Kattens Dag på Nybro Zoo

I helgen har vi firat Kattens DagNybro Zoo.  som kommer från vårt katthem, klappade in 1711 kronor. Vi sålde kattmyntekuddar för 420 kronor.

Inte nog med det. Dessutom vann vi kattmat och fick en tunna med kattmat, sand och diverse kattprylar.

Ett stort tack till Nybro Zoo och alla som besökte oss under dessa dagar. 

Smilla har flyttat

För några dagar sedan flyttade Smilla till ett eget hem i Nybro. Vi önskar Smilla och hennes nya ägare lycka till!
 
 

Charmtrollet Smilla

Mysiga Smilla är en nyfiken, social och kelig katt som kom till oss på grund av allergi i sitt dåvarande hem. Hon är född i maj 2013. Kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Smilla fungerar bra med andra katter. Var innekatt i sitt förra hem.

Vill du veta mer om Smilla?
Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms.
 


 

Hjälp oss att hjälpa dessa kattungar

Vi har ett gäng katter och kattungar som behöver nya hem men har inte möjlighet att ta in dem på katthemmet i nuläget.


Eftersom vi inte kan ta in fler katter på Kompis kommer vi istället att försöka hjälpa till på plats i den mån vi kan t ex med kastrering och vaccinering.

Kattungarna kommer att bo kvar i sina nuvarande hem i väntan på ett nytt då Kompis i nuläget inte har möjlighet att ta in fler katter på katthemmet. De kommer att bli kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

De här fyra kattungarna föddes i somras och är ungefär ett halvår gamla när vi skriver detta i november.

Mia älskar att bli klappad och helst vill hon sova på dig i sängen. Om hon råkar komma för långt ifrån ropar hon tills man svarar.

Gustav har bott utomhus sedan han var 2 månader gammal tillsammans med sin mamma.

Nissan, som är en hona har mest bott utomhus med sin mamma men var sedan inne ett tag för att sedan bo ute igen. Hon trivdes bra inne men ville helst gå ut igen efter några timmar då hon var ovan vid livet inomhus.

Olga är hon hona som är jättegosig. Hon älskar allt och alla och hennes bästa vän är en hund och sin syster Mia. Kan de flytta till gemensamt hem skulle de bli väldigt lyckliga.

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Nissan
 

Olga


Gustav


Mia
 

 


Webb-tv med Katthemmet Kompissonen Sören Fernström

Sören Fernström, som kommer från Katthemmet Kompis, besökte mitt jobb för några veckor sedan för att medverka i ett webb-tv-inslag. Jag arbetar med ett projekt som heter Makt i Media, en nyhetssajt som drivs av personer med funktionsnedsättningar.
 
Här nedan kan du se inslaget. Vill du hellre läsa intervjun klickar du HÄR.
 
Visste du att Sören, som samlar in pengar till hemlösa katter, genom att låta människor klappa honom på marknader, börjar närma sig 300 000 kronor? Mäktigt, coolt och alldeles fantastiskt. Heja Sören!
 
 

Hjälp oss hjälpa

Vi har ett gäng katter och kattungar som behöver nya hem men har inte möjlighet att ta in dem på katthemmet i nuläget.

Då Kompis är fullbelagt har vi ingen möjlighet att ta in fler katter utan de här katterna kommer att bo kvar i sitt nuvarande hem tills de kan få ett eget. Eftersom vi inte kan ta in fler katter på Kompis kommer vi istället att försöka hjälpa till på plats i den mån vi kan t ex med kastrering och vaccinering.

De här fem vuxna katterna söker nya hem.

Tummelisa är en honkatt på tre år (f. 2011) som tycker om att ligga i knät och gosa. Hon är mycket snäll men kan vara lite blyg i början på en ny bekantskap.

Stina är mamma till Tummelisa och är född 2010. Hon är också en väldigt gosig katt som älskar kel och gos, en underbar katt. Stina tycker inte om hundar men andra katter går däremot bra.

Igelkott är en kille född i början av 2013. Han är lite blyg och går mycket för sig själv men ibland vill han gärna gosa. Helst vill ha flytta med sin bror Sandy eller till ett hem där det redan finns en katt.

Sandy är född i början av 2013 och syskon till Igelkott. Han tycker om att gosa och leker gärna. Han är van vid andra djur dock ej hund och tycker om att gå ut och in som han själv vill.

Freja är också född i början av 2013 och lite speciall av sig. Hon är lite blyg av sig kommer helst för att kela när det passar henne själv. Hon är van vid att vara ute men ev. skulle hon kunna bli innekatt.

Katterna kommer att bo kvar i sina nuvarande hem i väntan på ett nytt då Kompis i nuläget inte har möjlighet att ta in fler katter på katthemmet. De kommer inom kort att bli kastrerade, vaccinerade och ID-märkta.

Vill du veta mer om dessa katter? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp. Det går även bra att skicka sms.


Igelkott
 
Stina
 
Tummelisa
 

Sandy
 
Freja

Bra helg på julmarknaden i Målerås

Vi har haft en mycket bra helg på julmarknaden i Målerås. Vi fick in sammanlagt 10 668 kronor, varav 1066 kronor av dem klappade Hugo in till katthemmet. Det var Hugos första dag som klappkatt och han skötte sig exemplariskt, hälsar Maritha. :)

Tack till alla som besökte oss!
 Hugo med matte Tordis.


En glad chef.
 

En nöjd Sonny.
 
 

Tack till Calmare kattklubb

Ett stort tack till Calmare Kattklubb som skänkte kattmat till vårt katthem under deras klubbmästerskap i helgen. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att medverka vid mästerskapet, men vi är såklart väldigt glada och tacksamma för gåvorna.

Tusen tack! :)

RSS 2.0