Familjen strömlös

Jag: Maritha, berätta för Kalle om strömavbrottet.
Maritha: Har du inte berättat det?
Jag: Nej, det skulle mista sin charm.

Så här gick det till när familjen Fernström blev strömlösa.
Tidigare i veckan fick Sonny, av någon märklig anledning, för sig att "pilla på" säkringarna. Detta resulterade i att de blev strömlösa för en kort stund. Ett kort strömavbrott borde inte få några konsekvenser, men för familjen Fernström blev det så. Dagen gick, Sonny gjorde sina sysslor och Maritha tog hand om katterna. Allt var som det skulle. Det blev kväll och de gick och la sig. Innan ögonen slocknade ställde Maritha klockan på 05.30. När klockan var 5.30 ringde den. Men varken Sonny eller Maritha orkade gå upp. När klockan ringde 20 minuter senare röt Maritha till på Sonny att gå upp, vilket han också gjorde. Sonny gick ut till brevlådan för att hämta tidningen, men till Sonnys stora förvåning hade tidningen inte kommit. När han berättade det för Maritha sa hon: "Vi får ringa och klaga!" De satte sig vid bordet med kaffekoppen i ena handen. Sonny slängde en snabb blick på klockan som visade 02.00. Konstigt, tänkte han. Hade klockan gått sönder? Men även klocka nummer två visade samma klockslag. Detta måste betyda att klockan faktiskt var två på natten, och att Maritha och Sonny hade stigit upp nästan fyra timmar för tidigt.
Sonny: Det måste bero på strömavbrottet.
Maritha: Nu går vi och lägger oss. Så här tidigt har vi ingen anledning att vara uppe.

Så kan det gå när Sonny "pillar på" säkringarna och när Maritha är alldeles för trött. Då blir det strömavbrott och en annan tidszon i Svalehult. Det låter som att herr och fru Fernström borde ta semester. Men inte heller det fungerar, för vem ska ta hand om alla katter? :)

image418
Världens härligaste människor är helt klart Maritha och Sonny. Vi gillar dem skarpt.

Kommentarer
Postat av: Naken

Både Maritha och sonny skulle behöva lära av oss katter att kunna se i mörkret, om de har tänkt att stiga upp så där tidigt i fortsättningen vill säga. Men, men de kanske hade tänkt att gå ut och jaga. Har hört att bästa tiden att få fram en läcker sork är nattetid ;)

2008-02-25 @ 19:40:48
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback