Finnegan bodde hos oss i fyra år...

Vi är oerhört glada för Finnegans skull, efter fyra år på katthemmet har den rätte ägaren äntligen dykt upp! I helgen flyttade Finnegan tillsammans med Kattis till en kille på landet. Finnegan är en stolt hankatt, som föddes i ett stödhem i Falun. Han är en rätt stor katt och han är mycket fint tecknad i sina svartvita färger. Han har en rätt annorlunda egenskap, när han tittar på något, sitter han alltid med frambenen i kors.

Kattis kom till oss från ett dödsbo i våras. På katthemmet födde hon tre härliga och busiga ungar, Svea, Signe och Sara. Signe och Sara har flyttat.


Finnegan


Kattis


Tessie och Noah

Matte Malin meddelade oss i kväll att Tessie och Noah har flyttat till samma hem. Det glädjer oss att det har löst sig för dem!


Rolle har flyttat till en barnfamilj

I går flyttade kelgrisen och "klätterapan" Rolle till en barnfamilj i Kalmar. I den nya familjen bor en misse som är 1,5 år. Rolle kräver mycket uppmärksamhet och vi hoppas och tror att hans nya familj är perfekt för honom.


 

 

 

 


Kycklinghotell

Hemma hos familjen Fernström ansvarar Sonny för att inga kycklingar ska komma till världen. Men för några veckor sedan upptäckte Maritha att han har brustit med uppgiften, för bland hönsen trippade, ja just det, en liten kyckling. Maritha tyckte synd om kycklingen och körde bort till grannbyn och köpte en kompis till den. Men det visade sig att hönsen inte alls tyckte om den nya kycklingen för de började hacka på den. Maritha fick ge sig ut på byn ännu en gång, och då för att köpa en kompis till den nya kycklingen. Så nu bor de två kycklingarna i Maritha och Sonnys vardagsrum. De har fått namnen Pia och Mia och rasen kallas "spitehöns".

Vi är i behov av en stor kaninbur till dem. Kontakta Maritha om du vet någon som är till salu, 0706-07 13 90.


Pia och Mia på kycklinghotellet.


Gumman har fått ett hem på landet

Tidigare i veckan flyttade Gumman till ett äldre par på landet. Hon kommer att få vara både inne- och utekatt. Gumman kom tills oss i våras och vi upptäckte då att hon var dräktig. Några veckor senare födde hon PimPim, Ängla, Nero och Figaro. PimPim och Figaro har fått egna hem.


Akut! Blirre söker ett nytt hem

Blirre är en ettårig röd hankatt söker ett hem akut. Hans matte, en äldre dam, har på senare tid fått svårt att kunna ta hand om honom på grund av sin höga ålder. Han kommer att bli kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.
Blirre bor inte på katthemmet, men förmedlas genom oss.

Är du intresserad av Blirre? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis, 0706-07 13 90.


Noah och Tessie behöver din hjälp!

Kan någon ge Tessie och Noah ett kärleksfullt hem?

Så här skriver deras matte:
Med sorg i hjärtat måste jag tyvärr lämna bort mina två katter pga allergi i familjen. Det är en hona och en hane som är syskon och som är en blandras mellan norskskogskatt och perser. Båda är mest lika en norskskogskatt. De blev två år i maj. De föddes 20070509.

Båda är kastrerade och vaccinerade. De leker gärna men att mysa står också högt upp på listan.
De har bara varit innekatter. Eftersom de är syskon och uppväxta ihop vill jag att de ska få komma till ett gemensamt kärleksfullt hem där någon kan ägna dom mycket tid och kärlek.

Hankatten Noah är en social och ståtlig herre som är nyfiken av sig. Han gillar att vara i centrum. Han vill ha mycket gos och kärlek.
Honkatten Tessie är en liten försiktig stilig kattflicka. Hon vill också ha mycket gos och kärlek. Men när det ska kelas kommer hon helst av sig själv. Då spinner hon och gottar sig.

Kontakta Maritha om du är intresserad av Tessie och Noah på tfn; 0706-07 13 90.
Resultat från Emmaboda marknad

Förra helgen fanns vi på plats på Emmaboda marknad för att sälja hembakat, t-shirts och diverse kattprylar m.m. Vi fick in 2000 kronor och 1000 kronor i gåva under dagen. Tack till alla er!


Tristan och Soffipropp har fått ett eget slott

Titta så vackert Sonny har snickrat ihop Tristan och Soffipropps nya hus! Det ser ut som ett riktigt slott! De båda missarna hälsar att de trivs alldeles utmärkt. Och jag kan tänka mig det, tänk att få sagoläsning klockan sju varje kväll i samband med en god middag. Det är ju rena paradiset!
Ling och Poppy stormtrivs i sitt nya hem

Vi har fått ett mail av Poppy och Lings matte Anneli. Hon skriver så här:

Vi är otroligt tacksamma för våra nya familjemedlemmar, Ling och Poppy som har bytt namn till Toulouse och Nala. De är mycket sällskapliga och vill vara med hela tiden. Nalas (Poppy) favoritplats är att sova på Linnèas mage. Frasse, vår gamla katt, har inte vant sig riktigt än, men vi har satt upp en insektsdörr som delar av lägenheten och när han är inne är dom på varsinn sida, så dom får vänja sig lite i taget.


Ling och Poppy myser med matte Linnéa.


Frasse


Gabriel har fått en pudelkompis

Igår flyttade Gabriel till Mönsterås. Han ska bli sambo med en pudel. Det passar honom bra. Gabriel älskar att stå i centrum och vill helst vara med överallt. Det kommer att går bra för honom i det nya hemmet.


Emmaboda marknad

Nu är det snart dags för oss att delta på Emmaboda marknad.

Vi kommer att delta med försäljning av hembakt, glaskatter, t-shirts, diverse kattsaker och även lite hundsaker samt en del armband.

Datum: 12 september 2009
Tid: 08.00-16.00

Varmt välkomna att besöka vårt marknadsstånd!
Maritha och SonnyMaja, PimPim, Lovisa och Pyret har flyttat

Den senaste tiden har flera katter flyttat. Lovisa och Pyret har flyttat till ett par där det också bor en 10-årig kattdam. Lovisa och Pyret kommer att bli innekatter med tillgång till en innätad balkong.

PimPim har flyttat till en familj där det bor en bondsiames.

Maja har flyttat till en katt som tidigare bodde hos oss.
Lovisa (Obs! Bilden är tagen när hon bara var några veckor gammal. Både Lovisa och Pyret var 12 veckor när de flyttade.)


Pyret


Maja


PimPim


RSS 2.0