Turen har kommit till Polly och Keso

Två av våra vuxna katter har fått egna hem. Keso har flyttat till en lägenhet i Kalmar. Keso kommer att få vara innekatt hos den nya familjen. Polly har fått ett hem på landet. När hon känner sig redo kommer hon att få gå in och ut som hon vill.
 
Polly
 
Keso
 

Dags att skura, tjejer!

Så här kan det se ut en helt vanlig dag på Kompis när Karolina är i farten och skurar. Katarina, som hade tagit en paus, fick akta både fötter och ben för att slippa få sig ett "fotbad". Tyvärr glömde Katarina att rapportera vart dagens outfit kommer ifrån. Moppen är dock inköpt på ÖB, enligt Sonny. ;-)
 
 

Kopian har blivit en änglakatt

Det är med stor sorg och saknad som vi idag berättar att Kopian, katthemmets maskot, har somnat in. I tisdags tog han sitt sista andetag. Det finns inga ord i världen som kan beskriva hur ont det gör och hur stor saknaden är. Kopian var en sådan katt som kändes "odödlig". År efter år hängde han med och fanns alltid vid Marithas och Sonnys sida. Han fick se nya katter komma till världen och många som lämnade. Kopian såg till att ta en speciell plats i våra hjärtan - just för att han var den han var. Men låt oss ta allt från början.
 
1997. Det var året då Maritha och Sonny flyttade till det lilla gula huset i Svalehult, en mil utanför Nybro. Till familjen hörde deras tre katter, Kompis, Caprice och Helga. Maritha och Sonny var rätt nöjda med antalet och hade inga planer på att utöka familjen. Inte just då. Men så en dag satt en ensam, svartvit och hungrig katt utanför deras fönster, som så gärna ville komma in. In till värmen, tryggheten och in till maten. Han tycktes komma från ingenstans. Och han visade med en gång att det var här han tänkte stanna. Sagt och gjort. Fönstret öppnades och sedan den dagen lämnade han inte gården. (Annat än då han besökte veterinären.)
 
Kopian var en spegelvänd kopia av katten Kompis, därav fick han sitt namn. Kompis å andra sidan är den katt som katthemmet är uppkallat efter, just för att han var så snäll mot alla katter.
 
Men även Kopian var en mycket snäll katt. Och bestämd. Det skulle vara på hans villkor. Det var till Kopian de moderlösa kattungarna sökte sig. Han blev som en bonuspappa för dem. Kopian ville alla väl. Han var till och med så snäll att han fångade möss till ungarna. Kopian hade ett hjärta av guld.
 
Alla som kände Kopian visste hans stora passion i livet var mat, att sola, sova och att stå i centrum. Så länge bloggen har funnnits, det vill säga i sju år, är Kopian den katt jag har skrivit mest om. Och det är kanske därför som det har känts som att han aldrig skulle lämna oss. Att han alltid skulle finnas där. Jag har skrivit mängder med blogginlägg om hans bravader, men framförallt om hans matvanor och hur gärna han ville vara stjärnan på gården. Och det var han. Ingen kommer någonsin att slå hans stjärnstatus.
 
När jag skriver det här har det gått fem dagar sedan han lämnade oss. Fem dagar av sorg, saknad och ensamhet. Vi försöker tänka på alla de fina stunder vi haft med Kopian, hur mycket han lärt oss och hur mycket vi har att lära av honom. Kopian var en mycket speciell katt som alltid kommer att finnas i våra hjärtan och hos Katthemmet Kompis.
 
Och till dig Kopian. Vi älskar och saknar dig så.
 
Vi ses i Nangilima.
 
Kopian blev 19 år gammal.
 
/Maritha och Sonny
Katter och medarbetare på Katthemmet Kompis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turen har kommit till Valle, Valle och Mr Hawk

Mr Hawk hittades i skogen, ensam och övergiven. Men Mr Hawk hade tur och fick komma till oss. Nu har han flyttat till ett eget hem med kattkompisar.
 
Ville och Valle flyttar till ett gemensamt hem på fredag. De kom till oss tillsammans med sin mamma och sin syster eftersom de var avlivningshotade. Deras mamma sökte sig till en familj där hon födde sina bebisar. Familjen ville dock bara behålla mamman och låta avliva kattungarna. Istället för att avlivas fick de komma till oss. 
 
Vi önskar våra pälsbollar lycka till!
 
Ville
 

Valle
 
Mr Hawk
 
 

Keliga och mysiga Polly

Keliga Polly är en 8-årig katt som kom till oss i somras. Hon är en lugn och fin katt som trivs bäst med att vara ensam “herre på täppan” och inte ha någon konkurrens från andra katter. Polly vill vara ensamkatt i det nya hemmet. Bäst gillar hon att bli klappad och kelad med, på sina egna villkor, förstås.

Polly är kastrerad, vaccinerad och ID-märkt.
 
Vill du öppna din dörr för Polly? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka ett sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp.
 
 
 
 
 
 

Lisa och Sluggo har flyttat

Idag flyttar syskonen Lisa och Sluggo till ett gemensamt hem. De kommer att vara innekatter i det nya hemmet. Lisa, Sluggo och deras mamma Tutan kom till oss eftersom de blev dumpade av sin förra ägare. Bilderna är ifrån när de var små. Vi önskar våra pälsbollar lycka till!
 


 
 
 
 
 

Paprikas tur?

Paprika och hennes syster sökte sig till en familj för att få mat och vatten. De var magra och jättehungriga. Familjen matade dem och när det fanns plats på katthemmet fick de komma hit.
 
Paprika är cirka ett år gammal och har nu hunnit äta upp sig. Vi tror att hon är född runt augusti 2013. Den 21 juli 2014 födde hon fyra bebisar. De är alla tingade. Paprika är en mycket kelig och mysig katt. När hennes ungar är redo att flytta vill även Paprika komma till ett kärleksfullt hem.
 
Vill du öppna din dörr för Paprika? Kontakta Maritha på 0706-07 13 90. Prata in ett meddelande eller skicka ett sms med namn, telefonnummer samt vad ärendet gäller, så ringer vi upp.
 
 
 
 
 
 
 

Nya hem för våra marsvin

Två av våra marsvin har flyttat till ett gemensamt hem. Så här ser de ut tillsammans med sina nya ägare.
 
 
 
 
 
 
 

En hälsning från Livia och Estellise

Vi har fått en hälsning från katterna Livia och Estellise ssom tidigare bodde på Kompis. De heter numera Ronja och Lovis.
 Estellise


Livia 
 

Tutan har flyttat

Nu har turen kommit till Tutan som har fått en egen familj. Tutan och hennes ungar Lisa och Sluggo blev dumpade av sin ägare och fick då komma till Katthemmet Kompis. Lisa och Sluggo söker fortfarande ett gemensamt hem. Finns det någon som vill och kan öppna sitt hjärta och hem för dem?
 
 

Räddades från avlivning

Katthemmet tog hand om fyra avlivningshotade marsvin och det visade sig att de två honorna var dräktiga. Marsvin är flockdjur därför bör de vara minst två.

Lille Sven vit med rödbruna tecken. Han är ca 10 mån.

Tre syskon. 2 hanar och 1 hona födda 22 juli 2014.
Pojkarna är viltfärgade. Den ena har lite virvlar medan den andra är slät. Systern, som är svart, är slät i pälsen. De är klara att flytta vecka 37.
Uppdatering: Syskonhanarna har fått ett gemensamt hem.

Kontakta oss om du är intresserad av dem: 0706-07 13 90.
 

Vi har fått ett eget hem. 
 
 

RSS 2.0