Veckans fråga!

Veckans fråga handlar om kastrering. En fråga vi tycker är väldigt viktig och något vi jobbar med mycket på katthemmet.

* Vad anser ni om kastrering av huskatter? Så väl innekatter som utekatter?
* Är din/dina katt/katter kastrerade? Motivera gärna ditt svar.

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag tycker att man bör kastrera om det inte är så att man vill riskera att få kattungar. Innekatter kan smita och då är det bra om de är kasterade. Om man inte kasterar kan de vandra långt. Om man vill ha kattungar och vill behålla alla kattungar som man får så tycker jag ändå att man ska kastera efter första kullen - jag tror att det blir jobbigt för kattmamman att få kull efter kull, vilket hon kommer få om hon inte kasteras (en kompis katt blev det och hon hann få två kullar på jättekort tid, tills hon kasterades). Min katt Sessan är kasterad sedan hon blev könsmogen.

2008-08-11 @ 18:13:52
URL: http://eluaan.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Att inte kastrera sin katt anser jag är djurplågeri, om inte fallet är att man vill att katten ska få ungar, men någon gång måste man ju kastrera katten ändå, för det e ju inte lätt att varken ta hand om eller sälja kattungar. Detta tycker jag gäller både inne som såväl utekatter. De mår ju dåligt ifall de inte får para sig, och detta gäller ju främst innekatter. det ligger ju i deras natur, visst kan man ge dem p-piller men man har ju fått höra att efter en längre tids användning kan katten drabbas av cancer och det e ju inte så positivt. De katter som jag har haft har alla varit kastrerade. Nu har jag två katter en hane och en hona varav hanen e kastrerad och honan har jag bara haft i två dagar nu, men hon ska kastreras om 10 dagar.

2008-08-11 @ 18:30:56
Postat av: [elina]

SVAR; Nej det är 1/4 perser och 3/4 bondkatt :P Alltså kattungens mormor var perser :)

2008-08-11 @ 18:49:48
URL: http://heretostay.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja, håller med, det är fruktansvärt att man bara kan slänga ut djuren på gatan :/

2008-08-11 @ 19:51:35
URL: http://annasaraolsson.blogg.se/
Postat av: Ellen

Alla katter bör kastreras, utom då avelskatter,,, men även dessa bör kastreras så fort de är klara i avel !Om en katt är utomhus bör den kastreras för att inte blir dräcktig/gör en hona dräcktig. Även för att en kastrerad katt blir lugnare, vandrar oftast inte iväg och hamnar inte i slagsmål på samma sätt!Är det en inne katt bör den kastreras för att slippa lidandet av att löpa eller vara könsmogen,,, + att den blir lugnare och mår bättre ! En hane skvätter inte heller om den är kastrerad !Min flicka är självklart kastrerad ! När hon var klar som avelshona blev hon det direkt ! Min calle som ska flytta in kommer bli kastrarad innan jag får hem honom, då han är klar som avelshane !ALLA katter ska kastreras!

2008-08-11 @ 20:13:31
URL: http://sphynxnoja.blogg.se/
Postat av: CC

Ja självklart ska de kastreras!! Båda mina hankatter blev kasterade,fast de är/var innekatter hela livet. De blir ju lugnare också o slipper pinas av att inte få gå ut o följa sin natur.

Om jag skaffar en hona i framtiden skulle jag dock vänta en kull för skulle hemskt gärna vilja uppleva att ha nyfödda kattungar hemma. Men isf blir det tal om raskatt och kontrollerad avel.

2008-08-11 @ 21:10:40
URL: http://metalbarbiecc.blogg.se/
Postat av: Malin

Det finns så många hemlösa katter som vi borde ta hand om innan vi skaffar fler. Mina katter är kastrerade.

Raskatter är väl okej om man har koll på avel och sånt, men huskatter finns det ju redan alldeles för många av så självklart... kastrering!

Malin

2008-08-11 @ 21:54:42
URL: http://mymlanbus.blogg.se/
Postat av: CrimsonAnna

Nu var mina katter kastrerade redan när jag tog hand om dem men hade de inte varit det hade det varit självklart. Mina är innekatter men jag hade ändå oroat mig för risken att de gör någon honkatt gravid om de rymmer och därmed ger en annan kattägare trubbel.Tyker dessutom det är grymt att peta i honkatter p-piller. Jag vill inte ens äta hormoner själv för att jag inte gilalr vad de gör med min kropp

2008-08-12 @ 10:36:57
URL: http://www.metalanna.blogspot.com
Postat av: Gurkan & Maja

Abslout kastrering för katter som inte används i avel!

2008-08-12 @ 10:45:09
URL: http://gurkhatigris.blogg.se/
Postat av: Minkic

När vi skaffade min lilla älskling så ville mina föräldrar kastrera henne, men jag bråkade och skrek och slog i borden för hon skulle absolut INTE kastreras.En dag kom jag hem från skolan och hon låg i en handduk men var alldelles för svag att ens titta. Jag frågade vad det var frågan om, och fick svaret att hon har blivit kastrerad. Jag sprang in i mitt rum och min lilla busfrö försökte följa med, men stackaren kollapsade vid köket.. Mamma bar henne in i mitt rum och där vilade hon. Sen efter jag lugnat mig så förklarade dom att det är bäst så. Hon blir lugnare, har MYCKET mindre chans för cancer. Springer inte bort osv. Sen läste jag om det. Och det var sant. Det är bättre att kastrera sin katt Jag är tacksam att dom gjorde det. Jag tycker att alla ska kastrera sina katter (utom avelskatterna)

2008-08-12 @ 11:59:04
URL: http://minkic.blogg.se/
Postat av: Mikkan

Ser det som en självklarhet att alla djur som en ska användas till avel ska kastreras. Självklart så är båda våra katter kastrerade, vilket bara givit oss posetiva saker :)

2008-08-12 @ 19:04:38
Postat av: Johanna

Ska man inte ha kattungar ska man alltid kastrera eller sterilisera sin katt oavsett om det är en innekatt eller ej...

2008-08-12 @ 19:26:31
URL: http://superkoll.blogg.se/
Postat av: Emma

jag är så glad att det finns människor som du.Själv har jag tycärr inte tiden att vara vollontär eller liknande. Min gåva blir istället pengar.Tex. hos djurens rätt och som fadder till en oroangutang unge =)

2008-08-13 @ 07:38:20
URL: http://petersson84.blogg.se/
Postat av: Annica

Det är väl klart att de ska kastreras! Mina båda är kastrerade och det gjorde jag så fort det gick. Jag tycker det är så onödigt att osteriliserade katter stryker omkring och får kattungar som inte är önskade och okastrerade hankatter som går och markerar överallt är en redig pina. Dessutom blir de trevligare kastrerade och verkar faktiskt må bättre själva också. I alla fall har det märkts på mina små :)

2008-08-13 @ 20:09:38
Postat av: Jenny

Självklart är mina (tre) katter kastrerade!2008-08-13 @ 22:12:59

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback