Fiffis nya frissa

Förra veckan gjorde Fiffi ett besök hos veterinären för att raka bort tovor i pälsen som hade uppkommit i samband med hennes utevistelse. Det gick bra och Fiffi var jätteduktig. Veterinären rakade bara hennes bakdel. Nu ser Fiffi ut som ett litet lejon. Hon är så söt vår lilla tjej.


Pälsbollen Fiffi.

Foto: Lotta


Lite nytt från Kompis

Det händer inte så mycket på Katthemmet Kompis just nu. Fällor är utsatta på nya platser, men inga nya spår har setts till. Tyvärr. Förra helgen flyttade Puma till Växjö. Brandgåvorna är nu uppe i 307 880 kr. Tack alla underbara människor!


Sökandet fortsätter

Vi har placerat ut fällor vid tre olika ladugårdar. Vi har inte sett några spår, men hoppas ändå de rör sig i området. Idag var artikeln om Kompis i Nybro Tidning, kanske kan det resultera i att någon hör av sig om våra försvunna katter? Tyvärr verkar det som att den inte finns tillgänglig på deras hemsida.


Nybro Tidning har besökt oss

Idag har vi haft besök av Nybro Tidning. Artikeln kommer publiceras på fredag, så håll utkik. Jag hoppas den kommer finnas tillgänglig på nätet. För övrigt är det lugnt på Kompis. Inga nya spår eller tips. Maritha har varit och letat i Svalehult idag, men utan resultat. Vi vill inte ge upp!


Tänk på våra katter

Maritha har varit i kontakt med en djurpratare. Det är samma person som hon tidigare pratat med. Han berättade att Zeke är uppmattad, Fideli är väldigt frusen och Fleur är rökskadad. Zeke har dragit sig undan, förmodligen för att han är så trött. Som det ser ut just nu behöver vi allmänhetens hjälp med att hitta dem. Hittelön utlovas.

Maritha vill att vi tänker extra mycket på Zeke, Fideli och Fleur.

Angående katten som kan vara Peppar:
Han/hon har inte gått in i fällan, men den är gillrad, så vi hoppas på god tur i natt.


Katthemmet Kompis i ÖstranIdag finns en artikel om Katthemmet Kompis i Östran. Klicka på bilden för att läsa den.


Vem smyger omkring i Svalehult?

Idag ringde en kvinna, som bor i Svalehult, och berättade att en katt har sökt sig till henne. Katten, som hon tror kan vara Peppar, har varit synlig flera gånger. Ikväll åkte Maritha och Sonny dit med en fällan som de gillrade. Peppa peppa för att det är någon av våra katter.

Angående katterna i Örsjö så har de inte sett till "Zeke" eller "Sky" något mer. Kanske är de på väg hem?


Vill Du bli ägare till en söt mössa?

Vår kattvän Simson har stickat denna söta mössa som just nu ligger ute på Tradera. Det är en inkamössa med katter på. 50% ull och 50% akryl. Kan tvättas i 40 grader skontvätt. Inget sköljningsmedel.
Pengarna går till vår verksamhet. Ni hittar auktionerna HÄR och HÄR!

Lycka till!

En stor vacker tass till Simson för arbetet med mössorna!Fantastiska brandmän

Vi vill ge dagens ros och dagens tårta till de fantastiska brandmän som arbetade med att rädda våra katter och släcka branden på nyårsdagen. De gjorde en otrolig insats. En elgoe till dem! Idag bjöd Maritha och Sonny brandmännen på smörgåstårta, vilket var väldigt uppskattat. Dessutom fick de denna fina tavla av oss.

Tusen tack! Härligt att det finns brandmän med klös! ;-)

/Kärlek
Maritha, Sonny och katterna på Katthemmet Kompis


Bild: Lotta


Fiffi ska stylas

Fiffis päls behöver stylas. Efter några veckors utevistelse är den inte så mjuk och len som den var innan branden. Därför har Maritha bokat en tid hos frisören. Eller nja, så lyxigt är det ändå inte. Fiffis päls ska rakas, men dock inte hos Sonnys frisörsalong inne i Nybro utan hos en av "våra" veterinärer. Än så länge har Maritha inte berättat för Fiffi om upplevelsen på torsdag. Hon säger att det ska bli en överraskning...


Barometern har varit på besök

Förra veckan skrev jag ett mail till flera lokaltidningar och frågade om de kunde skriva en artikel eftersom vi behövde allmänhetens hjälp med att hitta de katter som fortfarande saknas. Igår kontaktade Barometern oss och berättade att de var intresserade. Så idag har Maritha och katterna modellat framför kameran och pratat om de saknade katterna... Vi har bestämt att gå ut med hittelön till de som kan hjälpa oss att hitta våra katter. OBS! Maritha och Sonny kommer använda sina egna pengar, alltså inte katternas gåvor.


Så gick det för Marmelad efter branden

Marmelad var en av de katter som skadades vid branden. Hon tillbringade några dagar på veterinärstationen innan hon flyttade till vår medarbetare Katarina. Hon berättar:

Marmelad kom till mig en vecka efter branden, hon hade då tillbringat en vecka på djursjukhuset på grund av av brända tassar. Jag var lite orolig för hur det skulle funka, hade fyra katter hemma redan, varav en är bråkig, ingen av de andra gillade honom. Men nåt fantastiskt hände, Marmelad ville vara kompis med Kolis, bråkmakaren, de började leka för fullt och på så vis lät han de andra katterna vara ifred. Så nu är de lugnt här hemma förutom buset då, till och med de andra har kommit igång och kan leka de också. Så Marmelad var en riktig liten fredsmäklare. Hon är sen flera veckor bra i sina tassar, de läkte fint. Alla katter är katthemskatter, förutom Kolis som bara flyttade in en dag.


Marmelad och Allis

 
Marmelad och Kolis            Cleo och Mini


Vi söker en reporter med katthjärta!

 Bloggkatten Wikki söker en reporter med katthjärta! 

Jobbar du hos någon av våra större dagstidningar eller kvällspress? Vill du bli den som lyfter frågan om hemlösa katter till ett vidgat engagemang som får svenska folket att vakna ifråga om hantering av dessa missar som behöver rätten till ett hem, till trygga liv och ansvarsfulla ägare? Kan du hjälpa oss att flagga för en b

ättre svensk katthantering med tyngd och empati i media? Har du inarbetade kanaler till viktiga kontaktnät i beslutsfattande organisationer och affärsområden?

 

Du ska dela åsikterna med oss i följande frågor:

- Skyggisar är också värda ett liv - i hem som förstår dem kan de bli tryggisar.
- Alla katter ska ha en ANSVARStagande ägare, ingen katt ska behöva vara hemlös.
- Kastrering för alla katter som inte används i kontrollerad avel.
- Varje katt ska ha ett värde, ingen katt ska skänkas bort eller "reas".
- Bättre utbildningar till myndighetspersoner om handskas med katter, så att de är inriktade på att ge katter stöd till liv, inte avlivning.
- Katthem i varje kommun ska finnas och ha ekonomiskt stöd.
- Skötsel av husdjur ska finnas som en basämne i skolan, i ganska tidig ålder och lära skolbarn empati, ansvar och djurkärlek.
- Veterinärer ska utbildas i skyggishantering och respekt för rädda katters behov av vård.

Så om du redan jobbar på Aftonbladet, Expressen, DN, Svenska dagbladet, Allers mf.l eller....  på teve, kontakta oss! Vi ser gärna att du har erfarenhet från hittekattsvärlden...

Vill du bli taleskatt, taleskvinna eller talesman för katterna i Sverige? Vi kan tyvärr inte erbjuda mer lön än kurr, spinn och nosbuffar, samt pälsigt glödande tasstacksamhet från oss fyrfota. Men vi lovar att du kommer att få uppbackning av alla katthemsentusiaster i landet!

Visst finns Du? Du är den vi drömmer om och längtar efter! Om du har möjlighet - starta en KattKärleksKampanj omedelbart!

Kontakta Wikki för mer information.
[email protected]

Text och idé: Wikki


Så gick det för Snoddas efter branden

Häromdagen fick jag ett charmigt mail från Snoddas matte. Jag blev riktigt rörd när jag läste det. Maritha var helt säker på att Snoddas hade omkommit i branden eftersom han inte kunde kattluckan. När han dök upp några dagar senare var lyckan total!

Hej Maritha, Sonny och Jenny!
 
Här kommer lite nytt om Snoddas senaste vecka i sitt nya hem! Först och främst kan vi meddela att han förtjänar en titel framför sitt namn, vi kallar honom "Prins" Snoddas! Detta för att han är så ståtlig, alltid går med hög svansföring och är så hiskeligt söt! Som vi älskar den lille kattrackarn, han förgyller vår tillvaro!
 
Han har redan en egen plats i några fönster, så vi har fått plocka bort lite blommor. Där sitter han och följer vad som händer utanför, människor som går förbi, fåglar som flyger förbi, snöflingor som dalar ner....Vi har ännu inte gått ut med honom i sele, det får vänta någon vecka till.
 
Han har nu lärt sig lådan fint, det räckte med att ta bort locket/taket så var problemet löst, det var nog sanden som luktade för starkt, som gjorde honom orolig. Nu har vi köpt en annan sand som luktar mindre, och blandar ut med den andra, och då funkar det. Han gillar att gräva, öser upp stora högar i lådan. Han sitter gärna och uträttar sina behov då någon av oss gör detsamma på toaletten. Han är för söt, sitter där och tittar på oss. När vi borstar tänderna ska han vara med, hoppar först upp på toastolen, sen vidare till handfatet. Där lägger han sig antingen i handfatet, eller så balanserar han på kanten, han slår med tassen efter tandborsten och vill slicka på den. Så fort man spottar ut tandkrämen så måste man vara snabb att spola ner det, annars så slickar han i sig det, vet inte varför han är så förtjust i det....stollekatt! 
 
Han gillar sin kattmöbel som han klöser på, är så snäll, klöser inte på tapeter eller någon annan stans. När han ligger i knät och gosar så trampar han mycket och spinner högt. Han spinner ofta, vilket vi tolkar som att han mår bra. Första två dagarna gick han och morrade och spann om vartannat, men då var han nog ganska orolig och vilsen. Nu går han och stryker längs med våra ben eller mot möblemanget, eller så ligger han bara mitt på golvet, utsträckt på ställen där solen skiner in. Han gillar att jaga solkatter och vi har en armbandsklocka som vi busar med honom lite. Vi har köpt möss och plingleksaker, så han är bortskämd den lilla rackaren. 
 
Kort sagt verkar han må toppen! O vi tycker det är så roligt att han är hos oss! Vi pjoskar med honom, o han har det riktigt gott!
 
Stora hälsningar från Snoddas och hans Husse Andreas och Matte Frida i Kalmar


Pengla gör framsteg

Jag och min sambo hittade Pengla och hennes unge Pralina övergivna i en tom ladugård sommaren 2006. Båda var magra och utsvultna. De fick komma till Katthemmet Kompis där de blev ompysslade. Pengla har varit försiktig under sin tid hos oss, men de senaste dagarna har Maritha kunnat klappa henne och hon verkar tycka om det för hon håller kvar Marithas hand med tassen. Pralina flyttade då hon var 12 veckor. Pengla söker fortfarande ett hem.

Är du intresserad av Pengla?
Kontakta Maritha på telefonnummer: 0706-07 13 90.
Telefontider: Kl 12.00-16.00
Stängt: Onsdagar. Det gäller både besöks- och telefontider.


Pralina och Pengla då vi hittade dem i en ladugård.


Peppar i slagsmål med familjens katt?

Familjen i Örsjö har inte sett Zeke och Sky på över en vecka. Men igår hade den katt, som de tror kan vara Peppar, varit i slagsmål med deras katt Gustaf. Även om det såklart är jättesynd om Gustaf så är det ett tecken på att någon av våra katter kan vara kvar i området.

Hos Maritha och Sonny finns inte ett enda spår. Tyvärr.

Är det någon som vet om katter som har varit på "rymmen" länge brukar söka sig tillbaka igen?


Några hekto lättare

Memphis mår bra trots flera veckor ute i kylan. Hon har gått ner ett par hekto och Maritha hälsar att hon numera ser ut som en normalviktig katt. Flört Det är tur att de flesta av våra katter hade lite extra hull så att de har haft lite att ta på under sin utomhusvistelse. Memphis har ätit bra och Maritha har klappat henne, idag är hon däremot lite tillbakadragen. Hon behöver lugn och ro... och en massa kärlek!


Välkommen in i värmen, Memphis!

Ikväll satt Memphis i fällan. Äntligen! Välkommen in i värmen underbara Memphis! Mer infomation kommer.

 

 

 


Ouppfostrade eller smarta katter?

För några år sedan var det en kattägare som skojade och sa att våra katter var ouppfostrade eftersom de ställde till med hyss i det nya hemmet. Nu börjar vi dock tvivla på om det verkligen kan vara sant för de två senaste nätterna har katten, som befinner sig på gården, lyckats äta upp maten i fällan utan att den har slagit igen, och som i natt, ta ut matskålen! Så idag har Maritha och Sonny "kedjat" fast matskålen. Om våra katter räknas som ouppfostrade eller smarta får ni själva avgöra. Tungan ute


Kastrera mera och flera


Foto: Linda Karlström

Affischen är fri att använda på bloggar och hemsidor. Ange fotografens namn.

Så gick det för Challe och Rosina efter branden

Challe och Rosina flyttade till Öland bara några dagar efter branden. De har nu bott i sitt nya hem i ungefär en månad och de hälsar genom matte och lillmatte att de stormtrivs och mår bra. Challe kommer från ett dödsbo och Rosina bodde i en lada där ingen brydde sig om katterna. De heter numera Nisse och Stina.
Igår fick vi dessa söta bilder skickade till oss.

 
Challe och Rosina myser i sitt nya hem.


Snoddas har flyttat till Kalmar

Igår flyttade Snoddas till ett ungt par i Kalmar. Snoddas var en av de katter som Maritha var helt säker inte hade överlevt branden eftersom han inte kunde kattluckan. När han några dagar senare hittades var lyckan total! Snoddas är en omplaceringskatt.


Shoppa till förmån för Katthemmet Kompis

Den 1 januari 2010 brann Katthemmet Kompis ner till grunden. Många katter räddades, några sprang ut i skogen. Vi vet fortfarande inte hur många katter som omkom. Orsaken till branden är fortfarande oklar. Läs mer om branden HÄR!

Så här kan du stödja vårt katthem:

Bäddar

Sofias bäddar:
Bädden kostar 150 kr + frakt och pengarna, utom frakt, går till Katthemmet Kompis. Maila din beställning till: [email protected]
Skriv vilka färger du önskar, så kontaktar Sofia dig om färgerna finns på lager.

     
Sofias bäddar

Mias bäddar:
Bädden kostar 150 kr + frakt och pengarna, utom frakt, går till Katthemmet Kompis. Maila din beställning till "Mison" (Mia) [email protected]   
Bäddarna görs i olika färger, så skriv vilka färger du önskar, så kontaktar "Mison" dig. Hon kan dock inte garantera att alla färger finns på lager.

 
Mias bäddar

Glaskatter från Målerås glasbruk
Sonny arbetar på Målerås glasbruk och i samarbete med dem går 50% av intänkterna till katthemmet och 50% till Målerås. De här underbara glaskatterna gör sig jättebra i alla djurvänners hem. Så slå nu till och unna er en jättefin glaskatt eller varför inte ge bort en till någon kattvän du känner?
Alla priser exklusive frakt.

Maila beställningen till Carola på Katthemmet Kompis. Glöm inte att ange artikelnumret på den glaskatt du vill beställa. Lämna också namn, adressuppgifter och telefonnumer i beställningen.
[email protected]

     
Artnr: 33730                       Artnr: 33736                        Artnr: 33867
Pris: 629 kr                        Pris: 1 150 kr                       Pris: 529 kr


Auktioner på Tradera
HÄR
hittar ni auktioner på Tradera som är till förmån för vårt katthem.

 
Sjalen och leksaken finns på Tradera.


GÅVOR:
Vill ni skänka en valfri slant så är vi väldigt tacksamma. Inga pengar är för små eller för stora. PG-konto: 35 74 82-9.

KATTFADDER:
Genom att bli Kattfadder stödjer du vår verksamhet. Blanketten hittar ni HÄR!
Har Peppar gjort Sky och Zeke sällskap?

Familjen som matar de katter som vi tror är Zeke och Sky har även sett en katt som de tror kan vara Peppar. De är dock inte säkra. Zeke och Sky har de inte sett till på en vecka, men varje morgon är matskålarna tomma och enligt familjen finns det inte några andra katter i närheten. Den svarta katten som Maritha såg på tomten häromdagen har hon inte sett mer. Vi återkommer med mer information. 


Peppar


Camelia och Candelia höll på att svälta ihjäl

Camelia och Candelia flyttar till samma hem den 14 februari. Camelia är en svartvit semilånghårig lite blyg tjej på ca 5-6 månader. Hennes kompis Candelia är en vit-grå bullig tjej som spinner så fort man lägger handen på henne. Vi ville att de skulle kan flytta tillsammans eftersom de levt ett hårt liv, deras två kompisar svalt tyvärr ihjäl... Camelia och Candelia var i mycket dåligt skick när de kom till oss men mår bra nu.

 
Candelia och Camelia

Idag flyttade busfröet Safir till en 14-årig kattkompis. Hennes mamma Alicia hittades hemlös i Kalmar. Både Alica och Safirs syskon har fått egna hem.


Safir


Vem kan det vara?

I natt har Maritha suttit vid fönstret om spanat efter den katt som de har sett spår av på gården. Katten är svart, men hon hade svårt att se vem det kunde vara. Fleur, Memphis, Salmiak, Sky eller Cola? Det återstår att se.

   
Cola, Fleur och Salmiak

   
Memphis och Sky


Vi fortsätter att hoppas...

Maritha berättade idag att katten som brukar äta i vedbon har varit där som vanligt de senaste nätterna och ibland misstänker hon att det kan röra sig om två katter för ibland går det åt mer mat. Tyvärr har vi ännu inte lyckats fånga in katten och vi vet heller inte vilken katt det är.

De katter som sökte sig till en familj i Örsjö, och som vi tror är Sky och Zeke, får mat av paret som bor på gården. Katterna är väldigt rädda. Katten vi tror kan vara Zeke är väldigt "tufsig" i pälsen och sticker iväg så fort de kommer nära. Han verkar dock inte vara sjuk. Därför väntar vi nu lite med att försöka fånga in dem och paret som bor på gården ger dem mat varje dag och försöker göra allt de kan för att vinna deras förtroende.


I helgen har Maritha och Sonny kört runt i trakten och frågat om de sett några främmande katter och bett dem hålla utkik om det dyker upp någon ny katt. De kommer även att lägga ut informationsblad om katterna som saknas i postlådorna. Varje lördag ett tag framöver kommer även en annons att vara införd i lokaltidningen.


Uppdaterad lista över saker som katthemmet behöver

 

Ni har varit helt otroliga på att skänka saker till katthemmet vilket vi är oerhört tacksamma för. Det gör att det mesta av penninggåvorna som kommer in kan sparas till återuppbyggnaden av det nya katthemmet.

Kattmat
 • Vanlig kattmat (blöt- och torrfoder)
Byggmaterial/bodar
 • Brädor och lister
 • Nät till rastgård
 • Plasttak till rastgård
 • Reglar
 • Stolpar till nätet
 • Spik och skruv
Rengöringsprodukter/städ/förbrukning
 • Handsopborste
  (Borsten ska bestå av gummi, har funnits på Lidl tidigare röd o blå)
 • Plastbackar 20 liter med lock
 • Plastbackar 45-50 liter med lock

Maritha berättar att hon själv kan köpa handsopborsten ovan bara hon kan få tips på var den går att köpa. Tidigare har den funnits hos Lidl men hon kan inte hitta den där mer.

Möbler/vitvaror/inredning

Främst för det återuppbyggda katthemmet. Går utmärkt med begagnat i brukbart skick.

 • Diskbänkar, 1 st Längd: 180 cm
 • Fönster (återkommer om storlek)
 • Hyllor, enkla, t ex liknande Billy på IKEA
 • Kylskåp av mindre modell, 1 st för medicin och kattmat
 • Köksskåp(vägg- och bänkskåp)

RSS 2.0