick de komma till katthemmet.

"Tog några kort på Bamse och Putte tillsammans med deras nya kompis Tyson. Alla tre kommer bra överens och ligger gärna tätt ihop i samma fåtölj. Putte tycker inte så mycket om att vara ute, men det har ju inte varit så fint väder bara regn.
Bamse däremot är ute en hel del och verkar trivas med det.
Det går även bra med hundarna nu, det tog en vecka innan Bamse vågade gå förbi dem. Båda är nu mycket tillgivna och keliga, Putte sover på mitt huvud hela nätterna."


Från vänster Bamse, Putte och Tyson.

Disa och Lisa hälsar till sina vänner

Vi har fått en hälsning från Disa och Lisa. De bodde på vårt katthem för två år sedan. Disa kommer från polisen och bodde från början hos en djursamlare. Så här skriver deras husse.

"Här kommer en hälsning från Lisa, Disa och husse. Lisa och Disa mår bra och nu väntar dom på att jag ska sätta upp julgranen så dom kan klättra i den."Prinsessorna.

Frågestund!

Nu är det dags för frågestund på vår lilla blogg.

Frågorna kan handla om allt som rör katter och vårt katthem, såklart! Gör ett tassavtryck under "kommentarer".
Ni kan även komma med tips vad ni vill läsa om här. /Kärlek, katterna på Kompis


God Jul & Gott Nytt År önskar...

Vår medarbetare Lotta har skickat en julhälsning till oss. Lite sent eller lite för tidigt. Det är en tolkningsfråga. ;)
Bisse och Basse är Cinnamons ungar.Deckare gör våra katter mer sociala

Sonny är en rolig prick. Flera gånger i veckan läser han för katterna i karantän. Allt för att öka deras sociala förmåga. De senaste veckorna har han haft högläsning ur olika deckare. Nu senast läste han ur "Mord i julklapp", där bland annat Camilla Läckberg och Åke Edwardsson bidrar med några deckarnoveller. Enligt både Maritha och Sonny är detta ett bra knep för att katterna ska få känna "pulsen" på en riktig hemmiljö innan de placeras i "riktiga hem."

Om katterna gömde sig av rädsla för innehållet i boken vet jag inte. Men enligt Sonny är deckare det allra bäst för att få en katt mer social. Ibland undrar jag varför inte dessa människor söker patent för alla sina idéer.
(Klicka på boken för att komma till Bokus hemsida.)


Omslagsbild: ISBN 9789155254148, Mord i julklapp

Fint besök

Vi har fått besök av rådjur. De brukar komma till oss varje vinter. Och varje gång de kommer bjuder vi dem på mat. Katterna verkar inte ha någon respekt för dem, särskilt inte Kopian. Som mer än gärna hade delat på maten om han hade fått.


En päls för Blondinbella?

Att bära päls är för oss väldigt naturligt. Vi skulle inte klara oss utan den. Men det beror på att vi är katter.
Det skulle vara intressant att veta vad ni läsare anser om att bära äkta päls.
Är ni för eller emot?
Motivera gärna era svar.

/Tass, katterna på Katthemmet Kompis

En som gärna bär päls är Isabella "Blondinbella" Löwengrip. I sin blogg visar hon då och då upp sina pälsar.
Vi reser ragg när vi läser om det. 
Här nedan ser ni en del av Cinnamons päls. När hon kom till oss i somras var hon utmärglad och hennes långhåriga päls var full av fästingar och tovor. Veterinären var därför tvungen att raka av stora delar av hennes päls för att den skulle växa ut fint igen. Idag har Cinnamon en lång och vacker päls igen!

Skulle Cinnamons gamla päls vara något för Blondinbella? ;)
Vad tror ni?

Cinnamon idag.

Ellos har förstått det där med våra behov

När vi tidigare ikväll surfade in på Ellos hemsida fann vi så många fina saker som skulle passa alldeles utmärkt på vårt katthem. Det pirrade till i våra små, och stora, magar när vi såg dessa underverk. Tänk så härligt det hade varit om vi kunde bli överraskade med dessa prylar någon dag.

Ellos har i vilket fall som helst fattat grejen med att vi katter också har behov av snygga möbler och leksaker. Bra gjort!

                                                   

                                                          


Katt-trappor - en annorlunda blogg

Cat-ladder är ganska annorlunda samtidigt som den ger inspiration. Vet du inte hur du skall bygga din kattrappa, ta en titt på denna blogg.

Tips på fler kattbloggar

Vi vill tipsa om kattbloggar.

Klicka på bilderna för att komma till bloggarna.

En trevlig blogg om bengaler. Många fina bilder!Oskar och Diesel är två charmiga sphynxkillar.


RSS 2.0