Veckans fråga - Att ha utekatt i stan

Vad tycker ni om att ha utekatt i stan? Är ni för eller emot?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag är emot att ha utekatt i stan, för det första så är det mycket större risk att katten råkar illa ut, mycket elekt folk! Plus att katten troligtvis springer hos andra grannar o sover, kissar o bajsar lite här o var. Kan jag förstå att det inte e så kul att ha till granne då... Så tycker jag! Jag har innekatter fast ja bor på "landet" Ska bygga kattgård åt mina =)

2008-10-21 @ 04:27:24
URL: http://katiinka.blogg.se/
Postat av: Ellen

EMOT ! Det är för stor risk med vägar att ha ute katt istan, tycker jag,, då är det bättre att ta ut katteln i sele eller hägna ion balkongen om man har det !

2008-10-21 @ 11:46:12
URL: http://sphynxnoja.blogg.se/
Postat av: Anna/Levindas Värld

Hej!Ja jag brukar både shoppa på katthemmets loppis samt skänka grejer till dem, jättebra :)Angående din fråga tycker jag det är jättesvårt. Vill katten vara ute så tycker jag att den ska få vara det, men helst ser ju jag att katten har tillgång till det lantliga, skog och naturen.I stan är det så många arga grannar som blir just arga när det går katter lösa och då skrämmer de ju katten och kanske mer därtill...vad vet man, det finns ju "typer"..Så för kattens egen säkerhets skull och för den mer trevliga miljön i den riktiga naturen så vill jag svara att det är bättre att ha katt lite mer lantligt och inte just mitt i smeten i stan... Bättre vore ju om det fanns skog eller natur väldigt nära inpå i så fall...Kram!

2008-10-21 @ 17:26:09
URL: http://levinda.blogg.se/
Postat av: Gunilla matte till Gizmo

Vi är verkligen EMOT. Ska katten vara ute i stan så ska den ha matte eller husse med sig och gå i koppel. Det finns ingen trygghet ute för en ensam katt varken från människor eller bilar. Vi släpper ju inte ut våra små barn så vad ligger skillnaden egentligen. Det heter ANSVAR mot sitt djur.

Har sett allför många lösspringande katter som far väldigt illa.

2008-10-21 @ 19:20:10
URL: http://www.gizzzmo.se
Postat av: Gurkan & Maja

Emot! Säger Matte. Både för kattens och människornas skull. Fast Gurkan tycker det är löjligt att hon inte får gå ut själv nu när hon snart är 2 år ;)

2008-10-22 @ 17:59:22
URL: http://gurkhatigris.blogg.se/
Postat av: CC

Jag säger nog emot. Jag bor på en av Stockholms mest trafikerade gator o jag skulle aldrig släppa ut min katt här. Men det finns utekatter här, en del går aldrig längre än sin egen gård. En del katter har nog mer respekt för bilar än andra. Fast det finns mycket elakt folk, oftast barn som kastar sten på katter. Så nope, jag skulle aldrig släppa ut min ensam.

2008-10-22 @ 19:31:24
URL: http://metalbarbiecc.blogg.se/
Postat av: Zeke, Texas & Hajen

Vi är 3 citykissar som inte vill vara ute ensamma utan att matte är med! Vi kan ju skada oss, bli misshandlade, stulna, påkörda, äta något giftigt eller kissa någonstans som vi inte får. Vi vet att granntjejen får vara ute själv, men hon har också fått en sne svans på kuppen just på grund av att en bil körde på henne! Förstår inte hur hennes mams/paps kan fortsatta släppa ut henne.. :(

Det där med att bygga en utegård är ett bra tips om man har en katt som blir galen utav att bara vara inomhus! För det finns ju faktiskt sådana.

Hundar får inte springa lösa ensamma utan dem går man ju med i koppel! Vi katter också "gå fint" :)Kurr, kurr//Zeke, Texas & hAJeN

2008-10-30 @ 13:45:31
URL: http://www.3katter.blogspot.com

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback