Vad gör du för hemlösa katter?


Foto: Crisse

Kylan tränger sig på och därmed väntar ett tuffare liv för hemlösa katter. Runt om i landet jobbar eldsjälar för att förbättra livet för dessa katter. Men katterna är många och vi kattälskare räcker inte alltid till. Även om man kan känna hjälplöshet finns det trots allt små saker som vi kan göra.

Vad gör du för hemlösa katter?


Foto: Crisse


Foto: Crisse


Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag och min mormor har gjort ett litet hus till katterna som dom faktiskt går in i och äter.

Min mormor bor på landet så katterna som kommer till henne har inga ägare men mormor ser de som sina katter :)

2010-11-18 @ 18:59:49
URL: http://mollekindahl.blogg.se/
Postat av: lovisa

Åh det är så hemskt :(

2010-11-18 @ 19:31:28
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Wikki

Mjau, jag bloggar om dem så klart - för att göra människor medvetna om problemet och för att få dem att stödja sina lokala katthem! Jag lånar också ut mina människor till katthemmet i Örebro och t ex första adventshelgen så ska de jobba med Kattens Dag! Och så har jag auktioner på min blogg till förmån för olika katthjälpande verksamheter! spinner TassKram Wikki

2010-11-18 @ 19:57:26
URL: http://www.metrobloggen.se/wikipedia
Postat av: Camilla Z Hbg

Ja, inte går det en dag utan att det hugger och värker i hjärtat när det gäller denna horribla situation. Förutom att vara fadder, försäkringsfadder, gåvogivare etc., försöker jag sprida "budskapet" till vänner, bekanta och andra om denna förtvivlade situaton. Försöker få dessa människor mer "upplysta" om katters verkliga behov etc. och om hur fantastika och underbara de är och berättar gärna om verksamheter som Kompis, KKS m.fl. och talar om vikten av att stödja dessa oavsett hur stödet "ser ut", d.v.s. ekonomiskt, praktiskt o.s.v. men också att verkligen kontakta dessa fantastiska hjälpande eldsjölar när man blir varse om en "situation" där katter är i behov av hjälp på ett eller annat sätt. Och, det måste jag säga, Wikki är också fantastik i sitt engagemang och arbete för alla underbara, fantastika och bedårande små kisekatter!

2010-11-18 @ 21:06:20
Postat av: Anne-Marie

Påminner mig om att jag ska skänka en peng till Katthemmet Kompis.

2010-11-18 @ 22:44:00
Postat av: Nalle

Har naturligtvis en del MÅSTEN. Läsa Wikkibloggen varje dag. Skramla till olika Kattinsamlngar på Marknader. Ta hand om en katt när jag kan och även inhysa en hittekatt i källaren som nu. Vet. bes försäkrad och när han är PC-beh färdigt Kastration o ID- märkning.

Namn Snurrebuss.

2010-11-19 @ 00:02:17
Postat av: Wikki

Det är inte nödvändigt att skänka miljoner (även om det vore häftigt att få ta emot en sådan för katthemsverksamheter fniss) utan det är att alla gör de små små sakerna: En 20-peng i den där lilla insamlingsbössan på ICA kan vara det som räddar en speciell kisse... Många bäckar små - ja ni vet hur jag tajatar! Men om ALLA landets c 9 340 000 innevånare gav 20 kr skulle det bli nästan 187 Mkr och tänk så många katter det skulle rädda? Ofattbart´eller hur!? Med bara 20 kr? NosPuss Wikki

2010-11-19 @ 09:10:23
URL: http://www.metrobloggen.se/wikipedia
Postat av: Inkan o Ligan

Jag har iallafall just tagit hand om 4utefödda små missar. Skänker pengar mellan varven.

Gud vad det skär i hjärtat att se dom.

Kram

2010-11-20 @ 11:37:37
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: Anna & Jens

Vi bor på landet och här finns inte så många hemlösa katter (tack och lov) - de allra flesta har ett hem, men en del är ju ute och vandrar av och till. Vår första katt (Muffin) var dock hemlös, antagligen en övergiven sommarkattunge. Vi hade inga planer på att skaffa katt men det var klart att hon skulle få stanna hos oss och vi blev så kattbitna att vi nu har fyra stycken.När jag är i stan och handlar köper jag många burkar kattmat kattmat och lägger i en upsamlingstunna på Coop som samarbetar med den lokala kattskyddsorganisationen. Om vi har en slant över sätter vi in pengar till olika insamlingar och vi ger saker till loppmarknader.Jag skulle gärna ta hand om en hemlös katt till, men nu är vi uppe i fyra kisar. Men det är inte omöjligt att det blir en katt nummer fem också så småningom. Om det dyker upp någon hos oss så blir den inte bortjagad ;-)2010-11-23 @ 22:13:47
URL: http://anneshus.wordpress.com/
Postat av: Ligans Talesman

Hm.... nu försvann mitt inlägg igen. :-(

Jag har just nu 1 Trilling kvar som söker nytt hem. Har nyligen tagit hand om 4utefödda små missar.

SKänker pengar med jämna mellanrum.

2010-11-25 @ 07:56:35
URL: http://ligans.blogg.se/
Postat av: Ann

Jag har 7 katter, 2 av dem s k hittekatter, 3 ärvda som skulle avlivas, 1 som jag köpt av Maritha, 1 köpt innekatt. Nu har det kommit 1 till härute, köpte just en kattkoja till den, han är så rädd, får mat varje dag men vågar inte komma in.Så snart är det 8! Om man kunde få människor att värdesätta katter mera! Hur många oupplysta idioter har man inte diskuterat med under åren? Jag blir så trött på allra helst de äldres dumhet, t ex att man inte ska kastrera, inte ge p-piller, utan slå ihjäl ungarna som de gjorde förr.Så resoneras det här på landet. Och inte att förglömma de som bara flyttar ifrån sina katter! Upplysning det kan man bistå med så gott det går. Om man inte kan skänka så mycket pengar, så kan man åtminstone hjälpa till genom att ta hand om ett par stycken. Och som sagt: Snacka för att förbättra kattens status, allt vad man orkar!

2010-12-03 @ 10:25:09
Postat av: Ann

Jag brukar köpa en påse extra kattmat ibland och lägga i tunnan KKS har satt upp vid Maxi i Karlskrona. Istället för chips o godis! Ett tips till Blekingeborna. Tunnan är sällan full ......Och ingen som jag pratat med har sett den överhuvudtaget! Kanske den skulle sättas på annan plats, eller?

2010-12-03 @ 11:16:26

Gör ditt tassavtryck här:

Ditt vackra namn?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Säg det med ett mjau:

Trackback