Santo försvann från Nybro

Santo försvann från Hallandsgatan i Nybro den 5 februari. Vid försvinnandet haltade han på ena benet.

Har någon sett honom? Alla tips är välkomna!

Kontakta matte Annika som är väldigt orolig.
Tfn: 0738-27 56 68
 
 

Uppdatering angående Malins operation

I dagsläget har vi fått in 6745 kronor till Malins operationskostnad. Detta kommer även att täcka hennes medicinering. Enligt veterinären kommer Malin att ha en konvalecenttid på cirka tre månader innan hon kommer att gå riktigt på sitt ben.

Ett STORT TACK för alla bidrag och fina ord! Det betyder oerhört mycket. Vi är alltid tacksamma för alla gåvor till katthemmet. Vill du fortsätta att stödja oss så är vårt bankgironummer: 35 74 82-9

Ännu en gång. Tusen tack! :)

Härliga Topsy söker eget hem

 

Topsy är en fin kattjej som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna". Topsy är född 2009 och är bruntigré och vit. Hon är mycket kelig av sig och möter oss ofta vid dörren. I sitt nya hem fungerar hon som både inne- och utekatt, men vill gärna ha en kattkompis av mysa med. Topsy är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade.

Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Sedan vintern 2010 bor Topsy och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.


Vill du veta mer om fina Topsy? Kontakta oss på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. OBS! Vi tar inte emot nya katter pga intagningsstopp.

 

Vackra Topsy.

 


Insamling till Malins operation

En av våra katter, Malin, har ett skadat korsband i vänster bakknä. Förmodligen har hon blivit skrämd av något i katthemmet och i farten har hon råkat halka/ramla och gjort sig illa. Operationen kommer att kosta oss runt 5000 kronor, vilket är väldigt mycket pengar för ett katthem.

Vill Du bidra till Malins operation? Vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små. Sätt in en valfri summa till vårt PG-nummer 35 74 82-9. Märk insättningen med "Malin". Gåvorna kommer att publiceras på vår hemsida. Tack för Din insats. 

Malin och hennes bror Matti kom till oss från ett sommarstugeområde för några år sen. Malin är försiktig av sig, vilket även Matti var fram till den dagen då Maritha kom hem efter en operation i höstas. Efter det har han totalförändrats och blivit en kelgris som älskar uppmärksamhet. Visst är djur fantastiska?
 

Simba och Cesar har flyttat till Viserum

Bröderna Simba och Cesar kom till oss eftersom deras husse blev allergisk. Pojkarna har haft som önskan att få flytta tillsammans och gärna till ett hem där de får möjlighet till utomhusvistelse. Nu har drömmen blivit verklighet. I går flyttade de till Viserum och när de känner sig hemma kommer de även få gå in och ut som de vill. Bättre kan det knappast bli!
 
Cesar och Simba har fått ett nytt hem.

RSS 2.0