Söta som socker

Dessa ljuvliga pälsbollar har olika mammor. Deras f.d ägare vill inte behålla dem men har lovat att kastrera mammorna. Samtliga ungar är 13 veckor gamla. De sju underverken heter Bea, Jeppe, Kahlua, Thea, Tilda, Triss och Trulls. Tonårsgänget är livliga, lekfulla och väldigt charmiga. Bea, Thea, Trulls och Kahlua är något försiktigare än sina syskon och kusiner. Nu har de åldern inne för att flytta till egna hem där de känner sig älskade.
 
Vill du veta mer om Bea, Jeppe, Kahlua, Thea, Tilda, Triss och Trulls? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 
Tilda är en bestämd kattdam.
 
Busiga Kahlua.
 
Lekfulla Thea.
 
Charmiga Triss.
 
Spinnmaskinen Trulls.
 
Mysiga Jeppe.
 
Söta Bea.
 
 
 
 

Flyttkalas för Lillian, Molly och Orup

Igår flyttade Lillian till en familj som bor i hus. När hon känner sig redo kommer hon få tillgång till utomhusvstelse. Lillian är en charmig och mysig honkatt som föddes förra året. Hon är halvsyster till Oliver. Lilian är en riktig knäkatt och väldigt kelig av sig.
 
Även Molly och Orup är på väg att flytta hemifrån. I mitten av augusti flyttar de till en lägenhet med innätad balkong. Molly och Orup är födda 2009 och kom till oss från en kattsamlare. De är mycket keliga och sociala.
 
Vi önskar våra pälsbollar lycka till i sina nya hem! :-)
 
Mysiga Lillian har flyttat hemifrån.
 
Molly flyttar i mitten av augusti tillsammans med Orup.
 
Orup i sin favoritbytta.

Mysiga Sivan söker ett hem

Sivan kommer från en kattsamlare några mil utanför Nybro och har nu bott på Kompis sedan en tid tillbaka. Hon är sköldpaddsfärgad och född antingen 2008 eller 2009. Hon är lite försiktig av sig men ändå väldigt kelig och gosig. Vi tror att hon passar både som ute- och innekatt.

 

Vill du veta mer om Sivan? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

Mysiga Sivan drömmer om ett eget hem.

 


Ebba och Asta

Asta, Ebba och Sivan kommer från en kattsamlare några mil utanför Nybro men har bott på katthemmet sedan en tid tillbaka. Syskonen Lilian, Oliver och Filur har också bott en tid på Kompis men är nu redo att flytta till eget hem.
 
Asta och Ebba är sköldpaddsfärgade och förmodligen födda under 2011. Asta är den mest keliga av katterna och vill gärna bli kliad under hakan. Ebba är mer försiktig och blyg av sig och den nya ägaren måste ha lite tålamod med henne för att hon ska lära sig att lita på dig.

 

Vill du veta mer om Asta och Ebba? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.


Text. Carola, webmaster/Katthemmet Kompis

 

Asta myser i sin favoritbädd.

Asta

Ebba

Ebba

 


Siri charmar alla

Siri är en charmig och social kattflicka som tidigare bott på Katthemmet Kompis, men som fick flytta tillbaka då mattes nya sambo är allergisk. Hon är född 2009 och är oerhört kelig och mysig. Siri älskar att få uppmärksamhet och vill gärna vara med där allt händer. Hon är gråtabby och vit och en mycket trevlig katt som passar som innekatt men hon bör helst vara ensamkatt i sitt nya hem.

 

Vill du veta mer om Siri? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 


Vem kan hjälpa Mads?

Mads är en charmig, pratglad och kelig kille som inte trivs med andra katter. Han vill bo som ensamkatt, gärna med någon som har mycket tid för honom. Han är nio år och är kastrerad, vaccinerad, försäkrad och innehar dessutom ett eget kattpass. Mads vill helst vara innekatt i sitt nya hem. Läget är riktigt akut och vi hoppas på er hjälp!
 
Vill du hjälpa Mads? Kontakta Tordis på [email protected] eller 0761-69 62 05.
 
Pratglada Mads vill vara ensamkatt i sitt nya hem.
 
 
 

Sommarhälsning från Buster

I mars flyttade Buster till en familj i Virserum där han blev kompis med kattflickan Smilla. Via mail hälsar matte Anna att de trivs bra med Buster och att han är mycket förtjust i Smilla. :-)
 
Nyfikna Buster.

Sonny har blivit ett år äldre

 
Hipp hipp hurra för Sonny som idag blir ett år äldre!
Idag bjuds det på tårta och hembakade kakor i Svalehult. :-)

Grattis Sonny!
Ett år äldre.
Ett år klokare.
Och han blir bara snyggare med åren... ;-)
Det ska firas!
Hurra hurra!
/Katthemmet Kompis
 
Sonny, den gamle räven.

Trollet har kommit tillbaka

Som vi nämnt tidigare har vi intagningsstopp på Kompis pga. sjukdom i familjen. Men vi har ett antal katter som redan bott hos oss sedan en tid och inte kommit ut på hemsidan förrän nu.

 

Trollet flyttade för en tid sedan till ett nytt hem men tyvärr fungerade det inte så bra i nya hemmet och fick därför komma tillbaka till oss igen.

 

Trollet verkar ha svårt för män i allmänhet vilket är orsaken till att det inte fungerade så bra. Kanske har hon blivit skrämd av en man en gång i tiden. Hon reagerar ibland även starkt på höga ljud.

 

Trollet är helgrå till färgen och född 2010. Hon behöver ett nytt hem som ensamkatt eller om det redan finns en katt måste den vara en snäll och vänligt inställd kisse. Trollet behöver ett lugnt hem utan barn, gärna hos en äldre dam och hon vill gärna få möjlighet att gå ut.


Vill du veta mer om härliga Trollet? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.


Text: Carola, webmaster/Katthemmet Kompis

 

 


Försvann från Lindsdal, Kalmar

Sebastian är försvunnen från Lindsdal, Kalmar.

Sebastian, en gråspräcklig hankatt med vita tassar och vit i ansikte och på halsen har försvunnit från Orvar Odds Gränd 5 i Lindsdal den 28 juni.

Sebastian är 7-8 år. Han är kastrerad och öronmärkt och brukar inte lämna gatan där vi bor. Har någon sett honom vore det toppen om vi kunde få kontakt.

Ägaren kan nås på telefon: 070-628 68 63.
 
 

AKUT!

Frans och Lotta söker AKUT ett nytt hem eftersom husse har gått bort.
 
Frans kom till oss tillsammans med Rufus för fem år sedan eftersom deras första matte skulle studera utomlands. De fick ett hem tillsammans men tyvärr trivdes inte Frans och fick flytta tillbaka. I sitt tredje hem fungerade det och Frans trivdes jättebra. Men dessvärre gick hans husse bort och Frans fick återigen flytta tillbaka till katthemmet, denna gång tillsammans med sin kattkompis Lotta. Lotta sökte sig till husse och han tog hand om henne efter ett långt sökande efter hennes ägare, men utan resultat. Därför var det självklart att vi även tog emot Lotta då husse gick bort. Lotta är lika gammal som Frans, sköldpaddsfärgad och vit till färgen. Båda katterna är väldigt gosiga och keliga men vill ha ett hem där de får utemöjligheter. De söker därför AKUT ett nytt hem eftersom i synnerhet Lotta inte trivs på katthemmet. 
 
Vill du veta mer om Frans och Lotta? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, nummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka. Katthemmet Kompis tar ej in nya katter pga sjukdom i familjen.
 
Lotta
 
Frans
 
 

Från utslängd till efterlängtad

Syskonen Gosan och Nanette har haft otur i livet. När deras familj tröttande på att ta ansvar slängdes de ut, ensamma och rädda i en värld som var totalt främmande och skrämmande. Men tack och lov fick de mat av en granne som också kontaktade Katthemmet Kompis. Just då hade vi fullt på katthemmet, men så snart det blev ledigt fick tjejerna flytta in
 
Nu har livet vänt för Gosan som i september flyttar till ett eget hem i Bergkvara. Hon kommer att få en kattkompis och möjlighet att vara både inne- och utekatt när hon känner sig redo. Och framförallt, hon kommer att känna sig älskad!
 

Underbara och trevliga Gosan.

Livet leker för Svinto

För ett par veckor sen flyttade busfröet Svinto till en familj på Öland. Numera heter Svinto Nero. Så här berättar husse i ett mail:
 
"Svinto, som numera heter Nero, mår bra. Han är en underbar kelig pigg katt som älskar att sova och leka med sin nya kattkompis Ceasar. Vi gillar honom verkligen han sover tillsammans med oss i sängen varje natt. Det är helt enkelt en underbar liten kattkille som förgyller varje dag med nya bus och upptåg. Nero har fått tre kattkompisar, Prissmans Cimba som är en norsk skogkatt, Lilla Vännen, en äkta öländsk katt och Moveramis Ceasar, norsk skogkatt, och Neros bästis."
 
/Hjärtliga hälsningar från oss på Öland
 
Svinto älskar livet hos sin familj på Öland.
 
En trött Svinto.
 
Bästa vänner.
 
Svinto och bästisen Moveramis Ceasar.
 
Prissmans Cimba
 
Lilla Vännen
 
 
 
 
 
 

Laban försvann från Stenberga utanför Virserum

Laban försvann från Stenberga utanför Virserum den 28 juni. (Hultsfred)
 
Laban är en rödvit kastrerad hankatt, 3 år gammal. Han har en karaktäristisk fläck på nosen, den ser ut som en halv mustasch (höger sida). När han försvann hade han på sig ett orange reflexhalsband. Laban är snäll och vänlig och kommer gärna och hälsar om man lockar på honom. Han var fullt frisk när han försvann.

ID-märkt i örat: 7740H

Familjen saknar Laban mycket och är oroliga. Alla upplysningar är välkomna. Ni kan maila till matte Maria på: [email protected]om eller ring
Maria: 0703-442 641 eller
Jens: 0703-560 289 eller
Gunilla: 0732-111132 eller
Bengt: 0706-978230
 

Svinto har flyttat till Öland

En av Smillas ungar, Svinto, har flyttat till Öland. I sitt nya hem har Svinto fått två äldre och en yngre kattkompis, vilket vi tror passar honom perfekt! Vi önskar Svinto och hans nya familj lycka till! :-)
 
 

Sommarhälsning från Tilla och Atena

Vi har fått en sommarhälsning från Tilla och Atena som flyttade från Katthemmet Kompis i november 2009.
Så här skriver matte Malin i ett mail:
 
"Det är snart 2,5 år sen jag hämtade Atena och Nike (Tilla som hon hette när jag hämtade henne) från Katthemmet Kompis. De blev snabbt en del av familjen och det skulle kännas tomt utan dem. Även om de är snart tre år så hittar de på en massa hyss fortfarande, främst Nike och man vet aldrig vad som väntar när man kommer hem."
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det går framåt för Doris

För några veckor sen flyttade Doris till ett eget hem. Och som hon hade väntat - i åtta år! När matte Anette skrev hälsningen hade Doris bott i sitt nya hem i en vecka:
 
"Nu har Doris varit hos mig en vecka. Hon börjar röra sig mer i lägenheten, allra helst nattetid. Hon äter bra. Hon fräser när man klappar henne och lyfter henne, men på samma gång kan hon ligga i knät en halvtimme utan att säga något alls. Det går bra med den andra katten, men dom går inte nära varandra. Hon sover i en hängstol från Indiska i fönstret, annars ligger hon i eller på ett stort skåpet! Jag kommer att kalla Doris för Lillhjärtat, eftersom det vita runt nosen ser ut som ett uppochnervänt hjärta."
 

Doris med matte Anette.
 
 
 

Intagningsstopp pga sjukdom

Tyvärr har familjen Fernström drabbats av sjukdom och pga. detta kommer katthemmet inte att kunna ta emot några nya ärenden eller katter under en längre tid.

 

Vi ber om er förståelse för detta och att ni respekterar intagningsstoppet. Vi hänvisar till andra katthem och föreningar om ni behöver hjälp med att omplacera en eller flera katter. Fler katthem/föreningsr hittar ni HÄR. Däremot finns det ett antal katter boende på katthemmet som av olika skäl ännu inte har publicerats på hemsidan och bloggen. Det händer också någon gång att katter som har fått egna hem kommer tillbaka till oss eftersom det ibland inte fungerar som det var tänkt i det nya hemmet. Dessa katter kommer att publiceras så småningom men vi vill klargöra att detta alltså inte handlar om några nya ärenden.

 

Ni som försöker nå Katthemmet Kompis på telefon utan att lyckas får ha lite tålamod då telefonen inte kommer att vara fullt bemannad den närmaste tiden. Är ni intresserad av några av våra katter kan ni tala in ett meddelande och lämna namn och telnr alternativt skicka ett sms.

 

Hemsida, blogg och facebooksidan kommer att fungera precis som vanligt.

 

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Läger

Under nästa vecka, mellan den 2-6 juli, tar bloggen en kort paus. Jag jobbar på läger och kommer tyvärr inte ha möjlighet att blogga. Ses nästa helg!
 
/Jenny

Sören - Best in show

I helgen har Katthemmet Kompis besökt Calmare Kattklubbs kattutställning. På lördagen hade Maritha med sig Lotta och Emma och idag fick Maritha hjälp av Monika. På plats fanns även Svalehultsonen Sören Fernström som njöt av besökarnas och domarens uppmärksamhet - vilket slutade med best i show båda dagarna. Bra jobbat, Sören! Och ett stort grattis. Vi fick in 4375 kronor samt mat och sand till katthemmet.
 
Ett stort tack till Calmare Kattklubb för att vi fick medverka under dessa fantastiska dagar!
 
Maritha håller ställningarna.
 
Emma drogar Sören med kattmynta.
 
Sören med mormor Maritha.
 
Sören håller koll på konkurrenterna.
 

Sören är nominerad.
 
Domarna kunde inte hålla fingrarna borta från charmören Sören.
 
Husse Lasse fick sin vanliga snyting när han tog bort Sören från domaren.
Han fintar med vänstern och klipper till med högern.
 
Number one - Sören Fernström.
 
Best in show för huskatter - båda dagarna. Coolt, Sören.
 
Foto: Lotta
 
 
 
 

RSS 2.0