Tuppar till salu

Vår webmaster Carola har tre tuppar till salu. Knatte, Fnatte och Tjatte är ungtuppar födda lite senare på sommaren 2009. De är korsning mellan stor Wyandotte och brun Lohman. Snälla och trevliga tuppar. De är kraftiga och har en vacker röd rosenkam.

Kontakta Carola om du är intresserad av dem: [email protected]


Knatte, Fnatte och Tjatte är redo att flytta.


Carola har fått tillökning i familjen. I måndags födddes dessa söta kycklingar. Deras mamma heter Snöfrid och är en Sussexhöna på cirka ett år. Snöfrid har varit liggsjuk flera gånger och nu blev hon så glad när hon fick några ägg att ligga på. Innan kläckningen har  hon legat på äggen i tre veckor. Knappt gått upp för att äta. Kycklingarna är rasrena maraner. Färgen de kommer att få är svart kopparfärgad med benbefjädring och är en fransk ras. Det är den ras som värper de mörkaste äggen av alla, ibland till och med mörkt chokladbruna. Ännu är kyllingarna utan namn får vänta och se om de blir hönor eller tuppar och det lär nog dröja ett tag ännu. De får hårdkokt ägg som jag hackar o blandar med lite havregryn och Snöfrid är duktig och plockar mat till dem. Kyllingarna är så pigga och tjattrar i ett när man är i stallet.
(Kycklingarna är inte till salu.)


 
Snöfrid pysslar om sina små kycklingar.

Foto: Carola


Kommentarer
Postat av: Nalle

Men så söta.

Synd att dom växer skulle alltid varit så gulliga.nalle

2010-03-21 @ 16:20:38
Postat av: Camilla Z Hbg

Riktiga snyggingar är de, Knatte, Fnatte och Tjatte och "Mor Snöfrid" ser verkligen ut att vara stolt över sina små kyllingar :-)!Den är riktigt fin din egen hemsida också, Carola, med finfina bilder :-D!

2010-03-21 @ 17:10:46
Postat av: Carola

Tack Camilla. En av knattarna fick ett nytt hem idag så nu är det bara två kvar...Igår flyttade Rocky, min Plymouth-rock tupp, det var lite med sorg i hjärtat för han var så vacker men man kan ju inte samla på sig alla fina tuppar. Nu har jag även fått en liggsjuk Wyandotte-höna. Samlar fler maranägg som jag tänkte lägga under henne...så blir det en ny otålig väntan i 3 veckor innan de söta små kläcks.../Carola

Webbmaster Katthemmet Kompis

http://www.katthemmetkompis.se

2010-03-21 @ 17:47:26
URL: http://www.caliweb.net
Postat av: Rasmus katt

Så ståtliga tuppar! Trodde inte att tuppar kunde vara tillsammans utan att slåss. Kycklingarna är för gulliga . . . så söta, så söta :-)

2010-03-21 @ 18:50:54
Postat av: Pia Puma

Så otroligt söta.

2010-03-21 @ 20:05:47
Postat av: Lisa

Åååh så söta kycklingar! Och vilket vackert namn mamma höna har, Snöfrid.

2010-03-24 @ 21:02:46
URL: http://numos.blogspot.com

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback