Djurbutiker på nätet

Tack för alla tips vi fick in angående djurbutiker på nätet! Känner ni till flera så skriv en kommentar här under.
Jag älskar att surfa runt på djurbutiker och drömma mig bort bland alla härliga, variationsrika och spännande kattprylar!

Har ni beställt kattprylar från nätet? Vilka är era erfarenheter?Säljer klösmöbler, leksaker, matskålar, transportburar m.m. Frakten är gratis och leveranstiden anges vid köptillfället.


Kattgalaxen har ett varierat utbud av prylar för både matte, husse och katt. Leveranstiden är cirka en vecka och minsta orderväder är 150 kr exkl frakt. Det står inget om fraktkostnaden på hemsidan.


Zooplus finns i flera länder och de leverar till bland annat Sverige.


Katt!Katt! säljer bland annat servetter, reflexer, skyltar och väskor. De flesta produkter finns för leverans inom 7 dagar. Fraktkostnaden beror på hur mycket varorna väger.

Djurmaxi (Tyvärr fungerar det inte att spara ner deras logga.)
Ett stort utval av djurtillbehör. Levererar normalt inom 5-7 dagar. Fraktkostnaden är från 69 kr beroende på paketet storlek och vikt.


Har ett bra utbud av kattprodukter. Företaget bjuder på frakten om ordern överstiger 300 kr. Varorna skickas inom 5 arbetsdagar efter att betalningen är registrerad.


Ett stort utbud. Fraktkostnaden ligger på 49 kr och leveranstiden är mellan 1-10 dagar, men oftast ligger det på 4-5 dagar.

 
Har många söta prylar för både katter, hussar och mattar. Minsta order är 150 kr. Fraktkostnaden ligger på 49 kr. Leveranstiden är ca 1-2 dagar beroende på var i landet man bor.


Färglada produkter där katter är ett stort inslag.


Stort utbud av kattfoder, kattsand m.m. Fri frakt över 900 kr. Hemleverans. 1-3 dagars leveranstid.


Ett stort utbud av bl.a. transportburar, matskålar och klösmöbler. Leveranstiden är mellan 3-4 dagar. Frakten ligger på 69 kr.


Frakt anges när ordern är lagd.


79 kr i fraktkostnad, överstiger ordern 1000 kr är det fraktfritt. Leveranstiden är mellan 1-5 arbetsdagar beroende på var i Sverige man bor.


Animalstore är en nystartad butik. Kostnad för postpaket är 39 kr.Matti

När jag besökte Kompis senast tog jag denna bild på söta Matti. När han kom till oss var han blyg och tyckte inte om att bli ompysslad. Idag har han blivit modigare och han tillåter att Maritha klappar honom. Som ni kan se på bilden är Mattis öron är skadade. Enligt veterinären har något klippt honom i öronen. Hur kan man göra något sådant?


Trogen vänskap


Glad midsommar

Katthemmet Kompis önskar er alla en glad midsommar. Vi hoppas att vädret håller i sig och att det står många gubbar på bordet idag. Katterna väntar självklart på den efterlängtade sillen. Särskilt Kopian som räknar ner dagarna till varje högtid.

Hur ska ni fira midsommar?
Själv är jag sjuk men jag ändå fira med några vänner. Det blir sill, jordgubbar, grillning och så lite kubb.Midsommarhälsning från Wikki och Nova

Denna söta midsommarhälsning fick vi från våra vänner Wikki och Nova. Tack kompisar!


Allians för djuren

Den 19 september är det dags för val. Inför valet 2010 har Djurens Rätt startat en kampanj, "Allians för djuren". Förbundet granskar partierna utifrån djurens perspektiv. På hemsidan går det att läsa om hur partierna ställer sig i olika djurfrågor. Det finns mycket att läsa och klappar ditt hjärta för djur tycker jag absolut att du ska klicka in på sidan.


Calmare kattklubbs utställning

Den 3 och 4 juli kommer Katthemmet Kompis att medverka på Calmare kattklubbs utställning. Vi kommer ha hembakade kakor, kattprylar, glaskatter, vykort, t-shirts m.m. till försäljning.
Tid: Kl 9.00-15.00.
Plats: Spelefanten, Torsåsgatan, Kalmar.

Välkomna!


Nya telefontider

Från och med den 28 juni gäller nya telefontider till Katthemmet Kompis. Vi har även ändrat telefonnummer. Alla kattärenden hänvisas till Lena, som är medarbetare hos oss, på tfn: 0703-33 14 32.
Telefontider:
Måndag och onsdag: Kl 10.00-14.00.
Tisdag, torsdag och fredag: Kl 16.00-19.00.

Vi ber er att respektera våra telefontider.


Gekås är heligt

I morgon blir det inget bloggande. Jag ska åka till Gekås med jobbet. Ska bli så kul! Inte varje dag jag får betalt för att shoppa på Gekås! För mig är varuhuset heligt, jag älskar det. Önskar dock att de hade ett större utbud av kattprylar. Jag är glad att jag har en lika shoppinggalen sambo som avgudar stället lika mycket som jag.

Har ni besökt Gekås?


Vår nya rastgård

Nu börjar den andra rastgården bli klar. Tanken är att katterna ska kunna vistas i denna innan katthemmet står klart. Eftersom bygget blir förskjutet tyckte vi att det skulle passa bra med en extra rastgård nu när det är sommar.

Har ni rastgård till era katter?
Sommaren har kommit till SvalehultÄntligen har sommaren kommit till Svalehult. Vi har haft två fina dagar med sol och värme. Katterna gottar sig i skuggan men när Maritha smyger förbi utanför rastgården springer de fram till henne i hopp om att få lite kel. Denna gång var det Matti och Petronella som var först framme. Det blev snack om både fotboll, mat och bröllop. Båda hälsar att de redan har tröttnat bollspelet och istället ser de fram emot festligheterna inför lördagens bröllop.

Ska ni se på kronprinsessans och Daniels bröllop?
Själv befinner jag mig i Ullared på jobb hela dagen och missar hela evangemanget. Tyvärr. :-(


Gästbloggare provsmakar ekologisk burkmat

En av mina favoritbloggar när det gäller mat är Mikaelas blogg, "Smak för grönt." Jag fick låna hennes inlägg där hennes katter provsmakar ekologisk burkmat. Resultatet följer här nedan.

Äter era katter ekologisk kattmat?

Idag tänkte jag att vi skulle testa något nytt. För när jag var på ica idag såg jag att det fanns ekologisk kattmat, och eftersom jag har en massa katter hemma hos mamma tänkte jag att de skulle få testa.

Testpanelen består utav: 

 Makrillsmak 11.50 kr

Zelma: Slickade lite på såsen, tittade på mig, tittade på tallriken, tittade på mig - Hallå, skall jag inte få något annat? Hepp. Hon hoppar sedan ner på golvet och äter lite hårdmat. Betyg: Ej godkänd

Svullo: Ställer sig på bakbenen och fjäskar lite. - Skynda då, ner med tallriken jag vill ha. Men sedan var det inte så roligt längre, han tittar på tallriken, luktar och sedan börjar han tvätta kitty. Betyg: Ej godkänd.

Kitty: Kastar sig över tallriken och äter upp allt innan de andra hinner vända sig om. Trycker in allt i munnen som den vore en grävskopa. Betyg: Godkänd. Dock äter hon allt, så det säger kanske inte så mycket.

Strumpan: Besvärar sig inte ens med att komma när jag ropar. Hon äter inte i sällskap av människor, det är hon för fin för.

RESULTAT: Ej godkänd. Vilket är synd då den var eko.

Ett stort tack till Mikaela för lån av bilder och text.

Jussi ler igen

Jussi har levt ett tufft liv och när han kom till Kompis var han mager, utvulten och skadad. Han bättrade sig relativt snabbt men har varit blyg för nya människor. I samband med branden skadade han sina tassar. Jussi har verkligen haft otur! (Eller tur, han överlevde ju faktiskt!) Efter allt som har hänt har det trots allt skett något positivt, Jussi har börjat ta för sig lite mer och är inte längre lika rädd. Jag är helt säker på att Maritha och Jussi kommer bli bästa vänner inom en snar framtid! Vad tror ni?


Tipsa oss om kattbutiker

Är det någon som känner till bra butiker som säljer kattleksaker, bäddar, klösmöbler och annat små och gott som rör katter, så tipsa oss! Guldfisken, Swecat och Lupus känner vi till. Det skulle vara roligt att kika in på fler sajter.


Vi efterlyser Naken

Vi saknar vår bloggvän Naken som vi följde då han bloggade. Men för mer än ett år sen försvann han från bloggvärlden och sen dess har vi inte sett några tassavtryck från honom. Vi saknar Naken och hans humor!

Är det någon som vet var Naken har tagit vägen?


Tack för era tips om kattbloggar!


Sippo - En katt betraktelse


S*Hyrrokkin's uppfödning


Kattsidor


Henrietta pyssel och katter


Kattfamiljen


Lizas bo


Wikki - Din tass i bloggvärlden


Stationskatterna - Findus, Isak och Rasmus


Fyra tassar och en svans


Göteborgs katthjälp bloggar med och för hemlösa katter


Em´s liv


Skat-Ann


Pip och Murre


Louise blogg


Hannas blogg


Lisen och Goliath


Shira's äventyr   

  
Catlife


Dui och Deco


Lussekatten


Ronnebys hittekatter
Emmas i KKS (Kattkommando Syd) bloggar om hemlösa katter.


Östgötakatterna: En blogg om en kattkoloni i Östergötland och frivilligas arbete med dessa katter.


Annes hus.
Bloggen kommer att handla om våra djur, om våra intressen och om livet på landet i allmänhet. Man kommer också att hitta recept på vegetarisk mat.


Royalicious


Bill & Bull i Söderhamn (Djurskyddet)


Rädda kattens blogg


Matskål för lyxlirare?

Vad tycker ni om denna matskål från Ellos? Priset ligger på 599 kr. Skulle ni köpa den?

Jag tänker så här: (Om mina egna katter.)
1. Ängla skulle gräva ur maten från skålen med tassen.
2. Blixten bojkottar "höga" matskålar.
3. My äter så snabbt att hon inte hinner uppfatta från vilken skål hon äter.

Skålen är fin men för dyr, både för mig och Katthemmet Kompis. För 599 kr får vi en kastrering och ID-märkning. (För hankatter.) Skrattande Bilder från Ellos


Bygget blir försenat

Tyvärr har en av våra medhjälpare blivit sjuk och vi måste därför skjuta på bygget av katthemmet. Vi hoppas att han kan vara tillbaka i juli igen. Uppdateringarna kring uppbyggnanden kommer inte att ske lika ofta, men den som väntar på något gott...

 

 

 


I väntan på sommaren...


Sixten


Mimmi


Robinson

Kattbloggar

I helgen kommer jag att länka till kattbloggar som ni har tipsat om. Fortsätt att tipsa om fler bloggar. Ni hittar inlägget HÄR. Berätta gärna några rader vad bloggen handlar om. Jag tar mig friheten att använda eventuella banners vid länkningen.


Dagens skönaste stil

Isse och Doris får utmärkelsen "dagens skönaste stil". Isse utför ett jympaprogram (Friskis&Svettis) och arbetar för fullt med tassövningar. Doris tröttnade och säckade istället ihop i sängen.


Ny rastgård

I väntan på att det nya katthemmet ska bli klart har vi byggt en extra rastgård. Katterna kommer älska den! Här har de full spanarradar på fåglar och alla hyss som Sonny hittar på. Flört
Som vanligt är det Lotta som har stått bakom kameran.
Mot nya höjder (Vecka 23)

Idag har Lotta varit på Kompis, vilket innebär nya bilder. Så här ser bygget ut för tillfället. För varje dag som går byggs ytterligare en del på, vilket är spännande! I slutet av veckan kan karlarna ha kommit ännu längre.


En lastbil full av godsaker!


Det är ju bara en katt...?!

Har ni varit med om människor som har jämfört hundar och katter? Till exempel att saknaden efter en hunds bortgång skulle vara svårare än en katts eftersom en katt "bara är en katt"?

Det skulle vara intressant att veta vilka erfarenheter ni har av detta. Vi diskuterade det nämligen på en fest alldeles nyligen.


Winnie

Vi kan berätta att det har löst sig för Winnie som sökte ett hem för ett par veckor sen. Hon har fått ett nytt hem och vi önskar henne lycka till! Winnie är härlig myskatt som tycker om klappar och uppmärksamhet. Vi håller tummarna för henne!


Puss min älskade vänTitta så söt Doris är när hon försöker pussa/nosa på Robinson! Idag har det varit ett strålande väder och katterna har njutit av värmen i rastgården. Kanske är det sommarkänslor som spirar bland dem?


Sommarlov

Idag började mitt sommarlov. Äntligen! Ett år med tentor, insekter, växter och spillning har rullat förbi i en hiskelig fart. När vårt katthem brann ner i början av året satt jag med skolarbeten upp till halsen samtidigt som jag uppdaterade bloggen, svarade på mail och pratade i telefon. Vilket tempo!

Nu är vi inne i juni månad och snart snart hoppas jag att Kompis kommer stå klart. Så fort Kalle och jag är lediga tillsammans ska vi besöka Maritha, Sonny och katterna igen. Skolan lägger jag bakom mig och ser fram emot jobb, sol, bad, god mat och ett nytt katthem. Jag har en känsla av att sommaren 2010 kommer bli riktigt bra!

Snart är taket klart (vecka 22)

Oj, vad det har hänt mycket på byggfronten sen förra veckan! Imponerande! Nu börjar det likna ett hus och ju mer som kommer på plats desto mer längtar vi tills katthemmet står klart. Jag är så glad att Lotta, Maritha och Mia har bidragit med bilder under uppbyggnaden så att vi kan blicka tillbaka den dagen då katthemmet är färdigt.
RSS 2.0