Får det gå till så här?

Klockan 04.00 väckte Sonny Maritha och berättade att det låg ett rådjur på tomten som inte kunde ställa sig upp. Maritha har tyckt att rådjuret har varit hängig ett par dagar och en dag låg den längre in i skogen. Maritha ringde polisen som menade att de inte ville väcka skyddsjägaren innan klockan sex eftersom han var ute på nätterna och avlivade skadade viltdjur. Maritha ringde då en annan jägare, men han kunde inte komma förrän vid halv sju. Maritha och Sonny såg hur rådjuret led och det var frustrerande för dem att se djuret må så dåligt.

Klockan sex somnade rådjuret in. Sina sista timmar i livet fick den plågas eftersom samhället inte ställde upp. Får det verkligen gå till så här? Är ett sjukt/skadat rådjur mindre värt om den befinner sig på en trädgård än i en skog?

Vi är mycket besvikna och vårt hjärta blöder. Alla våra tankar går till det fina rådjuret.


Ett av de rådjur som Maritha och Sonny matar.


Kommentarer
Postat av: Emma!

Det är fan SKANDAL!!!!

2010-03-12 @ 11:58:47
Postat av: Nalle

Fy så skandalöst.

Lider med er det är ju bara för grymt.Nalle

2010-03-12 @ 12:58:38
Postat av: Annikki

Stackars rådjur, och stackars Maritha och Sonny som fick se detta.

Det är ju massa rådjur som fått plågsam död i vinter.

Lider med Er!

2010-03-12 @ 13:05:29
Postat av: Camilla Z Hbg

Ansluter till era tankar om rådjuret och instämmer i de förgående skrivarnas kommentarer - sorgligt och skandalöst! Stackars liten :-(...

2010-03-12 @ 16:04:04
Postat av: Marie

Tycker polisen borde ringt jägaren. Jägaren borde ha fått ta ställning till hur han ville göra. För honom hade det säkert varit sak samma om rådjuret varit trafikskadat eller illa skadat på annat sätt.

2010-03-12 @ 16:10:20
Postat av: Rasmus katt

Vad synd om det stackars rådjuret!

Jo, jag tycker också att polisen borde ha ringt jägaren!

2010-03-12 @ 17:22:02
Postat av: Karlavagnen

Morr - slött av polisen att inte väcka skyddsjägaren. Nu förtiden får de ju dessutom ersättning om jag inte missförstått nyheterna vid årsskiftet! En veterinär hade de väl kunnat ringa som avlivade djuret?

2010-03-12 @ 18:59:06
Postat av: Gurkiss Scrappande

Naä usch så hemskt..Jag tycker ni gjort ytterligare ett fantastiskt jobb som matat dessa stackars djur som har det enormt svårt att hitta mat nu.Kram Gurkiss

2010-03-13 @ 17:40:15
URL: http://gurkiss.com/scrapbooking
Postat av: vimsan

I Sverige finns en LAG om att man inte får förlänga djurens lidande.. Tyvärr har inte många poliser fattat att det är DERAS jobb att ordna detta då det ligger som det nu gör, dvs i en villaträdgård. Den som har "jakträtt" i trädgården är den som äger tomten, har den inget eget vapen eller jägarexamen så kan man inte kräva att man ska gå ut och ta bort djuret på annat sätt. Polisen SKA och är SKYLDIGA att komma till platsen MED eller UTAN kommunens viltvårdare! Svenska poliser HAR vapen men jag undrar om de egentligen vet hur man använder dem i nytta. Jag som egentligen sysslar med Rehabilitering- dvs VÅRDAR skadat vilt får ganska ofta rycka ut trots att poliser i närheten. Däremot kan jag inte utan skottavlossningstillstånd skjuta på annans "jaktmark om ej markägaren BER mig.

Sverige är Okunniga om djurens väl och ve. Som en tröst kan jag bara säga att vi i Katastrofhjälp Fåglar och Vilt planerar att utbilda poliser så de fattar vad de faktiskt är skyldiga att göra- Hoppas slippa såna här skandaler! För det här fallet är vanligt ( tyvärr) och man skäms fasen över behandlingen av djuren. En man ska sova ( han kanske inte ens varit ute på evigheter) istället för att befria djuret...helt sjukt!

Kram Jam och Spinn

2010-03-14 @ 23:15:33
URL: http://www.metrobloggen.se/virrmaja
Postat av: Marice

Så fruktansvärt dåligt av både polisen & den sk jägaren att inte hjälpa ett djur som lider...hoppas att de själva nångång hamnar i en liknande situation & ingen räcker ut en hand!!!

Heder åt er två som gjorde allt för att hjälpa ett stackars sjukt djur som nu iallafall inte lider mer.Stor Kram från Marice Kimmy,Bobby & Stina <3

2010-06-13 @ 11:07:25

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback