Året som gått på Katthemmet Kompis

Under 2007 har Katthemmet Kompis omplacerat ungefär 90 katter. Vi har fått ett trettiotal julkort och många nya vänner under året. Under 2007 har vi fått in över 30 000 kr som oavkortat går till katternas vård och omsorg medan de bor hos oss på katthemmet.

Alla katter har en egen personlighet, och tur är väl det. Hos oss bor och har det bott en salig blanding av olika individer. Vi har därför listat några av dem som under året har utmärkt sig på ett eller annat sätt.
Ja, Maritha. Kopian är med bland kandidaterna. (Det gick inte att undvika honom.)

Katthemmet Kompis utser årets:

CLOWN: Zorro
Zorro är årets clown. Han slog sina kompisar på katthemmet med stora marginaler. Zorro är den katt som har sett till att synas allra mest på katthemmet under året. Han har sprungit efter våra besökare i hopp om att någon skulle få upp ögonen för honom. Han har pratat med allt och alla, suttit på Marithas axlar och levt loppan 24 timmar om dygnet. Zorro bor idag hos en egen familj där han stormtrivs.

image317

ÅRETS SKÅNING: Sarita
Sarita är årets skåning. Sarita blev upphittad av en familj i Skåne och kom till Katthemmet Kompis i februari. Hon var den sista katten som flyttade från katthemmet 2007.

image318
Sarita

ÅRETS EMIL I LÖNNEBERGA: Nisse
Jag ska erkänna att jag var rädd för Nisse bus ett tag. Anledningen till det beror på att han rev och klöste mig när jag skulle bära in honom till katthemmet tidigare i år.
Nisse hittade på många hyss under sin tid på katthemmet. Han retades med de andra katterna och levde rövare så fort han fick chansen. Nisse bor idag hos en egen familj där han är kung.

image325
Nisse bus

ÅRETS PIPPI LÅNGSTRUMP: Minette
Katthemmets coolaste katt i alla kategorier är utan tvekan Minette. Maritha säger att hon aldrig har haft en liknande katt innan. Det går inte att undvika Minette och hon undviker ingen. Hon är inte rädd för någonting. Hon äter dessutom allt. Under sin tid här har hon uppfunnit saker och lösningar som varken Maritha eller Sonny någonsin har förstått sig på. Det är svårt att inte tycka om Minette. Minette söker fortfarande ett hem.

image320
Minette

ÅRETS ÖVERLEVARE: Maxime, Zeke, Brix, Milo, Katta, Ayla och Robinson.
Maxime, Zeke, Katta, Ayla, Milo
och Brix levde i en livsfarlig miljö innan de kom till Kompis. Maxime, som troligtvis är mamma till Zeke, hade strövat omkring i området i flera år, och det är ett under att de överlevde. De ungar som hon fick under 2006 är det ingen som vet vad som hände med dem. Katta, Ayla, Milo och Brix födde Maxime 2007 och de fick alla komma till Kompis i juni 2007.

image321
Maxime

Robinson: Robinson har haft ett tufft liv och vi vågar knappt tänka på vad han har gått igenom. Han är rädd och behöver mycket kärlek för att få förtroende för människor. Nu finns han på Katthemmet Kompis.

image322
Robinson

ÅRETS ÄNGEL: Älva och Kompis
Älva kom till katthemmet i somras. Hon var mager och ovårdad. Förmodligen har någon lämnat henne ensam ute och trott att hon skulle överleva. Maritha upptäckte ganska snabbt knölar under hennes mage, vilket veterinären sa var tumörer. Älva var väldigt pigg och verkade trivas med livet, därför beslöt Maritha sig för att låta henne leva. När Maritha skulle ge Älva mat en morgon upptäckte hon två små kattungar som låg under henne. Maritha fick en chock! Älva hade varit dräktig! Och i det tillståndet. Men Älva klarade av att ta hand om sina ungar, Hope och Faith, och på torsdag flyttar de till samma hem. Älva har dock blivit tröttare och om några dagar kommer en veterinär att få titta på henne.

image92
ÄlvaKompis: Kompis var Maritha och Sonnys älskade katt. Katthemmet Kompis har fått sitt namn efter honom. Kompis var nämligen världens bästa kompis. I december fick han somna in en efter lång tids sjukdom. Nu bor Kompis i Nangijala och han hälsar till alla att han mår bra och att han aldrig mer kommer att bli sjuk...  
Katten Kompis


ÅRETS ÖVERRASKNING: Petronella
Petronella har bott på Katthemmet i flera år, men det är först nu som hon har blivit en kelgris. Jättekul, tycker vi!

Petronella
Petronella

ÅRETS PENSIONÄR: Rembrandt
Gamligen Rembrandt har lovat att ansluta sig till PRO år 2008. Han är nämligen katthemmets äldsta katt. Go, rund och glad är han. En riktig gentleman.

image323
Rembrandt

ÅRETS MATVRAK: Kopian
Kopian tillhör inte katthemmet, han är Maritha och Sonnys egen katt. Men matglad är han. Jag har skrivit om hans mathistorier tidigare, men för er som inte har hört talas om Kopian tidigare, låter jag denna bild få tala sitt eget språk.

image324
När kommer maten? Kopian, vänta på din tur!

ÅRETS UTBROTT: Ängla (Min egen katt)
Min egen katt Ängla får står för årets utbrott. När Kersti skulle vaccinera och göra en hälsokontroll på honom bröt han i hop fullständigt! Kersti sa att hon aldrig hade träffat en surare katt tidigare. Jag vill tillägga att Ängla skäms fortfarande. Förlåt Kersti, förlåt!


image326
Ängla

ÅRETS IT-SUPPORTER: Vår webmaster Carola.
Carola är kvinnan bakom vår fina hemsida. Och det är Carola som rycker ut när Maritha pajjar sin dator. Nu verkar det dock som att Maritha har lyckats lära sig mer om datorer. Det är i alla fall vad hon säger. :)

ÅRETS HJÄLTE: Maritha Fernström
Sist men inte minst vill vi utse årets hjälte. Det är katterna på katthemmet som själva har röstat. Det fanns många att rösta på, men samtliga katter valde att lägga sin röst på Maritha. Sonny fick inte en enda röst. Men Sonny ska inte vara ledsen för det, Finnegan föreslog nämligen att Sonny skulle bli årets hammare. För det är faktiskt Sonny som har spikat upp hela katthemmet. Och det har inte Finnegan glömt. :)

image327
Maritha


Kommentarer
Postat av: Naken

Grattis allihopa till era fina bemärkelser. Ni är mina hjältar!

2008-01-01 @ 22:27:28
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback