Det är ju bara en katt...?!

Har ni varit med om människor som har jämfört hundar och katter? Till exempel att saknaden efter en hunds bortgång skulle vara svårare än en katts eftersom en katt "bara är en katt"?

Det skulle vara intressant att veta vilka erfarenheter ni har av detta. Vi diskuterade det nämligen på en fest alldeles nyligen.


Kommentarer
Postat av: Gurkiss Scrappande

Jo det har jag tyvärr.Vissa tycks tro att en hund är en mer kär än en katt kan vara. De tror att man kommer "närmare" en hund än en katt.Vissa har en mycket konstig syn. Ens djur är en kär familjemedlem vad det än är, hur den än ser ut och givetvis sörjer man när man förlorar en kär familjemedlem. Det är hemskt jobbigt. Jag har en enormt fin kontakt med mina älskade katter och jag älskar dom alla enormt mycket. Alla har sin egna charm och sitt eget sätt som gör just dom speciella.Att jämföra hund och katt och säga att sorgen efter hund skulle vara större. Det är ren bullshit i mina ögon.Kram Gurkiss

2010-06-06 @ 11:36:05
URL: http://gurkiss.com/scrapbooking
Postat av: Katten Sippo

Morr! Sånt där blir vi så arga över att vi bara skakar i pälsen. fräser och slår med tassen Husse har förlorat både människor och katter och han säger att sorgen var minst lika tung när katterna gick bort.

2010-06-06 @ 14:27:50
URL: http://www.kattensippo.com
Postat av: Prinzessin

Nej har aldrig hänt vad jag minns.

2010-06-06 @ 18:28:32
URL: http://prinzessin.blogg.se/
Postat av: Camilla Z Hbg

Ja, men Herre G...!!! Sådana människor, som fäller denna typ av kommentarer, behöver minst sagt upplysning och bildning. Dock har ju vissa av dessa typer tyvärr inte vad som krävs för att kunna ta sådant till sig..., om ni förstår vad jag menar

:-(! Förfärligt ledsamt!!!

2010-06-06 @ 19:32:52
Postat av: Pia Puma

Tror nog att det är ganska vanligt tyvärr. Likaså om man ska ta ledigt för att katten är dålig och ska åka till veterinär. Tack o lov har jag inte varit utsatt själv för såna personer och för mig som mist både familjemedlemmar av hund och katt så är det lika tråkigt och ledsamt med båda. Alla har sina personligheter och visst saknar man dem något enormt.

2010-06-06 @ 20:31:20
Postat av: Suzanne

Dessvärre är det så och jag tror att det till en del visar hur lågt värde katten har i samhället. En hund får du aldrig gratis, men hur många katter annonseras inte varje vecka på blocket för 'en krona tassen' eller liknande. Ta rejält betalat för katten och se till att den är id-märkt, vaccinerad och kastrerad så skulle det kanske öka värdet i allmänhetens ögon. Men något som är gratis kan man avliva när det inte passar eller man tröttnar. En hund betingar ett högt inköpspris och därför tror jag att folk tror att de har ett större värde känslomässigt också.Alla katter har rätt att vara ÄLSKADE KATTER!

2010-06-06 @ 21:38:12
Postat av: Mikaela

Ja det är klart du får använda mitt kattmatstest :)

2010-06-06 @ 22:28:54
URL: http://mymica.blogg.se/iheartgreen
Postat av: Rasmus katt

Så sorgligt :-( Ytterst handlar det ju då om pengar. Det är hemskt att bedöma levande varelser efter penningvärde. Men eftersom det är på det bedrövliga viset tycker jag också att katter ska betinga ett högt pris - alltid!

Sorgen efter en älskad katt är tung och smärtsam precis som sorgen efter en älskad människa - eller annan varelse.

Om man sörjer en hund mera än en katt, eftersom hunden kostat mer, då undrar jag vad det egentligen är som man sörjer. Är det pengarna som gick upp i rök i och med att hunden dog . . ?

2010-06-07 @ 19:04:30
Postat av: mooch

Visst har jag varit med om det. Diskussionen kommer upp titt som tätt vid fikabordet på jobbet. Oftast så är det folk som inte har haft husdjur över huvudtaget som fäller kommentaren "det är ju bara en katt" vilket gör att det är lite svårt att förklara för dem. De verkar dock tycka att en hund är "mer värd" vilket är ett väldigt konstigt synsätt i mina ögon.För min del spelar det inte någon roll om det är en människa eller ett djur man förlorar. Är människan/djuret älskat så är sorgen lika djup!

2010-06-08 @ 10:19:52
URL: http://luddrumpan.blogspot.com
Postat av: bitte

Håller med er! Självklart är alla djur som man behandlar som en familjemedlem lika värda och man sörjer dom lika...Men dom som säjer"bara en katt" är nog katthatare/icke djurvänner.

Det är det ekonomiska dom räknar Om hunden dör så har dom förlorat en massa pengar men en katt har dom fått/betalat (för lite för) så då är den inte värd nåt i dessa oempatiska människor, fy fy f-n säjer jag bara..

2010-06-08 @ 19:45:24
Postat av: Helena

Det ar givetvis bara en hjartlos och sjalvisk manniska som kunde faslla en sadan kommentar. Alla vi katt alskare vet att det kravs en hel del mer intelligens att forma ett kart och speciellt forhallande med en katt an det gor med nagot annat djur. Aven om alla djur ar underbara pa sitt satt en katt visar dig karlek om du har gjort dig fortjant utav det. Now that's a good judge of character! En hund visar vem som helst karlek om du har en bit bacon i handen. :)

Alla katter fortjanar all karlek och omhandertagande av manniskor som alla ni pa denna websiten. Love and Peace to all of you who care for these wonderful creatures <3

2010-09-17 @ 01:58:35

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback