Hälsning från Smulan

Vi har fått en hälsning från Smulan och hennes matte. Smulan flyttade från Kompis i början av januari och har nu funnit sig till rätta i sitt nya hem där hon trivs utmärkt. Hon spinner, myser, pratar och står i centrum hela dagarna. Det är en härlig känsla att veta att det går bra för våra katter. :-)
Svar till "Jane Doe"

"Jane Doe" skrev i vårt kommentarsfält och undrade följande:

"De katter ni får in verkar ovanligt välskötta och fina. Hur många katter är det som staten "omhändertar" och transporterar vidare till er? Vilken Länsstyrelse och polisstation är kopplade till er? Hur mycket får ni betalt av staten för er verksamhet?

Jag funderar på att göra en undersökning om hur många katter det är som omhändertas och hur många det egentligen är som stjäls. Det verkar vara en lukrativ bransch."


Katthemmet Kompis svarar:
Hej "Jane Doe"!
Katthemmet Kompis drivs helt ideellt, dvs vi får inget bidrag från kommunen/staten. Vårt katthem finns tack vare generösa och givmilda människor som skänker gåvor, sand, mat m.m. Det vi får in till verksamheten går direkt till katterna.

Om du går längre tillbaka i bloggen kan du läsa att flera av de katter vi får in inte alls är så fina och välskötta när de kommer till oss. Anledningen till att det inte ligger några "ovårdade" katter på hemsida och blogg är för att vi inte vill lägga ut en katt som ovårdad eller vanskött. Innan katten läggs ut på hemsidan blir den ompysslad och får veterinärvård (om det behövs). När katten är i gott skick läggs den ut på hemsidan - då är den samtidigt redo att flytta.Blixten som förebild?

Busfröet Kurre bor hos vår medarbetare Katarina sen ett par år tillbaka. Just då hade Kompis fullbelagt och kunde inte ta emot honom så Katarina öppnade sitt hem. Nu verkar det dock som att Kurre inte bara är busig utan är även väldigt smart. (Antar att han har läst bloggen om Blixtens alla jaktfångster.) I alla fall, när Katarina kom hem från Kompis häromdagen hade Kurre dukat fram en nyslaktad mus på bordet. Katarina, som av någon anledning, inte alls var förtjust i mus till middag, verkar ha missat Kurres baktanke med dagens största måltid.
1. Han tänkte ekonomiskt. En mus till middag är gratis.
2. Han tänkte närodlat och ekologiskt. Inga långa transportkostnader och ingen skada på miljön.
3. Han älskar sin matte och ville visa sin kärlek genom att servera en mus.

Visst var tanken god, Katarina? ;-)


Smaklig måltid!?


Mini-Doris flyttar till Nybro

Vi är inne i en otroligt bra period där flera katter fått hem under en kort tid, vilket vi såklart är väldigt glada och tacksamma för. Idag flyttade charmtrollet Mini-Doris till Nybro. Vem som står på tur här näst kan bara framtiden utvisa. :-)

Mini-Doris myser på sin favorithandduk.


Mini-Doris är en tuff tjej.

Det blev en snabbvisit för Svea och Ester

Ibland dröjer det bara några dagar från det att en ny katt har kommit till att den får ett nytt hem, medan vissa får vänta i månader, ja till och med år. För Svea och Esters del blev det en snabbvisit på Kompis. Redan nästa vecka flyttar de till ett hem i Timmernabben (Mönsterås).

Ester

Svea

En helt vanlig tisdag på Kompis


Överst: Mimmi, Toola, Doris och Mona-Lisa.


Jello och Slim

Foto: Lotta

Gullan och Rymmaren flyttar tillsammans


Busiga Rymmaren.

Rymmaren och Gullan kommer från en kvinna utanför Nybro. Kvinnan var svårt sjuk och hennes önskan var att Katthemmet Kompis skulle ta emot hennes katter den dagen hon gick bort. Kvinnan gick bort 2010 och Rymmaren och Gullan (och deras kattkompisar) har bott hos oss sen dess.

Idag meddelade Maritha den glada nyheten att Rymmaren och Gullan är tingade och flyttar förhoppningsvis nästa helg. Underbart att avsluta veckan med positiva besked!

För er som undrar över Rymmarens namn kan jag berätta att han i början av sig tid hos oss försökte rymma. Hans lyckades en gång men höll sig hela tiden runt sina kattkompisar och på kvällen gick han snällt in i buren igen. Numera försöker han inte rymma utan väntar ivrigt på att få kel när vi kliver in genom dörren.

 

Vackra Gullan.

Pälsbollarna Ester och Svea

Avlivningshotade Ester och Svea har sedan en tid stått på kö för att komma in på Katthemmet Kompis pga. ändrade familjeförhållanden. Syskonen Ester och Svea är födda 2007 och har sedan dess levt som innekatter tillsammans. De är mycket keliga av sig och flyttar gärna tillsammans till ett nytt hem.


Vill du öppna din dörr för dessa Ester och Svea och ge dem all den kärlek de önskar? Kontakta
Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


Text:
Carola, webmaster Katthemmet KompisSvea.


Ester.


Ester


Svea

Äkta kärlek

Visst är det kärlek vi ser på bilden. Emmas hjärta smälte när Svea, som är ny på Kompis, började slicka henne på halsen. Det är svårt att inte bli förälskad i vackra och mysiga Svea. Kanske kan Svea bli sambo med Emmas katt Puma? ;-)

Svea myser med Emma. Och Emma ler.
Tur vi har vår paparazzifotograf Lotta som lyckas fånga så här fina stunder på bild.

Mångsysslaren Hugo

Pälsbollen Hugo kom till oss sommaren 2008 eftersom han och hans kattkompisar var avlivningshotade. Det dröjde inte länge innan Hugo fick ett hem hos vår medarbetare Tordis. Just Hugo minns jag så väl. Det är en av få katter som jag fått välja namn till. Valet av namn var dock enkelt. Eftersom han liknade min egen katt Blixten och eftersom Blixten hette Hugo när han bodde på Kompis var det ingen tvekan. Han skulle heta Hugo. Tordis berättar att Hugo är en nyfiken kille som älskar att undersöka saker. Men mest av gillar han att bli kelad.

Hugo som rörmokare.


Tjejtjusaren Hugo.


Charmtrollet Hugo.


Hugo som liten kattunge.


Så blir du färgglad i vinter

Katarina tycks ha tröttnat på vintern och i protest mot det gråa vädret klev hon igår in på katthemmet i rosa topp, röda byxor och gröna foppatofflor. Faktum är att Katarinas val av färgkombination fungerar alldeles utmärkt i vinter. Enligt Helsingborgs Dagblad, som refererar till modevärlden, ska man inte längre vara rädd för att blanda rosa och rött. Rött och cerise, orange och blodrött, vinrött och cerise är riktigt hett!

Vi älskar din stil, Katarina!

En färgglad arbetsmyra.

Alla är värda en andra chans

Katthemmet Kompis skulle aldrig avliva en frisk katt. Vi skulle heller aldrig avliva en katt för att den har bott på katthemmet "för länge". Hos är alla katter värda en andra chans.  

Vi kan med glädje meddela att Soff i Propp har flyttat till en egen familj - efter fyra år. Fyra år. Det är en lång tid. Men det har varit värt att vänta alla dessa år. Vi tror och hoppas att det finns ett hem för alla.

Soff i propp hittades som hemlös utanför Nybro 2008. Hon kom först till ett äldre par men fick sedan flytta till Kompis. Hon älskar kärlek och kel och charmar alla hon träffar. Hon kommer att vara saknad, men vi är självklart otroligt glada för hennes skull.

Lycka till vår solstråle!


En prinsessa har funnit sitt slott.

Borta bra men hemma bäst

Murphy kom och försvann, kom tillbaka och försvann igen. Men är nu återigen hemma. Senast försvann han i början av januari, men idag meddelade Maritha den glada nyheten att Murphy har hittat hem - igen. Varken mager eller hungrig. Vi börjar ana att han även får mat hos någon annan. Men hos vem?


Ögongodis

Jag smälter när jag tittar på dessa vackra bilder på Slim och Jello. Visst är de underbart fina? Emma passade på att fotografera dem när hon besökte oss i onsdags. Slim har verkligen växt till sig och särskilt hans päls. Hans ansikte har en härlig kraftighet och det ser ut som om han alltid har ett leende på läpparna. :-)

Både Slim och Jello söker egna hem. Vill du öppna din dörr för dessa trevliga katter och ge dem all den kärlek de önskar? Kontakta Maritha på telefon: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande på telefonsvaren med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.Slim.


Jello.

Foto: Emma

Idolfoto

Vi beundrar alla våra katter - på ett eller annat sätt. De är alla unika med olika bakgrunder. En av våra fd katthemskatter är svalehultsonen Sören Fernström som reser land och rike runt för att hjälpa katter som inte har det lika bra. För att visa vår beundran har ett idolfoto (tidningsartikel) med Sören fått pryda en av väggarna i katthemmet. Det kallar vi stjärnstatus - på hög nivå.


Det blir ett liv på landet för Sif och Mårten

Det går bra för Katthemmet Kompis. Tidigare idag berättade jag att Cattis har flyttat. Tidigare ikväll messade Maritha att syskonen Sif och Mårten är tingade. De flyttar ut på landet den 21 januari. Det ser ut som att dagen kommer sluta riktigt bra. Det gillar vi. Låt det fortsätta så här! ;-)


Mårten


Sif


Cattis har flyttat till Påskallavik

Cattis, 1,5 år, har fått ett hem hos en familj i Påskallavik, Oskarshamn, där hon kommer får möjlighet att vara både inne- och utekatt. En sån härlig nyhet mitt i veckan! :-)

Kelgrisen Cattis har fått ett eget hem.

En dag på Kompis

Jag önskar att alla våra läsare någon gång får möjlighet att besöka Katthemmet Kompis. Katthemmet är inrett så otroligt mysigt och känslan man får när man stiger in genom dörren och möter katterna är fantastisk. Katthemmet pryds av ljusa vita väggar och på övervåningen finns en "relaxavdelning". Eller ja, katternas myshörna. Där finns två soffor och flera klösmöbler och mängder av byttor som de kan krypa in i. Tänk att få vara katt på Kompis! :-)


Övervången - den sk. "relaxavdelningen".


En änglakatt

Dagen innan julafton flyttade denna söta kattflicka in till vår medarbetare Tordis eftersom det var fullt på katthemmet. Flickan, som fick namnet Ängla, är en bedårande skönhet. Hon har funnits sig tillrätta med familjens andra katter och trivs i sitt nya hem. Ängla är cirka 5-6 månader gammal.


Ängla.
Mads väntar och hoppas att Ängla ska lämna kvar ett par räkor.
Livsnjutare

I början av januari flyttade Charlie och Tilda till Ellinor och de har redan funnit sig till rätta, både med Ellinor och familjens hund. Och efter drygt en veckan kan Ellinor konstatera: "De har båda god aptit."
Allt annat vore konstigt - med tanke på att de kommer från Katthemmet Kompis.  


Tilda.


Charlie.


Matte konstaterar att Tilda och Charlie har god aptit.


Myser i sängen.
Man blir trött av att flytta.

Foto: Ellinor


Fortsättning på kattungarna som avlivades i frysen

I går skrev jag om en kvinna som hade avlivat kattungar i frysen. I dagens pappersformat av Barometern finns en mer utförlig artikel. Enligt Barometern togs ungarna från mamma direkt från födseln. Kvinnan värmde handdukar som hon sedan virade in kattungar i, som hon placerade i frysen. För att slippa höra kattungarnas skrik bedövade hon sig med alkohol, stängde dörren till sovrummet och somnade. Kvinna säger sig ha haft fö...r dålig ekonomi för att ta dem till en veterinär. Och hon förstod inte att hennes grymma sätt kunde vara plågsamt.

I artikeln står det dock att hon HAR sex katter, tre hanar och tre honor. Frågan är om katterna bor kvar hos henne?

Katthemmet Kompis anser:
Skaffa inte djur om du inte har ekonomi och klarar att ta ansvar för ett liv!


Den första artikeln hittar ni HÄR.

Smulan flyttar på onsdag

Smulan kom till oss förra året. På onsdag flyttar hon som ensamkatt till en äldre kvinna. Smulan trivs bäst som ensamkatt då hon inte tycker om andra katter. Vi tror att det nya hem kommer bli en perfekt plats för henne.


Mysiga Smulan.


En snarkande KnixeEmma fångade Knixe på film när han snarkade som mest.


Avlivade kattungar i frysen

Surfar in på Barometern och läser följande:


Hur tänker man när man gör så här?
Klicka HÄR för att komma till artikeln.

Murphy är på villovägar - igen

Murphy är återigen på villovägar. Maritha funderar på om han hälsar på hos någon i byn. Murphy gav sig av i mitten av november men kom tillbaka en vecka senare. Nu har han varit försvunnen i drygt en vecka.

Murphy är svart med en vit fläck på halsen. Han är en kelgris som spinner så fort man tittar på honom. Han är ID-märkt i ena örat. Född 2006.

ID-nummer: 4143N

Ring eller maila om du vet något om Murphy. Tel: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer Maritha upp. Det går också bra att maila
[email protected] [email protected]

Hjälp oss att hitta Murphy!


Vi saknar dig, Murphy.


Charlie och Tilda har blivit sambos

För några veckor sen tingades Charlie av Ellinor och igår var det dags för flyttlasset. Men han lämnade inte Svalehult ensam - även hans kompis Tilda fick följa med. Tanken är att Tilda ska bo som stödhemskatt hos Ellinor och Charlie. Och eftersom Tilda och Charlie har bott med varandra länge och trivs i varandras närvaro hoppas vi att det ska fungera.

Vi hoppas och tror att Ellinor kommer uppdatera oss med bilder på sina pälsbollar. Håll utkik på bloggen.


Tilda myser i solen.


Charlie myser i sin favoritbytta.


Orange är hett i vinter

Maritha gör helt rätt som klär sig i orange i vinter. Enligt Damernas är orange en av vinterns hetaste färger. I Svalehult är det Maritha som är alltid först med det senaste. Coolt, Maritha!


Utegångsförbud

Efter catfighten mellan Chester och Gösta Gigolo har nu även Gösta G fått utegångsförbud. Gösta G dök upp på gården 2010 och vi har fortfarande inte hittat hans ägare. Kanske har han blivit dumpad eller gått vilse?
Nu har han i alla fall fått utegångsförbud eftersom han måste vila sitt framben som han har ont i. Vi hoppas att både Chester och Gösta G har lärt sig en läxa och att de håller sams - även när Maritha inte ser.


Gösta Gigolo.

RSS 2.0