Sotis - en solskenshistoria av Katarina

Vår medarbetare Katarina berättar här en solskenshistoria om en katt som heter Sotis.

Sotis är en
13 år gammal kastrerad hankatt. När hans husse flyttade till huset som ligger i skogarna utanför Nybro så infann sig rätt snart en honkatt som efter ett tag födde ungar i en skrotbil.... Sotis blev en döpt till och fick stanna kvar. Han föddes nog på rätt ställe för han är en ständig följeslagare av husse, möter honom när han kommer hem från jobbet och är med honom i garaget.

Tyvärr är det väl därför han inte har nån som helst respekt för bilar, och det kunde gått illa för nån månad sen. Husse skulle hjälpa en kompis med en bil och skulle köra in den i garaget. Innan han backade kollade han efter Sotis, i ögonvrån såg han katten som verkade vara på väg därifrån, lade i backen och körde över honom!!!! Tydligen hade han vänt efter husse sett honom.

I nästa ögonblick sprang katten därifrån. Husse åkte, efter han hittat honom, till djurkliniken, han röntgades och undersöktes, men inga ben var brutna och inga blödningarverkade han heller ha. Han blev inlagd för observation, fick dropp och smärtstillande. Hade väl lite dålig aptit de närmsta dagarna, men efter två dygn på djurkliniken kunde han hämtas hem o var nästan piggare än vanligt. Otroligt att en katt kan klara och bli helt överkörd av ett bildäck utan att bli mer än "tilltufsad".
Han måste ändå har blivit av med några liv den dan...
Nu lever han som vanligt tillsammans med sina två kattkompisar och har fortfarande dålig respekt för bilar...
Kommentarer
Postat av: Neko

När jag som barn bodde på landet hade vi en katt vid namn Pelle. Stor, kraftig katt som gärna kom med 'presenter' till oss. :)

Minns när mamma kom in med Pelle o sa att han blivit överkörd . . . Helt tilltufsad o orkade knappt lapa i sig vatten . . . Dock efter 3-4 dar så var han ute o jagade igen. :)

2008-11-15 @ 22:14:51
URL: http://www.metrobloggen.se/neko
Postat av: Lisa

Jag blir så glad av er blogg, ni gör det så bra! :)

2008-11-16 @ 00:11:42
URL: http://llisabs.blogg.se/
Postat av: Maria Byström (Tinnitussan)

Å, så hemskt MEN vilken solskenshistoria tillslut. Söta, söta Sotis.

2008-11-16 @ 11:12:52
URL: http://tinnitussans.blogspot.com
Postat av: caroline

roligt att läsa din blogg :) Verkar verkligen underbart att ha katthem och jag skulle gärna ha ett själv om det inte vore för ekonomin.

2008-11-17 @ 03:26:09
URL: http://www.metrobloggen.se/carrosblogg

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback