Ögongodis


Cattis

Nu har våra söta kattungar från förra året vuxit till sig och är redo att flytta till egna hem. Vill du veta om dem?
Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis på telefon; 0706-07 13 90. Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00 - 19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)

Cattis är en söt helsvart kattunge som söker nytt hem. Hon är 8 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Cattis är mycket social, kelig och lekfull. Hon är även kastrerad, vaccinerad och id-märkt.


Kickan

Kickan är en söt vitgrå kattunge som söker nytt hem. Hon är 8 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Kickan är mycket social, kelig och lekfull och särskilt tycker hon om att leka med vatten. Hon är även kastrerad, vaccinerad och id-märkt.


Morgana

Morgana är en söt svartvit kattunge som söker nytt hem. Hon är 8 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Morgana är kelig, lekfull och mycket social. Hon är även kastrerad, vaccinerad och id-märkt.


Nina

Nina är en söt svartvit kattunge som söker nytt hem. Hon är 10 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Nina är en ganska lugn och social tjej som älskar att kela. Hon är både kastrerad, vaccinerad och id-märkt.


Shakira

Shakira är en gullig gråvit kattunge som söker nytt hem. Hon är är 8 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Shakira är lekfull, social och mycket kelig. Hon är även kastrerad, vaccinerad och id-märkt.Spettan

Spettan är en kattunge som söker nytt hem. Hon är tabbyfärgad med lite inslag av rött i pälsen. Hon blev 7 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Spättan är en kelig, social och lekfull kattflicka och är nu redo för ett nytt hem.


Suss

Suss är en helsvart gullig kattunge som söker nytt hem. Hon blev 7 månader gammal i februari 2011 och hon har bott på Katthemmet sedan sommaren 2010 då vi tog hand om ett antal katter. Suss är mycket social, kelig och lekfull och söker nu ett eget hem

Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis
Övergavs av sin ägareVår medarbetare Tordis är sedan några månader tillbaka stödhem till en underbar kattfamilj som övergavs då ägaren flyttade. Kattungarna, Sara, Per, Sif, Mårten och Sille, är ca 16 veckor och Esmeralda, som mamman heter, är runt året. De växer så det knakar och de lär sig nya hyss varje dag. De är sociala och keliga. Alla är vaccinerade. Dessa charmtroll söker nu egna hem där de kan bli ompysslade och älskade.

Vill du ge dessa katter ett kärleksfullt hem? Kontakta Maritha på Katthemmet Kompis på telefon; 0706-07 13 90. Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00 - 19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)

Vem kan motstå dessa pälsbollar? ;-)

En ny invånare i Svalehult

Vi har tidigare berättat om Murphy som dök upp på gården förra året. Han har besökt oss i olika perioder och med tiden har han blivit mer nyfiken på allt som händer. Murphy har blivit behandlad för ögoninflammation och inom några dagar ska han kastreras, vaccineras och ID-märkas. Murphy ska stanna på gården där han får komma och gå som han vill. Enligt Lotta går det inte att motstå charmtrollet. Hon berättar att han buffar och spinner högt när han blir klappad. Det måste vara paradiset att få komma in i värmen och bli ompysslad när han varit hemlös så länge.


En ny invånare i Svalehult.

Kopior?

Ganska ofta stöter vi på katter som liknar våra egna. När My kom till Katthemmet Kompis slog det mig att hon var en kopia av min My. (Därav namnvalet.) Kopian har fått sitt namn eftersom han är en spegelvänd kopia av Kompis.

Finns det fler kopior av våra katter i bloggvärlden? Jag börjar med My, Jussi och Fiffi.

Maila din bild och skriv några rader om din katt till: [email protected]
Bloggar du om din katt? Länka gärna till bloggen/inlägget. Bilderna kommer att publiceras på bloggen.


Jussi


My


Fiffi


Håll koll på frisyren

Badar du din katt? I så fall kanske dessa produkter kan göra underverk för pälsen. Schampot finns i flera varianter beroende på pälsens färg, längd och kvalitet. Vad sägs om extra volym och/eller en glänsande päls? Förutom schampo finns bl.a. balsam, balsamspray och spray för tovutredning. Du hittar produkterna i Kattfamiljens shop.

 
Bilder från Kattfamiljen.


Det där med möss...
Rembrandt fyller 21 år


Åldern är bara en siffra. Eller hur, Rembrandt?


När jag besökte Kompis i somras passade Rembrandt på att svalka sig i skuggan.


I vår blir det fest för gårdens äldste herre. Det är Rembrandt som har hunnit bli hela 21 år. Maritha och Sonny har känt honom i många år men när hans husse gick bort för några år sen fick han flytta in till dem. De senaste åren har han haft sällskap av flera damer, men tyvärr har det slutat med att Rembrandt, av olika anledningar, har dumpats eller blivit änkeman. Först dejtade han Älva, men tyvärr somnade hon in på grund av sjukdom. Efter några veckor flyttade Katitzi in till honom men deras förhållande höll inte speciellt länge. Katitzi tyckte att Rembrandt var en gammal gubbe och dumpade honom och flyttade till en egen familj. När Märta dök upp trodde han att de skulle vara tillsammans i all evighet men även denna gång fick han uppleva sorg. Märta gick bort i början av juni 2009. Förlusterna av Älva, Katitzi och Märta tog honom hårt. Han slutade tro på kärleken. Men så dök Lucky, hans nuvarande sambo, upp. Lucky kom in som ett ljus i Rembrandts liv och han började stråla igen.

Rembrandt har dock problem med njurarna men fungerar annars bra. Lucky är 16 år och har allergi men är pigg och mår bra i övrigt. De passar alldeles utmärkt ihop, de kelar och njuter av varandras närvaro. De bor numera inne hos Maritha och Sonny.

Nog om det. Eftersom Rembrandt är äldst av katterna på gården kommer Maritha, Lotta, Tordis och Lena att anordna en fest för honom. Sonny har som vanligt lovat att bjuda på tonfisk, makrill, nykokt torsk och kattgodis. Vi ser fram emot att fira "Remmes" födelsedag.

Ett stort grattis till vår härliga Rembrandt!

Vill du skicka en grattishälsning till vår fina pensionär? Skriv en kommentar här nedan.


Rembrandts sambo, Lucky.Med kärlek på Alla hjärtans dag

Vi vill önska alla kattvänner en riktigt härlig och mysig Alla hjärtans dag. På Katthemmet Kompis är det Alla hjärtans dag varje dag. Men just idag vill vi sprida extra med kärlek till alla våra vänner!

Något för kattvänner?

När jag var och shoppade i Karlshamn i lördags hittade jag denna söta present på Ylvas Presentbod. Jag kan tänka mig att det skulle kunna vara uppskattad present till en kattvän på Alla hjärtans dag. Personligen gillar jag paket som är inslagna i cellofan. Jag tycker det ger en känsla av lyx. :-)
Söta servetter.

Med kärlek för dammtussar...


Bild: Pia

Vår vän Pia har gjort denna charmiga bild. Passar den in i ditt hem? ;-)

Varning för katten!Vem är katten som gäspar så stort på Katthemmet Kompis?

Inredningen i nya katthemmet

I dag har Lotta hjälpt till på katthemmet och som vanligt hade hon kameran med sig. Så här ser det ut på katthemmet i dagsläget.
Maritha visar upp karantänen.

Ekologisk kattmat

För ett tag sedan efterlyste jag vart man kunde köpa ekologisk kattmat. Det visade sig att svaret fanns närmare än jag trodde. Jag har nyligen flyttat till ny lägenheten och när jag var ute på en joggingtur igår bestämde jag mig för att springa till en ekobutik 2 kilometer längre bort. Butiken ligger i en riktig idyll, på en bondgård och runt omkring breder stora hagar ut sig. Det är fantastiskt fint där sommartid. Väl där hittade jag den kattmat som jag så länge hade sökt efter, det vill säga Yarrah Bio Nature´s Finest. Produkten fanns som både blöt- och torrfoder. Jag köpte en påse torrfoder på 300 g. (Jag insåg att det skulle vara betydligt lättare att springa med en påse än med en konservburk.) Eftersom maten är så dyr kommer jag inte att ha råd att endast köpa detta foder till mina katter, utan ge dem det som godis. Ängla och Blixten kommer att få agera recensenter. Återkommer med resultatet. ;-)

Torrfoder 300 gram: 33 kr/st
Blötmat 400 gram: 24 kr/st
Butik: Ekobutiken i Skärva, Nättraby. (Karlskrona, Blekinge)

Kärt återseendeFörra veckan hälsade Maritha och Lotta på hemma hos Tordis som hjälper till på katthemmet och som äger  Hugo som kommer från oss. När Hugo kom till oss som liten kattunge var jag snabb med att fråga Maritha om jag fick komma på ett namn till honom. (Maritha vet att jag är extra svag för röda katter.)
I vanliga fall brukar hon vilja lära känna katten innan den får ett namn, men denna dag fick jag min vilja igenom. Valet var enkelt, han skulle heta Hugo efter min katt Blixten, som också kommer från katthemmet. Blixten hette nämligen Hugo då han bodde där. 

I alla fall. Det blev ett kärt återseende för dem båda. Hugo har växt och blivit en stor, stolt och vacker kille som gärna visar upp sig. Det blev en härlig stund med gos, bus och lekar. Jag är säker på att Hugo minns Maritha.
Jag tycker det är roligt att höra att han fortfarande heter Hugo eftersom de flesta katter får ett nytt namn när de flyttar till sin nya ägare.


Kärlek
Hugo som liten kattunge.


Med stolthet

Vi kan med stolthet berätta att Sören Fernström, som tidigare bodde på katthemmet, i helgen blev 1:a i sin klass och nominerades till BIS i klassen korthårig huskatt. Fantastiskt bra resultat! Heja Sören! Nästa gång kanske han får konkurrens av snyggingen Kopian?

Ett stort grattis till bygdens son, Sören Fernström!Sören Fernström med matte Nalle.

Foto: Wikki

Katthemmet Kompis

Hela katthemmet blir 130 kvm. På bottenvåningen är själva katthemmet med kök på 80 kvm. Det kommer även finnas golvvärme med klinkers på golv och 80 cm upp på väggarna. Karantänen är 15 kvm med klinkers på golv och burarnas väggar är helt med klinkers. Utöver dessa 80 kvm finns tvättstuga med två tvättmaskiner, toalett och dusch som blir ca 15 kvm. (Pannrummet på ca 9 kvm.) Rastgården blir ca 210 kvm, varav sex små rastgårdar på 10 kvm med anslutning till burarna. På övervåningen kommer ett kontor på ca 10 kvm att finnas. Katterna kommer att få tillgång till 40 kvm. I förrådet, som blir på ca 60 kvm, kommer sand, mat, burar, kattlådor, dynor m.m. att förvaras.


Karantänen sedd inne från katthemmet. 


Karantänen till vänster och längst bort till vänster ska köket ligga.


Burarna i katthemmet som kommer användas till mammor med ungar.


Marithas kontor på övervåningen.


Övervåningen.

Katthult
Katthult byggdes för att vi fick ta hand om många katter från en kvinna som avled. Byggnaden är ca 52 kvm varav 10 kvm består av en äldre byggnad. Rastgård ska byggas till våren på ca 200 kvm varav 3 st små rastgårdar på 10 kvm vardera.


Katthult. 


RSS 2.0