Grattis Annelie Söderström!

Ett stort grattis till Annelie Söderström i Skövde som har vunnit boken "100 katter som förändrade världen".

Rätt svar på frågan:
En kattunge måste vara 12 veckor när den lämnar mamman.

56 personer svarade rätt på frågan och bland er som svarade rätt lottade vi en vinnare.

Vi vill tacka alla som deltog i tävlingen. Senare i veckan kan ni tävla om ytterligare en kattbok. Håll utkik!

/Tass,
katterna på Katthemmet Kompis


Gumman är en överlevare

Minns ni Gumman som bodde hos oss tidigare? Hon flyttade till sitt nya hem i september, men efter bara några dagar försvann hon. Dagarna, veckorna och månaderna gick, men häromdagen fick Maritha ett samtal om att Gumman hade sökt sig till en familj i Madesjö, 1,2 mil från sina ägare. Och bara en mil från vårt katthem.
Tack vare ID-märkningen kunde kvinnan hitta Gummans ägare! Gumman har nu fått flytta till en släkting till den första ägaren.
Detta visar hur viktigt det är att ID-märka sin katt, men för att katten ska bli registrerad måste avgiften betalas till Svenska kennelregistret.
Kattdoktorn

Som ni säkert har förstått är vi stamkunder hos kattdoktorn SatuSkogsbykliniken. I morgon ska Maritha åka dit igen. Denna gång är det Selma, Tuva, Rosina och Cindy som ska kastreras. Som vanligt blir det en tidig morgon för Maritha. När alla andra går och lägger sig för natten börjar Marithas morgon. Ungefär.


Rosina hämtades från en lada där hon och några andra katter blivit lämnade åt sitt öde för att klara sig själva då inga människor i närheten brydde sig om dem. Hon är omkring tre år gammal och en riktig kelgris. Kan vara både inne- och utekatt.


Stöd Katthemmet Kompis

Att bli medlem hos Cint är ett smart, enkelt och gratis sätt att ge ett bidrag till vårt katthem.

Genom att bli medlem på CINT och svara på olika undersökningar kan du stödja vårt katthem. För varje undersökning får man en liten summa och du väljer själv vart du vill att pengarna ska gå. Här kan du alltså skriva Katthemmet Kompis som mottagare.

Cint skriver själva på sin hemsida att de är ett företag som vill låta oss vanliga människor utbyta erfarenheter av olika produkter och tjänster i syfte att undvika att vi gör felaktiga inköp eller val av tjänster.

Vill du läsa mer om hur det går till att stödja oss genom CINT, hur man blir medlem hos dem och vad ett medlemskap innebär föreslår vi ett besök på deras webbplats.

Katthemmet Kompis tackar er alla som stödjer oss i vår verksamhet att hjälpa katter till ett bättre liv.

Text: Carola, Katthemmet Kompis


Tilla och Atena flyttar till samma hem

Sötnosarna Tilla och Atena flyttar till samma familj. Dessa gobitar charmar alla de träffar! Det är svårt att motstå dem. I sitt nya hem har de lovat att leva loppan varje dag. ;-)


Atena


Tilla


Kattens dag den 28-29 november

Den 28-29 november firas "Kattens dag" i flera djuraffärer runt om i landet. Det är Royal Canin tillsammans med flera zoofackhandlare som står bakom evenemanget, och syftet är att höjas kattens status. 
Katthemmet Kompis kommer att finnas på Djurkompaniet i Nybro på lördagen mellan kl 10.00-14.00. Som det ser ut just nu kommer Marmelad och Safir att finnas vid Marithas sida under dagen.

Vi ser fram emot att träffa er!


Bild från Royal Canin

Grattis Katarina!I dag är det fest på katthemmet. Vår fantastiska medarbetare Katarina fyller år! Det ska vi fira med bullar och tårta. Sonny har lovat att baka från morgon till kväll!

Grattis Katarina! Hoppas du får en härlig dag med många mjuka och hårda paket. :-)PS Katarina, vi lovar att servera dig både makrill och nykokt torsk på katthemmet ikväll.


Johansfors julmarknad 2009

I helgen har det varit julmarknad i Johansfors. Maritha, Lotta, Katarina, Mia och Emelie sålde bra, 8679,50 kronor fick de in till katthemmet. Våra hembakade kakor samt lotteriet var som alltid väldigt populärt. (Det är svårt att motstå alla de goda kakorna ...) Förutom lotter och kakor sålde vi bland annat även kattleksaker, t-shirts, glaskatter och vykort.

Vi vill tacka alla som besökte oss denna dag!


Maritha pratar med en kund.


Fina vinster.

Foto: Lotta


Vinn boken "100 katter som förändrade världen"Bild: Ica Bokförlag

Nu är det dags för ännu en tävling. I samarbete med Ica bokförlag lottar vi ut ett exemplar av boken "100 katter som förändrade världen" som är skriven av Sam Stall.

De är smarta, modiga, inspirerande och påhittiga. I 100 katter som förändrade världen får du läsa de högst märkliga sannsagorna om katterna som gjort sig ­förtjänta av en plats i historieböckerna.

Om man inte tror att en katt har förmågan att ändra historiens gång, har man förmodligen aldrig hört talas om Tibbles, katten som på egen hand utplånade en hel art; Felix, den första katten i yttre rymden eller Ahmedabad, en siameskatt som utlöste kravaller över hela Pakistan.

100 katter som förändrade världen hedrar dessa samt ytterligare nittiosju katter, vars utomordentliga bidrag till naturvetenskap, historia, konst, politik och religion är värda en hyllning.
Text: Ica Bokförlag

Så här tävlar du:
Fråga:
Hur gammal måste en kattunge vara då den kan flytta från mamman?

Svaret på frågan skickar du tillsammans med namn och adress till [email protected] senast söndagen den 29 november kl 18.00.
Du kan endast tävla en gång per hushåll. Vinnaren meddelas via mail. Bland de rätta svaren lottar vi en vinnare.

Lycka till! 

 

 

 

 


Missa inte Johansfors julmarknad

I morgon och på söndag kommer vi att finnas på Johansfors julmarknad. Läs mer om marknaden här.
Besök oss gärna!


Maries fina kort

Marie heter en duktig kvinna som har tillverkar underbara kort som vi säljer vid olika aktiviteter, bland annat vid utställningar, marknader och öppet hus här på katthemmet. Korten finns i olika storlekar och färger. Marie tillverkar också kort efter egna önskemål. Titta gärna in på hennes blogg.

Tack Marie för alla fina och söta kort du tillverkar till förmån för vårt katthem. Vi uppskattar det jättemycket! Du är en pärla.
Här går det undan

Det har varit en bra dag på katthemmet. I går berättade jag om Karamell, Felicia och Poppe som sökte nya hem. I dag meddelade Maritha att Karamell och Felicia redan har fått varsitt hem. Även Cilla, Alicia och Nova har fått egna hem. Nova och Alicia flyttar till Vimmerby på fredag. Cilla har flyttat till en kattkompis i Kalmar, Karamell har flyttat ut på landet och Felicia till Viserum. Poppe söker fortfarande ett hem.

Å vad vi älskar söndagar!


Marmelad och Nova bodde hos en kattsamlare

Marmelad och Nova har stått på kö ett bra tag för att komma in på katthemmet och nu har det blivit ledigt. De kommer från en kattsamlare som försvann och då fick myndigheten rycka in och på så vis kom de till oss nu när vi fick plats för dem. Båda katterna är sociala. Marmelad är cirka sju månader gammal och Nova som troligen är en Perser är mellan ett och två år.

Vill du veta mer om Nova och Marmelad? Kontakta Maritha på telefonnummer: 0706-07 13 90 mellan kl 09.00-19.00 alla dagar utom onsdagar och söndagar.


Marmelad


Nova


Nova


Titta så söta!

Tuva hämtades i slutet av oktober från en lada där han och ett antal katter blivit lämnade åt sitt öde och klara sig själva eftersom inga människor i närheten brydde sig om dem.

Tuva är en ung kattflicka på 2 år, röd och vit med en stor och en lite mindre svart fläck på ena sidan. Hon är en mycket kelig och trevlig katt men har också en egen vilja. Nu ska hon i första hand få vila sig och bli piggare innan hon kan flytta till eget hem.


Tuva

Sixten, Toulouse och Toola är födda i maj 2009. Deras matte missade att ge mamman p-piller. De är sociala och glada kattungar som gillar lekfullt bus. Alla tre är vaccinerade.


Sixten


Toola


Toulouse

Vill du veta mer om Tuva, Toola, Toulouse och Sixten, kontakta Maritha på tfn 0706-07 13 90 mellan kl 09.00-19.00 alla dagar utom onsdagar och söndagar, då är katthemmet stängt.

Text: Carola


Akut! Karamell, Felicia och Poppe behöver ett hem

Har någon möjlighet att ge Karamell, Felicia och Poppe kärleksfulla hem?
De är födda i maj 2009. De hittades i en hästhage och fångades in, mamman är "vild" men fick mat av en äldre kvinna i närheten. När de fångades in av upphittaren var de blyga och lite rädda. Tack vare mycket tålamod och kel har de nu vant sig vid människor och sociala och keliga.
De har stått på kö i några månader innan det blev ledigt på katthemmet.

Vill du veta mer om dem? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90 mellan kl 9.00-19.00.
OBS! Katthemmet är stängt på onsdagar och söndagar.


Karamell


Felicia


Poppe


Johansfors julmarknad

Den 21 och 22 november är det julmarknad i Johansfors och vi kommer att vara där och sälja hembakat, kattprylar, myntamöss, vykort, t-shirts samt våra fina glaskatter. Vi kommer också att ha lotteri

Datum: 21/11 och 22/11
Tid: 10.00 - 16.00.

Välkomna!
Calmare kattklubbs utställning

Vilken toppendag Lotta och Maritha hade på Calmare kattklubbs utställning igår! Många besökte oss och ville veta mer om vårt katthem. När dagen var slut hade katterna fått in 1956 kronor, varav 240 kronor av dem var från Grynet och Missisipppi, som bodde hos oss för några år sedan.

Tack till Calmare kattklubb som skänkte kattmat, leksaker, sand och klösmöbler till oss!


Nero, Labben, Mimmi och Safir fick följa med till utställningen.


En lycklig chef... är en bra chef! (Eller hur, Sonny?)


Kattleksaker, kakor och glaskatter m.m.

Foto: Lotta


Kattens dag

Den 29 november är det dags för Kattens dag. Läs mer på Royal Canins hemsida. Mer information om Katthemmet Kompis medverkan kring dagen kommer inom kort.Från dumpade till älskade

I dag har Smillan och Lilla Lotta flyttat till samma familj. När de är redo kommer de få möjlighet att gå ut. Smillan och hennes unge hittades i Trekanten, förmodligen dumpade. Lilla Lotta kommer från grannbyn där ingen ville veta av henne. Nu ser de fram emot sina nya liv tillsammans.Lilla Lotta hittade Sonny i grannbyn.


Smillan hittades dumpad i Trekanten.
Viktig information

Viktig information:
På grund av mycket arbete i katthemmet hinner Maritha tyvärr inte läsa eller svara på alla mail så mycket som hon skulle vilja. Men hon hälsar att hon läser mailen en gång i veckan. För att enklast nå henne är ni välkomna att ringa på mobilen, 0706-07 13 90.


Bengt Roland har charmat in sig

Bengt Roland är en cool kille som tar livet med en klackspark. Häromdagen lyckades han charma en av våra besökare ordentligt. Han lyckades till och med så bra att han fick följa med henne hem! Är han inte fantastik, vår kära Bengt Roland?


 

 


Katthemmet Kompis på Calmare kattutställning

Den 7 november kommer vi att delta på Calmare kattutställning genom att sälja kattprylar, glaskatter, lotter, hembakat, myntamöss, vykort och t-shirts.

Tid: 10.00-15.00
Plats: Folkets hus i Kalmar

Välkomna!


Vem kan motstå Alicia?

Titta vilket fint kort Lotta har tagit på charmtrollet Alicia! Det är svårt att motstå henne för hon spinner så fort man tittar på henne. Hennes ungar har fått egna hem och nu vill även Alicia hitta ett kärleksfullt hem.
Dagens sötaste

Hulken och Iskas matte Sofia berättar:

"Isak gick under namnet Hulken när han bodde på katthemmet men Leos namn har vi inte bytt. Leo var lite rädd de första dagarna och var bara framme när han skulle äta eller gå på lådan. Men nu verkar han trivas väldigt bra med både oss och Isak. De sover ofta tillsammans, och de gillar att både brottas och jaga varandra."
RSS 2.0