En päls för Blondinbella?

Att bära päls är för oss väldigt naturligt. Vi skulle inte klara oss utan den. Men det beror på att vi är katter.
Det skulle vara intressant att veta vad ni läsare anser om att bära äkta päls.
Är ni för eller emot?
Motivera gärna era svar.

/Tass, katterna på Katthemmet Kompis

En som gärna bär päls är Isabella "Blondinbella" Löwengrip. I sin blogg visar hon då och då upp sina pälsar.
Vi reser ragg när vi läser om det. 
Här nedan ser ni en del av Cinnamons päls. När hon kom till oss i somras var hon utmärglad och hennes långhåriga päls var full av fästingar och tovor. Veterinären var därför tvungen att raka av stora delar av hennes päls för att den skulle växa ut fint igen. Idag har Cinnamon en lång och vacker päls igen!

Skulle Cinnamons gamla päls vara något för Blondinbella? ;)
Vad tror ni?

Cinnamon idag.

Kommentarer
Postat av: Helen

In hit kommer ingen äkta päls som inte har kropp, hjärta och själ i behåll. Nej till äkta päls. Djuren behöver den bättre.Jag har förresten lagt in er bland mina länkar!

2009-01-03 @ 21:35:49
URL: http://betweennowandthen.blogg.se/
Postat av: linda

Cinnamon är otroligt vacker i sin päls. Detsamma gäller alla djur, och de borde få behålla sina pälsar på. Päls är inget för människor så jag håller helt med er!

2009-01-03 @ 22:58:36
URL: http://trehundrasjuttiofem.blogg.se/akuthem
Postat av: Naken

Cinnamons päls borde passa henne perfekt. Då slipper hon att ta död på någon snäll liten vän för att bära den. Dessutom vore det ju bra om sån där päls kom till användning.

Min tanke är att om man är född med päls så ska man bära den. Är man inte det så ska man LÅTA BLI.

Jag har varit trött efter nyår men det berodde nog inte på dryckerna utan som vanligt på Nude.Tass/ Naken

2009-01-03 @ 23:38:19
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/
Postat av: Naken

Tyvärr måste nog det där med Nudes veterinärbesök vänta tills han träffat de där tjejerna som han håller på och pratar om.Tass/ Naken

2009-01-03 @ 23:50:52
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/
Postat av: Malin

Nej till päls!

Jag skulle maila bloninen och fråga om hon vill köpa det avrakade... hon är ursäkta mig ***** och lite till :). Se till att ta bra betalt för hon har råd att betala!

Dumma människor finns det gott om tyvärr. Hon som ska vara en förebild för de ungdomar som växer upp nu... suckar... man blir bedrövad för mindre!

/Malin

2009-01-04 @ 00:03:01
URL: http://mymlanbus.blogg.se/
Postat av: Sara

Inget äkta tack!

2009-01-04 @ 00:40:06
URL: http://smuppra.blogg.se/
Postat av: Katten Sippo

Nej till pälstjuvar! Man kan faktiskt inte hålla på att stjäla andras pälsar bara för att se snygg ut. Fast om hon vill så kan hon få lite av den päls jag brukar släppa under sängen i bland.

Tass

2009-01-04 @ 07:56:54
URL: http://katten-sippo.blogspot.com
Postat av: Love

De ända pälsar matte burit är katter och labradorer...och då har innehållet varit högst levande.Nåt annat är otänkbart.Tass på er från katten Love med sina 3 labradorkompisa

2009-01-04 @ 10:38:20
Postat av: Carina

Nej, det finns fuskpälsar om man nödvändigt måste använda päls. Riktiga pälsar är för grottmänniskor och de trodde vi var utdöda. Men tydligen finns en blond grottmänniska kvar i alla fall.

Tass och mjau från Sol & Måne

2009-01-04 @ 11:54:17
URL: http://blogg.passagen.se/zol-mone/
Postat av: Wikki

Det är en sak att bära djurpäls där det är det enda material som är funktionellt, dvs av folk som lever ovanför/under polcirklarna, i kyla som få människor uthärdar. Såg ett naturprogram om renskötare som levde med sina renar i normaltemp mellan -15 till -35 grader. Där var det skinnkläder som gällde, naturligt återvunnet av djur som ändå blev föda och tillvaratogs till 100%. Lyxpälsar a la blondinbella borde däremot vara förbjudet. Det är dock ingen nymodighet. Stora matte berättar om hur hon vid en utgrävning i Sigtuna fick hålla i en mer än tusen år gammal kattskalle. Över skallen gick konstiga repor, och då berättade amanuensen där att det berodde på att kattens päls tagits tillvara för klädestillverkning. De hade hittat 100tals sådana på en plats, alltså uppfödning för pälsar. Tur att ingen gör så idag här i Sverige! Stora matte smekte det lilla kraniet och önskade missen frid i sin himmel!

- Bara levande djur ska annars ha päls, tycker jag!

NosPuss Wikki

2009-01-04 @ 13:54:52
URL: http://www.metrobloggen.se/wikipedia
Postat av: Emelie Nilsson

Konstigt faktiskt att Blondinbella har så många läsare när hennes värderingar är så skumma. Men folk kanske inte fattar bättre? /Emelie

2009-01-04 @ 17:04:49
URL: http://www.emmis.org
Postat av: Catta

Vilken fin sida! Ja Blondinbella kan kapa av sig sin kalufs och göra en päls av det om hon nu är så frusen, jäkla stolpskott!!

2009-01-04 @ 22:04:04
URL: http://cattasbubbla.wordpress.com
Postat av: Tova

Jag kan tänka mig att bära en päls som donerats frivilligt av en räv som dött av ålder... (hur den nu ska visa sitt samtycke har jag inte lurat ut ännu)

Alla andra rävar och katter kan behålla sina pälsar för sig själva.

2009-01-05 @ 00:11:45
URL: http://apelsinglin.blogg.se/
Postat av: Ailurofilen

Pälsar är vackrast levande. Vill man visa omvärlden att man är rik finns det väl andra skrytföremål att lägga pengarna på. Att som rik bära päls väcker idag ingen som helst avund, bara avsky!"Den gamle minken stod vid Sankte Pers port. Av Sankte Per fick han en önskning eftersom han levt ett bra och osyndigt liv.- Då önskar jag mig en päls av gamla kärringar! sa minken."

2009-01-05 @ 02:14:59
URL: http://ailurofil.blogg.se/
Postat av: Monachos

HejTack för kommentaren på min sida, ja visst är det två fina missar jag har. Den ena är en hittekatt - honan - som sen i november försvann och var borta en månad. Trodde inte jag skulle få se henne igen och så satt hon bara utanför fönstret nästan en månad senare. Hel och ren men mager. Så jag undrar vart hon varit.Må gott

2009-01-05 @ 11:41:10
URL: http://monachosliv.blogspot.com/
Postat av: Xiao Wu

Haha, det skulle man kunna tänka sig, men jag tycker katten är snyggare i den ;)

2009-01-05 @ 19:21:59
URL: http://xiaowu.blogg.se/
Postat av: Anna

All päls innebär lidande! Hur man nu kan tycka att det är snyggt och lyxigt med att bära päls som kommer från djur som plågats och avrättats, är för mig helt oförståeligt och lämpar sig bara för primitiva idioter utan själ.

2010-01-14 @ 17:32:35

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback