Här är alla katter välkomna

Barometern har varit på besök. Resultatet hittar ni här under.


Rutan ska äntligen flytta!

Förra veckan skulle Rutan och Gabriel flytta tillsammans, men tyvärr blev det inte så. Idag gick det däremot bättre. Idag flyttade Rutan till sin nya matte.
Rutan och Gabriel har bestämt att de ska vara särbo eftersom kärleken fortfarande är ny. Vem vet vad som händer i framtiden? ;-)


Signe flyttar till Mio

Signe kommer att flytta till Mio som bodde hos oss för ungefär två år sedan. Mio, eller Elliot, som han idag heter, är son till Maxime. Mio hälsar att han fortfarande är prins i sitt hem och att han längtar efter en prinsessa att mysa med.
Signe kommer att flytta då hon är tolv veckor.Fem veckor gamla

Denna vecka är Bessys smultrontroll, Taggen, Lovisa och Pyret, fem veckor gamla. Mmm... de är så fantastiska!
Vi har ett kattungedagis hos oss nu, känns det som!


Lovisa


Pyret


Taggen

Calmare kattklubbs kattutställning

Det har varit en rolig och väldigt givande helg för vår del. Under helgen har Katarina, Lotta och Maritha medverkat på Calmare kattklubbs kattutställning. Tjejerna har sålt hembakade kakor, kattprylar, t-shirts, glaskatter och kattleksaker, för att nämna lite ur sortimentet. Under båda dagarna fick vi in 5112,50 kronor till Kompis. Ett väldigt bra resultat!

Vi vill tacka alla som har skänkt kattmat, sand, klösträd, leksaker och sovdynor. Det kommer väl till användning! Tusen tack! Ett stort tack även till Calmare kattklubb som varje år bjuder in oss till sin utställning. Hoppas vi ses snart igen!
Maritha visar upp ett av de handgjorda grattiskorten.


Det fanns mycket att välja på.


Maritha visar upp Pias punkmus.

Det blir ingen flytt för Rutan och Gabriel

Det blir ingen flytt för Rutan och Gabriel. Och nej, det beror inte på något kärlekstrubbel mellan dem. Idag skulle de ha flyttat tillsammans, men samma tid som de nya ägarna skulle hämta dem meddelade de att inte skulle ha Gabriel och Rutan eftersom de hade fått veta att "matte" var gravid. Så det blev inget nytt hem för charmtrollen Rutan och Gabriel idag. Men vi hoppas att det är deras tur nästa gång det kommer någon på besök. ;-)


Rutan


Gabriel


Sex veckor gamla

Det är underbart att få se våra kattungars framsteg. De växer för varje dag som går. Och ju äldre de blir ju mer hyss hittar de på. ;-) Roligast är såklart att underhålla Sonny med allt vad det innebär. Haha.

I dagarna blir Alicias ungar Cello, Safir, Skumpa, Fi, Ling och Poppy sex veckor. Grattis till dem!


Ling, Skumpa och Poppy myser.


Cello


Fi


Safir

Sju veckor gamla

Nu har Signe, Svea och Sara hunnit bli sju veckor. Det är otroligt vad tiden går snabbt. Alldeles nyss var de pyttesmå, nu leker och busar de för fullt med varandra. Och med mamma Kattis, såklart.

Pia, som tillverkar de läckra punkmössen, är svag för just svarta katter. Hon har tre svarta charmtroll där hemnma. Varje gång jag skickar över bilder på våra svarta kattungar slår hennes hjärta några extra slag.

Lotta har tagit nya bilder på Signe, Sara och Svea.

Signe

Svea


Sara


Wilma och Saga njuter av sommarvärmen

Jag firade midsommarafton hos min vän Cecilia i Flymen. Cecilia har köpt två katter från oss så jag passade på att fotografera dessa skönheter. Disa och Lisa, som de hette när de bodde hos på katthemmet, heter numera Vilma och Saga och de är snart 1,5 år gamla. Vilma och Saga bodde bara på katthemmet en vecka innan de fick nytt hem.

Det är alltid lika roligt att få träffa våra katter i deras nya hem. Vilma och Saga lever rövare med Lillebror, familjens äldsta katt. Lillebror verkar dock ta det hela med ro. För tjejer ska man vara snäll emot, har han hört. ;-)


Vilma


Saga och Lillebror myser i balkonglådan.

Lilo och Flossa hälsar till Kompis

Vi har fått en hälsning från Lilo och Flossa, numera Vilma och Molly. De hälsar genom matte Anna-Karin att de trivs alldeles utmärkt. Men de saknar Sonnys högläsning om kvällarna. ;-) 


Flossa


Lilo

Chinchillapersern Bönan

Bönan är en charmig, pratig och gosig chinchillaperser. Hon är fem månader gammal och vill gärna stå i centrum. Hennes päls är så mjuk och len att vi inte vill sluta klappa henne! Bönan kommer Jönköpingstrakten.

Hon har eksem i ansiktet men får antibiotika, ögonslava och kortisonsalva. Vi hoppas snart att hon blir fri från sin eksem. Bönan verkar inte störas av det för hon äter glatt och njuter av livet!Bilden är tagen med en mobil, men så fort Lotta kommer till katthemmet nästa vecka och fotograferar kommer jag att lägga ut bättre bilder.

Glad midsommar!

Vi vill önska alla våra läsare en glad och trevlig midsommar. I dag kommer det att bjudas på sill och jordgubbstårta. Mmm visst låter det gott? Jag kan lova att Kopian kommer att sitta vid bordet i stort sett hela tiden.Rutan och Gabriel är vårt nya kärlekspar

Nästa vecka flyttar Rutan och Gabriel till Öland. De har hållit sin kärlek hemlig ganska länge, men nu är det alltså bekräftat, de blir sambo. Lyckan är total.

Rutan var inlämnad hos veterinären för avlivning för att hon kissade utanför lådan. Maritha kastrerade henne och sedan hon kom till oss har hon aldrig kissat utanför lådan. Så enkelt var det!

Gabriel är en liten diva som från början var en omplaceringskatt. Gabriel är en riktig tjejtjusare och det sägs, enligt Alicia, att Gabriel föll för lilla Rutan direkt. 


Rutan


Gabriel

 


Turkisk van

Flera av er har kommenterat inlägget om våra kattungar som är vita med antingen röd eller svart svans. (De har även röda eller svarta fläckar.) Flera har tyckt att det är ovanligt och någon hade inte sett sådan täckning på en katt innan.
Det finns en ras som heter turkisk van. Det som kännetecknar denna ras är att den har färgad svans samt fläckar i pannan. Det finns även de vanar som har fläckar på andra ställen. Detta behöver såklart inte betyda att våra kattungar har denna ras i generna. Men visst är de lite lika i alla fall?

Här, här och här finns lite ögongodis.

Signe, Sara och Svea

Kattis mystroll, Signe, Svea och Sara har hunnit bli sex veckor gamla. Och det märks, de lever rövare med både sin mamma, Maritha, Lotta och Katarina. De är så pigga, goa och glada. Och de växer så det knakar.

Kattungarna samt deras mamma Kattis går att tinga, men de kan inte flytta förrän om sex veckor. Kontakta Maritha för mer information, 0706-07 13 90.


Sara


Signe


Svea


Bessys guldklimpar

Underbara Bessy vill gärna visa upp sina guldklimpar, Lovisa, Taggen och Pyret.


Lovisa


Pyret


Taggen


Gummans änglakatter

Lotta har fotograferat alla våra kattungar. I dag visar jag bilder på Gummans ungar, Figaro, Ängla, Nero och PimPim.
Titta och njut!

Är du intresserad av Gumman eller hennes ungar är du välkommen att kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.
Våra kattungar måste vara tolv veckor innan de kan flytta.


Figaro


Nero


PimPim


Ängla


Calmare kattutställning

Träffa oss på calmare kattutställning!

Den 27-28 juni kommer vi att sälja bl a kakor, myntamöss, kattprylar, glaskatter, t-shirts och vykort på Calmare kattklubbsutställning.
Tid: 10.00-16.00
Plats: Idrottshallen vid Jenny Nyströms gymnasium i Kalmar

Hoppas vi ses!


Bjud på söta valar

Silke har gjort jättesöta kattleksaker i form av valar som nu ligger ute på Tradera till förmån av vårt katthem.
Valarna innehåller kattmynta.

Du bjuder på dem här eller genom att klicka på bilden.

 
Lillan älskar mattes lyxiga leksaker.

Foto: Silke

Tusen tass till Silke!

Alicias underverk

I dagarna blir Alicias ungar fyra veckor. Ju äldre de blir desto mer nyfikna blir de. Alicia har fullt upp med sina sex pälsbollar. En av dem, Safir, är Alicia stödmamma till. Safirs mamma blev påkörd och i samma veva fick Alicia rycka in som stödmamma.

Kattungarna heter följande: Skumpa, Fi, Cello. Ling, Poppy och Safir.Fi


Ling.


Poppy.


Safir.Skumpa.


Cello.

Foto: Lotta


Änglakatter

Det är ganska märkligt. Förra året frågade jag Maritha på skoj när katthemmet skulle få in vita kattungar med röd svans och röda prickar. Jag tror aldrig att vi har haft den teckningen på kattungar innan. Maritha svarade, helt coollugn, att de kommer. Jag skulle bara hålla mig till tåls. "Det kommer, det kommer"  var hennes kommentar. Hon lät så övertygad.
När Gumman anlände i våras var Maritha säker på att det skulle bli minst två röda kattungar.

När Gumman fick sin kull för två veckor sen messade jag Maritha och frågade om det var några "änglakatter" i kullen.
Och det var det.

Så här ser änglakatterna ut.


Ljuvliga är bara förnamnet.Gumman myser med sina ungar.


Visst ser det härligt ut?


Orginalet. Min hankatt Ängla. Röd svans och röda prickar blir en änglakatt. ;-)


Varför min hankatt heter Ängla är en annan historia...

Behöver jag tillägga att den rödvita honan i kullen har fått namnet Ängla?
En matglad vinnare!

Marianne, som kom på andra plats i vår tävling, har mejlat över bilder på sin matglada katt Bruno. Så här såg det ut när en halv årsförbrukning med kattmat damp ner hos familjen Pettersson.


Var har du gömt maten, matte?


Mat, jag vill ha mat!


Å så gott!


Trött. Mätt. Glad. Och väldigt lycklig.


Bessys charmtroll

Titta så ljuvliga Bessys ungar är! De äter och mår bra och de växer så det knakar.
Vill du veta mer om dessa skönheter? Kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90.

Foto: Mia


Rembrandt på grönbete

PRO medlemmen Rembrandt har funnit en ny passion. Som nybliven änkling bestämde han sig för att förändra sitt liv istället för att deppa ihop helt och hållet. Tidigare har "Remme" haft tillgång till rastgård. Nu ville ha vidga sina vyer och utforska familjen Fernströms trädgård. Så häromdagen gjorde han Maritha sällskap i gröngräset. Fast så modig var han då inte, han höll sig mest kring husknutarna, men verkade nöjd ändå. Att bara sitta och titta var ett stort nöje för Rembrandt.Datortrubbel

Marithas dator strular för tillfället. Ni når henne enklast genom att ringa till hennes mobil, 0706-07 13 90.

Kattis ögonstenar

Pratglada och keliga Kattis har fått tre vackra ögonstenar. Alla tre är svarta och söta som socker. Signe, Svea och Sara heter tjejerna. Jag har svårt att se skillnad på dem, men Maritha hävdar bestämt att det är jättelätt trots att de i stort sett ser precis likadana ut. Kattungarna kan flytta som först när de är tolv veckor gamla.


Färgglatt

Titta så charmiga klösmöbler jag hittade hos Grand Prix! Det är härligt att det finns klösmöbler som lyser upp, vilket jag tycker att dessa gör. De hade passat perfekt i vårt katthem. Våra kattungar hade älskat dem!

  

  
Bilder från Grand Prix


Miss Molly flyttar ut på landet

Nästa vecka flyttar Miss Molly från landet till landet, skulle man kunna säga. (Vårt katthem ligger i och för sig så långt ut på landet man kan komma. Nästan i alla fall.) Hennes nya ägare föll pladask för henne. Miss Molly är en förtrollande dam som älskar att gosa.
Föll 26 våningar - och överlevde!

Jisses, kolla in mirakelkatten som föll 26 våningar och överlevde! Helt otroligt.Skjutas eller inte skjutas?

I går fick jordbruksministern Eskil Erlandsson frågan i Rapport om inte förvildade katter kunde skjutas för att bli av med problemet. Eskil svarar då:
- Visst, det är ett sätt komma undan problemet, men det finns säkert andra sätt att komma till rätta med det här.

Kvällstidningarna förstorade upp uttalandet med följande rubrik "Skjut katterna!" Så lät rubriken som först publicerades.
Idag, när jag går in och ska läsa samma artikel står det "Jordbruksministern: en lösning på problemet är att skjuta vildkatterna."Djurskyddslagen ska nu ses över. Vi hoppas att Eskil har ett varmt hjärta och inte tillämpar avskjutning av förvildade katter som en metod för att minska antalet hemslösa och oönskade katter.

För avskjutning är inte ett sätt att lösa problemet med hemlösa katter. Göteborgs katthjälp, som arbetar mycket med TNR, har skrivit om avskjutning.
Lottas passionFör några veckor sen kunde vi läsa i Barometern om vår medarbetare Lotta och hennes arbete med Pelargondagen. Vårt katthem medverkade på Pelargondagen, då vi bland annat sålde kakor och kaffe.

Lotta har en stark passion för just pelargoner. Och till katter, såklart. Tyvärr finns inte reportaget utlagt på Barometerns hemsida. Så ni får nöja er med denna proffesionella bild. 
 

Djurhemmet Tigerharens blogg

Djurhemmet Tigerharen har börjat blogga. Gör ett tassavtryck hos dem här.


Natalie, Marianne och Monica har vunnit kattmat från Oliver´s Petfood!


Söta Penny har vunnit en årsförbrukning av kattmat. Smaklig måltid!

Ett stort grattis till Natalie Pellbring i Stockholm som vann en årsförbrukning av kattmat från Oliver´s Petfood.

Marianne Pettersson
i Åkersberga kom på andra plats och vann en halv årsförbrukning av kattmat.

Monica Lagerquist
i Örsundsbro kom på tredje plats och även hon vann en halv årsförbrukning.

De rätta svaren:

Varför är Omega 3 bra för din katt?
Svar: Omega 3 ger katten ett bättre immunförsvar 

Vilken växt sägs tilltala katten och gör att katten kan få ett slags rus?
Svar: Kattmynta

Av de som svarade rätt på frågorna lottades tre vinnare.

Vi tackar alla som deltog i vår tävling och vi hoppas att ni vill tävla med oss snart igen!

Kärlek/Katterna på Katthemmet Kompis


Märta har somnat in

Minns ni Märta som blev sviken av sin familj? Det var för ett år sen. Märta fick stanna kvar hos.
Idag har hon somnat in. Hon fick en tumör som spred sig till resten av kroppen. Lilla fina och goa Märta. Vi minns dig med kärlek, värme och glädje. Nu spinner du vidare i Nangilima. Du kommer inte bli sviken något mer. Du kommer bara att vara omfamnad med kärlek.

Och du, Märta. Glöm inte att hälsa Kompis och Älva från oss.

Vi saknar dig, Märta!

Sov gott, prinsessan. Du finns i våra hjärtan.Vi älskar dig, Märta.Alicia har blivit stödmamma

Vi har fått in en kattunge utan mamma som är tre veckor. Hennes mamma blev påkörd i natt. Tragiskt och väldigt sorgligt. Som tur är har vi tre mammor som bor hos oss nu, Bessy, Alicia och Gumman. Eftersom Alicias ungar blir tre veckor på söndag passade det bra att låta lilltjejen få tillhöra hennes kull. Och det gick bra. Alicia tog emot henne med varma tassar. Hon är en underbar mamma, Alicia!RSS 2.0