Kämpe - kattungen som överlevde mot alls odds

Jag vill berätta för er om Kämpe, kattungen som hittades tillsammans med sina syskon i en ihopknyten konsumkasse vid ett dike i ett samhälle som heter Ljuder.

En septemberdag 2006 gjorde en familj en otäck upplevelse när de var ute och gick. Från en ihopknyten påse hörde de pipande ljud. När de öppnade påsen upptäckte de till sin förskräckelse fyra små blöta och medtagna kattungar. De tog hem dem och försökte mata dem och blåsa dem varma. När de inte kunde mata dem kontaktade de Katthemmet Kompis. Katthemmet tog dem då till Läckeby djursjukhus, men tyvärr dog en av ungarna på vägen dit. Väl framme undersöktes de andra tre ungarna och det konstaterades att två av dem var i mycket dåligt skick. De hade undertemperatur, 33 grader, hade lidit syrebrist som gjorde att de inte hade några sväljreflexer kvar och de hade dessutom fått neurologiska skador som gjorde att deras huvud och framben slängdes hit och dit. Därför fick de två kattungarna somna in. Hade de fått leva hade de svultit ihjäl eftersom de inte kunde svälja...

Men det fanns, trots allt, en riktig kämpe kvar bland ungarna. Veterinären trodde att den sista kattungen skulle klara sig bra, vilket han också gjorde. Han fick namnet Kämpe, eftersom han överlevde mot alls odds.
den familjen
Idag bor Kämpe hos som hittade honom i komsumkassen. Idag behöver han inte kämpa för livet, utan lever istället som en prins i sitt hem!
Källa: Katthemmet Kompis

image16
Foto: Katthemmet Kompis

Kommentarer
Postat av: nancy

Det är sådana som du/ ni som ger en hopp! En av mina katter hittades på motorvägen i en sopkasse med sina syskon och jag adopterade honom från katthemmet som tog hand om honom. Det är en speciell känsla att se sådana älsklingar växa upp och må bra mot alla odds och som fick en sådan vidrig start i livet!

2007-07-09 @ 13:17:50
Postat av: Jenny/Katthemmet Kompis

Tack för dina fina ord, Nancy! Javisst är det tragisk hur man kan behandla djur på ett sådant vis. För oss är det ofattbart. /Jenny

2007-07-09 @ 15:37:48

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback