Findus krav: Mycket uppmärksamhet!

Findus är en ung herre som kom till oss för ungefär två veckor sedan. Hans husse tycket synd om honom eftersom Findus var ensam så mycket på dagarna och ville därför ge honom chansen att få ett annat hem.
Han är väldigt social och vill gärna stå i centrum. Han kräver mycket uppmärksamhet! Det är svårt att motså Findus.

Findus hade tur. Han bodde bara på katthemmet en väldigt kort tid. Igår flyttade han till sin nya familj!


Från övergiven till älskadMysiga och pratglada Amelia hittades hemlös och utsvulten i Nybro för ett par månader sen. Trots en anmälan till polisen och annonser i lokaltidningar har ingen ägare hört av sig.

Idag flyttade Amelia till en familj. Äntligen har hon hittat hem!

Prins Charlie

Charlie är en ståtlig svart hankatt med vita tecken. Född i maj 2008. Charlie är aktiv och väldigt pratig och naturligtvis tycker han om att kela. Han är smart och verkar vara en tänkande och uträknande kattherre. Charlie är bror till Sotana.

Charlie har varit innekatt hela sitt liv.
Text: Carola, Katthemmet Kompis

Vill du veta mer om Charlie? Kontakta Maritha, 0706-07 13 90.Charlie


Felix var hemlös länge...

Felix kom till oss i veckan. Han kommer ursprungligen från Öland där han hade varit hemlös en längre tid och ingen verkade vilja kännas vid honom. Någon har förmodligen dumpat honom. Men Felix hade tur för en snäll familj började mata honom och kontaktade oss. Felix är en glad, pratig, kelig och busig kille och han lägger ofta sitt huvud i Marithas hand. I kväll flyttade han till en barnfamilj. Det blev en snabbvisit för Felix på katthemmet!


Grattis S*Ayamara's - Ni har vunnit 2 kg kattfoder!

Grattis säger vi till S*Ayamara's som vann 2 kg kattfoder från Royal Canin!

Sammanlagt deltog 112 kattvänner från hela landet. Vinnaren drogs genom lottning.
Vi tackar alla som har deltagit och vi hoppas att ni vill tävla hos igen!

/Kärlek
Katterna på Katthemmet Kompis


Vi tackar Royal Canin.

Alla känner apan, apan känner ingen

Det är bra med bloggar. Man "lär känna" folk som man kanske inte har träffat på riktigt, så att säga. Häromdagen var det någon som påpekade för Maritha att de visste en hel del om henne. Tack vare bloggen.
"Det känns som att vi känner dig!"

Maritha verkar ta det hela med ro. Att vara kändis i byn är alltså inget som stör henne. Tvärtom. Hon ringer eller messar så fort hon har något scoop om Sonny eller sig själv. Det är så det fungerar. Det är så vi lär känna familjen Fernström. Och det är skönt att de bjuder på sig själva.


Ni har väl inte missat vår tävling?

Vill du vara med och tävla om 2 kg kattfoder från Royal Canin?Kokontroll

När Maritha och Sonny skulle köra och hämta Marithas bil på verkstan, någonstans mellan Emmaboda och Svalehult, fick de se en kalv, som enligt Marithas beskrivning, såg "halvdöd" ut. Ja, ungefär så. Självklart stannade de för att titta till den. Kalvens mamma betade och verkade inte alls vara intresserad. Maritha kände hur paniken spred sig i hela kroppen. Vad skulle de göra? Den stackars kalven låg ju faktiskt bara där. Sonny kliade sig bakom örat. Skulle de våga gå in i hagen?
Maritha kom på den lysande idén att ringa till Kersti, som veterinär, och specialist på sådana kor.

"Vad ska vi göra? utbrister Maritha".

Gå för Guds skull inte in till dem! De kan stånga ihjäl er! Hälsa Sonny det."

Maritha och Sonny stannade kvar, utanför hagen, i en timme. Kalven verkade inte ha återhämtat sig. När Sonny skulle göra ett försök att gå runt i stugorna och leta rätt på ägaren gick mamma ko går fram till sin kalv och slickade den på pannan, och kalven reste sig upp, piggare och lyckligare än någonsin.

Och där, på andra sidan staketet, stod Maritha och Sonny och tittade på varandra som två frågetecken. Den "halvdöda" kalven levde. Kunde det vara möjligt?  

Kanske var det så, Maritha och Sonny, att den bara sov? Precis som alla "bebisar" gör ibland. Men det är ju skönt att ni var uppmärksamma. Det är väl sådana människor som kallas djurvänner?

Marithas beskrivning av vad de såg i hagen:

"Det var en ko med päls. En lång päls och med jättehorn. Ja, det var en sådan ko vi såg. Sådana som bor ute året om."
Maritha, jag antar att det var en sån här ko med päls och horn som ni såg.

Zeke och Izze är med i Aftonbladet

Vår medarbetare Mia har ordnat så att några av våra katter ligger utlagda på Aftonbladets hemsida. Zeke och Izze är först ut. Och det är Marithas ljuva stämma som hörs i klippen. Läckert, kompisar! ;)
Akut - Kan någon hjälpa Emanuel?

Akut! Emanuel söker ett hem.

Emanuel (Emme) 9 år söker nytt hem pga. flytt. Vill kunna vara både ute och inne. Emme har en väldigt charmig personlighet, är rolig, busig, social och lite tempermentsfull. Han är en röd långhårig katt och har en speciell gångstil. När han springer "skuttar" han som en kanin ser det ut som. Trivs bäst i en mindre ort eller på landet för han är ingen storstads katt. Ej i en småbarnsfamilj. Emme är van vid andra katter men går ej ihop med hundar. Kan behöva rakas någon gång.

Kontakta Maritha om du vill veta mer om Emanuel.
Tfn: 0706-07 13 90.


En räv med posten?

Igår, när Maritha skulle gå till brevlådan, upptäckte hon att någon eller något iaktog henne. Maritha stannade till och tittade upp mot stenmuren. Framför henne stod en räv. Maritha kliade sig i huvudet och talade med barsk ton till räven "Gå hem med dig, här finns inget att hämta. Hör du det?"

Räven drog svansen mellan benen och försvann mot ängen. Även rävar har respekt för Maritha.

Uppdatering:
Idag såg hon samma räv igen. Respekten för Maritha tycks ha försvunnit.

Tävla om kattleksaker hos Katten oxå!

Tävla om kattleksaker hos våra vänner, "Katten oxå". Klicka på bilden för att komma till deras blogg.


Tyra har gjort sin praktik hos oss

I veckan har en duktig tjej, vid namn Tyra, praoat hos oss under två dagar. Det tyckte vi var jättespännade! Tyra är en stor kattvän och gjorde en mycket bra insats. Dagens ros till Tyra! 

/Tass

 

Kattkonferens

Igår var det som vanligt kattkonferens på bygget. Med Sickan i spetsen gick det faktiskt lugnt till. För första gången på flera veckor var alla överens om samtliga punkter.
Sickan öppnade mötet med att berätta att de ska få en ny teve, en 22 tum. Och kolsvart. Hurra! Den gamle teven ska katterna i karantän få överta.
"Vi kommer att få värsta bioanläggningen här inne", menade Malin och slickade sig om tassarna.

Den andra punkten som togs upp var Sonnys idé med GI-metoden för katter. Alla, även de katter som är normalviktiga, sträckte fram klorna och morrade åt förslaget. Sonnys nya livsstil gick inte hem denna gång heller.

Zzzooov gott, kompisar!

Å vad trötta vi är idag. Vi sovit i stort sett hela dagen. Gäsp. Vädret har inte varit det bästa i helgen. Maritha väcker oss tidigt även på helgerna. Redan vi klockan åtta står hon i dörren med sina lurviga tofflor. "Haj kissarna" är det första hon säger. Den som är mest hungrig på morgonen är Robinson. Han står alltid vid nätdörren först av alla. Ett stort matvrak som kan äta för en hel armé. Även Finnegan, Matti, Izze och Fleur vill visa upp sina "tomma" magar.
Nu ska vi krypa ner i våra bäddar, Sonny är på infart och ska läsa deckare för oss.

/Söndagstass
katterna på Katthemmet Kompis


En av våra sovplatser.


Och en till.


Nybäddat. Det är lyxigt att få rena örngott. Då sover man extra gott.Ytterligare något gemensamt

Haha. Sonny är en kul kille. Och så även katten Nisse Johansson. För några dagar sen frågade vi er läsare om ni visste vad Sonny Fernström och Nisse Johansson hade gemensamt. Katta gissade rätt, nämligen att de lika pratglada båda två. När Lotta skickade nya kort till mig på Nisse Johansson hittade jag ytterligare en egenskap som de har gemensamt. Denna gång behöver ni inte gissa. Bilderna talar sitt tydliga språk.

     

Ingen ägare har hört av sig

Nisse Johansson har bott på katthemmet i några veckor, men det är fortfarande ingen ägare som har hört av sig. Detta trots att vi har anmält honom till polisen och annonserat i tidningar. Om ingen ägare dyker upp, så har Nisse Johansson ett hem. Det är nämligen ett par som har tittat på honom och de blev förälskade direkt. På köpet får de dessutom en liten bit av Sonny. Haha.


Vinn 2 kg kattmat från Royal Canin!


Ett barnprogram

I veckan har vi haft besök av två trevliga tjejer som läser media på högskolan i Kalmar. De skulle göra ett barnprogram om livet på vårt katthem. Ni kan väl bara gissa hur spännande katterna tyckte att det var? ;) Maritha och Lotta var väldigt nöjda med dagen. Lotta skötte sin paparazziroll alldeles utmärkt! Resultatet ser ni här under.
 

Dagens kommentar

Emma om inlägget "Maritha debuterar."
Om jag inte såg fel så var inte Maritha bara på Öland för glassen. Jag var på Skogsbykliniken för att id-märka och vaccinera mitt busfrö Puma, och vem om inte Maritha satt där också och väntade. Hon hade med sig en sur katt (lät det som) i en bur. Hoppas katten inte var lika sur när den kom hem.
Jag får snart iväg till veterinären igen, gamla katter och deras tänder måste hållas i skick.

Svar på kommentar:
Och så här ser den sura katten ut. Caprise heter hon, även kallad för Skräcken. :).

Katta gissade rätt!

Häromdagen frågade vi er läsare om ni visste vad Sonny Fernström och Nisse Johansson hade gemensamt. Rätt svar på frågan är att båda är lika pratglada. Katta gissade rätt och vinner en 3-pack med tonfisk. ;)
Grattis Katta!

    

Felicia är en omplaceringskatt

Lilla goa Felicia kom till oss eftersom hennes tidigare ägare inte kunde behålla henne för att hon busade med deras bebis. Och de ville inte avliva henne. Men Felicia hann bara bo på katthemmet i några dagar innan hon fick ett nytt hem. Ibland går väldigt snabbt. Härligt!

Så här skriver Felicias matte Lina:
Här kommer några utlovade bilder på Leia (Felicia). Som ni ser njuter hon av livet och sin kompis Tide. Hon är en underbar katt som ofta vill kela och som spinner bara man rör vid henne. Tack för att jag fick ta hand om henne. Jag kan skicka fler bilder när jag tagit fler bra.  
Hälsningar Lina


   

En lycklig vinnare!

Så här lycklig blev vinnaren av vår fina kattbädd! Visst ser det riktigt mysigt ut?


Glädjeskutt på katthemmet!

Det är flera katter som har flyttat eller blivit tingade de senaste dagarna. Bullen flyttar på lördag. *Smile* Caruso flyttar på måndag och lilla söta Turbo har redan flyttat. Dessa tre herrar hoppar av glädje just nu. Och så även Maritha, såklart.

      

Vad har Nisse Johansson och Sonny Fernström gemensamt?

Den upphittade killen som kom till oss för några dagar sen har fått ett namn, Nisse Johansson, heter han numera. När Kalle och jag städade i karatän, där han bor, upptäckte vi en likhet mellan Nisse och Sonny.

Vår fråga är:
Vad har Nisse Johansson och Sonny Fernström gemensamt?

Den som gissar rätt först vinner en 3-pack med tonfisk.

    

Maritha debuterar

Nu har Maritha äntligen debuterat som bloggare. Så här skriver hon:

Det är jätteroligt när Jenny och Kalle kommer för då kan jag åka till Öland och ha skoj. Köpte mig en mjukglass och jag blev fast på Apoteket. Kom hem och hade hela katthemmet och karantän städat. Detta tycker jag är toppen, så det vill jag ha varje vecka. /Haj Maritha.

Dagens citat:
"Jag kan skriva med alla fingrar för jag har gått en kontorskurs." /MarithaDirekt från Katthemmet Kompis

Idag kom vi, Kalle och jag, till katthemmet relativt tidigt. I alla fall enligt Sonnys utvärdering. Han tror att klockan 13.00 är morgon för oss. I två timmar har vi städat hela katthemmet medan Maritha har varit på Öland och hämtat Caprise hos veterinären. Caprise har opererats och allt har gått bra. 
Eftersom det är ett riktigt blötväder ute kändes det ganska meningslöst att dammsuga och skura golvet. Efter ett par minuter, när katterna gick in från rastgården, var det smutsigt igen. *Suck*

Nu steker Sonny femton kotletter till middag. FEMTON! Han tror att det inte räcker för fyra personer...
Hjälp, nu måste jag stänga ner. Brandlarmet började tjuta!
Bilder från dagens städning. Bild nr 1: Nystädat. Bild nr 2: Några minuter efter städningen...


Maritha debuterar som bloggare

Trallallalaaa.... imorgon ska Maritha debutera som bloggare. Vad hon ska skriva om vill hon inte avsölja. Jag tänker mig något spännande, något unikt. Sonny håller andan. Kalle kliar sig i huvudet. Och Maritha laddar med nykokt torsk. Det blir intressant. Jag ser fram emot debuten. Hon kommer klara det galant.

Hittekatten Ragge har fått ett hem

För ungefär en vecka sedan flyttade Ragge. :) *Glädje*

Ragge är lite blyg men vi tror att det ska gå snabbt att få honom keligare om han bara får vara mer i kontakt med människor. Han är nyfiken och kommer man nära med handen låter han sig klappas och spinner.

Ragge kom från skogen, ca 1 - 1,5 mil från katthemmet, och är en hittekatt. Han kom hit tillsammans med sin mamma Myran men hon har fått eget hem. /Text, Carola.


Prins Ragge.


Jag efterlyser min ägareMatte/husse, jag saknar er. Vart har ni tagit vägen? Jag hittades i Eskilsryd mellan Emmaboda och Nybro för en vecka sedan. Där blev jag matad av snälla människor. Jag är kastrerad (hankatt) och väldigt glad och social. Jag är gråvit, mina tassar är vita och jag har en fin vit bläs i ansiktet. Av någon anledning har jag dessutom ett jack i ena örat.

Jenny har ringt till polisen i Kalmar, men de kunde inte hitta någon katt som kunde vara vara jag bland försvunna katter. Maritha har gått igenom Barometerns annonser, men inte heller där fanns jag på bild.

Vet du vem som äger mig? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis på telefonnummer 0706-07 13 90. 

PS Ni som bor i Nybro/Emmaboda trakten, sprids gärna detta vidare på era bloggar. Text och bild får såklart användas.

/Tass, gråvita lilla jag.

Katta har gjort framstegKattas matte Mia berättar: (Mia är en av våra medarbetare.)
Efter nästan fyra månader hemma hos oss har Katta nu tagit ett stort kliv framåt. Hon har varit lite tillbakadragen de gånger hon varit inne, hon har bara ätit och sovit inne korta stunder innan hon velat gå ut igen.
Så igår, när vi satt i vardagrummet kom hon fram till oss, hoppade upp i soffan och lade sig till rätta tätt intill mig, och i skrivandes stund ligger hon här igen och undersöker mussladden till datorn.
Hon har även kommit till ro, och kan nöja sig med att sitta och spana ut genom fönstret utan att vilja ut hela tiden.
Många hälsningar
Mia
(åsså Katta förstås som konstaterat att mussladden inte är ätbar...)

En dag på katthemmet

Vår medarbetare Lotta fick i uppdrag att ta nya kort på våra katter. Lotta laddade batteriet och knäppte av ett par gånger. Så här blev resultatet. Snyggt jobbat, Lotta!


Robinson och Vida diskuterar hur trovärdig Sonny egentligen är med sina historier han berättar om kvällarna.


Pälsbollen Fiffi har fått höra att hon liknar en uggla, och undrar om det är sant. Vad tycker ni läsare?


Petronella är en vacker prinsessa som är kelig och gosig.


Å, måste du ta kort igen, Lotta? Undrar Sigrid. Sickan, som ligger bakom, ser inte heller så road ut. ;)

RSS 2.0