Idag hyllar vi...

Idag hyllar vi vår älskade kattmamma Maritha på morsdag. 

Tack för all kärlek, omtanke och fina ord. Ingen är som du. :)

/Katterna på Katthemmet Kompis
 

Kattmamman Maritha Fernström.

En hälsning från Frida och Zelda

 Vi har fått en hälsning från Frida som 2004 adopterade Zelda.

"Vill skicka en hälsning från Zelda som jag adopterade från katthemmet Kompis i oktober 2004. Då hette hon Missan och hade precis lämnat ifrån sig sina fyra bebisar som hon hade fött i ett stödhem i Mjölby. Zelda flyttade hem till mig och min andra katt Astrid och allt var bra fram till för ett år sen, då Astrid drabbades av en buktumör och fick avlivas. Efter några veckor började Zelda kissa blod och jag blev helknäckt. Det visade sig dock vara urinvägsinfektion och Zelda fick medicin och blev frisk :) Numera har vi även utökat vår lilla familj med busfröet Fantomen! Tack även till Maritha för att du finns, för utan dig hade jag och Zelda aldrig funnit varandra!"

/Frida


Zelda har bott hos matte Frida i nio år. 

Lyckad dag i Fröseke

Förra lördagen fanns Katthemmet Kompis på plats på kultur- och djurmässan i Fröseke, Uppvidinge kommun. Det var en härlig och trevlig dag. På fyra timmar fick vi in 1690 kronor till katthemmet. Vi tackar alla som besökte oss. Maritha hälsar att det var en lyckad dag. 

På plats bakom kameran fanns som vanlig Lotta. :)
 
Maritha och Monica samtalar med en besökare. 


Bordet var fyllt av både blommor, smycken och diverse kattprylar. 
 
En nöjd Maritha. 
 
 

Idag gratulerar vi...

vår eldsjäl Maritha som fyller år. Som vanligt önskar hon sig ingenting utan vill hellre att ni tänker på katterna. Vill du gratta Maritha går det bra att sätta in en valfri peng till vårt plusgirokonto 35 74 82-9. Självklart går alla pengar till katthemmet. 

Hipp hipp hurra, världens bästa Maritha! 
 
Ett stort grattis, Maritha!

En hälsning från Frida och Freja

Frida och Trine hette två katter som för tre år sedan flyttade till ett gemensamt hem tillsammans med Elin och hennes sambo Emil.

Idag heter katterna dock Frida och Freja och matte har skrivit ihop ett litet brev där hon berättar om hur det gått för de båda kattflickorna. Paret är mycket glada över att de fick ta hand om Frida och Freja.

Matte berättar:

"Den tionde juni 2010 kom de hem till oss, våra små kattflickor. Lite rädda och medtagna av den halvtimmeslånga resan var de, och det första de gjorde var att springa under sängen. Där ställde vi deras mat och vatten och även kattoaletten, för att sen sätta oss i soffan och titta på tv.

Freja överraskade med att smyga runt i lägenheten redan under det första dygnet, medan Frida låg tyst i sin kattsäng under sängen. Dock såg vi aldrig Freja röra på sig, plötsligt var hon bara på en ny plats, vilket gav henne smeknamnet Ninjakatten. Efter ett par dagar vågade de sig fram allt mer. Nu var det Frida som ville utforska allt medan Freja la sig i bakgrunden. Vi busade mycket med kattvippor och bollar och rätt som det var fick man komma nära och klappa lite. Men bara på deras egna villkor såklart.

När vi hade haft dem i två veckor så vågade sig Frida upp i sängen. Det skyller vi helt och hållet på husses ihärdiga busande som gjorde henne allt mer benägen att se vad det var som lät när han krafsade i sängen. I början var hon på helspänn, men sen började hon slappna av allt mer. Det dröjde ytterligare två veckor innan Freja vågade sig upp i sängen, och då enbart om det inte var någon människa i närheten. Rörde man på sig från andra sidan rummet så hoppade hon genast ner. Det tog ytterligare några veckor innan Freja vågade ligga uppe i sängen även om man som människa befann sig på hyfsat nära avstånd.

Nu har det gått tre år. Vi har skaffat ännu en katt, en Maine coon som heter Loke. Oj, vad sur Frida var, i nästan en månad gick hon runt och fräste åt nykomlingen. Nu är de bästa vänner. Hon och Loke kör alltid race upp och ner för trappan och jagar möss ihop. Frida älskar att ligga högt upp på bokhyllor och garderober, medan Freja helst håller sig på golvet eller i sängen. Hon som var så nervös till en början är i dag en helt ny katt, hon älskar att kela och spinner bara man tittar på henne. Frida gillar också att bli klappad, men bara om det är på hennes villkor. Hon har sina speciella platser i lägenheten där det är okej att bli klappad på, annars springer hon i väg. Hon är helt klart min sambos katt, det är bara han som får kela med henne när han vill, jag får alltid vänta på min tur.

Båda två är fortfarande väldigt nervösa och skygga när det gäller nya människor. Ibland tar vi med oss katterna till mina föräldrar, men det är aldrig någon som märker att vi har dem med oss. De gömmer sig alltid. Men det gör inte oss något, med oss är de ändå världens goaste katter."

Frida 

Freja
 

Frida i sele.


Loke och Frida.

Helgens rally

Vi hade en lugn dag under helgens rallytävling. Trots få besökare hade vi ändå en väldigt trevlig dag. De som kom förbi hade egen matsäck med sig. Det var perfekt väder för picknick i det gröna. :)


En härlig vårdag i Svalehult.

En hälsning från lyckliga Loffe

Minns ni Loffe som hittades skadad i början av förra året? Sedan i oktober har han bott hos Anette i Kalmar där han trivs alldeles utmärkt. Vi fick nyligen dessa bilder skickade till oss. :)
 

Loffe älskar värmen.

En nyfiken kille som gärna vill synas på bild.
Keliga Mimmis söker eget hem

Fina Mimmis är en något äldre katt som fick komma till Katthemmet Kompis efter att hennes matte gick bort. Hon är född 2002 och innekatt. Hon trivs bäst som ensamkatt och går gärna i sele. Det är en kelig och social kattmadam. Mimmis är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.

Vill du veta mer om Mimmis? Kontakta oss på telefonnummer 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms.
 

Mysiga Mimmis.

Köksan och Trollet älskar sitt nya hem

För bara några dagar sen flyttade Trollet och Köksan till Kalmar. Nu har deras husse skickat några bilder på sina pälsbollar. Han hälsar att det går bra för dem och att de är "underbara vänner". Vi blir alltid lika glada när vi får hälsningar från katter som tidigare har bott hos oss. Fortsätt med det. :-)

Bilderna skickas till [email protected]


Köksan älskar att mysa och leka.

Bus med Trollet.

Lek- och myshörnan.

RSS 2.0