Ännu en ny kattfamilj

När Maritha och Sonny idag hälsade på ett par som tidigare har köpt katt på katthemmet, berättade paret att de matade en hemlös honkatt. Maritha tog upp honan och då visade det sig att hennes tuttar var väldigt stora, honan hade med andra ord fått en kull med ungar. Lyckligtvis hittade de ungarna, så nu finns hela kattfamiljen på katthemmet.

För att minska antalet hemlösa och oönskade katter är kastering det bästa alternativet.

Om du kastrerar din katt kommer det inte att födas oönskade kattungar. Hankatten stannar oftast hellre hemma än strövar omkring efter löpande honor. Dessutom blir katterna oftas mer lugna och harmoniska. En annan anledning till att man bör kastrera sin katt är att man hjälper till att höja kattens status eftersom det blir färre hemlösa och oönskade katter som ingen vill ha. I synnerhet i städerna är det många som irriterar sig på hemlösa katter som får lida för människans ansvarslöshet.

Huruvida en kastrerad hankatt klarar sig i slagsmål gentemot en okastrerad hane beror mer på kattens personlighet och psyke än att den är kastrerad. Källa: Katthemmet Kompis


Kommentarer

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback