Svar på era frågor

Jag har undrat lite över att en eller ett par av era katter bor stadigvarande på Kompis. De är inte till salu. Beror det på att de trivs så bra att de inte vill flytta, eller? /Rasmus katt
Det stämmer. Det kan bero på olika anledningar. Petronella har flyttat, men har kommit tillbaka eftersom det inte fungerade i det nya hemmet. Hon drog sig tillbaka och slutade äta. Hon känner sig trygg på katthemmet och därför har vi bestämt att hon ska få stanna. Ida försökte ta sig ut genom en öppen spis. Hon trivdes inte alls i det nya hemmet. Därför kommer även hon att få stanna på katthemmet.

Hej! Jag undrar om katterna som ev var Zeke och Sky inte har synts till något mer? Försvann de från de som matade dem? Har Maritha var i kontakt med djurprataren något mer? Åhh, vad jag tänker på Zeke och de andra saknade....! /Åsa, Dexter och Lucas
Zeke och Sky har tyvärr inte setts till i Örsjö. Inte heller Peppar. Det var länge sen vi fick in tips. De sista spåren vi har sett (i snön) har inte varit från våra katter. Det senaste veckorna har det suttit andra katter i fällorna. ;-)
Nej, Maritha har inte varit i kontakt med djurpratare något mer. Det är möjligt att hon kontaktar honom längre fram.

Jag undrar om Maritha och Sonny själva fått hjälp och stöd för att bearbeta det hemska som hänt?
De har fått tips om att det finns hjälp att få, men har tackat nej. De har hela tiden satt katterna i första hand. De menar att katterna är deras terapi.

Har de slutat köra med bullriga skogsmaskiner utanför Kompis? Hoppas det! Jag undrar också över Hampus, var det den kissen som var på bild förut, ganska mycket vitt i ansiktet om jag minns rätt?
Stor kram till alla engagerade katthjälpare! /Barbro

De har slutat köra med skogsmaskinerna, men tyvärr har vi inte sett några katter trots att det numera är lugn och ro i området. Håll tummarna!
Vi har ingen katt som heter Hampus. Kanske tänker du på någon annan?

Har ni kunnat börja röja inför byggandet? Och framförallt, har Maritha sluppit vara ensam i genomletandet av resterna av katthemmet? Håller tummarna hårt för att ingen katt hittas där, men det är kanske att vara för optimistisk. Några spår som tyder på att någon/några av de saknade katterna vågat sig närmare Kompis? Gissningsvis har skogsröjningen avslutats och det har blivit lugnt och tyst igen.
På tisdag ska Maritha och Sonny få hjälp med att röja bort resterna av katthemmet. Det är först nu som det har varit plusgrader och snön har smällt. Jag berättar mer om röjningen nästa vecka, håll utkik!
Tyvärr har vi inte sett några mer spår. Men vi fortsätter hoppas!

Det kanske inte är så lätt att redogöra för, men vi är jättenyfikna på att få veta lite mer om planerna för den nya katthemsbyggnaden. Hur stort ska det bli? Har katterna några särskilda önskemål när det gäller inredning? Blir det en ny jätterastgård? Berätta, snälla! /Annie
Katthemmet, inklusive karantän, kommer att bli 80 kvm. Storleken på rastgården är inte klar, men den kommer förmodligen att se ut som ett "U". Katterna kommer få golvvärme, klinkers och tvättmaskin. Inredningen är inte bestämd.Kommentarer
Postat av: Rasmus katt

Det var intressant att läsa svaren på alla frågorna!

Det ger sannerligen högt betyg till katthemmet om katter som fått ett eget hem längtar tillbaka . . .

Så skönt för dem att det finns möjlighet att stanna kvar.

Jag hoppas verkligen att ingen katt hittas i resterna av katthemmet nu på tisdag. Hoppas fortfarande att de saknade katterna finns i livet och dyker upp.

Det nya katthemsbygget låter riktigt fint. Så skönt för kissarna att tassa omkring på varma golv med klinkers :-)

Det ska bli roligt att se foton på nya Kompis när det står klart!

2010-03-28 @ 21:13:56
Postat av: Suzanne

Tack för svaren på alla våra frågor, Jenny! Kompis kommer att bli ett fantastiskt fint hem för katterna. Det är fantastiskt redan nu för katterna för de får det de allra mest behöver nämligen kärlek och omvårdnad förutom mat, värme och trygghet, men det är helt säkert väldigt tungarbetat.Stackars lilla Ida som var så desperat att hon försökte rymma via skorstenen. Underbart att man tagit beslut att dessa katter får stanna istället för att avlivas.Heder åt Kattthemmet Kompis! Fler katthem borde lära sig av er.

2010-03-29 @ 10:56:09
Postat av: Annie

Tack för svaren! Det ska verkligen bli spännande att få följa bygget av det nya katthemmet. Och vi längtar till invigningen!Varma hälsningar från oss i Växjö

2010-03-29 @ 22:38:04

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback