Invigningen blev en succé

Vilken fantastisk dag vi hade under invigningen igår! Katthemmet Kompis fick in strax över 31 000 kronor och mellan 300-400 personer besökte oss. Det var mer än vi väntat oss. Kön in till katthemmet var lång och för att inte stressa katterna fick endast 5-6 personer vistas där samtidigt.

Lena från Hittekatter i fokus, Pia Puma, Lasse, Nalle och Sören Fernström anlände på fredagen för att hjälpa till med förberedelserna. Sören Fernström njöt som vanligt av uppmärksamheten och tack vare sin charm skramlade han ihop 1700 kronor.

Våra hembakade kakor var mycket populära för de sålde som smör inne på Café Kompis. 6500 kronor fick vi in. Vilken tur att många besökare kom med tomma magar. ;-)

Förutom försäljning av b.la. hantverk, smycken, blommor, tavlor, kattleksaker, kattprylar och kakor anordnades tipspromenad och parkeringslotteri. Vinnarna meddelas inom kort på blogg och hemsida.

Vi vill tacka alla besökare, ni som hjälpte oss under invigningen och ni som överlämnade gåvor av olika slag, som b.la. kattsand, kattmat, leksaker, tavlor, affischer, klösmöbler, kuddar, presentkort, en brevlåda med texten "Katthemmet Kompis" m.m. Listan kommer uppdateras allt eftersom. Maritha och Sonny fick blommor, choklad, en tavla av Tiffanys och Smuts matte och husse m.m. Maritha hälsar att det första hon ska beställa är en stor pall med kattsand. ;-) Vi är oerhört tacksamma och glada för ert stöd. Det värmer våra hjärtan. Vi glädjs åt att så många av er kunde komma.

Vi vill också tacka alla som har hjälpt och bidragit till att Katthemmet Kompis kunde återuppbyggas. Den 30 juli 2011 är en viktig dag i Katthemmet Kompis historia. En dag vi alltid kommer minnas. En dag som är början på något nytt. Det finns inga ord i världen som kan beskriva hur tacksamma vi är för allt stöd. Tillsammans har ni bidragit till att fler hemlösa, oönskade och vanvårdade katter får en andra chans i livet. Tillsammans ska vi fortsätta arbeta för att höja katters status. Och vi hoppas ni vill fortsätta att följa oss.  

/Katthemmet Kompis

Läs mer om invigningen på hemsidan.

Foto: Pia Puma, Carola Lindh, Lena Lindell och Emma Rosbladh


Café Kompis.


Maritha tar emot gåvor till katthemmet.


Sören Fernströms matte Nalle.


Gun, Johan och Johans flickvän.


Nalle, Lasse och Sören.


Kön in till katthemmet.


Marianne, Lena, Karin och Malin.


Wikkis matte fotograferar Sören.


Lyckliga Lotta.


Vårt populära lotteri.


Nils sålde fika.


Hembakat.


Coolaste katten på bygget - Kopian. (Hungrig som vanligt.)


Nedervåningen av katthemmet.


Övervåningen.


Övervåningen. Trappan till nedervåningen.


Karantän.


Swärdmons Djur & Present från Torsås.


Söta brickor.


Julkulor.


Skyltar.


Fantastiskt fina gåvor. :-)


Pelagoner.


Pia Puma med sina myntaleksaker, tavlor, borstar m.m.


Görels pelargoner.


Fagras Trädgård.


Glaskatter.


Tordis och Sofie.


Susanne och Morgan.


I katthemmet fanns en gästbok.


Loppistältet.


Helen Borgryd från Agria informerade om djurförsäkringar.


En glad Pia.


En trött SpökLaban tackar för alla presenter... och uppmärksamhet. ;-)


Bara några timmar kvar...

Fem intensiva lägerdagar är nu över för min del. Det ska bli riktigt skönt att få sova i sin egen säng i natt. Dessvärre fanns det ingen tid över till att blogga, dessutom var bredbandsuppkopplingen usel. Tidigare ikväll hälsade Peter och jag på på katthemmet eftersom jag tyvärr inte kan komma på invigningen imorgon. (Jobbar med en bussresa.) Lena från Hittekatter ifokus, Pia Puma, Nalle, Lasse och Sören Fernström var redan på plats. Vilka underbara människor! Ett gäng solstrålar.

Det har varit mycket förberedelser under veckan. Tälten är uppe, städningen är klar och kakorna är gräddade. Morgondagen ser ut att kunna bli succé!

Vi hälsar er varmt välkomna till invigningen av nya Katthemmet Kompis imorgon, den 30 juli mellan kl 11.00-17.00 i Svalehult, en mil utanför Nybro.


Ännu en lägervecka

I morgonbitti startar ännu en lägervecka för min del. Ska försöka blogga på kvällarna men kan inte garantera att tiden finns varje dag eller att uppkopplingen fungerar. Förra året var mottagningen ganska usel. Det händer mycket på katthemmet under veckan. Förberedelserna inför invigningen är i full gång och jag ser redan fram emot Lottas bilder. :-) Hoppas ni får en fin vecka.


Utsikten från lägergården.

Vill du ha ett eget spöke i ditt hem?Ta chansen och tinga katthemmets eget spöke, Spöklaban, det är en helvit ungkatt och han vill gärna ha ett eget hem. Spöklaban är ca 1,5 år, en mycket sällskaplig katt som tycker om att kela och leka. Han är både kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Spöklaban passar som både inne- eller utekatt.

Vill du veta mer om Spöklaban? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)

Text: Carola - webmaster/Katthemmet Kompis


Våra tankar går till Norge

Det som hänt i Norge är ofattbart. Vi känner tomhet när vi läser tidningar och tittar på nyhetssändningar. Det gör ont. Det är inte bara himlen som gråter. Hela världen gråter. Våra tankar går till Norge. Och vi ställer oss frågan; varför?

En vecka kvar

En vecka innan invigningen försöker katterna slå sig till ro i nya katthemmet och rastgården. Några är mer försiktiga medan andra är nyfikna och njuter av sitt nya hem.


Robinson trivs i i sitt nya hem.


Jussi är lite försiktig i nya rastgården men Maritha hälsar att han anpassar sig mer och mer.


Toola, Mona-Lisa, Doris och Samantha.


Stitch, Mimmi och Matti.


Cattis.


Rastgården.

Något att se fram emot

I månader har Pia ägnat timmar åt att tillverka leksaker som ska säljas på invigningen. Strukturerad som hon är har hon t.o.m. gjort en lista på alla leksaker. Och räknat ut hur mycket pengar vårt katthem kan få in om allt blir sålt. Bra jobbat, Pia! :-) Passa på att shoppa den 30 juli. Det är först till kvarn som gäller...

 
Ordning och reda med Pia Puma.


Det händer under invigningen

Ett och ett halvt år efter branden som ödelade Katthemmet Kompis har nu gått och under den tiden har det planerats, gjutits, snickrats, målats, inretts och mycket mer. Allt för att Kompis skulle få sitt katthem tillbaka. Katterna som tillfälligt fick bo i Lillstugan har nu flyttat tillbaka in i sitt nya katthem och snart är det dags för invigning då vi bjuder in alla som vill komma till oss för att fira. Det blir naturligtvis rundvandring på katthemmet men också mycket aktiviteter och försäljning. Vi kommer att ha försäljning av hembakat, smycken, kattprylar och glaskatter och det blir även ett loppisstånd. Vi gästas också av några personer som kommer att sälja sina saker under invigningen vilka ni kan se här:

 

  • Annette målar jättefina tegelpannor och speglar.
  • Lotta säljer pelargoner.
  • Görel säljer också pelargoner. Hemsida »
  • Marie Ingholt säljer sina fina Kompiskort. Blogg »
  • Pia Puma säljer handgjorda kattleksaker. Blogg »
  • Nalle (och Sören) säljer bl a hantverk. Hemsida »
  • Din Djuraffär i Nybro besöker oss. Hemsida »
  • Swärdmons Djur & Present från Torsås.
  • Agria
  • Fagras Trädgård säljer perenner. Hemsida.


Det blir också en tipspromenad och lotterier.


Datum:
30 juli 2011
Tid: 11.00 - 17.00
Plats: Katthemmet Kompis i N. Svalehult, Nybro.


Parkeringslotteri

Det finns goda parkeringsmöjligheter och det kommer att kosta er 20 kr att parkera men då får ni även en biljett som är en lott, där ni har chans att vinna fina priser. Det går naturligtvis bra att köpa fler lotter om man önskar. Priset är 20 kr/lott. Katthemmet Kompis lottar ut tre vinster och vinnaren meddelas senare.

Uppdateringar kring invigningen sker efterhand. Vi hoppas på stor uppslutning och att många av er som stöttat oss har möjlighet att komma.

Hjärtligt välkomna!


Genomgång av invigningen

Nästa vecka är det dags för invigning av nya katthemmet. Vill du hjälpa till vid invigningen den 30 juli?
Anmäl dig genom att skicka ett sms till Maritha på 0706-07 13 90 eller ett mail till Lotta: [email protected] senast den 26 juli.

Den 26 juli kl 14.00 träffas ni tillsammans med Lotta och Maritha på Katthemmet Kompis för att gå igenom arbetsuppgifter under lördagen. Anmäl dig om du är intresserad. :-) Om du inte kan närvara vid genomgången kontaktar Lotta dig för mer information.


Chabo söker eget hem


Världens goaste Chabo.

Chabo är en grå och vit ungkatt som gärna vill ha ett eget hem. Han är 1,5 år, mycket kelen och vill gärna leka. Han är både kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Chabo passar som både inne- eller utekatt.

Vill du veta mer om Chabo? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)

Utkastade


Slim

När syskonparet Slim och Yellow och deras mamma inte längre var välkomna hos sin familj blev de utkastade. Det kunde slutat riktigt illa. Tack och lov såg några snälla grannar till att de fick mat och kunde komma till vårt katthem. Kattungarna är födda vecka 15 och är på väg in till oss. Slim är långhårig hane och Yellow är korthårig hona. Båda är fulla av bus och kärlek. Att få leka, kela och äta god mat är det bästa de vet. Även deras mamma söker eget hem men är fortfarande försiktig av sig. Men Maritha berättar att hon blir modigare för varje dag som går.

Vill du veta mer om sötnosarna Yellow och Slim? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90.
Telefontider: Måndag och torsdag: Kl 16.00-19.00. (Övriga tider håller vi stängt.)


Yellow


Affisch

Nu är affischen till invigningen klar. Sprid den gärna vidare via bloggar, Facebook, Twitter m.m. Vi är tacksamma om ni har möjlighet att sätta upp den på anslagstavlor i anslutning till olika butiker. Tack för hjälpen! :)


En rockkung från Norrköping

Matte Nina har anmält Walle till rockgruppen. Walle är bosatt i Norrköping och övar för full hals med Metallica som bakgrundsmusik. Det luktar succé på lång väg. Välkommen Walle.

Namnet till rockgruppen är fortfarande inte bestämt. Men det verkar som att de flesta av er röstar för Cool cats and the gang.


Direktlänk

Nu ligger inslaget från TV4 som en direktlänk på bloggen. Ni hittar den HÄR.

Tillbaka där det slutade

Våra katter har återvänt till den plats där deras hem och vänner försvann i lågor för 1,5 år sen. Några katter har fått nya hem, några kom aldrig tillbaka. Kanske sprang de till skogs och inte hittade tillbaka eller så omkom de i branden. Vi vet fortfarande inte och kommer förmodligen aldrig att få veta.

I veckan hade vi besök av TV 4:s lokalnyheter som filmade när katterna tog första stegen in i nya rastgården och katthemmet. Sonny & co hade byggt en tunnel mellan Lillstugan (där katterna har bott sen branden) och den nya anläggningen. Lotta var som vanligt på att plats för att föreviga händelsen.


Tunneln mellan Lillstugan och nya rastgården/katthemmet.


Lizzie från TV 4 gör vi beredd.


Maritha öppnar upp tunneln.


Doris är först ut.


Doris, Sixten och Tassie.


Toola väntar på sina kompisar.


Doris, Laban och Tassie.


Robinson gör sig redo.


Petronella gör entré.


Murphy kontrollerar så att Lizzie sköter sig. ;-)


Doris njuter av den nya rastgården.


Pengla inspekterar.


Robinson är plats.


Toola spanar in utsikten.
Trötta arbetsmyror. Sonny, Maritha och Tordis man Nils.


Avslutningsfika. Katarina, Alva, Tordis, Nils, Maritha, Sonny och Lizzie njöt av hembakat.


Dagens sommaroutfit

Det var ett tag sen vi visade dagens outfit. Men nu är det dags igen. När solen skiner och himlen är blå går Maritha gärna runt i denna outfit. En perfekt sommarklädsel enligt henne själv. Den fina rosbusken fick agera bakgrundsbild när bilden togs av Lotta. Kläderna är en mix från Lindex och KappAhl.
Snyggt Maritha!


Vacker som en sommardag. Marithas rosbuske är en riktig skönhet.

Ronnebys hittekatterRonnebys Hittekatter & Co
är en ideell verksamhet som har funnits ganska länge egentligen utan att stå på egna ben, eftersom vi tidigare varit en del av KKS. Ronnebys Hittekatter & Co har sedan vuxit sig allt större och nu var det dags att starta eget.

Emma Green, som grundat Ronnebys Hittekatter & Co har godkänd djurverksamhet (paragraf 16tillstånd) hos länsstyrelsen vilket innebär att verksamheten får ta in, vårda samt omplacera djur. Vi får även bedriva jourverksamhet. Allt förutsatt att vi följer de paragrafer som står på tillståndet, vilket självklart görs. RHK har ett gott samarbete med myndigheter och media, och en del lokala affärer. Men vi hoppas få fler samarbetspartner under år 2011. Vi anser att ett samarbete med andra djurhjälpsorganisationer och myndigheter i längden enbart gynnar djurens och kattens status. Däremot stödjer vi inte katthem som avlivar friska katter, skygga katter samt använder sig av 3 månaders regeln. varje individ har rätt till sitt liv. Inga friska djur avlivas under vårt beskydd.

RHK använder sig utav jourhem för att kunna hjälpa så många djur som möjligt, både platsmässigt samt ekonomiskt. Allra först hamnar de i karantän, där de sitter i 2-3 veckor p.g.a smittorisken, samt får besöka veterinären. Sedan slussas de vidare till jourhemmen eller in på djurhemmet som bedrivs hemma hos Emma Green. Jourhemmen kollas noga upp, så att rätt djur får rätt jourhem och vice versa. Tack vare våra jourhem utspridda över hela landet kan vi snabbt och effektivt hjälpa fler djur! I vissa fall kan vi även förmedla direktkontakt mellan de nya hemmen och de som kontaktar oss om djur och i de fallen behöver inte djuren mellanlanda hos oss eller hos något jourhem. (t.ex ägarägda djur under privata omplaceringar)

Text: Ronnebys hittekatter


Våra hjärtan flyttar in

Reportaget från TV4 nyheterna. Våra katter tar sina första steg i nya katthemmet.


Reportage om nya katthemmet på TV 4

Ikväll (12/7) kl 19.15 samt 22.15 sänds ett reportage om nya Katthemmet Kompis på TV 4 (Kalmar). Förhoppningsvis läggs inslaget ut på deras hemsida. Håll utkik!Mer om kattutställningen...


Maritha pratar med några kunder.

Lotta berättar om helgens kattutställning
Många kom och pratade med oss och en hel del hade köpt sin katt från vårt katthem (inte utställningskatterna det var bara Sören som kom 2:a). Sören var hur cool som helst och han sov på fällarna hela dagen. När det var dags att gå till domaren fick Nalle ta fram godis så att han vaknade. Många trodde han var en uppstoppad katt och tyckte att det var rätt smaklöst att klappa en uppstoppad katt, vilket vi håller med om men så fick de se ett litet öra som viftade eller ett ben som rörde sig och de blev väldigt överraskade. Sören tar sitt jobb på fullaste allvar men om man ska pussa honom ställer han inte upp. Men vem vill ha pussar från vilt främmande människor?
/Lotta


En uppstoppad katt? Sören Fernström lever. På riktigt.


Nalle mutar Sören med godis för att han ska vakna.


Godisgris.


Sören kopplar av med en myntamus som han fått av mormor Maritha.

Foto: Lotta

Ny talangSångfågeln Nanna har anslutit sig till rockgruppen. Matte Louise hälsar att Nanna tar både låga och höga toner. En riktig rockpärla! Ni lär få höra mer från denna coola dam. Välkommen Nanna.

Utrotningen fortsätter

Blixten har gått in i rollen som muskung på stort allvar. Ju fler möss han fångar desto mer betalt kan han ta för sina kommande jaktkurser. Om det är en smart taktik återstår att se. I alla fall, Blixten fortsätter att utrota i stort sett alla små djur på Västeråkra. Strax innan jag skulle åka och jobba på ridlägret tidigare i veckan hittade jag denna stackars slaktade fågel på gräsplätten utanför.Liken fortsatte att dyka upp under veckan... Denna stendöda mus låg på hallgolvet när vi kom hem sent igår.Och denna släkting (?) till ovanstående mus låg under trädgårdsmöblerna tidigare ikväll.  Vila i frid.


Succé på kattutställningWow, vilken helg! Vi har haft två fantastiska dagar på kattutställningen som anordnades av Calmare kattklubb. Sören Fernström kom tvåa i sin klass. Hurra! Och genom att låta besökarna betala för att klappa honom fick Katthemmet Kompis in 1210 kronor. Vilken entreprenör han är, Sören. Bra jobbat. Utöver Sörens insats fick vi in 3790 kronor. Vi vill tacka alla besökare och alla som skänkte kattmat och kattsand. Ett varmt tack till Calmare kattklubb för att ni tänker på oss. Ni är bäst!


Svalehultsonen Sören Fernström gjorde succé i Kalmar.


En stolt mormor. Maritha visar upp silvermedaljören.

Foto: Emma

Nya katthemmet invigs den 30 juli

Nu kan vi äntligen bjuda in er alla till Invigning av nya Katthemmet Kompis som går av stapeln den 30 juli. Exakt vad som kommer att hända under dagen är fortfarande något oklart men vi vet att Din Djuraffär i Nybro kommer ut till oss och förmodligen blir det tipspromenad i området runt katthemmet.

Datum: 30 juli 2011
Tid: 11.00 - 17.00
Plats: Katthemmet Kompis i N. Svalehult, Nybro.

Det finns fortfarande saker att göra i katthemmet innan allt är helt färdigt men snart kommer katterna att kunna flytta in i sitt nya katthem och det är de väl värda.

Det kommer att finnas goda parkeringsmöjligheter eftersom en hel åker finns tillgänglig. Vi kommer att uppdatera mer om invigningen efter hand. Vi hoppas på stor uppslutning och att många av er som stöttat oss har möjlighet att komma.

Hjärtligt välkomna!


Husses sysslor

Som jag berättadee igår är jag i väg och arbetar på läger hela veckan. För att husse ska klara klara veckans sysslor tejpade jag upp en kom-i-håg-lapp. De viktigaste sysslor rör såklart våra katter. Denna smarta lista sitter just nu på insidan till ytterdörren.                                     

Ridläger

Fram till fredag eftermiddag jobbar jag på ett ridläger och kommer inte hinna blogga så mycket som jag hade velat. Ska förska få ihop ett inlägg i morgon. Hoppas ni får en bra vecka! 

Träffa Sören Fernström och Katthemmet Kompis


Sören Fernström laddar inför helgens utställning.

Den 9 och 10 juli är det dags för Calmare Kattklubbs utställning i Kalmar. Katthemmet Kompis finns på plats båda dagarna. Vid vårt bord finns möjlighet att köpa kattleksaker, diverse kattprylar, hembakat, t-shirts, handgjords grattiskort m.m. Svalehultsonen Sören Fernström fortsätter sin turné och självklart finns han på utställningen båda dagarna. Missa inte det!

Plats:
Kalmar Spelefanten, Torsåsgatan 5-7
Inträde: 40 kr vuxen, 20 kr barn 12-15 år
Entré: Kl 9.00-15.00

Ragdollspecial på lördagen. Spännande sidoklasser tas ut. Scandinavian Ragdoll Club finns på plats.

Alla raser båda dagarna!
Exotic, Perser, Maine Coon, Norsk Skogkatt, Sibirisk Katt, Helig Birma, Ragdoll, Brittiskt korthår, Abessinier, Somali, Burma, Europé, Ocicat, Bengal, Russian Blue, Devon Rex, Cornish Rex Sphynx, Oriental, Siames & Huskatt m fl.

Välkomna!

Informationen om utställningen är hämtad från Calmare Kattklubb
Grattis Kjelle Bus

Vår vän och rockmedlem Kjelle Bus blev igår Champion på utställningen i Trelleborg. Ett stort grattis kompis! Vi skickar en dyr torsk som present. ;-)


Foto: Kjelle Bus matte


En stolt kung.

Foto: Nalle

Dagens kommentar

"Bra gjort av husse. Inget är gott nog för oss katter. Mindre torskfilé åt folket! Knuten tass"

Sippo
tycker till i följande blogginlägg.


När husse får i uppdrag att tänka på ekonomin

Efter operationen fick Blixten order från veterinären att äta mjuk mat. Att han inte är speciellt förtjust i blötmat har inte gjort veckan direkt billigare. De senaste dagarna har Blixten ätit alaska pollock, fisk som fungerat både för honom och plånboken. När husse fick i uppdrag att handla den billigaste fisken i affären kom han hem med 400 gram torskfilé för 39,90 kr. Inte för att Blixten inte är värd dyr fisk, men när husse och jag skulle handla torsk till oss själva förra veckan tyckte han att samma torskfilé var på tok för dyr. Blixten var inne på samma spår som husse och innan de sa god natt till varandra tidigare ikväll utbröt de: "Mindre torskfilé åt folket!"


Dagens fynd.

Blixten är sjukskriven

Det är synd om Blixten. Tidigare i veckan opererades han för FORL, en tandsjukdom. Man vet inte vad som utvecklar sjukdomen eller vad man kan göra för att förebygga problemen. Blixten, som inte alls tycker om att sitta i bur, åka bil eller träffa veterinärer, klarade det bra. Han återhämtade sig relativt snabbt efter ingreppet och har fått gourmetmat sen dess, nykokt fisk. Hans favoriträtt. Blixten är sjukskriven ett par dagar till men hälsar till sina bandmedlemmar att han övar varje kväll - när matte och husse ska sova.


Mammas pojke.

Jag vill poängtera att Blixten är min egen katt och tillhör därför inte Katthemmet Kompis. Däremot köpte jag honom från Kompis 2005.

Hjälp oss att välja

Vi har fått in två namnförslag till vårt rockband.

Stray cats (som betyder "hemlösa katter".)

Cool Cats and the gang

Hjälp oss att välja. Vilket av dessa namn föredrar ni?Rockbandet utökar

Nya medlemmar har tillkommit till rockbandet. Det är Jippi och Ligans (Vitöra, Prinsen, Puzzel och Bandit). Ni hittar bilder på stjärnorna här.

RSS 2.0