Kopian som spöke...

Idag lär inte en enda kotte våga sätta sin fot/tass i Svalehult. Det har Kopian sett till. Sen tidigt i morse ligger han i fönstret och grimaserar mot omvärlden med ett skräckinjagande leende. Sonny tar det hela med ro och menar att Kopian bara gör det han blivit fostrad till. Maritha är mer skeptisk och anser att det finns risk att han skrämmer iväg våra medarbetare...
 
Happy halloween, säger Kopian. (Bygdens gamling.)
 
 
 

Vi söker fler medarbetare

Det finns nog ingen människa jag beundrar så oerhört mycket som Maritha. Hon har ett hjärta av guld och är förmodligen Smålands envisaste kvinna! :-)

Vi söker fler frivilliga kattvänner som vill arbeta ideellt. Har du hjärtat på rätt ställe? Kontakta oss!

Prata in ett meddelande med namn, nummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går också bra att skicka sms. (Vi tar inte emot några nya katter - som ni säkert förstår.)
 
Tel: 0706-07 13 90

/Jenny
 
Reportaget hittar ni HÄR!
 
 

 
 

Iris och Toulouse hälsar till katthemmet

Vi har fått en hälsning från Iris och Toulouse som flyttade från Kompis i januari 2010. Deras matte och husse hälsar att de är både busiga och kelsjuka. Toulouse är syster till Toola som fortfarande bor på katthemmet.
 
På bilden syns det tydligt hur mycket de älskar varandra. Det värmer våra hjärtan när vi ser hur bra de har det. :-)
 
 

 
 

Trötta pojkar

Det märks tydligt att det är höst ute. Katterna håller sig mer och mer inomhus. De söker sig nära varandra och de har alla sina favoritplatser. Matti, Robinson och Izze är tre trötta pojkar som gärna ligger i sina favoritbyttor och tittar på kompiasarna runt omkring. Precis som det ska vara en dag i slutet av oktober. :-)
 

Lycka för Bea och Evita

Bea och Evita har charmat oss enormt mycket under deras tid på Kompis. Men igår packade de väskan och flyttade till ett gemensamt hem i Kalmar. Till våren kommer de få tillgång till en innätad balkong. :-)
 
Vi önskar våra pälsbollar lycka till!
 
Evita
 
Bea

Och störst av allt är kärleken...

Toola och Jussi älskar varandra så innerligt mycket. Så fort de får tillfälle myser de tätt intill varandra. De är så söta och kärleksfulla mot varandra. Vi blir alldeles varma inombords när vi ser hur de njuter. Älskade vänner. Störst av allt är kärleken.
 

Lekstuga på Kompis

Idag har Kitten och Cesar roat sig med en läcker vippa. Att umgås med en färgglad leksak kan göra susen när vädret är så där lagom kul ute. Allra bäst blir det om en människa deltar. Denna gång var det Lotta som fick ställa upp som lektant - något som passar henne alldeles utmärkt, enligt säkra källor.
 
Cesar trivs med sin påskgula vippa.
 
En trött kille laddar batterierna.
 
Rör inte min leksak, kompisar!
 
Dagens fångst.

Träffa oss på Calmare kattklubbs utställning

Lördagen den 3 november hittar ni oss på Calmare kattklubbs utställning.
Tid: kl 09.30-15.00
Plats: Folkets Park, Kalmar.
 
Vi kommer att sälja hembakat, smycken, glaskatter, t-shirts, kattprylar m.m.
 
Välkomna!
 

En feel goodpresent

När Maritha fyllde 60 år tidigare i år hade Lotta med familj kommit på den fenomenal idén att ge bort en "Katthemmet Kompis bok" som present. Boken innehåller bilder på både Maritha och Sonnys katter och katthemmets. Eftersom Lotta har hängt med i många år nu har hon samlat på sig en del. Boken är verkligen en "feel goodbok". Perfekt att bläddra i en regning höst som denna.
 
 

Hulda drömmer om ett eget hem

 

Hulda är en snäll och rolig kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Hulda är en hona född 2001. Hon är bruntigré med vita tecken. Hon är mycket kelen och sitter gärna bredvid dig och vill bli klappad och kliad. Hulda älskar att bli kammad. Vi tror hon skulle trivas bra som innekatt men vill nog ut och ha lite frisk luft ibland. Hulda drömmer om ett eget hem där hon blir älskad och ompysslad. Kanske blir du den som faller för Hulda?

 

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

 

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

 

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

 

Sedan vintern 2010 bor Hulda och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.

 

Vill du veta mer om underbara Hulda? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.

 

 


Lycka för Loffe

Loffe har bott på katthemmet sen i februari då han hittades skadad och hoppade på tre ben. Han var ensam och övergiven och ingen verkade bry sig om honom. Under sin tid på Kompis har han återhämtat sig och blivit en trygg kille som älskar att stryka sig kring benen och mysa med alla som vill kela med honom. Från att ha varit övergiven har Loffe nu fått en egen familj. På torsdag flyttar han till Kalmar där han får möjlighet till både inom- och utomhusvistelse.

Vi önskar vår ögonsten och hans nya familj lycka till! heartheart
 
 
 

Hjälp behövs! (Frasse försvann från Nybro)

Efterlysning! (Nybro) Någon i Nybro som vill hjälpa till att leta efter Frasse som försvann vid området Paradiset? Han har varit synlig vid både Joelsgatan samt Jakobsgatan. Hittelön utlovas!

Femåriga hankatten Frasse försvann i slutet av september när han tillsammans med sin matte var på besök hos bekanta i området kring Paradiset i Nybro. Han är helsvart och lite försiktig men kelig med folk han känner sig trygg med. Frasse är både kastrerad och ID-märkt. ID-nummer: 0537D

Ägaren uppmanar att försöka locka honom med godis. Försök gärna att fånga honom. Ta kontakt, via numret nedan, och tipsa var Frasse varit synlig. Alla tips är välkomna!

Har du sett Frasse?
Kontakta Frasses matte på telefonnummer 0739-54 20 67.
 
Uppdatering: Frasse hittades i Nybro den 1 november 2012.
 

Tilda har anlänt

I förra veckan flyttade Tilda till sitt nya hem där hon också fick sällskap av familjens katt Siri, som också kommer från Kompis.

 

Matte Linda berättar om hemkomsten:

 

Första kortet på Tilda togs i fredags, redan inom en timme efter att vi kommit hem från katthemmet. Hon hoppade upp i soffan och lade sig med hakan mot min axel, spann och somnade, underbart!

 

Siri såg konfunderat på och var lagom fräsig mot lilla Tilda. Men när matte på lördagen tog med Siri på en promenad var hon som vanligt, hon behövde bara få på sig selen så var hon nöjd med matte igen. Till slut tröttnade nog Tilda på fräsandet och gick helt sonika och lade sig bredvid Siri på soffan (modig liten tjej!). Siri började då tvätta henne och fräsa om vart annat, till slut lade sig Siri en kattlängd bort...

 

Nu i söndags (7 okt) tog jag de två fina korten på mina kära pälsbollar, bredvid varandra, utan fräs! :) Det har bara blivit ännu bättre, det händer att de sover nära varandra och tvättar varandra lite grann innan de somnar. Siri börjar tycka att det är roligare att leka med Tilda än med matte ;) Och det är klart, det förstår jag! Det är så kul att se när de galopperar och turas om att jaga varandra. Tilda är en riktig "spinning-maskin"! Hon spinner ofta och kelar gärna och busar mycket. Siri myser med halvslutna ögon och ser mycket nöjd ut när Tilda kör igång sitt spinnande.

 

Det är härligt och jag är så glad och stolt att det gick så fort för dem att gilla varandra. Siri var ju inte så förtjust över konkurrensen i början, men nu så har hon nog kommit fram till att det är mest fördelar och hon får ju bestämma...Ler

 

Hälsningar från oss tre tjejer till alla kompisar på Katthemmet Kompis

 

Tilda myser med matte Linda.
 
Siri och Tilda.

Vinnarna av presentkorten är...

... Elisabeth Eriksson och Britt-Mari Ottosson. Tjejerna har vunnit varsitt presentkort på 300 kronor att handla klösmöbler för hos Nordens Djurshop. Ett stort grattis!

Och tack för era bidrag till Katthemmet Kompis! :)

Kitten och Frans blir sambos

Tidigare i veckan stod det klart att Kitten och Frans blir sambos i slutet av oktober. Kitten flyttar tillbaka till sin husse som bott utomlands ett tag och Frans hänger på. Vi tror och hoppas att det blir toppen för de båda. :-)
 
Frans
 
Kitten

Det går bra för Gizmo i nya hemmet

För inte så länge sedan flyttade Gizmo till ett nytt hem i Hovmantorp. Hans nya matte har skickat oss några bilder på honom som vi delar med oss. Hon berättar också att han är väldigt gosig och mysig och ibland lite småbusig.
 
Mysiga och keliga Gizmo.
 

AKUT! Dumpade Herkules längtar efter kärlek

Vem kan öppna sitt hjärta för kärlekstörstande Herkules? Fina Herkules dök upp utanför Katthemmet Kompishösten 2011. Han höll sig då mest på avstånd och det märktes att han ville vara en gänget men inte riktigt vågade. Numera är han en riktig kelgris.Vi har försökt hitta ägaren, men vid ett besök hos veterinären visade det sig att han varken var chip - eller ID-märkt. Nu är han däremot både kastrerad och vaccinerad. Vi tror att Herkules är runt två år. Förmodligen har Herkules blivit dumpad utanför katthemmet - vilket tyvärr inte är helt ovanligt.
 
Situationen har blivit ohållbar eftersom Herkules inte fungerar ihop med Maritha och Sonnys egna katter. Han önskar inget annat än att få komma till en matte eller husse som kan ge honom all den kärlek han behöver och drömmer om, och där han får vara kung i familjen.
 
Vill du adoptera eller veta mer om denna fina herre? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 
Vem vill öppna sitt hjärta för Herkules?
 

Triss och Thea stortrivs

För ett tag sen flyttade Triss och Thea till samma hem. Numera heter de Lucky och Shannon. Matte och husse hälsar att de stortrivs i sitt nya hem. Både kattungarna och deras matte och husse är överlyckliga och skickar här några bilder och hälsar.
 
Lucky och Shannon njuter av varandras närhet.
 
Shannon
 
Lucky
 
Från vänster: Shannon och Lucky
 
 

Full rulle för Lilian och Jeppe

För en kort tid sedan fick katterna Lilian och Jeppe ett nytt hem och matte har mailat oss ett par bilder och berättar hur det fungerar i nya hemmet.

 

Så här berättar matte:

 

I början av juli fick min älskade Felix, en fantastisk kisse från Kompis, somna in eftersom han var väldigt dålig och hade stora problem med sina njurar. Saknaden och tomrummet efter honom var enorm och jag bestämde mig för att ge någon annan katt från Kompis ett eget hem.

 

Min tanke var att det skulle bli en ny vuxen hankatt igen men det blir inte alltid som man tänkt sig. I stället kom jag hem med en nysteriliserad honkatt som heter Lillan (Lilian) för jag kunde inte motstå hennes vackra blågröna ögon och halva, förfrusna öron. Efter några dagar skulle vi åka tillbaka till Kompis för att plocka bort stygnen och Lillan blev överlycklig över att ha "kommit hem" igen. Hon spann hela tiden, till och med när stygnen plockades. Hon hade ju inte hunnit med att vänja sig varken med mig eller sitt nya hem. När vi kom hem igen var hon förtvivlad, hon "grät" och jamade hela tiden så på kvällen ringde jag till Maritha och vi bestämde att jag skulle "låna" Jeppe (Jesper) , en av kattungarna, för att se om Lillan skulle må bättre om hon fick lite sällskap.

 

Morgonen efter hämtade jag den lille grårandiga "odågan" och det blev höjden av lycka för Lillan. Hon tog hand om Jeppe som om han varit hennes egen unge. Naturligtvis kunde jag inte lämna tillbaka denna ljuvliga varelse så numera är jag lycklig matte till två jättehärliga kissar. Jeppe är som sagt en riktig odåga, full av energi och nyfikenheten har inga som helst gränser. Mitt hem är inte längre vad det varit...gardinerna är fulla av hål efter klor, blomkrukorna blir färre för varje dag, i badrummet ser det ut som om det snöat när Jeppe har bearbetat toarullarna och badrumsmattorna har inget ludd kvar. Listan på hyss kan göras hur lång som helst och kreativiteten verkar aldrig ta slut. Lillan däremot är raka motsatsen. Hon är en väldigt lugn och klok kisse och hon får mest ägna sig år att hålla reda på Jeppe. Hon "pratar" mycket och det verkar som att hon förmanar honom hela tiden. Därför har jag gett henne smeknamnet "polisen". Båda kissarna är väldigt snälla och trevliga och jag ser fram emot många fina år tillsammans med mina båda "ulltottar".

 

Hälsningar till alla kompisar på Kompis från Lillan, Jeppe och Ingegerd.

 

Jeppe och Lillan älskar varandra överallt annat.
 
Jeppe roar sig med att ligga i handfatet.

 

 


Frasse försvann från Paradiset, Nybro

Efterlysning! (Området kring Paradiset i Nybro.)

Femåriga hankatten Frasse försvann i slutet av september när han tillsammans med sin matte var på besök hos bekanta i området kring Paradiset i Nybro. Han är helsvart och lite försiktig men kelig med folk han känner sig trygg med. Frasse är både kastrerad och ID-märkt.
ID-nummer: 0537D
 
Tidigare i veckan har Frasse varit synlig vid Joelsgatan samt Jakobsgatan i Nybro.

Ett tips är att försöka locka honom med godis och höra av er till numret nedan och berätta var han har varit synlig.

Har du sett Frasse?
Kontakta Frasses matte på telefon 0739-54 20 67.
 
Uppdatering: Frasse hittades i Nybro den 1 november 2012.
 

Nya vänskapsband för Truls

För några veckor sen flyttade Truls hem till Maggan, Ida och före detta Kompiskatten Purre. I hushållet finns även ett marsvin och en hamster. Till en början med tyckte Truls det var jättespännande med hamstern. När han gick efter henne vände hon sig om och sprang emot honom. Tuff hamster! Numera är det inte så spännande... Däremot är de fortfarande vänner. Det är kanske inte är så vanligt att katter och hamstrar fungerar ihop, men Truls och Helen, som hamstern heter, är ett bevis på det.
 
Purre och Truls kommer också mycket bra överens. Purre fångar möss till Truls som tackar och tar emot. Redan efter en vecka höll de om varandra och sov i sängen. Purre har blivit som en extramamma för Truls. :-)
 
 
Truls och Purre spanar på Helen.
 
Truls med matte.
 

Roffe försvann från Stensövägen i Kalmar

AKUT! Efterlysning! Roffe försvann från Stensövägen i Kalmar. Hittelön på 1000 kronor.

Vår lilla prins Roffe är fortfarande försvunnen. Han försvann från Stensövägen (Kalmar) i mitten av augusti.
Förmodl
igen är han väldigt skygg, då han bara är innekatt.


Roffe är grå med tydliga svarta ränder. Underkäken är vit och han har även en vit fläck på halsen. Annars är han lite gulfärgad i ansiktet + att magen är gul och hänger lite. Hans nos är väldigt röd/orange.

Han är kastrerad och id-märkt i vänster öra med numret S427H. Man ser att han är märkt, det kan dock vara svårt att se vad det står.

Vi behöver all hjälp vi kan få med att hitta honom. Ring om du tror att du har sett honom, eller vet vart han är. Han kanske är påväg till Djurängen. (Finns mer bilder av honom på Blocket.)

Björn: 0730-89 64 44
Jannie: 0738-33 33 46
 
Uppdatering: Roffe hittades vid Stensö VVS den 6 november. 
 

RSS 2.0