Ögongodis

Mamma Smilla fick tre bedårande kattungar den 28 mars 2012 som alla nu behöver nya hem liksom Smilla själv. Smilla är född 2011 och mycket kelig och social av sig. En mycket charmig tjej och söker ett hem där hon får en kattkompis.

Evita, Jasmin och Svinto är namnen på Smillas ungar. De är mycket lekfulla som kattungar oftast är men också väldigt gulliga, keliga och sociala. Svinto, som är en kille, vill helst åka till gemensamt hem tillsammans med syrran Jasmin eftersom de jämt är tillsammans. Evita är mer självständig av sig men behöver en kattkompis att leka med i nya hemmet.
 
Fler bilder på kattfamiljen finns på hemsidan som du hittar HÄR.
 
Vill du veta mer om Smilla, Evita, Jasmin och Svinto? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 
Text: Carola
 
Smilla med sina ljuvliga bebisar.
 
Söta och mysiga Evita.
 
Busiga Svinto tycker om att vara i centrum.
 
Lekfulla Jasmin drömmer om ett eget hem.
 
Svinto och Jasmin undersöker Marithas tofflor.
 
 

Vem vill öppna sitt hjärta för Simba och Cesar?

Cesar och Simba föddes 2009 och är bröder. Nu söker de nya hem eftersom husse har blivit allergisk. Cesar är en framåt och nyfiken av sig medan Simba är något mer försiktig av sig. Båda kattpojkarna är dock mycket keliga och gosiga. Katterna bör flytta gemensamt till ett hem på landet där de får möjlighet till utevistelse.

Vill du öppna ditt hjärta för dessa fina och härliga pojkar?
Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 
Text: Carola
 
 
Cesar önskar sig ett nytt hem där han kan fortsätta att vara älskad.
 
Simba.

Perserkatt försvann från Hanemåla, Nybro

Efterlysning! Mushu försvann från Hanemåla i Nybro i mitten av juni. Han är en perser och colourpoint till färgen. (Hjälp oss gärna att dela inlägget.)

Mushu är ingen utekatt och familjen är därför mycket ledsna och oroliga över om något hänt honom eller att någon har tagit honom. Det är en mycket fin och pigg kattkille på 7 år. Mushu är vitbeige med bruna inslag och blå ögon. Han är också kastrerad och har en tatuering bakom ena örat men tyvärr har veterinären tappat bort numret och familjen har tappat bort de papper de fick på det.

Mushu är lite rädd och gör inte mycket väsen av sig. Hittills har han bara lekt ute i trädgården och i närheten av Vädergatan där familje
ns föräldrar bor.
Har ni sett Mushu?

Vi erbjuder hittelön till den som kan hjälpa oss att hitta vår katt. Är tacksam för alla tips.

Ring Shabnam på 0723-25 06 30.
 
 

Glad midsommar!

Katthemmet Kompis önskar alla kattvänner en glad midsommar!
På bilden syns Sixten med Svalehults sötaste midsommarkrans. :-)


Söt som socker. Sixten önskar alla kattvänner en glad midsommar.

Doris väntade på ett hem i åtta år

Det finns katter som knappt hinner landa på Katthemmet Kompis förrän de blir tingade eller flyttar. Och så finns det katter som, av någon anledning, får vänta vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Åttaåriga Doris är sådan katt. Hon fick vänta i åtta år. Men låt oss ta allt från början.

Det är maj månad. Året är 2004. I ett sommarstugeområde går en kattmamma med sina ungar omkring och kämpar för att överleva. Ensamma, övergivna och lämnade åt sitt öde söker de sig till en tysk familj. Familjen tar sig an kattfamiljen. När semestern är slut kontaktar de Katthemmet Kompis och familjen får flytta in. Mamman är tam medan ungarna är skygga. Ungarna får namnen Sickan, Doris och Dynamit Harry och mammakatt kom att kallas för Paula. Efter en tid flyttar Dynamit Harry till Nybro och Paula till Öland medan Sickan och Doris blir kvar på Kompis. Åren går, besökare kommer och går, hundratals katter flyttar, men kvar blir alltid Sickan och Doris. De förstår inte varför inga besökare frågar eller tittar efter dem. De vill inget annat än få ett eget kärleksfullt hem.

Men så en dag dyker Anette upp på Kompis. Hon är en kattälskare som vill ha en kompis till sin katt. Av alla katter faller hon bara för en - och det är Doris. Kärlek uppstår vid första ögonkastet. Efter åtta år flyttar Doris till eget hem. Den 18 juni 2012 lämnar hon Katthemmet Kompis och brosan Sickan för att börja sitt nya liv, i sitt alldeles egna hem.

Doris är ett bevis för att det finns ett hem för alla. Och att det är värt att vänta - även om det kan dröja åtta år.
Vi önskar vår älskade och underbara Doris och hennes matte Anette lycka till! (Vi erkänner att det är tomt på katthemmet...) ;-)


Älskade Doris.


Kajsa har tagit charmexamen

Kajsa är en trevlig kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Kajsa är född 2007 och är mycket social och tillgiven.

När vi hade öppet hus för ett par helger sen passade hon på hälsa på alla besökare eftersom hon visste att det skulle resultera i kel och mys. Och det verkade som att Kajsa lyckades med sin charma besökarna för alla gillade henne. På förmiddagen gjorde Mowgli henne sällskap men han tröttnade efter halva tiden och gick ut och gömde sig i rastgården.

Vill du veta mer om Kajsa? Kontakta Maritha på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer hon upp. Det går även bra att skicka sms.


En trött Kajsa.Lotta har blivit kändis

Under halvtid i matchen mellan Sverige och England igår satt jag och bläddrade i Hemmets Veckotidning som min kära mor sponsrat mig med eftersom jag älskar att titta på recept. Och där, på sidan 19, dök ett bekant ansikte upp. Tro det eller ej, men vår glädjespridare Lotta prydde sidan med sina vackra pelagoner. Lotta har blivit kändis utan att tala om det. Tack, Lotta! Du räddade min kväll - din medverkan i Hemmets Veckotidning kompenserade Sveriges förlust mot England. :-)


Hemmets Veckotidning nr 24/2012.

Sylvester älskar livet

Minns ni charmtrollet Sylvester som flyttade till eget hem i mars? Hans matte har skickat en hälsning via mail. Så här skriver hon:

"Vi vill skicka en hälsning för att berätta hur det går för Sylvester som vi adopterade från katthemmet i mars. Nu kallas han för Syllan och är så så mysig och kelen. Eftersom vi har en hund som normalt är rädd för katter så var det perfekt med en katt som var hundvan.

Ådi, som vår hund heter, och Syllan har blivit riktiga "brorsor" nu, kanske mycket tack vare ett gemensamt intresse...MAT! I köket lärde de sig att bli bästa vänner. :) Husse och mattes säng ha blivit en riktig favoritplats, här kan Syllan ligga och dra sig heeeeela dagen lång. Nu har Syllan fått komma ut också, han älskar att strosa runt men vill inte vara ute så himla länge åt gången...han vill ju hem till maten såklart. :)

Vi har verkligen hittat "vår" katt i Syllan, han passar så himla bra in i vår familj så det kunde inte blivit bättre."

Soliga hälsningar från Syllan med familj


Sylvester gör sig perfekt på bilder.


Han älskar att gosa i matte och husses säng.


Visst är det härligt med naturen, men allra bäst är matte och husses goda mat. ;-)


Matglad var ordet.

Besök av Östran

Inför helgens öppet hus hade vi besök av tidningen Östran. Lotta gjorde en "paparazzi" och passade på att fotografera journalisten Emmelie - som gärna ställde upp på bild. :-) Dessvärre finns artikeln inte tillgänglig på Östrans hemsida så ni får hålla tillgodo med Lottas foto.


Morris försvann från centrala Orrefors

För några veckor sedan (runt den 14 maj) försvann Morris från centrala Orrefors. Han är en kastrerad hankatt svartvit och grå päls. Ett kännetecken är att han har en "skitfläck", en brun fläck under hakan. Morris är 3 år gammal och väldigt kärvänlig. Han har inga problem med människor utan är riktigt gosig. Morris var fullt frisk vid försvinnandet.

 

Vet ni något om Morris?


Maila då till Sofia på e-post: [email protected]

 

 

 


1-0 till Kjelle Bus

Kjelle Bus om "det" vi trodde trodde var en åskledare: "Jag tror det är nån slags antenn för att hitta bortsprungna katter." :)

Och vi kan konstatera att Kjelle Bus är en väldigt smart katt. Pluspoäng!

 


Så gick det på öppet hus

Igår hade vi öppet hus på katthemmet. Strax innan vi öppnade började det rulla in med besökare och så flöt det på hela dagen. På gården fanns ett långt bord med loppisprylar. Vi sålde även blommor och kattmyntaväxter. Lotteriet var som alltid väldigt populärt, likaså vårt nybyggda Café Kompis. Lillstugan är numera ombyggt till ett café. (Innan det nya katthemmet stod klart bodde katterna i Lillstugan.) Nytt för i år var även en prylbrod där det fanns bland annat glaskatter, kattleksaker, vykort och smycken till försäljning. Besökare hade även möjlighet att gå en tipspromenad med blandade frågor. (Vinnarna presenteras på bloggen och hemsidan under veckan.)

Vi vill tacka alla som besökte oss igår. Välkomna tillbaka! Och tack till Emma, Lotta, Tordis, Gun, Nils, Katarina, Teresia, Monica, Tine, Jonny och Issa som hjälpte oss under dagen. Tusen tass! :)

Vi fick in 7900 kronor och 1710 kronor i pengagåvor, sammanlagt 9610 kronor. :) Pengarna går såklart till katthemmet.


Läckerheter på Café Kompis.


Från katthem till café. Innan dagens besökare anlände såg det ut så här.


Peter njuter av caféets hembakade pajer.


Loppis.


Många ville ta en titt i katthemmet.


Kopian ville inte missa öppet hus och tog en paus från söndagsvilan.
Här hälsar han på en av besökarna.Prylboden.


Handgjorda smycken.


Vackra glaskatter.


Dessa vackra sjalar fanns till försäljning.


När klockan slog 17.00 tackade Kopian för sig och återgick till sina vanliga rutiner - att sova.

Basta försvann från Vissefjärda i mars

Akut! Efterlysning! Vissefjärda, Emmaboda.

Basta försvann från sitt hem i Vissefjärda i mars. Han är helsvart och har endast tre ben. Basta har dessutom epilepsi. Är ID-märkt men är registrerad hos förra ägaren i Uppsala. Basta är 12 år gammal. Hittelön på 1000 kronor.

Hjälp oss att hitta Basta! Kontakta hans ägare Ann-Kristin på telefonnummer: 0471-20571 eller 0705-59 05 71.

En åskledare i födelsedagspresent?

Att Maritha är påhittig är inget nytt. För oss som känner henne vet att både Sonny och hon har talang till de mest märkligaste uppfinningarna. När hon fyllde år för ett par veckor sen hade även Emma, Nalle och Katarina varit uppfinningsrika och gett henne en vacker tunika som föreställde Maritha egna katter MiniMi och Knyttet. Skaparen bakom konstverket var självaste Nalle. Snyggt jobbat, Nalle!

Av Lotta, Thomas, Bisse och Basse fick Maritha en bilderbok med katthemmets och hennes egna katter för 2011. Maritha är oerhört tacksam för alla fina presenter och grattishälsningar.

Men vad är det Maritha har på huvudet? En åskledare? Nej, det vore otänkbart med tanke på att hon är vansinnigt rädd för åskan. Kanske ni läsare hjälpa mig som bloggare att lösa mysteriet? ;-)


Foto: EmmaFynda kattmynta

På söndag öppnar vi upp dörrarna för öppet hus på katthemmet. Passa på att inhandla kattmynta till dina pälsbollar som brukar vara en uppskattad favorit. Vi börjar kl 11.00 och avslutar kl 17.00. Välkomna till Svalehult!


Det tar på krafterna att vara chef

Trött vad ordet när Emma fann Maritha utslagen i soffan med Paddpojken på magen. Maritha skulle "bara" vila, som hon uttryckte det, men somnade gott medan Emma kunde förverkliga skönhetssömnen. :-)

Snyggt jobbat, tjejer. Och vilket samspel!


Maritha samlar energi till söndagens öppet hus.

Akut! Vem kan öppna sitt hjärta för Snövit?

Nödrop! Vem kan öppna sitt hjärta för Snövit?

Vi har fått in ett nödrop från en kvinna som försöker hitta ett hem till denna katt som finns i Blekinge. (Katten är inte hennes.) Kvinnan berättar:

Snövit en långhårig kritvit kattfröken som fyller 7 år i september. Hon är kastrerad, rumsren, social och väldigt kelen. Snövit är innekatt men är van att gå ut i sele och att bli bunden utomhus sommartid. Snövit är inte van vid barn eller andra djur utan är van vid full uppmärksamhet från matte och är mycket tillgiven och social samt pratglad.

För närvarande har hon tyvärr en del tovar i pälsen som man får be en veterinär raka bort då det blivit så eftersom hon inte borstas varje dag, XXX har sett det som en "onödig" utgift då han tycket att man ska ta på sig ett par grova handskar och hålla fast henne och raka av henne tovorna! :(

Hon tycker mycket om att bli borstad men kloklippning har jag gett upp för hon sticker varje gång jag tar fram tången :/
Hade hon gått i hop med mina katter så hade jag tagit hem henne men tyvärr så funkar inte det och pga. stämningen där hemma nu så är hon ganska vilsen och känner att hon inte är önskvärd eftersom XXX avskyr katter. :(

XXX kommer att sakna sin älskade katt men för både hennes och Snövits skull så är det bäst att hitta ett nytt hem och Snövit förtjänar att få känna sig älskad igen.

Allt som hon har hemma i dag följer naturligtvis med henne till nästa hem så är det fortfarande hemma som det luktar.

Vill och kan Du öppna ditt hjärta för härliga Snövit?

Kontakta:
0709-49 74 43 eller 0723-54 18 89.
Lyckligt slut för Mittens som försvann i Orrefors

Ännu fler glada nyheter! :-)

Minns ni Mittens som vi efterlyste i Orrefors för ett par månader sen? I samma veva som hennes husse Thomas flyttade tillbaka till Norge i november försvann hon och Thomas lyckades inte spåra henne. Tack vare efterlysningar i tidningar, på Facebook, hemsidor och bloggar har Mittens kunnat återförenas med sin älskade husse.

Mittens höll till vid brandstationen i Orrefors och en kvinna vid namn Barbro hade hört från grannar att hon troligen var hemlös. Barbro började söka efter henne och satte ut mat. Till en början var hon skygg, men en dag hade hon hoppat upp vid köksfönstret och ville komma in... När Barbro såg Thomas efterlysning tvekade hon inte kontakta honom. Numera bor Mittens i Aurland på västkusten i Norge och mår alldeles prima. (Och även husse, såklart!)

Tack till alla som engagerade sig för Mittens. Och tack till Barbro som är en av alla som har hjärtat på rätt ställe. Nu önskar vi Thomas och Mittens lycka till! :-)
Mittens njuter av livet i Norge.

Lyckligt slut för katten i Lindsdal

Lyckligt slut på veckan! :-)

Igår skrev vi om en katt som var upphittad vid Ica i Lindsdal i Kalmar. Vi har fått kontakt med ägaren som har bekräftat att det är henne katt. Casper, som han heter, kommer hem varannan dag och brukar hålla till vid ICA-butiken.

Tack till Rebecca som tipsade om Casper och tack till Ann som hjälpte oss att hitta ägaren. Och en eloge till Caspers matte som har varit klokt att ID-märka sin katt. På så sätt gick allt mycket smidigare. :-)


RSS 2.0