Visst är det Kopian

Det var inte svårt att lista ut vem katten på taket var. Vår bloggläsare Anne skrev så här "Kopians fantastiska personlighet lyser tydligen igenom även på ganska suddiga bilder. :-)"

Även denna gång var det Kopian som hade varit i farten. Genom att hoppa på skåp och dörrar hade han lyckats ta sig upp på taket. Men att ta sig ner var betydligt svårare. Han skrek i högan sky, så Sonny fick rycka in. Hjälte som han är.

Vi är glada att äventyret fick ett lyckligt slut.


Ko-pian på äventyr.


Rösta fram årets sommarkatt

12 fantastiska bidrag har gått vidare till omröstning för årets sommarkatt 2010 på Hittekatter ifokus. För att rösta behöver du vara medlem (vilket är gratis). Din röst lägger du HÄR.

Bidrag nr 1. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

På Spaning

___________________________________________________ 

Bidrag nr 2. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

På Språng 

___________________________________________________ 

Bidrag nr 3. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

På Sin Vakt - innan infångandet

_____________________________________________________ 

Bidrag nr 4. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

 Tryggare Kan Ingen Vara

____________________________________________________

Bidrag nr 5. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Tuff På Vandringsfärd  

__________________________________________________

Bidrag nr 6. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Slickepott 

____________________________________________________

Bidrag nr 7. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Fångad  

__________________________________________________

Bidrag nr 8. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Världens Bästa Extramamma

____________________________________________________ 

Bidrag nr 9. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Max & Måns i Solens Sken  (f.d. Kolonikatter)

____________________________________________________ 

Bidrag nr 10. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Läskande Förtäring 

_____________________________________________________

Bidrag nr 11. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

Äntligen Hemma (Vilda från Stockholms Katthem har fått eget hem)   

_____________________________________________________

Bidrag nr 12. 

Fototävling - Sommarkatt 2010

På Upptäcksfärd i Blomsterkrukan


Dagens frågaVem är katten uppe på taket?

Bakom kameran: Maritha

Vecka 38 - Målningsarbete

Senaste veckan har vi jobbat med att fylla igen alla hål som varit uppgrävda, vi håller på att sätta upp innerväggar och målar. Sonny har gjort en trappa mellan över- och nedanvåningen. Högst upp på vinden blir lager för bland annat olika kattprylar. Vi är fortfarande i behov av snickarhjälp och känner du att du har tid och möjlighet att hjälpa till någon gång på kvällarna är du välkommen.

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis
Marithas kontor.


Burar håller på att målas.


Trappan upp till övervåningen.


Söta presenter

Svårt att hitta presenter till en kattälskare? På Kattgalaxen finns det mesta i presentväg för alla som gillar katter. Själv önskar jag mig en söt kaffekopp och ett katt-te. En perfekt födelsedagspresent. Teérna finns i smakerna jordgubb, grädde, fruktsmak och vanilj.


Pris 133 kr/st.


45kr/st (100 g)

Foto: Kattgalaxen


Bilder från Emmaboda marknad och Boda luffarrally

Nu finns det bilder från Emmaboda marknad och Boda luffarrally HÄR.


Kärlekskatt

Robinson kom till oss den 21 juli 2007. Jag minns den dagen väldigt väl. För Robinsons tragiska bakgrund tog oss hårt. Det gjorde så ont när vi fick veta vilket tufft liv han levt. Maritha visste med en gång att han skulle behöva mycket tid och kärlek. Under sin tid på Kompis har Robinson varit försiktig och stått i bakgrunden. Det är först efter branden som han har börjat söka mer kontakt. Idag kan Maritha klappa honom och han spinner när hon stryker honom över ryggen. Det är med glädje som vi idag visar er Lottas bilder på överlevaren Robinson.


Känner ni som vi? Glädje, värme och kärlek när ni ser bilderna?
Nallebjörnen JussiMånga av våra bloggläsare vet att Jussi var en av de katter som skadades vid branden i januari. Han återhämtade sig bra och numera smyger han runt och spanar på Lotta, Lena, Katarina och Maritha när de arbetar i lillstugan. Han är försiktig, men har ändå blivit mer nyfiken av sig. Jag tycker att Lottas fina kort på honom är underbara. Han ser ut som en nallebjörn. Han charmar oss med sina varma ögon.Vi är stort behov av medarbetare och en händig person...

Älskar du katter och känner att du vill engagera dig i hemlösa katter? Vi söker nu medarbetare till Katthemmet Kompis. Som medarbete hjälper du till med städning, utfodring och skötsel av katterna. Arbetet är ideellt.


Vi är i stort behov av en händig person som kan hjälpa oss ideellt med att bygga det sista på katthemmet.

Låter det intressant? Kontakta Lena på telefon: 0703-33 14 32


Följande telefontider gäller:

Månd och onsd mellan 10.00 - 14.00
Tis, tors, fred: 16.00 - 19.00.


Virkad väska - stöd vårt katthem
Denna söta väska ligger nu ute på Tradera.

Denna väska är virkad av vår kära Simson till förmån för till Katthemmet Kompis.
Den är fodrad med gulrutigt bomullstyg.
7 nystan Soft Cotton från Järbo Garn. 
Garnkostnad: 7 x 18 = 126 kr
Man får i hela tidningen Kattliv samt även Elle och fler om så önskas... =)
Stöd Katthemmet Kompis i deras uppbyggnad nu!
Väskan väger 342 gram utan några tidningar. =) och skickas direkt från tillverkaren. Vinnaren betalar frakten.

Betalning sker till mitt konto så vidarebefordrar jag hela nettobehållningen till Katthemmet Kompis. Bjud nu bra, för jag vet att Simsons hantverk är enastående bra och vackert!

HÄR kan ni lägga ett bud.

  

Emmaboda marknad och Boda luffarrally

I helgen har Lotta och Maritha befunnit sig på Emmaboda marknad och Camilla och Katarina på Boda luffarrally. De sålde hembakat, t-shirts, kattsaker, smycken m.m. Sammanlagt fick Kompis in 2293 kr. Ett bra resultat. Vi vi tacka alla som besökte oss under lördagen. Hoppas vi ses snart igen!


Maritha på Emmaboda marknad.Vecka 36 - Kattrum, karantän och kontor


Här byggs karantänen.


Här ska Marithas kontor ligga.


Trappan upp till övervåningen.


Förrådet.


Ett av rummen på övervåningen.


Pannrum, toalett och dusch.


Vecka 36 - Snart är burarna klara

Jag låter dessa bilder tala för sig själva. Vi väntar alla med spänning på dagen då katthemmet är färdigt. Det känns som att det är riktigt nära nu. Det kommer bli jättefint. Utan er hjälp hade det aldrig blivit möjligt! Tusen tack!

Coola KopianFler borde vara som coola Kopian, njuta av livet och ta varje dag som den kommer. Han är en livsnjutare på hög nivå. Mat är höjdpunkten i hans liv, liksom all kärlek han får av Maritha och Sonny. Eftersom han har hunnit passera 10-års strecket med några år har han skaffat sig en hel del erfarenhet kring livet. Hans motto är "ät och njut!". Nu vill Kopian förmedla sitt motto till våra bloggläsare.

Har ni något motto?


Fluffiga Fiffi


Fiffi 
är en riktig pälsboll som har gjort stora framsteg sen hon kom till oss för snart två år sen. I början var hon blyg, men har blivit modigare och är inte lika försiktig. Fiffi behöver komma till ett hem som kan ägna mycket tid åt henne.

Hon är född i maj 2008 och kom till oss genom veterinären eftersom hon var avlivningshotad. Hon är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

Kontakta Lena om du vill veta mer om Fiffi.
Telefon: 0703-33 14 32.
Våra telefontider:
Måndag och onsdag mellan kl 10.00-14.00.
Tisdag, torsdag, fredag kl 16.00-19.00.

Vecka 35 - Pannrummet

Lotta berättade att under veckan har grabbarna arbetat med pannrummet. Nästa projekt är att sätta upp väggar som avgränsar kök och karantän. Fler bilder publiceras nästa vecka.


Dubbla gipsskivor i pannrummet.
Övervåningen.


Titta så fint!


En hälsning från FelixFelix hann aldrig läggas ut på hemsidan innan han fick ett hem. Här berättar hans matte Ingegerd hur det har gått för honom.

Vill på det här sättet visa min tacksamhet och beundran för allt arbete som Maritha och Sonny tillsammans med sina medhjälpare lägger ner på att hjälpa utsatta, övergivna, plågade och vilsekomna katter.
Tack för att jag fick förmånen att ta hand om Felix i slutet av oktober 2009! Han är en helt underbar katt och han är min trognaste vän, mitt bästa sällskap  och han visar på alla sätt att det är en ömsesidig kärlek.

Trots att han får vistas utomhus så mycket han själv vill håller han sig alltid i närheten och han följer mig "som en hund". Felix har också skaffat sig ett par kattkompisar som bor i grannskapet och emellanåt kommer han "hemdragandes" med någon av dem. Han är så snäll mot allt och alla och visar också ett stort tålamod med min dotters lilla ragdoll, Elvis, som är född i april. De besöker oss ofta och då blir det mycket bus. Det är bra att de rusar runt i huset en stund. För Felix är det i princip den enda motionen han ägnar sig åt förutom när han fångar möss. Det är en mycket bekväm herre och han har börjat att lägga på hullet så jag försöker att dra ner lite på mat och godsaker.
På kvällarna framför TV:n ligger han alltid i mitt knä och spinner och när vi går och lägger oss vill han helst ligga på min kudde. Då skall vi hålla tassen/handen när vi har sagt godnatt...!

Vi följer med stort intresse nästan dagligen vad som händer på Kompis. Det är otroligt vad det går undan med bygget och vi väntar med spänning på hur alla era små skyddslingar kommer att reagera när det är dags för inflyttning i det nya katthemmet. Det blir rena lyxboendet för dem men vi hoppas ändå att alla till slut kommer att få ett eget kärleksfullt och tryggt hem. Det är ju alla katter värda att få ha...

Heder åt er alla för ert stora engagemang!
Vi ser verkligen fram emot invigningen av det nya Kompis
En stor kram till er alla, både 2- och 4-benta från
/Ingegerd och Felix


RSS 2.0