Fint besökNi som har läst bloggen ett tag vet att Maritha och Sonny älskar djur. Varje vinter dyker ett gäng rådjur upp på gården. Denna vinter är det "bara" sex rådjur som besöker dem. Förra året matade de tretton stycken. För någon vecka sen upptäckte Maritha och Sonny att ett av rådjuren bara hade tre ben men att den inte har problem med att gå. För att underlätta för dem har Sonny skottat gångar på tomten samt gjort en matplats till dem. Rådjuren matas dagligen och eftersom de kommer varje dag ser vi det som ett tecken på att de trivs i Svalehult.

Matar ni några djur i vinter?


Kommentarer
Postat av: Marie

Ni är bara för söta, inte bara rådjuren utan Sonny och Marita. Själv bidrar jag till mammas rådjurs utfodring. De smaskar glatt i sig!

xMarie

2010-12-29 @ 20:08:01
URL: http://www.kompis-kort-by-mi.blogspot.com
Postat av: Camilla Z Hbg

Full av beundran är jag inför Marithas och Sonnys engagemang också för de vilda djuren :-D! All värme och massor av kramar till er, hoppas av hela mitt hjärta att de nya året ska bringa mycket av glädje :-D!

2010-12-30 @ 21:01:59
Postat av: Anna & Jens

Vi matar upp till sju rådjur varje dag och fåglarna så klart. Dessutom har en hemlös, sliten och ganska gammal katt flyttat in i vårt pannrum sedan en månad tillbaka och får där värme och mat. Han har strukit runt hos oss i flera år, i allt sämre skick, men aldrig kommit fram eller låtit oss komma nära. Nu får vi klappa honom, han spinner och han har fullständig koll på sina mattider, följer även med Jens upp i skogs brynet när rådjuren ska utfordras.Katten försöker vara trevlig på alla sätt och vis men det märks att han inte varit med människor på mycket länge. De sista dagarna har han även börjat använda lådan med kattsand som vi satt in till honom, istället för att bara uträtta sina behov på golvet. Jag tror att det kan bli en mycket trevlig katt om någon tar sej tid och gör sej besväret.Vi kan inte behålla katten eftersom vi redan har fyra katter, men vi ska försöka hitta nytt hem till honom (innan dess ska han dock veterinärundersökas och vaccineras på vår bekostnad).Gott Nytt År!

2010-12-31 @ 18:03:16
URL: http://anneshus.wordpress.com/

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback