Vi ser tillbaka på 2008

Det händer mycket på ett år. Och så även på ett katthem. Under 2008 har vi upplevt både roliga, härliga, knasiga, tråkiga och hemska saker. Vi sammanfattar året som har gått på Katthemmet Kompis här nedan.

Har vi glömt något? Rapportera gärna med en kommentar! /Tass

Årets "Jag-lär-av-Anna-Skipper":
Under året har Kopian gått på diet. Det är i alla fall vad Maritha säger. Han har klistrat sig fast fram teven och suktat efter Annas Skipper hälsosamma program. Allt för att gå ner några kilo till nyår. Kopian har förbränt kalorier genom att ha jagat ekorror och bråkat med grannkatterna. Och kilorna har rasat, eller?
Inte vad jag kan se. Maritha hävdar att han har gått ner i vikt. Och att det syns. Sonny däremot, menar att det är en bluff.
Vi får väl se vem som har rätt på nyårsafton 2008.

  
Det är gott att sova och ännu godare med pannkakor. Eller hur, Kopian? (Kopian är Maritha och Sonnys katt.)

Årets överlevare
Knatte och Tingeling hittades i en låda i skogen. Personen som hittade dem kontaktade oss och frågade och vi kunde ta hand om dem. När de kom var de magra och hungriga, men efter ett tag åt de upp sig och kom i god form. Knatte och Tingeling bor på varsitt håll och de trivs utmärkt med sina nya liv.

Cinnamon är också en riktig överlevare. Mot alla odds överlevde hon tillsammans med sina ungar, Bisse och Basse, ute i skogen. De levde på ekorror och fåglar. När de kom till oss var de bara skinn och ben. Bisse och Basse bor hos vår medarbetare Lotta. Cinnamon har också flyttat till ett eget hem.

       
                                                                                                      
Årets flytt
Maxime kom till katthemmet med sina ungar i juni 2007. Ungarna fick egna hem, men kvar på katthemmet bodde Maxime med äldsta sonen, eller pappan, till kullarna, Zeke. I november dök äntligen den rätta ägaren upp och idag bor de tillsammans. Och är väldigt lyckliga.  
De bodde här i 1,5 år innan de äntligen blev utvalda. Väntan har varit värd varenda dag. Vi tror alltid att den rätta ägare dyker upp. Någon gång. Ibland tar det bara lite tid.Årets pajas
Han tror själv att han är snyggast i världen. Och älskar att flirta med kattflickor. Han drömmer dessutom om ett liv i rampljuset. Det gör honom till årets pajas. Rufus vinner denna ärofyllda titel. Han har fått oss att skratta många gånger under året. 


Rufus

Årets fotomodell
Doris har figurerat som modell för Hittekatter ifokus "Sommarkattstävling" och hon pryder också vår blogg med sitt söta ansikte. Bra jobbat, Doris. 


Vackra Doris.

Årets färg
För att det inte ska bli något missförstånd vill vi poängtera att vi älskar alla färger på katter. Men i år har vi tagit emot otroligt många röda katter. Därför blir denna färg årets kattfärg. 


Röda Ruben. 

Årets mamma
I somras blev Lotta mamma till Cinnamons ungar, Bisse och Basse. Lotta har tagit uppdraget på fullaste allvar. Härligt Lotta! 


Lyckliga Lotta.

Årets skumtomte
Sonny
har många namn, åtminstone av oss katter. Vi tycker om att klura på små roliga och tokiga namn som vi kan kalla honom för. I år får han bli vår skumtomte. Hans klädsel är något utöver det vanliga.
Annars är det mesta sig likt vad gäller Sonny. Han spikar och hamrar där det behövs. Och munnen går i ett. Det är inte så mycket nytt som har hänt. Och det är väl tur, för vi gillar Sonny precis som han är.
Kör hårt, Sonny!


Årets skumtomte.

Årets tuffaste...
Det finns många ord som beskriver vår chef Maritha. Tuff, bestämd, pratglad, omtänksam, rolig och världens största djurvän. Det är några av de ord som hon har gjort sig förtjänt av under året. Och sist men inte minst, ytterligare några tassavtryck, vi älskar dig, Maritha!
/Katterna på Katthemmet Kompis

    


Kommentarer
Postat av: Naken

Ja årets färg måste ju absolut vara röd. Vad annars!

Bilder på H&M får vi se om det blir nästa år. Förstår om ni kanske är lite nyfikna på dem men de är inte alls så särskilt speciella. Dessutom tycker jag att jag gör mig mycket bättre på bild än vad de gör. Vi får se hur det blir med den saken helt enkelt :)

Det var väldigt många fina utmärkelser här. De är alla väl värda dem tycker jag.Tass/ Naken

2008-12-29 @ 22:13:03
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback