Vad tycker ni?

I Ljusdals-posten publiceras en mycket bra insändare. Ta er en titt.

Bör man kastrera sina huskatter? Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Ellen

Jag måste nog säga att jag håller med, man bör kastrera sina huskatter.. Om man inte vill ha en kull.
Alltså,, jag har alltid tänkt att jag skulle vilja vara med om att någon av mina kissar fick en kull, därför fick Curaso bli mamma en gång, men med de andra har jag omgående kastrerat eller sterelisert.

Vad gäller han katter håller jag med, mina killar har blivigt mycket lugnare efter och hamnar inte i slagsmål längre , tycker det e toppen ! Känns skönt för mig att veta att de tar det lugnare !

Så ja, jag tycker nog att man ska kastrera, att låte en katt bli dräcktig och sen slå ihjäl ungarna, det tål jag bar inte. Id märkining e jag också för, det borde alla göra !

2008-02-04 @ 20:20:22
URL: http://sphynxnoja.blogg.se
Postat av: Gunilla

Naturligtvis ska man ta ansvar för det djur man skaffar och kastrera sin huskatt. Dels mår djuren bättre och dels så kanske vi slipper dessa stackars hemlösa katter, men dit är det nog långt, tyvärr. Det verkar på många, som om katten e en leksak som e rolig en stund, sen e det bara att slänga ut den. Tänk om alla kunde förstå vilket underbar djur det är som vi verkligen ska ta vårat ansvar för, om vi nu skaffar det.
Att Slå ihjäl kattungar, det verkar vara från en svunnen tid, men tyvärr e det nog lika dant än.
Nä alla skulle ta sitt ansvar och kastrera sitt
djur, för katten mår bättre och blir lugnare,
Å förresten katter ska ju inte gå ut själva, de ska läras gå i band. Utelivet i dag är INGET för en katt, finns alltför många faror.

2008-02-05 @ 11:41:26
URL: http://www.gizzzmo.se
Postat av: kats

Jag är tveksam till det, beror på vart man bor, vilka förutsättningar man har osv... Jag ka n inte säga varken bu eller bä...Jag tror på ngt vis att behålla djuret som den är skapt är det bästa... OM det passar in i vårt samhälle... oftast kanske det itne gör det. Upp till varje djurägare att bestämma det. Men OM "olyckan" är framme är det vår skyldighet att se till att kattungarna får all bästa omvårdnad och nya ägare mm mm.

2008-02-05 @ 20:48:58
URL: http://kats.blogg.se

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback