Tilda blir sambo med Siri

Minns ni Siri som i december 2011 flyttade till Linda i Kalmar? Linda har helt enkelt inte fått nog av våra katter för tidigare veckan träffade hon charmtrollet Tilda och bestämde sig för att adoptera henne. Om cirka 2,5 vecka flyttar hon hem till Siri och Linda. :-)
 
Vi önskar Siri, Tilda och Linda lycka till! :-)
 
Mysiga Tilda blir kalmarbo.
 
 

En trött arbetsnarkoman på Ölands skördefest

Mellan den 27-30 september pågår en fantastisk skördefest på Öland. Något som svalehultsonen och före detta katthemskatten Sören Fernström flitigt har noterat i sin kalender. Under helgen syns han vid Eriksöres bygata. I över en halvtimme gick vi runt och letade efter skördefestens stora dragplåster, och hittade honom - i ett garage. Tur jag hade mannen i huset med mig som hade ögonen med sig. Och tummen upp för Sörens matte och husse som hade skyltat med affischen "Sören On Tour". Utan den hade vi aldrig hittat honom.
 
Sören jobbade på bra, enligt husse Lasse. Några besökare stannade för att fotografera den svartvita prinsen och passade samtidigt på att fråga Lasse hur de lyckats få en så tålig katt. Lasse svarade att uppfostran har haft en betydande roll för Sörens trevliga bemötande. En annan viktig faktor är att han faktiskt kommer från Katthemmet Kompis... ;-)
 
Sören blir fotograferad av några besökare.
Tummen upp för matte Nalle och husse Lasse som guidade oss vilsna blekingebor rätt.
 
Sören tar en välbehövlig paus. Helt rätt! Finns ingen anledning att arbeta mer än nödvändigt.
 
 
 
 
 

Tävla om ett presentkort hos Nordens Djurshop

Passa på att göra en god gärning för hemlösa katter samtidigt som du tävlar om ett presentkort!
 
I samarbete med Nordens Djurshop lottar vi ut ett presentkort på 300 kronor. Välj och vraka bland coola klösmöbler! Presentkortet gäller endast klösmöbler.
 
För att vara med i tävlingen och få chans att vinna så sätter du in minst 10 kronor till vårt plusgirokonto 35 74 82 - 9. Märk inbetalningen med "tävling och ditt för- och efternamn." När inbetalningen är gjord mailar du namn och adress till [email protected]
 
Tävlingen pågår fram till den 10 oktober 2012. Vinnaren utses genom lottning.
 
/Katthemmet Kompis
 
 

Idag roar vi oss med att...

gymnastisera på Lottas axlar och rygg. Syftet? Vi tränar balansen samtidigt som Lotta får en starkare kropp. Och katten som så vackert visar sina trix heter Evita. De akrobatiska ställningarna hann hon även lära Båtsman innan han flyttade från katthemmet. Numera ser det ut så här hos Båtsmans matte Emma... (Se sista bilden.)
 

Denna ställning ger bättre balans och starka benmuskler.
 
Medan Lotta rensar bajslådor masserar Evita hennes rygg med sina lagom vassa klor...
 
Båtsman lever rövare i sitt nya hem...
 
 
 

Loffe har fått konkurrens

Oj, det verkar vara populärt att fånga möss i Svalehult. Efter gårdagens inlägg om Loffes smaskiga mus har även Marithas egna katter fått blodad tand för musjakter. MiniMi ville såklart inte vara sämre. Och resultatet? En livs levande(?) mus. (Till skillnad från Loffe som fick nöja sig med en uppstoppad från djuraffären.)
 
1-0 till MiniMi.
 
Nyfångad mus är en delikatess, enligt MiniMi.
 

Musjakt

Det krävs en god teknik för att lyckas fånga en smaskig mus. Men Loffe, som är katthemmets muskung, menar att det inte alls behöver vara så svårt som många kanske tror. Förutom teknik krävs ett brinnande engagemang. Du måste älska det du gör. Se och lär av Loffe - som älskar möss, i alla dess former.
 

Lycka för Siri och Truls

Vi avslutar veckan med att berätta att Siri och Truls har fått varsitt hem. På fredag flyttar Siri till en lägenhet där hon får tillgång till innätad balkong. Idag flyttade Truls till Purre, en charmig kille som flyttade från katthemmet för fyra år sedan. Vi önskar våra ögonstenar lycka till!
 


Siri
 
Truls
 
 
 

Det kallas kärlek...

Så här mysigt hade kärleksparet Jussi och Toola det i relaxavdelningen på övervåningen i katthemmet tidigare i veckan. De gosade pch borrade in sina huvud i varandas pälsar. Så sött! :-)

Emmaboda marknad fick besök av Sören Fernström

Igår medverkade Sonny, Lotta och KatarinaEmmaboda marknad tillsammans med svalehultsonen Sören Fernström och hans husse och matte Lasse och Nalle. Det var en trevlig dag med många besökare. 2100 kronor fick vi in till katterna. Sören skänkte 2628 kronor till vårt katthem från de fyra senaste marknaderna. Vilken hjälte! Tack Sören! Matte Nalle och husse Lasse hälsar att det är en ära att få tjäna Sören. :-)
 
Så här såg det ut medan Sören väntade på att Sonny och Lotta skulle dyka upp... ;-)
 

Annons på Blocket

Just nu har vi en annons på Blocket ihopp om att flera av våra katter ska finna kärleks- och ansvarsfulla hem. Vi hoppas atr det ska ge bra resultat. Känner du någon som är startgroparna och vill köpa katt? Be dem kontakta oss! :-)
 

Solsken för Gizmo och Lotta

Det är med glädje vi kan meddela att våra fina pälsbollar Lotta och Gizmo har fått egna hem.

Gizmo kom till oss eftersom han blev illa behandlad i sitt första hem. Han fick bo på katthemmet tills han kände sig trygg och hittade livsgnistan igen. Efter ett tag fick han hem hos en kvinna, men tyvärr gick hon bort och Gizmo var återigen ledsen och förtvivlad. Han fick flytta då tillbaka till katthemmet. Gizmo undrade varför han drabbades av så mycket otur. Ett nytt hem dök upp, men dessvärre fungerade det inte så bra, så Gizmo fick ännu en gång komma tillbaka. Nu har han precis flyttat till en kvinna som bor i en lägenhet i Hovmantorp. (Och blir nästan granne med Orup och Molly.) Vi håller alla tummar, tassar och tår att det fungerar för underbara Gizmo.

Även Lotta har haft otur. Hon bodde tillsammans med en våra katthemskatter Frans. Lotta dök upp hos Frans husse. Husse i sin tur gjorde allt för att spåra ägaren men utan resultat. Han beslöt sig därför att behålla Lotta. När deras husse gick bort var det därför en självklarhet att både Frans och Lotta fick flytta till katthemmet. Idag blev Lotta tingad och nästa tisdag flyttar hon ut på landet. Äntligen solsken i Lottas liv! :-)

Vi önskar våra pälsbollar lycka till i sina nya hem!
 

Gizmo
 
Lotta

Stilikonen Lotta kan konsten att matcha

Lotta har en förkärlek till härliga skjortor. Så här snygg var hon under firandet av Hittekattens Dag i söndags. Att skapa en röd tråd genom hela outfiten är verkligen Lottas grej. Den orange färgen på shortsen lyckades hon matcha alldeles utomordentligt med foppatofflorna. Lotta är en stilikon att räkna med - även utanför Svalehult.
 

Artiklel om Katthemmet Kompis

Igår publicerade Barometern en artikel från vårt firande av Hittekattens Dag. Klicka på bilden för att förstora artikeln.
 
 
 

Tips på en god sömn

Mowgli tipsar om hur man bäst varvar ner med en skön sömn efter en hektisk dag. (Så här såg det ut efter öppet hus på katthemmet i söndags.)
 


1. Leta upp närmaste kattlucka. Lägg dig bekvämt med huvudet placerat inomhus. Extra skönt blir det med en kattlucka på huvudet.
 
 
2. Placera dina tassar tätt intill kroppen och låt bakdelen svalkas utomhus.
 
3. Sov gott!
 
 

Så firade vi Hittekattens Dag

Vi har haft en fantastisk söndag under firandet av Hittekattens Dag. De första besökarna dök upp redan innan klockan elva. Under dagen bjöd Lotta och Katarina på rundvandring i katthemmet och Katthult. Monica höll som vanligt i trådarna kring lotteriet. När magen började kurra kunde man besöka Café Kompis där Tordis och Niels serverade alltifrån pajer till frallor. För den shoppingsugna fanns det gott om prylar att fynda i Presentboden, som sköttes av Jonny och Izza.
 
Sammanlagt fick vi 2852 kronor till katthemmet och även kattsand och kattmat. Vi tackar alla som firade Hittekattens Dag med oss!
 

Monica höll som vanligt i trådarna kring lotteriet.
 
Vi fick besök av Barometern.
Tordis och Niels serverade på Café Kompis.
 

Efter en intensiv morgon gjorde Sonny sig förtjänt av en välbehövlig paus.
 

Loffe charmar in sig hos en av våra besökare.
 

Dessa fina muggar fanns att shoppa i Prylboden.
 

Tordis fick en mysstund med Trollet.
 

Lotta och Emma trivs med att stå framför kameran.
 

AKUT! Dumpade Herkules längtar efter kärlek

AKUT NÖDROP!

Vem kan öppna sitt hjärta för kärlekstörstande Herkules? Fina Herkules dök upp utanför Katthemmet Kompis hösten 2011. Han höll sig då mest på avstånd och det märktes att han ville vara en gänget men inte riktigt vågade. Nu har han blivit modigare och numera går det även att klappa honom, dock är han lite försiktig mot nya människor. Vi har försökt hitta ägaren, men vid ett besök hos veterinären visade det sig att han varken var chip - eller ID-märkt. Nu är han däremot både kastrerad och vaccinerad. Vi tror att Herkules är runt två år. Förmodligen har Herkules blivit dumpad utanför katthemmet - vilket tyvärr inte är helt ovanligt.
 
Situationen har blivit ohållbar eftersom Herkules inte fungerar ihop med Maritha och Sonnys egna katter. Han önskar inget annat än att få komma till en matte eller husse som kan ge honom all den kärlek han behöver och drömmer om, och där han får vara kung i familjen.
 
Vill du adoptera eller veta mer om denna fina herre? Kontakta oss på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller. Det går även bra att skicka sms.
 

 

 
 

RSS 2.0