Om katthemmet

Vi öppnade Katthemmet Kompis eftersom det finns så många misskötta, övergivna och utslängda katter som är i desperat behov av hjälp med att omplaceras. Katten har tyvärr alltför låg status i vårt samhälle och kan vi hjälpa några katter är det värt mycket.

Katthemmet Kompis är en organiserad ideell förening från och med den 1 september 2006.

Doris hälsar er välkomna in i katthemmet
Doris hälsar er välkomna in till katthemmet

I genomsnitt har vi 20-25 katter inne på samma gång i katthemmet. Vi har också en karantän med fyra platser. I själva katthemmet finns 25 platser och två rastgårdar varav den en ena är på 176 kvm och den andra är på 6 kvm. Katterna har tillgång till tre kattluckor och kan själva välja var de vill gå ut. Dessutom har vi en kattungegård på 6 kvm som också är flyttbar. Själva katthemmet är ca 45 kvm stor och karantänen är på 13 kvm. Sedan vi öppnade katthemmet i juni 2003 har vi omplacerat ca 200-250 katter.

Arbetet i katthemmet tar varje dag mellan tre och sex timmar. Vi byter vatten, ger katterna mat, rensar kattlådorna, städar och naturligtvis umgås vi med katterna. Det blir en hel del kel, lek och bus.

Lekrummet där katterna har skoj
Lekrummet där katterna brukar ha skoj

Stora rastgården
Stora rastgården och katthemmet i bakgrunden

När en ny katt anländer

När en ny katt ska flytta in till katthemmet får den först bo i karantänen ett tag. Där sköter vi avmaskning, vaccinering, kastrering, öronkontroll etc för att se efter att de inte bär på några smittsamma sjukdomar. Kattungar vaccinerar vi tidigast vid 12 veckors ålder.

Hur Katthemmet Kompis startade

Allt började med att en tjej kom till oss med fyra kattungar. De var bara fem veckor gamla. Kattmamman hade försvunnit. Kattfamiljen hade bott hos två äldre bröder på landet dessförinnan. Vi tog själva hand om två av ungarna och deras namn blev "Vera" och "Valdemar". De båda andra ungarna hittade vi ett gemensamt hem till. Detta var alltså början på Katthemmet Kompis som öppnade i juni 2003. Då samarbetade vi med Kattkommando Syd men arbetar nu i egen regi.

Vår hittekatt Kompis

Hur namnet "Kompis" kom till

Namnet "Kompis" kom till därför att vi har en hittekatt som flyttade in till oss för ca tolv år sedan.

Han döptes till Kompis eftersom han kelar med alla ben, alla hörn, ja allt som sticker ut. Han kelar med allt! Kompis har aldrig någonsin bråkat med någon annan katt eller människa och han sover i min armhåla om nätterna.

Han är verkligen en riktig kompis...snäll, go, buffig och kelig.

Hos oss bor även...

...höns och tuppar. Vi har från dvärghöns till maranhöns. Hönshuset planeras att byggas om till ett större hus med rastgård och täckt tak. Våra ägg har alla möjliga färger och storlekar pga. de olika raser vi har. Äggen är allt ifrån vita, beiga, bruna och gröna.

Vårt eget hus
I det här gula huset bor vi själva

Besök oss gärna

Ni som vill besöka katthemmet är hjärtligt välkomna men vi vill gärna att ni kontaktar oss först för att bestämma en dag och tid som passar oss båda. Kontakta Maritha »

Text: Carola/Katthemmet Kompis


Kommentarer
Postat av: Jannike

åh, sånt här blir jag rörd av! var äger verksamheten rum?

2008-08-25 @ 12:09:36
URL: http://iingensoldat.blogg.se/
Postat av: Malin

Va fint det är :)

2008-08-26 @ 12:01:24
URL: http://mymlanbus.blogg.se/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback