På en strand i Karibien...

När ni läser det här befinner jag mig på en solig strand någonstans i Karibien. Bloggen kommer därför att ta en paus, men är tillbaka den 11 februari. Arbetet på katthemmet flyter på som vanligt.
 
Tills dess... njut av vårt vackra vinterväder här hemma! :)
 
/Jenny
 

Kompismöte

Tidigare i veckan hade Kompis medarbetare kattmöte på övervåningen i katthemmet. Enligt vad jag kan se på bilden bjöds det på kakor och kaffe. Vid mötet medverkade Maritha, Katarina, Lotta, Lisbeth, Tordis och Anna. Lotta agerade fotograf och katterna njöt av sällskapet i katthemmet. En bra dag med andra ord. 
 
 
 
 

Knixie har flyttat till Öland

Knixe är en skön kattpojke som kom till oss 2010 tillsammans med ett gäng katter vi kallade "Arvekatterna" pga. att deras mattes bortgång och hennes önskan om att Kompis skulle ta hand om katterna. Knixe har fått ett nytt hem på Öland där han kommer att vara innekatt.
 
 

Invigning av Hönsahult

Hönsen har fått ett nytt hus. För ett tag sen var det invigning med pompa och ståt. Vilken drömplats att flytta in på som höna. Numera bor våra fina höns i Hönsahult. (Ett namn som är tänkt att matcha Katthult.) Ibland får han till det, Sonny Fernström. ;)
 
 

 
Lotta var inbjuden till invigningen. Därav de fina bilderna.
 
 

Smilla är tingad

Vi kan berätta att vår söta honkatt Smilla har tingats och kommer att flytta till Ljungby där hon även får en kattkompis. Smillas ungar Evita, Jasmin och Svinto har sedan tidigare fått egna hem. Äntligen är det Smillas tur! :)
 

Katten kan också förfrysa sig

Agria skriver i ett pressmeddelande vad man som kattägare ska tänka på om katten vistas ute när det är kallt och vad som kan hända om katten förfryser sig. Klicka på bilden för att läsa pressmeddelandet.
 
 
 

Simba försvann från Färjestaden

Efterlysning!
 
Åttaåriga Simba flyttade från Katthemmet Kompis i november 2011. Tyvärr försvann han från sitt hem på Musselvägen i Färjestaden våren 2012. Han är ID-märkt och kastrerad. Innan han försvann var han kompakt och robust till kroppsformen. Han kan vara lite försiktig mot människor han inte känner.
 
ID-nummer: 6773S
 
Är det någon som har sett Simba eller vet om någon har tagit hand om honom? (Eller en katt som liknar Simba.) Kontakta oss på telefonnummer: 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka sms vid uteblivet svar. Alla tips är välkomna!
 

 
 
 
 

Turen har kommit till Frans

Frans kom till oss tillsammans med Rufus för fem år sedan eftersom deras första matte skulle studera utomlands. De fick ett hem tillsammans men tyvärr trivdes inte Frans och fick flytta tillbaka. I sitt tredje hem fungerade det och Frans trivdes jättebra. Men dessvärre gick hans husse bort och Frans fick återigen flytta tillbaka till katthemmet. För ett tag sen skulle han flytta till samma hem som Kitten, men dessvärre drog sig hemmet ur och Frans fick stanna på Kompis. 
 
Nu har turen äntligen kommit till Frans. Igår flyttade Frans till en man som bor på landet i Mörbylånga. Med tiden kommer han att få möjlighet att gå ut. 
 
 

AKUT! Vem kan hjälpa dessa katter?

Vi hjälper en god vän till oss att lägga ut denna annons. Dessa två honkatter är före detta hittekatter men de togs omhand av en familj förra året. På grund av ändrade förhållanden när det gäller bland annat arbete och en inställd flytt till landet, söker nu katterna AKUT nya hem. De är vana vid en stor hund. Plutt och PimPim och PimPims unge bor för närvarande i Nybro.
 
Plutt är en hona på cirka åtta månder. Hon är randig med vitt i ansikte och vita tassar. Hon är mycket sällskaplig och vill gärna "vara med".
 
PimPim är en hona, cirka ett år gammal. Hon är grå med svagt grå ränder i pälsen. Mycket vackra gröna ögon. Vill gärna ha det "lite lugnt". PimPim är mycket kelig och vill helst sitta i knät. Hon har nyss fått ungar. Tyvärr överlevde bara en av dem. (Se bild på kattungen nedan.) PimPim och henns unge flyttar till samma hem. När ungen är 12 veckor kan de flytta eget hem.
 
Katterna förmedlas inte av Katthemmet Kompis utan vi hjälper enbart familjen att annonsera om katterna. 
 
Vill Du veta mer om Plutt, PimPim och PimPims unge? Kan du ta emot dem som stödhem eller som permanent hem? Kontakta Ewa, som är kontaktperson för ärendet, på telefonnummer 0703-94 06 43. OBS! Katterna är inte Ewas utan hon hjälper familjen att förmedla katterna till nya hem.
 
Plutt är väldigt sällskaplig.
 
PimPim är mycket kelig.
 
PimPims unge.


Selma dumpades av sin matte

Mysiga Selma är en vuxen honkatt som är född gissningsvis 2006. Hon är blåtigré till färgen. Hon söker nytt hem sedan hennes matte slängde ut henne efter en flytt.

Utslängd av sin matte när hon skulle flytta blev Selma istället matad av grannarna till matte. Grannarna försökte tala henne till rätta och förmå henne att ta katten med sig men hon svarade då att de fick göra vad de ville med Selma.

Selma blev dräktig och fick en kattunge, Fideli som fått eget hem sedan länge. Selma flyttade till Katthemmet Kompis hösten 2009 och söker nu nytt hem som ensamkatt då hon är rädd för andra katter. Hon är dock mycket kelig och gosig med människor och en mycket trevlig och söt kattflicka.

Finns det någon som vill öppna sitt hjärta för Selma? 

Kontakta oss på telefon 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms.
 
Vackra Selma. 

Lotta har besökt Silje

Häromdagen besökte Lotta Silje som flyttade från Katthemmet Kompis i januari 2010. Silje trivs som fisken i vattnet. "Jag behöver bara sätta mig och titta på husse så kommer det fram mat direkt", berättar Silje för Lotta. 
 
Matte har lärt Silje att sitta fint. Som belöning får hon en mumsig vitamintablett som hon älskar. Silje har tillgång till en egen kattlucka och en tomt som hon gillar att utforska. Det är så spännande!
 
Silje och hennes matte och husse önskar Katthemmet Kompis en god fortsättning. 
 
Lotta myser med Silje. 
 

12-åriga Hulda har flyttat till Kalmar

12-åriga charmtrollet Hulda är först ut med att flytta till ett eget hem. Igår flyttade hon till en kvinna i Kalmar. Till våren kommer hon att få möjlighet att gå ut. 

Hulda är en snäll och rolig kattflicka som flyttade till Katthemmet Kompis sommaren 2010. Hon tillhör en grupp katter som vi kallar för "Arvekatterna".

En kvinna utanför Nybro blev svårt sjuk och hennes önskan sedan dess var att Katthemmet Kompis skulle ta hand om hennes katter efter hennes bortgång. År 2010 försämrades hennes hälsa kraftigt och hon fick svårt att ta hand om sina katter och tyvärr gick hon bort under sommaren.

Katthemmet Kompis kontaktades av en väninna till den avlidna kvinnan och berättade om katterna. Trots att vi egentligen inte hade plats på grund av återuppbyggnaden av vårt nya katthemmet försökte vi ändå hjälpa till då katterna annars skulle blivit avlivade. Till en början matades katterna av väninnan medan vi beredde plats för nykomlingarna i vårt loppishus och en provisorisk rastgård byggdes. När katterna kom till Kompis visade det sig vara betydligt fler än vi räknat med och katterna var då både magra, mask- och skabbangripna samt okastrerade.

Sedan vintern 2010 bor Hulda och de andra arvekatterna i Katthult, som är vårt lilla nya katthem som vi byggde upp parallellt med huvudbyggnaden. Alla katterna mår idag bra efter att ha blivit avmaskade och fått medicin mot sin skabb. De har också kastrerats, vaccinerats och ID-märkts samt fått god och ordentligt mat och fått ordentligt med hull.
 

Hankatt upphittad i Nybro

Sedan några dagar tillbaka håller denna fina kille till på Aftonstigen i Nybro. Mia, som har kontaktat oss, tror att han är okastrerad. Han är kelig men verkar välnärd, enligt Mia. 

Vet du vem katten tillhör? 
Kontakta Mia på 0703-22 45 45. 
 

Katten i Kyrkslätt

Minns ni den gråvita hanen som dök upp hos en familj i Kyrkslätt utanför Nybro för ett tag sen?

My, som kontaktade oss, berättar nu följande:

Hej!
Tänkte berätta att katten som någon från katthemmet satte ut som upphittad utanför Nybro. Har fått veta lite information och han verkar inte ha något hem för där har han bott innan (inne i Nybro), så har dom som haft honom innan bara lämnat han kvar då dom har flyttat i från Nybro. Tragiskt att det finns såna människor... 

Just nu bor han inne i stallet med våra andra katter, dom funkar jättebra ihop, han får mat, vatten och även mjölk och han äter även rester från våra middagar. Han är en väldigt social katt och snäll mot alla även dom andra katterna. Då nu vår andra hankatt dog för två veckor sen så har vi bestämt oss för att se några veckor till om han stannar kvar eller om han går i väg. Förra veckan var han borta i tre dagar sen kom han tillbaka. Så man vet inte, han kanske har ett hem, men om han fortsätter att stanna hos oss har vi bestämt att åka ner med han till djursjukhuset och kastrerar honom så han får komma in till oss. För han är så pass trevlig och social så det vore synd för honom att behöva bo ute i stallet.

Så för er som läste om honom och kanske undrade hur det gick för honom, så är han fortfarande kvar hos mig och jag kan lova er här kommer han få stanna. :)

Och han har även fått ett namn och valet blev Stig, jag vet väldigt speciellt namn men jag gillar det och han kommer när jag ropar på han så. Han gillar nog det också!
 
/My
 
Fina Stig. 
 

Kattcafé

Café Neko är Wiens första kattcafé och det måste vara paradiset för alla fikasugna kattvänner. På caféet bor fem katter - och samtliga kommer djurhemmet i Wien. Caféet har öppet dagligen mellan kl 10.00-20.00. 
 
Bilder från Café Neko hittar ni HÄR, HÄR och HÄR. Ni hittar dem även på Facebook. 
 
 

Rapport från Viggo, Mirja, Kahlua och Jasmin

I våras flyttade syskonen Viggo och Mirja till en familj i Stockholm. De hälsar att de trivs i sin familj.
 
Även Kahlua och Jasmin trivs i sitt nya hem som de flyttade till för några veckor sen. De myser och älskar varandra så innerligt. 

RSS 2.0