Kitten flyttar - Nästan stannar

Nu är det klart att Kitten kommer flytta tillbaka till sin husse i oktober. Husse har bott utomlands ett tag men har nu flyttat tillbaka till Sverige. Nästan har blivit diabetiker och behöver medicineras och stannar därför på Katthemmet Kompis.
 
Vi önskar mysiga Kitten lycka till!
 

Fina och härliga Nästan.
 

Mysiga Kitten.

Därför firas Hittekattens Dag

 

Kattungen Kämpe överlevde - mot alla odds.


Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en tradition sedan 2005. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 2:e september. Flera katthem brukar ha öppet hus på Hittekattens Dag. Det är också lämpligt att göra en egen liten insats för de hemlösa katterna just den här dagen. Om inte annat tända ett ljus och skänka alla hemlösa kissar en extra tanke. Du kan också köpa ett eller flera Hittekattsband dagen till ära.

 

Hittekattens Dag var en idé som började ta form våren 2005 i webbgruppen Kattgruppen. Först vara det tänkt som en dag när alla hittekatter skulle få en födelsedag. Idén utvecklades efter lite diskussioner på andra forum. Det kom kloka förslag om att det skulle kunna bli en dag när alla katthem och hittekatter får stå i centrum. En dag som får en plats i almenackan och där vi alla hjälps åt att slå ett slag för huskattens ställning. Med tiden skulle det ju faktiskt kunna bli något riktigt stort av det.

 

Vi hade lite olika förslag om vilken dag som skulle vara lämplig. Efter att frågan varit uppe ytterligare en gång för diskussion fastnade vi för första söndagen i september.
 

Första Hittekattens Dag ägde rum söndagen den 4:e september 2005. Men denna första upplaga av Hittekattens dag hann inte få så mycket innehåll utan blev mera ett startskott inför det framtida arbetet. Under de efterföljande åren har dagen växt till sig. Flera katthem har haft öppet hus och det har börjat hända lite olika saker. Nu är det dags för 8:e upplagan av Hittekattens Dag som 2012 äger rum den 2:e september.

 

Text: Lena Lindell, Hittekatter i fokus.

 

Den 2 september firar Katthemmet Kompis Hittekattens Dag. Information om dagen finns HÄR.

 

 

Cinamon levde som hemlös.


Susiki försvann från Rörtången

Susiki är en okastrerad hankatt som försvann på Rörtången redan den 21 juni i år. Susiki är liten och silverfärgad med lång päls, en persisk chinchilla, väger ca 2 kg. Han var klippt från halsen till svansen i juni. Susiki är 15 år gammal och brukar vara skygg mot främmande människor. Han var frisk när han försvann och saknar halsband.

Vet ni något om Susiki?

Ring Ida och Thomas: 0736-87 41 93

 


Nyfikna tonåringar

Att mötas av dessa glada och nyfikna blickar när vi öppnar dörren till katthemmet är underbart. För att inte tala om alla pratkvarnar som vill höras och synas. Våra kattungar är precis sådana. Lekfulla, spralliga och fulla med hyss. Kärleken till våra katter är obeskrivlig.
 
Triss och Thea är tingade.
 

Välkomna till Katthemmet Kompis den 2 september


En stjärna visar upp sig

När Filur skulle fotograferas för hemsidan för några veckor sen gjorde han allt för att hålla sig undan kameran. Annat var det förra veckan när han visade upp sin bästa sida - och hamnade på bild! Snyggt jobbat, Filur! Visst är det underbart att stå i centrum?
 
 

Emma närmar sig 30

Idag utbringar vi ett stort grattis till vår medarbetare, och solstråle, Emma som blir ett år äldre - och därmed 29 år. Ett år kvar till det magiska strecket... Emma har nyligen lämnat ölivet bakom sig och blivit fastlandsbo utanför Växjö - allt för studierna skull. Vi önskar Emma lycka till och ett stort grattis på födelsedagen.
 
Sonny hälsar och lovar som vanligt (när det är födelsedagar) att han bjuder på en gourmetmiddag vid nästa besök. Så... välkommen till Svalehult, Emma!
 

Fira Hittekattens dag på Katthemmet Kompis

Den 2:a september är det Hittekattens Dag och det tänker vi fira med att bjuda in allmänheten till Katthemmet Kompis.
 

Vi kommer att ha runvandring på katthemmet där man kan få hälsa på katterna som bor hos oss. Det blir också lotteri och presentboden kommer att hålla öppet under dagen. Café Kompis kommer också att vara bemannat för den som är sugen på en kopp kaffe och en fika.

 

Datum: 2 september 2012
Tid: 11.00 - 16.00
Plats: Katthemmet Kompis, N. Svalehult utanför Nybro.

 

Karta till Katthemmet på Eniro

 

För att orka med att fira Hittekattens dag kommer Maritha och Sonny att få hjälp av bl a sina medarbetare Lotta, Tordis och Katarina.

 

Välkomna att fira Hittekattens Dag med oss!


Glädjefnatt för Triss och Thea

Det är flyttglädje på katthemmet just nu. Triss och Thea är tingade och flyttar till ett gemensamt hem på landet i början av september. Triss och Thea kom till oss eftersom deras f.d ägare inte ville behålla dem, däremot lovade de att kastrera mamman. Vi önskar våra ögonstenar lycka till! Deras syskon Bea, Trulls, Kahlua och Tilda söker fortfarande egna hem. Läs mer om pälsbollarna HÄR.
 
Triss
Thea

Smaklig måltid

Katthemmet Kompis har flera fantastiska (och matglada) medarbetare. Så här ser det ut, bakom kulisserna, när vi tar paus från städning, utfodring och kelstunder. Katarina coolar ner med veckans godaste lunchlåda. Receptet vill hon dock inte avslöja, men det såg gott ut (enligt Sonny).
 

Charmtrollet Silver

Silver är en trevlig kattpojk som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Han tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Silver är född 2007 och är blåtabby till färgen. Han är en mycket kelen och go kille som kommer och möter oss vid dörren. Han älskar att bli kammad och att vara i centrum. Silver är ett riktigt charmtroll.

 

Vill du veta mer om Silver? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

Silver trivs med att spana från höga höjder.

 

 

 

 

 

 

 

 


Försvann från Stensövägen i Kalmar

Roffe försvann från Stensövägen i Kalmar någon gång mellan tisdagen och onsdagen 14-15 augusti. Han är vanligtvis innekatt och har aldrig varit utomhus. Roffe bor egentligen i Djurängen.

Roffe är grå med svarta ränder, har lite vitt under hakan samt en vit fläck på halsen. Nosen är orange/röd och syns ganska tydligt.
ID-nummer: S427H. Roffe är född 2009.

Matte och husse är väldigt oroliga och önskar inget annat än att hitta Roffe.

Kontakta Jannie eller Björn på tel 0738-33 33 46 eller 0730-89 64 44. Alla tips är välkomna!
 
Uppdatering: Roffe hittades vid Stensö VVS den 6 november. 
 
 
 
 
 
 

Dags för catwalk!

Jag hittade dessa fina koppel och selar hos Kattfamiljenshop. Innan vi flyttade till landet catwalkade Ängla och jag flera gånger i veckan. Det var ett bra alternativ eftersom det inte fungerade att ha dem (Ängla och Blixten) som utekatter på grund av trafiken.
 
Går ni med era katter i koppel?
 
Koppel, 299 kr hos Kattfamiljenshop.
 
Koppel, 299 kr hos Kattfamiljenshop.
 
Sele, 295 kr hos Kattfamiljenshop

Lekfulla Kurre

Sedan över två år tillbaka bor busfröet Kurre bor hos vår medarbetare Katarina. Innan han kom till Katarina fick han känna på en tuff uppväxt. Vid fyra månaders ålder blev han utkastad och lämnad åt sitt öde. Just då hade Katthemmet Kompis fullbelagt och kunde inte ta emot honom så Katarina öppnade sitt hem. Idag är Kurre är en charmig grabb som älskar att hitta på nya hyss.
 
Så här lycklig blev Kurre när Katarina presenterade hemmets nya lektunnel! :-)
 
 
 

Lycka för Nizzi och Snutt

Minns ni Nizzi och Snutt som sökte nytt hem då deras matte flyttade till lägenhet? Katterna var vana att vara ute vilket gjorde att de inte trivdes i den nya miljön. Nizzi och Snutt sökte därför efter ett hem med tillgång till utomhusvistelse. I går, efter flera månader, flyttade de tillsammans till en familj på landet! Vi är så glada att det löste sig! :-)
 
Nizzi
 
Snutt

Bröderna Simba och Cesar

Cesar och Simba föddes 2009 och är bröder. Nu söker de AKUT nya hem eftersom husse har blivit allergisk. Cesar är en framåt och nyfiken av sig medan Simba är något mer försiktig av sig. Båda kattpojkarna är dock mycket keliga och gosiga. Katterna bör flytta gemensamt till ett hem på landet där de får möjlighet till utevistelse.

 

Vill du veta mer om Simba och Cesar? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

Simba

Cesar


Mys på hög nivå

 
En helt vanlig söndag på Katthemmet Kompis. Mys på hög nivå.

Grattis Jeppe!

Våra kattungar har nu åldern inne att flytta till egna hem. Nu har busfröet Jeppe flyttat till samma hem som Lillian. Vi önskar Lillian och Jeppe lycka till i sitt nya hem!
 

Oliver och Filur

Oliver och Filur är syskon och har bott på katthemmet sedan en längre tid men söker nu nya hem. Oliver är gråvit randig och lite försiktig av sig. Filur som gjorde vad han kunde för att undvika att bli fotograferad är svartvit och ser ungefär likadan ut som halvsystern Lilian men har något spetsigare huvudform. Deras äldre halvsyster Lillian flyttade till ett hem för ett par veckor sen. Filur är svartvit och ser ungefär likadan ut som Lilian men har något spetsigare huvudform.

 

Vill du veta mer om Filur och Oliver? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

Oliver drömmer om ett eget hem.

 

Filur vägrade vara med på bild. ;-)

 

 


Idag är det Lottas dag!

 
 
Idag fyller vår spralliga medarbetare Lotta år. Vi hoppas hon får en härlig dag med mycket tårta och många blommor. Sonny har lovat att bjuda på nybakad rulltårta med vispgrädde vid nästa besök. Låter som ett fantastiskt födelsedagsfirande!
 
Grattis Lotta!
 
/Kompisarna på Kompis
 
 
 

Bloggen fyller 5 år

Oj, vad tiden går snabbt! Jag hade helt missat att vår blogg fyllde fem år den 1 juli. Så här såg vårt första inlägg ut.
 
Åren går snabbt. Vi har sett mirakel komma till världen, varit med när över hundra katter har flyttat och blivit älskade i sina nya hem. Och vi har sett änglar lämna vår jord. Det har inte alltid varit en dans på rosor. Men genom alla fina mail, telefonsamtal och kommentarer från nöjda kattägare som berättar hur katterna trivs inser vi att det har varit värt alla tårar och sömnlösa nätter. För ja, det finns sådana stunder. När vi så gärna vill vara tillgängliga och rädda liv. För det mesta går det bra, men ibland vill ödet något annat.
 
Jag varken vill eller ska ta åt mig äran. Det är Maritha som drar det stora lasset. Dag ut och dag in. Hon är en kämpe - som har förmåga att glömma bort sig själv och sätta katterna för allt annat. För Maritha vill aldrig ge upp. Och det är förmodligen därför hon har lyckats rädda hundratals katter till ett bättre liv. Maritha är en fantastisk förebild och i detta inlägg vill jag hylla både henne och bloggen.
 
Fem år av bloggande är bara början. Vi ska fortsätta att berätta om våra fantastiska katter och olika kattöden. ♥
 
Grattis bloggen!
 
/Jenny
 

Söndagsmys

Vi avslutar veckans sista dag med lite ögongodis och söndagsmys... Titta och njut!
 
Samtliga kattungar är redo att flytta till egna hem. Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 
Thea älskar att mysa.
 
Smillas unge Evita.
 
Truls njuter av sommaren.
 
En trött Triss.
 
Jeppe kikar fram från kattlådan.
 
Bea (Bianca) trivs i sitt klösträd.
 
Kahlua spanar in fotografen Emma.
 
Söta Bea. (Bianca)
 
Foto: Emma

En gång hemlösa...

De här fyra katterna är födda 2010 och syskon. De är även syskon med Smilla, som också bor på katthemmet med sina ungar. Katterna hittades ute då de var både magra och eländiga men har nu ätit upp sig lite eftersom de har bott på katthemmet sedan en längre tid. Keligast av syskonen är den vit och svarta Nilla, som också har svarta öron. Hon är väldigt kelig av sig. De andra tre syskonen svartvita Gusten, sköldpaddsfärgade Manny och vitsvarta Räddis är lite mer försiktiga av sig och behöver ett hem där man har tid och tålamod att få katterna att lita på människor.

 

Vill du veta mer om Nilla, Räddis, Gustenoch Manny? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

Räddis

Gusten

Manny

Nilla


Tingsryd jublar...

Sören Fernström fortsätter att succé runt om i landet. Nu senast i Tingsryd. Oh yes, det var hos oss som matte Nalle och husse Lasse fann sin skatt. Alla katter är värda en andra chans. Snyggt jobbat, Sören! Flaggan i topp! :-)

Sörens trevliga bemötande gick hem hos smålänningarna - för ett dygn senare hamnade han i Smålandsposten.

 
 

RSS 2.0