Ska våra katter användas till avel?

Ska våra katter användas till avel?

Ibland dyker det upp folk på vårt katthem som vill avla på våra katter.
Vi blir alltid lika ledsna och upprörda. Vårt katthem drivs helt ideellt. Ingen av oss som arbetar med katthemmet får ett enda öre för allt jobb vi lägger ner.

Varför behövs katthem? För att det finns människor som inte förstår hur viktigt det är att kastrera sin katt! Hade alla kastrerat sina huskatter skulle inga katthem behöva finnas!

Enligt Djurskyddet i Sverige finns det hundratusen hemlösa katter. Ungefär. Förmodligen finns det fler. Även om man tar en kull på sin huskatt, hur kan man vara säker på att ungarna som honan får, blir kastrerade när de "säljs" vidare? Och så händer en "olycka" till... och nästa. Och så har man bidragit till att ännu fler oönskade och hemlösa katter kommer till världen.

Om man så gärna vill ha en dräktig hona kan man bli stödhem till en hemlös katt. Det finns många katthem och föreningar runt om i Sverige som söker stödhem. Men alla katthem använder, vad vi vet, en stenhård regel, att både honan och ungarna ska kastreras när tiden är mogen.

Alla ni som vill avla på huskatter, besök oss! Engagera er i hemlösa och oönskade katter, så ni se hur verkligheten fungerar. För katter är den inte alltid så vacker som många verkar tro.

Kastrering och ID-märkning är den magiska formeln för att antalet hemlösa katter ska minska. Skriv upp orden. I pannan. Eller på kylskåpet. Så kommer du ihåg dem nästa gång du ser en mager, ensam och frusen katt.

Cinamon är en före detta hemlös kattflicka. En gång i tiden har hon förmodligen haft ett hem, eftersom hon är så väldigt social. Hon hittades i skogen tillsammans med sina två ungar. Mager och utsvulten. Hennes tjocka päls var full av tovar, fästingar och smuts.


Veterinären rakade av Cinamon pälsen.


Cinamons päls. Idag är hennes päls i bra skick igen.Kommentarer
Postat av: Sandra

Guuuu vad bra saker ni skriver om.

För mig är det helt ofattbart hur illa endel kan behandla sina djur...Fan ta dom!!

2008-11-06 @ 14:11:28
URL: http://sajjas.blogg.se/
Postat av: Carina

Kan bara hålla med. Kastrering är det bästa botemedlet mot hemlösa katter.

2008-11-08 @ 18:29:56
URL: http://blogg.passagen.se/zol-mone/
Postat av: Sanna

Håller med Sandra! Förstår inte hur vissa kan behandla sina djur...

2008-11-11 @ 00:26:24
URL: http://silkens.blogg.se/
Postat av: /Med en nykastrerad katt hemma :)

Håller helt med! Men jag tycker inte att kastrering bara är viktigt vad gäller huskatter. Hoppsankullar kan ju hända raskatter också och det är bäst för alla katters välmående att de som inte är tilltänkta för avel får kastreras.

2008-11-11 @ 08:15:14
URL: http://varney.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag har lite svårt för att förstå det där med avel av katter, när det redan finns så många katter som behöver ett hem. Tänker främst på avel av raskatter då. Men även de som har huskatter och vill ha en avkomma, men inte riktigt tänker på hur man ska göra med resten av kullen...och att det snabbt kan bli fler kullar/katter, som man inte kan/vill ta hand om. Är helt klart för kastrering...och så är jag glad för att ni och andra katthem finns. Och (kan inte låta bli att säga det igen) så är jag glad för att jag hittade underbara Milo hos er. Han är en riktig kelgris!2008-11-19 @ 22:25:10

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback