Vi söker en reporter med katthjärta!

 Bloggkatten Wikki söker en reporter med katthjärta! 

Jobbar du hos någon av våra större dagstidningar eller kvällspress? Vill du bli den som lyfter frågan om hemlösa katter till ett vidgat engagemang som får svenska folket att vakna ifråga om hantering av dessa missar som behöver rätten till ett hem, till trygga liv och ansvarsfulla ägare? Kan du hjälpa oss att flagga för en b

ättre svensk katthantering med tyngd och empati i media? Har du inarbetade kanaler till viktiga kontaktnät i beslutsfattande organisationer och affärsområden?

 

Du ska dela åsikterna med oss i följande frågor:

- Skyggisar är också värda ett liv - i hem som förstår dem kan de bli tryggisar.
- Alla katter ska ha en ANSVARStagande ägare, ingen katt ska behöva vara hemlös.
- Kastrering för alla katter som inte används i kontrollerad avel.
- Varje katt ska ha ett värde, ingen katt ska skänkas bort eller "reas".
- Bättre utbildningar till myndighetspersoner om handskas med katter, så att de är inriktade på att ge katter stöd till liv, inte avlivning.
- Katthem i varje kommun ska finnas och ha ekonomiskt stöd.
- Skötsel av husdjur ska finnas som en basämne i skolan, i ganska tidig ålder och lära skolbarn empati, ansvar och djurkärlek.
- Veterinärer ska utbildas i skyggishantering och respekt för rädda katters behov av vård.

Så om du redan jobbar på Aftonbladet, Expressen, DN, Svenska dagbladet, Allers mf.l eller....  på teve, kontakta oss! Vi ser gärna att du har erfarenhet från hittekattsvärlden...

Vill du bli taleskatt, taleskvinna eller talesman för katterna i Sverige? Vi kan tyvärr inte erbjuda mer lön än kurr, spinn och nosbuffar, samt pälsigt glödande tasstacksamhet från oss fyrfota. Men vi lovar att du kommer att få uppbackning av alla katthemsentusiaster i landet!

Visst finns Du? Du är den vi drömmer om och längtar efter! Om du har möjlighet - starta en KattKärleksKampanj omedelbart!

Kontakta Wikki för mer information.
[email protected]

Text och idé: Wikki


Kommentarer
Postat av: Nina

Angående ämnet "Skötsel av husdjur ska finnas som en basämne i skolan"; Hur hade ni tänkt för de barn som är allergiska mot pälsdjur? För det finns ju och det är ju inte rätt mot dem att inte få vara med då. För jag antar att det i så fall skulle ingå möten med diverse husdjur...nyfiken Jag håller med om att det borde finnas som ett basämne i skolan. Men kom att tänka på just det där med allergi.

2010-02-15 @ 17:02:25
URL: http://mittlivsomcatty.blogg.se/
Postat av: Jenny/Katthemmet Kompis

Nina: Kontakta gärna Wikki, som har kommit på idén och skrivit texten, om du har några frågor. Jag la bara ut den på vår blogg för att sprida det vidare. Det finns ju husdjur som även allergiker kan ha. /Jenny, Katthemmet Kompis

2010-02-15 @ 17:24:39
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Postat av: Wikki

Nina, jag tänker på att t ex använda materialet REDE som redan existerar men tyvärr fått alltför liten spridning i svenska skolor. Du kan hitta information på http://www.rede.se/ - det är kostnadsfritt och är ett fint underlag för ett empatiskapande och värdegrundande tänk utan att man behöver ha djuren i klassrummet... men som kan kompletteras med individuella besök hos djur som respektive barn tål.

TassKram Wikki

2010-02-15 @ 18:57:52
URL: http://www.metrobloggen.se/wikipedia

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback