Sorgens dag

För några timmar sedan hittade Maritha delar efter tre vuxna katter bland askan. Kropparna låg bara några meter från ingången i "katthemmet". Eftersom inga kattungar/ungkatter bodde i själva katthemmet när branden utlöstes är vi säkra på att det är vuxna katter. Det går inte att se vilka katter det är. Maritha och Sonny är såklart jätteledsna. De tar helst inte emot några telefonsamtal just nu, hoppas ni har överseende med detta.

Våra hjärtan gråter och våra tankar går till de katter som inte längre finns med oss. Självklart tänker vi på de katter som fortfarande finns någonstans... där ute.

Älskade okända katter, vi saknar och älskar er!


Första steget mot ett nytt katthem

Maskinerna (Nybro Gräv & Schaktär) nu på plats och röjningsarbetet har precis börjat. Det är ett tungt och tufft arbete som pågår och det gör ont i hjärtat när vi ser resterna av det som en gång var vårt fina katthem. Men vi måste se framåt och tänka positivt. Röjningen är första steget mot ett nytt katthem.Maskinerna är på plats. Sonny styr upp arbetet.
Foto: Lotta och Maritha


Glöm inte att lämna återbud vid förhinder

Om ni bokar ett besök på Katthemmet Kompis men får förhinder/ångrar er är det mycket viktigt att ni meddelar oss detta. Tyvärr händer det att folk bokar in ett besök men inte dyker upp. Det är såklart mycket tråkigt. Så slå en signal om ni inte kan komma!


På resande fot

I lördags hade Maritha och Sonny "semester". Dagsutflykten gick till Pia i Västervik. Jag kan inte minnas att herr och fru Fernström har varit så långt hemifrån tillsammans under de fem år jag har känt dem. Pia, som tillverkar kattleksaker, hade laddat upp med leksaker och frigolithus samt lite annat smått och gott till katthemmet. Enligt Maritha blev det en lyckad dag med felkörning, god mat och massvis med kakor. Vilken tur att jag tipsade Pia om att de är svaga för godsaker...

Det var en välförtjänt semester för Maritha och Sonny. Vem vet vad som händer nästa gång?


Så här nöjda såg Sonny och Maritha ut att vara när de fick se kakfaket...


Svar på era frågor

Jag har undrat lite över att en eller ett par av era katter bor stadigvarande på Kompis. De är inte till salu. Beror det på att de trivs så bra att de inte vill flytta, eller? /Rasmus katt
Det stämmer. Det kan bero på olika anledningar. Petronella har flyttat, men har kommit tillbaka eftersom det inte fungerade i det nya hemmet. Hon drog sig tillbaka och slutade äta. Hon känner sig trygg på katthemmet och därför har vi bestämt att hon ska få stanna. Ida försökte ta sig ut genom en öppen spis. Hon trivdes inte alls i det nya hemmet. Därför kommer även hon att få stanna på katthemmet.

Hej! Jag undrar om katterna som ev var Zeke och Sky inte har synts till något mer? Försvann de från de som matade dem? Har Maritha var i kontakt med djurprataren något mer? Åhh, vad jag tänker på Zeke och de andra saknade....! /Åsa, Dexter och Lucas
Zeke och Sky har tyvärr inte setts till i Örsjö. Inte heller Peppar. Det var länge sen vi fick in tips. De sista spåren vi har sett (i snön) har inte varit från våra katter. Det senaste veckorna har det suttit andra katter i fällorna. ;-)
Nej, Maritha har inte varit i kontakt med djurpratare något mer. Det är möjligt att hon kontaktar honom längre fram.

Jag undrar om Maritha och Sonny själva fått hjälp och stöd för att bearbeta det hemska som hänt?
De har fått tips om att det finns hjälp att få, men har tackat nej. De har hela tiden satt katterna i första hand. De menar att katterna är deras terapi.

Har de slutat köra med bullriga skogsmaskiner utanför Kompis? Hoppas det! Jag undrar också över Hampus, var det den kissen som var på bild förut, ganska mycket vitt i ansiktet om jag minns rätt?
Stor kram till alla engagerade katthjälpare! /Barbro

De har slutat köra med skogsmaskinerna, men tyvärr har vi inte sett några katter trots att det numera är lugn och ro i området. Håll tummarna!
Vi har ingen katt som heter Hampus. Kanske tänker du på någon annan?

Har ni kunnat börja röja inför byggandet? Och framförallt, har Maritha sluppit vara ensam i genomletandet av resterna av katthemmet? Håller tummarna hårt för att ingen katt hittas där, men det är kanske att vara för optimistisk. Några spår som tyder på att någon/några av de saknade katterna vågat sig närmare Kompis? Gissningsvis har skogsröjningen avslutats och det har blivit lugnt och tyst igen.
På tisdag ska Maritha och Sonny få hjälp med att röja bort resterna av katthemmet. Det är först nu som det har varit plusgrader och snön har smällt. Jag berättar mer om röjningen nästa vecka, håll utkik!
Tyvärr har vi inte sett några mer spår. Men vi fortsätter hoppas!

Det kanske inte är så lätt att redogöra för, men vi är jättenyfikna på att få veta lite mer om planerna för den nya katthemsbyggnaden. Hur stort ska det bli? Har katterna några särskilda önskemål när det gäller inredning? Blir det en ny jätterastgård? Berätta, snälla! /Annie
Katthemmet, inklusive karantän, kommer att bli 80 kvm. Storleken på rastgården är inte klar, men den kommer förmodligen att se ut som ett "U". Katterna kommer få golvvärme, klinkers och tvättmaskin. Inredningen är inte bestämd.Frågestund

Jag tänkte att det skulle vara trevligt med en frågestund. Många av er hade frågor i samband med branden. Vill ni veta något om vårt katthem och/eller våra katter, så ställ er fråga i kommentarsfältet. Ni kan ställa era frågor fram till kl 20.00 på lördag. (27/3-10)


Onsdagsmys

Har ni det bra alla bloggläsare? Har ni fått några vårkänslor?

Just nu är vi inne i en "mysperiod" på katthemmet. Våra katter har fått vårkänslor och vi anar några nya kärlekspar bland dem. Härligt! De är så söta när gosar i sängarna... :-)


Sickan och Pengla. Ett nytt kärlekspar?
Kelgrisen Pengla.


Foto: LottaEn olycka kommer sällan ensam...

Det har hänt något tråkigt på Kompis. Igen. Maritha har tidigare råkat ut för en del tråkigheter. Klockan sex igår morse ramlade hon nerför trappan till övervåningen. Hon åkte kana på sidan hela vägen ner. Pang! Hon slog i både huvud, rumpa, ben och armar. Stackars Maritha. Hon är blåslagen från topp till tå. Men tror inte att vi får tycka synd om henne. Nä, det var ju "bara" en olycka, som hon själv säger. Trots all värk kämpade hon sig igenom dagen med katterna. Det går inte att bli skadad eller vara sjuk när man driver ett katthem.

Krya på dig, chefen!

Det går bra att skicka en "krya på dig hälsning" i kommentarsfältet. ;-)


Chefen är skadad. Igen.


Återanvändning

Sonny har alltid varit duktig på att hålla hammaren i rätt hand. Denna gång behövde han dock lite moraliskt stöd från Maritha och arbetskraft från Rune. Tillsammans byggde de en ny utegård till tupparna Kalle och LillKalle och deras fyra fruar, (där två av fruarna heter LillJenny och StorJenny) samt till kycklingarna. De delar av nätet som gick att använda från katternas gamla rastgård användes till hönsens utegård. Mycket smart tänkt av Sonny! En guldstjärna.

Och ja, LillKalle, StorKalle och LillJenny och StorJenny har fått sina namn efter min sambo (Kalle) och mig. Dålig fantasi har hon i all fall inte, Maritha Fernström. 


Familjen Von Tupp.


Sonny har bytt ut sin orange tröja mot en lila. Rune överraskar med en knallgul overall...

 

Foto: Maritha

Tuppar till salu

Vår webmaster Carola har tre tuppar till salu. Knatte, Fnatte och Tjatte är ungtuppar födda lite senare på sommaren 2009. De är korsning mellan stor Wyandotte och brun Lohman. Snälla och trevliga tuppar. De är kraftiga och har en vacker röd rosenkam.

Kontakta Carola om du är intresserad av dem: [email protected]


Knatte, Fnatte och Tjatte är redo att flytta.


Carola har fått tillökning i familjen. I måndags födddes dessa söta kycklingar. Deras mamma heter Snöfrid och är en Sussexhöna på cirka ett år. Snöfrid har varit liggsjuk flera gånger och nu blev hon så glad när hon fick några ägg att ligga på. Innan kläckningen har  hon legat på äggen i tre veckor. Knappt gått upp för att äta. Kycklingarna är rasrena maraner. Färgen de kommer att få är svart kopparfärgad med benbefjädring och är en fransk ras. Det är den ras som värper de mörkaste äggen av alla, ibland till och med mörkt chokladbruna. Ännu är kyllingarna utan namn får vänta och se om de blir hönor eller tuppar och det lär nog dröja ett tag ännu. De får hårdkokt ägg som jag hackar o blandar med lite havregryn och Snöfrid är duktig och plockar mat till dem. Kyllingarna är så pigga och tjattrar i ett när man är i stallet.
(Kycklingarna är inte till salu.)


 
Snöfrid pysslar om sina små kycklingar.

Foto: Carola


Från skygg till kelgris

Innan branden var Pengla skygg, inte så konstigt med tanke på att hon förmodligen föddes utomhus och tillbringade sitt första år kring en ladugård. Pengla var en dem som sprang till skogs i samband med branden men efter några veckor satt hon i en av fällorna. Glädjen var totalt! Den första tiden fick hon sitta i en stor bur för att Maritha och veterinären skulle se att hon var okej. Pengla var med andra ord tvungen att stå ut med att Maritha pysslade med henne varje dag. Hon hade inget val. När Maritha messade mig för några veckor och berättade att hon klappade Pengla höll på jag att sätta middagen i halsen. I dag är det Pengla som söker kontakt med Lotta, Maritha, Lena och Katarina. Oj, vad hon tycker om att gosa och buffa. Det är fantastiskt. Det här bevisar att skygga katter kan bli tama.

Dessa bilder messade Maritha över igår. Jag kallar det kort och gott, bildbevis. :-)


Bilderna är tyvärr suddiga. (De är tagna med en mobilkamera.)

 


Fredagsmys

Äntligen fredag! Fredagar och lördagar innebär mys på hög nivå. Då brukar katterna gosa med varandra i en av sängarna i lillstugan. Oj, vad de njuter! Lotta berättade att Jussi och Robinson har blivit betydligt lugnare den sista tiden och springer numera inte iväg och gömmer sig som de gjorde tidigare.

Vad är fredagsmys för er?


Jussi, Doris, Sickan och Ida.Tassie

   

Foto: Lotta


Den nya rastgården

Våra katter avgudar sin nya rastgård! När det är fint väder sitter de och spanar på fåglarna i träden. De verkar få riktiga vårkänslor när de lyssnar på dem. ;-) Idag har det däremot varit grått och trist väder i Svalehult. Det var bara Toola och Doris som vågade sig ut när Lotta bad dem posera framför kameran.

Förutom rastgården så har katterna även fått en teve. Det är viktigt med teve, menar Maritha, eftersom det skapar en känsla av ett "riktigt" hem. Favoritprogrammen just nu är Sveriges värsta bilförare och Du är vad du äter. I morgon publicerar jag mysbilder på de katter som valde att stanna inomhus idag.


Toola och Doris uppskattar rastgården.

Foto: Lotta


Onsdagsarbete

Varje onsdagkväll hjälper Katarina till på katthemmet och sen i september har Alva, 11 år, varit delaktig i arbetet med katterna. Så här kan det se ut en helt vanlig onsdagskväll på Katthemmet Kompis. 

 

Alva myser med kelgrisen Nästan.


Vi har fått byggnadslov!

Jippi, vi kan nu meddela att vi har fått byggnadslov (stommen) av Nybro kommun! Om allt går som planerat kommer vår sponsor Nybro Gräv & Schakt AB att påbörja röjningsarbetet i slutet av nästa vecka. Samma företag kommer även att gjuta plattan till huset. Detta är första steget mot ett nytt katthem. Ni följer väl med på resan?


Lyxiga bäddar

Häromdagen efterlyste jag bilder på Sofias och Mias (Mison) bäddar. Roligt att så många vill visa upp dem!
Vill du beställa en bädd maila Sofia eller Mia. Fler bilder på bäddarna hittar ni HÄR!

Sofias bäddar:
Bädden kostar 150 kr + frakt och pengarna, utom frakt, går till Katthemmet Kompis. Maila din beställning till: [email protected]
Skriv vilka färger du önskar, så kontaktar Sofia dig om färgerna finns på lager.

Mias bäddar:
Bädden kostar 150 kr + frakt och pengarna, utom frakt, går till Katthemmet Kompis. Maila din beställning till "Mison" (Mia) [email protected]   
Bäddarna görs i olika färger, så skriv vilka färger du önskar, så kontaktar "Mison" dig. Hon kan dock inte garantera att alla färger finns på lager.
Sambo (vit) och Roxy (svart) ville gärna ha varsin av Sofias fina bäddar. Eftersom båda två hårar en hel del tyckte jag att en vit insida på bädden till Sambo och en svart insida på Roxys bädd vore smart.... Så snart bäddarna anlände fick jag klart för mig vem (vilka) som bestämmer i det här huset!
 
Hälsningar
Agneta Ericsson i Bandhagen


 

Jag köpte en bädd av Sofia och en av Mison. Katta fick en vit och Tuss en brun/svart, men självklart fattar de inte att de är anpassade efter deras pälsfärg så oftast sover Katta i den bruna och Tuss i den vita... De var till en början lite skeptiska till bäddarna, men efter ett par dagar var de invigda och nu ligger båda i dem allt som oftast! 
Nåja, gladast är nog min sambo Tobias som nu slipper ha katterna sovandes i soffan...
 
Bifogar två bilder från ikväll. Till en början låg de i varsin bädd, men Tuss som är en riktig kelgris kröp sedan över till Katta och ville gosas...
 
//Mia (Medarbetare på Kompis)


 

Jag beställde två av Sofias bäddar och är verkligen helnöjd, för att inte tala om vad mina älsklingar Will och Bellatrix är. Hade knappt hunnit packa upp dem ur emballaget innan lilla Bellatrix hoppade i och la sig till ro. Hon bara älskar de här båda bäddarna, så lille Will får sällan någon chans på dem (han har dock gott om andra mysplatser ), för hon skiftar emellan dem under dagens sovstunder och menar bestämt att de är hennes.
 
Bäddarna är skickligt sydda, snygga och de är förträffliga för de ändrar form efter hur "användaren" ligger, sitter, tvättar sig och de inbjuder till fullståndig "päsning". Ibland befinner sig halva kise i bädden och andra halvan direkt i soffan (som den ena står i). De är väldigt flexibla. Ja, både bäddarna och katterna förstås ... !

/Camilla Zandelin


 

Bilfogar bild på Gosan som njuter av den gröna och Vilda (fd. katthemskatt ) som myser i den lila. Är så nöjd så att Sofia skickade fyra till igår. :-)

/Björn


Jag beställde tre bäddar av Sofia. En har Sunna på Kattvärnet fått, två skall jag ge till kissarna på Stockholms Katthem. Min tjocke herre Douglas ville visa att bäddarna är töjbara!!

/Annikki


En hjälpande silvertass

Sarah Mineurs har skapat detta vackra silversmycke där 100 kronor för varje sålt smycke går till Katthemmet Kompis.

Så här skriver Sarah på sin hemsida:
Handgjort hängsmycke i 925 silver framtaget för hemlösa katters skull. Smycket säljes till förmån för aktiva och seriösa utvalda katthem, runtom i Sverige.

Storlek: 20 mm i diameter
Vikt: ca 5 gram
Pris: 380:-

Halva förtjänsten går till ett utvalt katthem, dvs 100:- för varje sålt smycke. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. DIN INSATS GÖR SKILLNAD! Just nu går intäkterna till Katthemmet Kompis utanför Nybro som drabbades av en hemsk brand på nyårsafton.

Du kan beställa smycket HÄR!

Ett stort tack till Sarah!
Bild: Guldsmed Mineur

Bilderna är fria att använda om du länkar till Sarahs och Katthemmet Kompis blogg och hemsida.


Winnie flyttar till Öland

Nästa fredag flyttar mystjejen Winnie flyttar till ett äldre par på Öland. De blev förälskade när de fick se henne. Winnie har bott i ett av våra stödhem och drabbades därför inte av branden. Hon är nu nio månader och är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.


Winnie och Tiger


Får det gå till så här?

Klockan 04.00 väckte Sonny Maritha och berättade att det låg ett rådjur på tomten som inte kunde ställa sig upp. Maritha har tyckt att rådjuret har varit hängig ett par dagar och en dag låg den längre in i skogen. Maritha ringde polisen som menade att de inte ville väcka skyddsjägaren innan klockan sex eftersom han var ute på nätterna och avlivade skadade viltdjur. Maritha ringde då en annan jägare, men han kunde inte komma förrän vid halv sju. Maritha och Sonny såg hur rådjuret led och det var frustrerande för dem att se djuret må så dåligt.

Klockan sex somnade rådjuret in. Sina sista timmar i livet fick den plågas eftersom samhället inte ställde upp. Får det verkligen gå till så här? Är ett sjukt/skadat rådjur mindre värt om den befinner sig på en trädgård än i en skog?

Vi är mycket besvikna och vårt hjärta blöder. Alla våra tankar går till det fina rådjuret.


Ett av de rådjur som Maritha och Sonny matar.


Katterna inviger rastgården

I går fick våra katter äntligen inviga den nya rastgården. Flinstone satt i fönstret och spanade på Sonny när han gjorde det sista på rastgården. När luckan öppnades var Flinstone och Sixten först på plats. De var lite blyga när de tassade igenom luckan och fick känna den iskalla luften. De inspekterade karlarnas arbete en lång stund innan de kunde konstatera att de hade gjort ett bra jobb. Tummen upp!Maritha sätter Sonny i arbete.


Sonny sköter sig.


Flinstone spanar.


Flinstone laddar för utgång...


"Åh, det ser fantastiskt ut!"


Sixten kan inget annat än att hålla med.


Sixten och Flinstone undersöker rastgården.

Foto: LottaSå gick det för Gandalf efter branden

Gandalf har nu bott hos oss här i Ljungbyholm i ca 1,5 månad och han trivs bra. Och vi trivs absolut med honom! Bifogar en bild när han ligger och "kramar" husses mage i soffan och ett när han ligger i vår säng.

Hoppas att fler katter snart hittar hem igen.

Hälsningar från

Gandalf, Sara och Mathias
Marmelad och Kollis

Marmelad och Kollis trivs tillsammans hos matte Katarina. Kan vi ana ett nytt kärlekspar?


Kolis och Marmelad


En hälsning från ett av våra stödhem

Här kommer en hälsning från ett av våra stödhem.

Stödmatte Kristina berättar:
Leo sitter och tittar på en skidtävling och han försöker att fånga åkarna med tassen. Sture och systrarna Alice och Agnes sitter på akvariet. Det kan bli lite trångt ibland men det är en populär plats. Det värmer så gott och det är en bra utsiktplats över rummet och på fiskarna.

 


I morgon invigs rastgården

I morgon är det fest i Svalehult. Det har Sonny lovat. Då invigs nämligen den nya rastgården. Maritha har inte velat avslöja projeketet för de fyrbenta, men eftersom jag vet att våra katter är smarta, är jag säker på att de har förstått vad som har pågått de senaste dagarna. Det kommer bjudas på tonfisk och makrill. Sonny har fått i uppdrag att köpa hem en Operatårta (Frödinge) som Maritha och han ska avnjuta klockan 20.00.

Det här är ett steg i rätt riktning. Nästa invigning blir då portarna slås upp till vårt nya katthem!
 


Väntar på byggnadslov

Vi kan med glädje berätta att riktningen för katthemmet är klar. Maritha och Sonny ska hämta det ikväll sedan ska det lämnas över till Nybro kommun för ett godkännande om byggnadslov. Spännande! När katthemmet ska byggas är fortfarande oklart, det beror till stor del på vädret. Snön tycks ju inte vilja försvinna. Men det är ett steg i rätt riktning. Nu längtar vi efter våren!


Rastgård

Efter branden fick katterna flytta in i "lillstugan". De börjar känna sig allt mer hemma i den nya miljön. I helgen har Maritha satt karlarna på arbete, de har fått bygga en rastgård. Och duktiga har de varit, Sonny, Micke, Rune, Daniel och Feda. De har slitit som djur. Delar från den gamla rastgården har använts till att bygga upp den nya. Nästa vecka inviger katterna den. Maritha har lovat att bjuda på både nykokt torsk, makrill och tonfisk.

Ett stort tack till Micke, Rune, Daniel och Feda!


Med sin färgglada jacka lyser Sonny upp tillvaron i Svalehult...


Micke spikar i nättaket, Sonny håller i och Daniel är springpojke. Det är precis så det ska vara.


Rastgården är strax klar.


Kattkampanj på Läckeby djursjukhus

Fram t.om. den 31 mars har Läckeby djursjukhus en kattkampanj där de bjuder på ID-märkning vid kastrering av katt. Katten kommer även att få en foderpåse från Hills.


Till er som har köpt bäddar

Många har beställt bäddar från bland andra Mison (Mia) och Sofia. Vi efterlyser nu bilder på era bäddar, gärna tillsammans med era katter. Bilderna kommer vi publicera på bloggen. Berätta gärna vad katterna tyckte om dem.

Hemma hos mig kom de väl till användning. Blixten ligger mest i dem. Ju kallare det är ute, desto mer uppskattar de att ligga i dem.


Maila mig: [email protected]

 
Sofias "bytta"                                       Misons "bytta"


Puma är tillbaka

Puma, som flyttade för ungefär två veckor sen, är tillbaka på katthemmet. Det fungerade tyvärr inte i hans nya hem. Vi hoppas såklart att Puma får ett nytt hem, tills dess kommer han bor kvar hos oss.


Kastreringskampanjer

Just nu pågår det flera kastreringskampanjer runt om i landet. Här nedan följer några:
Tipsa oss gärna om flera!

Göteborg, Majorna:
Smådjurskliniken Göteborg 031-42 50 25
Februari-Mars

Ängelholm-Bjäre:
Djurskyddet Ängelholm-Bjäre 076-140 49 00
(I samarbete med 3 olika veterinärer)
Mars-april

Sundsvall:
Sundsvalls Djurklinik 060-14 70 10 (Tonval 3)
Begränsade platser, först till kvarn

Hudiksvall:
Hudiksvalls Smådjursklinik 065-01 52 30
Gäller Februari-Mars
Begränsade platser, först till kvarn

Enköping:
Katthemmet 0171-441 960 (Vardagar 10.30-11.30)
Gäller under hela mars

Uppsala:
Svartbäckens veterinärpraktik 018-463 825
Gäller under hela mars

Linköping:
Djurdoktorn 013-27 08 97
Gäller under hela mars


Hittelön

Som ni redan vet har vi gått ut med hittelön. Allt för att få hem våra älskade katter. I dag har vi återigen annonser ute i lokaltidningar så som Barometern, Sydöstran, BLT m.fl. I tisdags hade vi samma annons och det ringde flera personer, men utan resultat.

Vad kan vi mer göra än att annonsera i tidningar, affärer, på veterinärsstationer samt lägga ut lappar i brevlådor i byn?


Vi är nyfikna!

Vi har fått många nya läsare, vilket vi tycker är väldigt roligt. Nu är vi nyfikna på vilka ni är!
Berätta gärna:

1. Om ni har några katter.
2. Vilken ort ni bor på.
3. Om ni har besökt vårt katthem.
4. Vad ni vill läsa om på vår blogg.

Tassig helg!En päls för Blondinbella? (Del 2)

Jag har hittat ytterligare en päls som kan komma väl till användning för Blondinbella. Tror jag. Denna gång är det min katt Blixten som tipsar om en päls i absolut bästa kvalitet (och färg). Pengarna för den sålda pälsen kommer gå till att bygga upp vårt katthem igen. Visst låter det som ett bra modefynd, Isabella?

Och till alla katt- och hundägare vill jag rekommendera furminator som tar bort mycket hår snabbt och smidig. Blixten nöjt i fulla drag när jag kammade honom tidigare. Ett måste för alla kattägare!  

Jag måste ju tillägga att min lilla skönhet kommer från Katthemmet Kompis. :-)


Blixten ser inte så glad ut på denna bild, men det beror på att han inte gillar blixten från kameran...


En päls för Blondinbella?


Buffé hos herr och fru Fernström

Varje dag serveras det mat till ekorrar, rådjur, katter och fåglar hos Maritha och Sonny. Vintern har varit tuff för djuren därför tyckte Maritha och Sonny att det skulle passa bra med lyxbuffé. Maritha har varit orolig för dem eftersom stora delar av skogen kring katthemmet har hyvlats ner. Hennes stora bekymmer just nu är, förutom de saknade katterna, var ekorrar och fåglar ska klättra i när träden är borta.Ett rådjur på besök.


När kommer våren?

Foto: Lotta
Nya spår

Jag fick alldeles ett sms från Maritha där hon berättade att hon sett nya spår vid den ladugård där Pengla infångades. Om det är våra katter vet vi vet, men vi fortsätter hoppas! Jag återkommer med mer information.


Katthemmet Kompis i Nybro Tidning

Förra veckan hade vi besök av Nybro Tidning. Nu finns artikeln tillgänglig på deras hemsida. Ni hittar den HÄR.


Robinson och Jussi är återställda

Robinson och Jussi är nu återställda från skadorna efter branden. De går numera fritt tillsammans med de andra katterna i Lillstugan. Lotta och Maritha hälsar att Jussi t.om. har börjat svara när de leker med honom. (De använder leksaksmöss som han tycker om.) Vilket framsteg! Robinson gick några varv i stugan sedan jamade han och ville gå in i sin bur igen. Båda är dock fortfarande blyga av sig, men vi hoppas det ska släppa när tiden är mogen.

Maritha har börjat släppa alla katter lösa i Lillstugan undan för undan. Samanthas bur är öppen, men hon vill inte gå ut. Det är spännande att se deras framsteg!

 
Jussi


Robinson


RSS 2.0