Dessa medelålders män

Det är inte bara tonåringarna som sover bort dagarna. Nu har fenomenet spridit sig till Blekinge - och till mina medelålders män, Blixten och Ängla. Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Medan matte sköter hemmets sysslor laddar grabbarna batterierna inför kvällens bravader. Och det är precis som det ska vara, enligt husse.


Tonåringarna har flyttat hemifrån


Zenta

Våra tonåringar börjar tuffa till sig och är redo att flytta hemifrån. Förra veckan flyttade Zenta och Sune till ett ungt par. Siri, Sune och Zentas mamma var hemlös när de föddes, men matades av en familj. De tog kontakt oss för höra om ledig plats, men då hade vi fullt och mamman fick ställa sig i kö. I samma veva visade det sig att hon var dräktig. Familjen fortsatte att ta hand om dem och när ungarna var 12 veckor flyttade de till oss. Familjen valde att behålla mamman.

Vi önskar Sune och Zenta lycka till i sitt nya hem!


SuneÄven Lucky har blivit en ängel


Älskade Lucky.

Katthemmet Kompis har drabbats av ännu en sorg. Idag somnade vår älskade och underbara Lucky in - exakt 18 dagar efter att hennes stora kärlek och bästa vän Rembrandt gick bort. Lucky har sedan en tid tillbaka haft problem med lederna i bakbenen och har den senaste tiden haft svårt att gå. När hon kom till oss våren 2009 var hon väldigt mager men fick la på sig hull efter en tid. Eftersom hon var så gammal fick hon flytta in till Maritha och Sonny.

Med tiden blev Lucky god vän med Rembrandt. De följde varandra, dag som natt. De blev bästa vänner och vårt äldsta kärlekspar. Efter Rembrandts bortgång har hon sörjt och saknat sin själsfrände. Idag tog hon sitt sista andetag. Nu har de återförenats i katthimlen - och de är så lyckliga. Och friska.

Trots att vi vet att hon har det bra hos Rembrandt räcker orden inte till och tårarna går inte att torka. Vi saknar Lucky och Rembrandt så oerhört mycket. De lämnar efter sig ett stort tomrum. Lucky blev 16 år.

Du är älskad och saknad, Lucky. Du finns i våra hjärtan.

/Katthemmet Kompis


En äldre bild på Lucky.


Underbara och fina Lucky.


Helgens skönaste lirare - Sören Fernström


Gästvänlig. Sören Fernström vet hur man lockar besökare.

Kan det bli annat än succé när svalehultsonen Sören Fernström visar upp sig? På Bäckebo marknad igår drog han in 1025 kronor till Katthemmet Kompis. Vilken lirare han är, Sören! Utöver det fick vi 2258 kronor. Strålande bra resultat. Lotta, Nalle, Lasse och Maritha hade som vanligt en rolig marknadsdag med många glada besökare.
Dagens bästa, enligt Sören själv, var kakorna som Maritha skänkte till honom när marknaden var slut. Om Sören hann smaka innan de låg i magen på matte och husse har inget velat berätta... ;-)

Sonny, som inte heller denna gång kunde medverka vid marknaden, fick hålla ställningarna hemma på gården. Och det är ju inte fy skam det heller.
Spralliga Lotta inspekterar de goda kakorna.


En glad och nöjd Maritha.


Lasse rastar Nalle och chefen håller ställningarna vid ståndet.

Foto: Lotta och Nalle


Skit i kalorierna

Jag höll på att sätta chokladkakan i strupen när en fågel viskade i mitt öra att Maritha har börjat räkna antalet kalorier som varje provpåse med kattmat innehåller. Nina och Petronella var först ut att lyssna på föreläsningen. Båda skakade, förståeligt nog, på sina huvud åt henns räkning. Äsch, Maritha, strunta i kalorierna och njut av att det är helg! Se och lär av Kopian!Foto: Emma R

Dessa tonåringar...


Dagens ungdom.

Sover på dagarna och är vakna om nätterna. När vår vän Emma besökte katthemmet i veckan vägrade de stiga upp, trots att Maritha försökt väcka dem redan klockan 07.00. Sonny däremot vet hur man väcker dagens tonåringar. Man lockar med godis. Ibland är han inte så tokig, den där Sonny.

Säga vad man vill om våra tonåringar, trots all lathet och allt hyss, är de ändå lika underbara. På alla sätt och vis.


Lilli, Sussie, Pyret och Polarn.

Foto: Emma R


Kvällsyoga


Ååå så sträcker vi... lite till...

Våra katter utnyttjar relax/spaavdelningen på övervåningen till max. Det är också där de utför behandlingen "SPA med klös" - som blivit en succé! Tidigare i kväll stod yoga på schemat. Nina, som är nybörjare, valde att starta mjukt. Här värmer hon upp ben, tassar och klor. Nina har hört att kattyoga är det allra senaste och vem vill inte hänga med i trenderna?

Utövar era katter yoga?


Puh, vilket intensivt pass.

Foto: Emma R

Slakt utan bedövning

Djurskyddet har startat en namninsamling mot slakt utan bedövning. Läs mer här. Tycker du precis som vi på Katthemmet Kompis, nämligen att det är fel att slakta utan bedövning, så skriv på! Din insats behövs och är viktig! Namninsamlingen går bra att dela på exempelvis Facebook och Twitter. (Se vidare under artikeln.)


Skriv på du också!

Dagens spanare

Dagens bästa spanarradar går till Jello som blev alldeles till sig när han fick flytta in i katthemmet tillsammans med Slim och Freja. Det stora nöjet gick ut på att utforska nya leksaker och klätterställningar. Små charmtroll roar sig lätt.


En katt med koll.

Foto: Emma R


Arbetsnarkomaner

Så här kan en arbetsdag se ut på Katthemmet Kompis. Emma och Katarina sliter som djur. Resultatet ser ni här nedan. Men... var höll chefen hus?


Emma rensar lådor.


Katarina tog sig an Soffipropp.


Bäckebo marknad

Lördagen den 24 september mellan kl 08.00-16.00 deltar vi på Bäckebo marknad (Alsterbro) tillsammans med Nalle, Lasse och katten Sören. Vi säljer bland annat hembakat, t-shirts, handgjorda kort och diverse kattprylar. Missa inte chansen att klappa Sveriges kanske mest kända huskatt för endast 1 krona! (Pengarna går till hemlösa katter.)

Välkomna!

Hitta till Bäckebo.


Träffa "tröttmössan" Sören Fernström i Bäckebo.

Välkomstskylt

Denna fina välkomstskylt pryder grusgången fram till katthemmet. Katten på bilden heter Kompis och det är efter honom katthemmet fått sitt namn. Tyvärr somnade han för ett par år sen. Kompis var alltid snäll mot alla och bråkade aldrig. En riktig kompis.Layouten har vår duktiga webmaster Carola gjort.


Ingången till katthemmet.


Hållbar utveckling

I Svalehult behöver man varken sätta sig i bilen eller gå speciellt långt för att hitta svamp. Det räcker med ett besök i katternas rastgård för att finna det man söker. Nu senast dök denna skönhet till svamp upp. Och häromdagen sparade Maritha in på bensinen när hon plockade plommon i rastgården. Hon sparade både bil, miljö och tid när hon valde att satsa på närodlat istället för att köra till Coop. Smart tänkt, chefen.


Eko-Maritha.Foto: Lotta
Grön chef. Maritha plockar, Lotta står på marken och tar emot.

Ett år senI går var det ett år sen svalehultsonen Sören Fernström flyttade från Katthemmet Kompis till Nalle och Lasse i Blekinge. Så här skriver Sören i ett mail till oss:

"I går hade jag varit hos husse och matte i precis ett år. Ett år fullt med spännande upplevelser. Femtioelva marknader, sju utställningar och många berömda katter har jag morrat åt. För sån är jag. Gamlingarna här hemma har jag satt skräck i.
 
Tvåbeningar från snart hela Sverige har beundrat mig och klappat min silkeslena päls. Först fick dom göra det gratis men sen kom jag på att dom faktiskt skulla kunna betala för att få den stora äran att få klappa Sveriges coolaste Katt. För det är jag det. Fråga bara alla de som sett mig snusa i fårskinnshögen. Så en krona klappen från mitten av maj fram till i förgår blev ca 28 000 kronor som olika kattvänner fått dela på. 
 
På ett årsdagen, då jag fick ett alldeles eget hem, firar jag dock hemma och skänker många mjuka nospussar till Martiha och Sonny som såg till att jag fick mina för mig perfekta människor."
 
Sören genom husse och matte


Trenden fortsätter


Lyckliga Lotta njuter av en lyckad dag på spa.

Vår affärsidé "Spa med klös" ser ut gå en ljus framtid till mötes. Nu senast fick Lotta känna på tassar och klor. Och som hon njöt! Den nybyggda relaxavdelningen på övervåningen skulle möjligtvis kunna användas som spa-avdelning. Kanske hade Sonny & co en baktanke med detta när katthemmet byggdes?

Vad tror ni om ett "spa med klös" på Katthemmet Kompis?


Plats för spa?


Resultat från Emmaboda marknadLotta
, Katarina och Maritha hade en trevlig dag på Emmaboda marknad i lördags. Sonny fick stanna hemma och ta hand om katterna, vilket han skötte alldeles utmärkt. Guldstjärna där. För att hinna med alla sysslor steg familjen Fernström upp redan kl 04.00. Sonny ägnade dagen åt att rensa lådor, städa katthemmet, utfodra och sjunga för katterna. När Maritha kom hem låg allesammans och sov. Enligt Jussi hade samtliga katter sår i öronen efter Sonnys "ljuva" stämma.

Tillbaka till marknaden. När klockan hade passerat 16.00 hade Kompis fått in 1400 kronor samt en del kattmat. En mycket bra dag. Tack till alla som besökte oss!


Maritha glömde sitt sugrör hemma...

Foto: Lotta

Det där med kärlekVårt mål är att alla katter ska bli sedda och ompysslade varje dag - så länge de själva vill. De katter som vill vara för sig själva får vara det och de får komma i sin egen takt. På bilden kelar Maritha med Polarn och Lili.

Foto: Emma R

Välkommen på spa med klösEn helt vanlig dag på Katthemmet Kompis. Våra kattungar är precis som de ska vara, hänger och klänger i allt de ser. Förra veckan bjöd Lili och Sussie vår medarbetare Katarina på en skön spakväll. De tuggade i håret och masserade hennes axlar. Relax på hög nivå. Kan man ta betalt för sådant?

Foto: Emma R

Vi säger god natt


Foto: Emma R

Kvällen är här och Maritha och Sonny har lagt sig för länge sen. Det är bara några timmar kvar tills de ska upp igen. Mirja, Viggo och Lilleman är trötta efter alla bus i helgen. Katthemmet Kompis önskar god natt och hoppas på en ny och härlig vecka.

Hur har er helg varit?

Succé på catwalken

Sören Fernström fick med sig en silvermedalj vid dagens kattutställning. Han fick utmärkta betyg och strålade hela dagen. Succé - som vanligt. Bra jobbat Sören.

Grattis Sören!


Entré på catwalken. Sören var den enda katten som tassade runt bland dammråttorna på golvet. I väntan på att bli bedömd spanade han tillsammans med husse Lasse in konkurrenterna.


Rembrandt har blivit en ängelIgår somnade vår trogna och älskade vän Rembrandt in. Rembrandt kom till oss från Sölvesborg för många år sedan. Han hans ägare flyttade ifrån honom och flera år levde han som hemlös. En snäll familj tog sig an honom och kontaktade oss. Så småningom fick han ett nytt hem hos en man men i slutet av 2007 blev hans husse sjuk och gick bort, så Rembrandt flyttade tillbaka till Kompis. Sedan dess har han bott inne hos Maritha och Sonny. Varje dag höll Rembrandt Maritha sällskap vid frukosten. Han var en sann vän som alltid fanns vid vår sida. Det var svårt att inte tycka om honom, hans lugna och mjuka sätt charmade alla som kom i hans närhet.

Rembrandt drabbades förmodligen av en hjärnblödning och igår somnade han in lugnt och stilla. Sorgen och saknaden är enorm. Våra hjärtan gråter och varje gång vi blundar ser vi honom framför oss. Nu lever han tillsammans med våra änglakatter i himlen. Rembrandt blev 21 år.

Vi älskar och saknar dig så, Rembrandt. Du finns i våra hjärtan. 

Alla vi på Katthemmet Kompis


Vi ses i katthimlen, Rembrandt.
Läs om Katthemmet Kompis i Kattliv

I nya numret av Kattliv finns ett reportage om Katthemmet Kompis som bland annat handlar om hur vårt katthemmet startades och återuppbyggnaden efter branden. Jag vet inte om artikeln läggs ut på Kattlivs hemsida, men håll ögonen öppna.

Är det någon av våra läsare som läst reportaget? I så fall, vad tyckte ni?Kattliv nr 6/2011


Dagens suck

I lördags hade vi annons i Barometern, Östran och Blekinge Läns Tidning. Flera ringde och ville titta på våra katter. De flesta kom som bestämt, tack och lov, men tyvärr var det några som bokade en tid men inte dök upp. Det tycker vi är respektlöst! Det är okej att ångra sig, men glöm inte att meddela oss både vid förhinder eller om intresse inte längre finns.
Emmaboda marknad

Lördagen den 10 september mellan kl 8.00-16.00 deltar Katthemmet Kompis på Emmaboda marknad. Till försäljning finns diverse kattprylar och hembakat. Ni kommer även att finna information om katthemmet. Hoppas ni har möjlighet att komma förbi, och i så fall; glöm inte att ta med det glada kattleendet! Vi ser fram emot att träffa er! :-)


Så lyckas du med en kattografstämpel

Kaffekokarkokboken tipsar hur man gör en kattografstämpel. När jag läser instruktionerna och tittar på bilderna ser det så lätt ut. Men vette sjutton om jag vågar testa på katterna här hemma. ;-)

Däremot är det något som katterna på katthemmet behöver öva på. Jag menar, efter all uppståndelse i samband med invigningen då vi medverkade i både tidningar, teve, bloggar och forum kan jag tänka mig att många skulle köa för en kattografstämpel.


Print screen från Kaffekokarkokbokens härliga blogg.
Har ni inte besökt bloggen tidigare? Gör det. Ni lär inte bli besvikna.

Katthemmet är fullbelagt

Katthemmet Kompis är fullbelagt och vi tar inte emot nya katter för tillfället. Många katter står på kö för att komma in. Andra ärenden, om du t.ex. vill köpa katt, prata in ett meddelande med namn, telefonnummer och vad ärendet gäller så ringer vi upp.

Tel: 0706-07 13 90.

Besöktider: Efter överenskommelse.

Från vilsen till trygg


Boysens favoritspejjarställe… Här kan man ligga och titta på allt som händer på innegården.

Charmiga Boysen hann aldrig läggas in ut på hemsidan innan han fick ett hem. Han hittades i ett samhälle där han virrade omkring och där ingen ville kännas vid honom. När Boysen träffade Martin (hans nuvarande husse) var det kärlek vid första ögonkastet. Nu har Martin och Boysen (Spock som han heter numera) skickat ett par bilder. Det märks att han trivs och njuter i sitt nya hem. Härligt!


Boysen (Spock) älskar att bli kliad på magen.


Boysen (Spock) älskar att vara i centrum. När husse har folk på besök ska han alltid ligga precis mitt i där allting. händer.


En stolt och lycklig husse Martin och en liten Boysen som älskar när man bär omkring på honom.Bildtext: Martin

Rädda Södertälje katthemSödertälje Katthem
behöver hjälp för att kunna fortsätta sin verksamhet.

Då kommunen meddelat att de kommer att dra in det bidrag de hittills givit till katthemmets drift samtidigt som hyresvärden, Telge Fastigheter meddelar att hyreskontraktet inte kommer att förlängas vid utgången 2014 är katthemmet i akut behov av hjälp både med nya lokaler och fler sponsorer för att kunna fortsätta verksamheten. Det sista vi vill är att tvingas lägga ner katthemmet. Förutom att Södertälje ganska snart skulle översvämmas av hemlösa katter som förökar sig okontrollerat skulle många ungdomar mista sina sommarjobb och PRAO-platser samtidigt som personer som behöver arbetsträna, personer med funktionshinder och personer med särskilda behov som katthemmet idag tar emot inte skulle kunna fortsätta att ha en meningsfull sysselsättning hos oss. Dessutom betyder vistelsen på och umgänget med katterna mycket för många volontärer. Kan ni hjälpa oss? Skicka i så fall ett mail till [email protected] eller ring katthemmet eller ge ett bidrag till katterna på plusgiro 389341-9. All form av hjälp är välkommen. Spontant har någon också bildat en grupp på Facebook: Rädda Södertälje Katthem.

Text: Södertälje katthem
Affisch: Wikki (Sprid gärna affischen vidare)


RSS 2.0